Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 55 דקות, Doron_Z כתב:

אז מילא כל זה ולמכור להם היברידי עוד ננסה אבל גיר רובוטי?  שם אני מרים ידיים.

סתם מתוך סקרנות - אם כל הרכבים האלו היו בליסינג ועולים אותו דבר, מה הם היו לוקחים?

(כל הרכבים זה המאזדות, סוזוקי, סובארו וקוריאניות - לא הלקסוס וכו׳)

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פות״ש - עברתי על השרשור עוד פעם. לא מצאתי את מבוקשי: מה הנסועה הצפויה? האם יש טעם לשלם פרמיה על רכב HEV/PHEV או שזה מיותר?

אגב, לדעתי אחד היתרונות של הסוזוקי הוא שהוא יושב ב-sweet spot מבחינת הממדים: לא ארוך מידי (4.30 מ׳), אבל עם תא מטען מאוד שימושי (לפחות בגרסה הקודמת. אין לי היכרות קרובה עם הגירסה הנוכחית, אבל המספרים היבשים לא השתנו). רכבים נוספים בממדים דומים שאני מכיר הם אירופיים עם עוד כמה תכונות שהוריך לא יאהבו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Doron_Z כתב:

בנוגע לקונה - העברתי אותם את המחסום (בערך) של רק יפני עם הסלטוס אבל זה עבר בגלל מערכת הנעה מסורתית שיש לרכב. אז מילא כל זה ולמכור להם היברידי עוד ננסה אבל גיר רובוטי?  שם אני מרים ידיים. 

וחייבים רכב חדש מהיבואן בלבד שלא שולמו עליו מיסים. 0 קילומטר לא אפשרי

הסלטוס עם גיר רציף...

השילוב של הגיר הרובוטי עם מערכת החשמל כמעט ואינו מורגש , יש לי קונה חליפית כרגע מודל 24 והעברת ההילוכים והמעבר בין חשמל למנוע בנזין אינו מורגש .

המערכת הזו נמכרת משנת 2016 , אוטוטו 10 שנים , האמינות טובה מאוד ובנירו \ קונה החדשה ניכר שהמערכת הגיעה לבגרות ותיפעול אשר דומה לזו של תוצרת טויוטה.

פורסם
לפני שעתיים, Moshe c כתב:

מציע שתבדוק בכמה ניתן לרכוש היום לקסוס LBX.

תנסה לקבל הצעה כמה זה בנטו, לאחר ההנחה על המיסים כדי לראות מה ההפרש בפועל. 

אגב, היברידית. 

לא רואה ברכב היגיון. אם כבר שיקחו יאריס קרוס אם זה היה הכיוון. כמו שהבנת הם לא באים מיוקרה. 

לפני שעתיים, stx כתב:

סתם מתוך סקרנות - אם כל הרכבים האלו היו בליסינג ועולים אותו דבר, מה הם היו לוקחים?

(כל הרכבים זה המאזדות, סוזוקי, סובארו וקוריאניות - לא הלקסוס וכו׳)

אם פקטור אמינות לא היה קיים הם היו קונים בטח וואג. פולקסווגן או סקודה, נגיד קאמיק לצורך העניין. אחלה תמורה לכסף ורכבים שלא מרגישים מעלי אקספרס. בהנחה שהנדסת האנוש סבירה

מהרכבים האלה ספציפית בטח היתה לוקחת את הסובארו בליסינג, גם אם ה 4 על 4 מיותר הליסינג יטפל. בבסיס נראה לי שאהבה הכי הרבה את הרכב הזה 

לפני שעתיים, sperial כתב:

פות״ש - עברתי על השרשור עוד פעם. לא מצאתי את מבוקשי: מה הנסועה הצפויה? האם יש טעם לשלם פרמיה על רכב HEV/PHEV או שזה מיותר?

אגב, לדעתי אחד היתרונות של הסוזוקי הוא שהוא יושב ב-sweet spot מבחינת הממדים: לא ארוך מידי (4.30 מ׳), אבל עם תא מטען מאוד שימושי (לפחות בגרסה הקודמת. אין לי היכרות קרובה עם הגירסה הנוכחית, אבל המספרים היבשים לא השתנו). רכבים נוספים בממדים דומים שאני מכיר הם אירופיים עם עוד כמה תכונות שהוריך לא יאהבו.

נסועה עד 10,000 לכל היותר בשנה. כנראה 7-8 ריאלית.  אין טעם בפרמיה על היברידי/פלאג-אין למרות שאצל הסינים מקבלים את זה בלי פרמיה ואפילו מתחת לרכבים שהם בוחנים אבל כאמור…

הסוזוקי מתאימה מבחינת נתונים יבשים אתה צודק. גם הסובארו לא רעה אבל מבחינת נתונים על הנייר. מבחינת שימושיות שתיהן מעל ומעבר, גם הקיה. 

לפני שעתיים, 3n כתב:

הסלטוס עם גיר רציף...

השילוב של הגיר הרובוטי עם מערכת החשמל כמעט ואינו מורגש , יש לי קונה חליפית כרגע מודל 24 והעברת ההילוכים והמעבר בין חשמל למנוע בנזין אינו מורגש .

המערכת הזו נמכרת משנת 2016 , אוטוטו 10 שנים , האמינות טובה מאוד ובנירו \ קונה החדשה ניכר שהמערכת הגיעה לבגרות ותיפעול אשר דומה לזו של תוצרת טויוטה.

עם גיר רציף אין בעיה. זה מה שהיה להם בסוזוקי 15 ללא תקלות. זה מה שטויוטה משתמשים בו וברור שאם זה טוב לטויוטה אז זה מספיק אמין לכולם. 

ידוע שגיר דו מצמדי נעים באופן הפעולה זאת לא הבעיה שלהם. נטו תדמית של אמינות ומצמדים עם בלאי זה הכל 

פורסם
בתאריך 20.12.2025 בשעה 10:51, Doron_Z כתב:

הוריי החזיקו בסוזוקי קרוסאובר (גם טורבו וגם רגיל) במשך שנים רבות, ובהמשך רכבים אלו גם שימשו אותי תקופה מסוימת-  לטעמי מדובר אמנם ברכב פשוט ולא מפנק מידי, אך אמין במיוחד. אפס תקלות במלוא מובן המילה, עלות אחזקה סבירה (שלא לאמר זולה) , תאוצה טובה, מראה לא רע, ישיבה גבוהה, הנדסת אנוש מוכרת (להוריך),  וסה"כ עסקה לא רעה בכלל, ובפרט לגיל המבוגר ולנסיבות שציינת. הייתי שוקל אותה בכובד ראש. צריך להבין שהרכב מיועד לזוג מבוגר שהפרמטרים שמעניינים אותם לא בהכרח דומים לאלו של הגיל הצעיר יותר כמוך. לכן, הייתי לגמרי זורם איתם בעניין. 

לגבי המאזדה, שגם היא יש לציין, בחירה לא רעה - אציין כי גם אני שקלתי אותה לאחרונה במסלול אפס קילומטר והחלטתי לרדת ממנה, בשל כך שלטעמי היא מעט מיושנת לצרכיי (אם כי להוריך שיקול זה לא ממש רלוונטי). אני לא בטוח עד כמה היא מתאימה לזוג מבוגר שבקושי נוסע - גדולה, כבדה, זללנית (לא נתון דרמטי), ביטוחים יקרים יחסית, בלי מסך מגע, ללא אפל קאר פליי אלחוטי, תחזוקה גבוהה יותר מזו של הסוזוקי, אבל כאמור במכלול השיקולים זו גם אופציה טובה.

חשוב להביא בחשבון שהמחיר לא זהה - הסוזוקי שציינת היא יד פרטית מהסוכנות, בעוד שהמאזדה היא 0 קילומטר (בא לידי ביטוי במחיר המכירה) ומחיר של החל מ-176,000 (בפעם האחרונה שבדקתי). על זה יש להוסיף מיגון, חיישני רוורס, אגרת רישוי או אגרה אחרת כלשהי והגעת לסביבות 185,000 ש"ח , כך שהפער קיים.

מסכים איתך שמבחינת VFM המאזדה עדיפה, אך לא בהכרח לצרכים של הוריך. 

בכל אופן - שתי האופציות טובות ואני בטוח שיהיו מרוצים משתיהן. מבלי לבלבל יותר מידי, הייתי לגמרי מוסיף לבחינה את יונדאי קונה (על אף שהיא לא יפנית...) ולטעמי היא מודרנית ומעניינית יותר משתי אלו. 

בתאריך 20.12.2025 בשעה 10:51, Doron_Z כתב:

פורסם
לפני 7 שעות, Doron_Z כתב:

אם יש למישהו עוד תובנות או דעות בנושא אני אשמח

התובנה העיקרית שלי היא שההורים שלך כבר בחרו את הסוזוקי ועכשיו רק נשאר להם להבין למה. כמו במטריקס 🙂

בכל מקרה, אם עדיין בא לך להילחם בטחנות רוח, תגיד להם שישימו בצד את השיקולים הפרקטיים של לא צריך/לא כדאי/לא משתלם ושיקנו מה שיעשה להם הרגשה הכי טובה תוך כדי שהוא עונה על הצרכים שלהם - לפי מה שאתה אומר זו הסובארו, או אולי ה CX5.

הם הולכים להשתמש בו כמה פעמים בשבוע לכמה שנים טובות ובלי להיכנס להורים שלך לכיס, ההבדלים בהוצאות על הרכבים האלה בשוטף לא כאלו משמעותיים בשביל ההורים שלך - מעצם העובדה שהם שוקלים אותם יותר מחצי דקה.

בנסועה של 7000-8000 בשנה, הרכב יגיע ל80,000 ק"מ בעוד עשר שנים - אף אחת מהיפניות האלו (וגם היונדאי/קיה) לא אמורה לעשות בעיות משמעותיות ולא דורשת איזו תחזוקה פסיכית (גם עם 4 על 4) - אלו רכבים חדשים בשימוש של אנשים מבוגרים שנוסעים מעט, במישור ועם בן חבר בקארספורום. צריך להכניס אותם קצת לפרופורציות.

אפשר לנסות למקסם את ה VFM, לבחור רכב שלא ממש רוצים, ואז לעשות תאונה קטנה עם ירידת ערך של 10,000 שקל שמבאסת את ההרגשה - אז מה עשינו בזה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שיקנו מה שהם רוצים. עשית כמיטב יכולתך.

עדיף לכל הצדדים שהם יעשו מה שהם רוצים וההחלטה תהיה שלהם ולא שהם ירגישו כאילו מישהו דחף אותם לעשות משהו שהם לא רוצים.

ככה אם יהיו להם חרטות אחרי הקניה, לא יוכלו להגיד איזה בן חרטטן יש לנו למה הקשבנו לו😁

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קודם כל - אין להם בעיה עם הגיר הרציף? דווקא זה של הסוזוקי קרוסאובר ידוע לשמצה. אני החלפתי ״מוח גיר״ ב-62,000 ק״מ, אם כי הביטוי היחיד היתה צמד נוריות צהובות בלוח המחוונים.

שנית - בנסועה שלהם אין מה לחשוש מ-VAG. נראה שהקאמיק (אבל גם קארוק או אטקה, אם זמינה) תפורות עליהם.  אמנם בדיוק מנוגדות לדרישות (אירופי, טורבו, גיר דו מצמדי) אבל מודרניות וכיום עם מיכאניקה בשלה. קח אותם לבוכנות. במקרה הרע תקבל ״לא, תודה״.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

למדתי כבר מזמן שכשמדובר ברוכשים רגילים, ברוב המוחץ של המקרים האקדח שהופיע במערכה הראשונה, גם יירכש באחרונה.

כמו כולנו, באים להתייעץ איתי לא מעט. כשאני מזהה את המבט הזה למוכר והידוע, אני משחרר.

זה סכום נכבד ולתקופה ארוכה והם צריכים להרגיש נוח עם מה שהם קונים.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, moshik82 כתב:

כן גם אצלנו חווינו סוזוקי עם אפס תקלות, אפילו דברים שנחשבים בלאי ברכבים אחרים לא היו לנו. רק מצבר/צמיגים/בלמים, זה הדבר היחיד שהיו צריכים לגעת בו ברכב.

ועדיין מדובר בעסקה אחת הגרועות כיום (מחוץ להונדה) בעולם הרכב הישראלי. פעם התמורה היתה ממש אחלה וקיבלת את מה ששילמת. היום זה מביך מה שהם מבקשים לעומת מה שמקבלים. נראה שליבואן אין עניין במותג הזה (קצת בדומה לקרסו עם רנו) ויותר מעניין אותו להזיז כמה שיותר סיניות בימים אלה. אם הוא הצליח להבריח לקוחות שבויים כמו ההורים שלי זה אומר דרשני.

בנוגע למאזדה CX5 - זה לא מדויק. רמת גימור קומפורט לא 0 קילומטר עולה 175 אלף שקלים. האקסקיוטיב עשירייה מעליה. בגדול לא נראה שיש משהו מהותי באקסקיוטיב שאין בקומפורט - חלון שמש וריפודי עור במקום הדמוי עור (שהוא ממש אחלה במאזדה ומרגיש איכותי) ועוד כמה קטנות. שום דבר מהותי כמו כניסה והנעה ללא מפתח או חיישני אורות/גשם/חיישני רוורס וכאלה שחסרים.

העניין זה שאני מסכים שהוא מוגזם לשימוש של אמא שלי, בשביל לקפוץ לסופר או להוציא את הכלב לפארק ואיזו נסיעה פעם פעמיים בשבוע של 25 דקות מחוץ לעיר זה לא סביר שתסתובב עם הבהמה הזאת.

לפני 4 שעות, sperial כתב:

קודם כל - אין להם בעיה עם הגיר הרציף? דווקא זה של הסוזוקי קרוסאובר ידוע לשמצה. אני החלפתי ״מוח גיר״ ב-62,000 ק״מ, אם כי הביטוי היחיד היתה צמד נוריות צהובות בלוח המחוונים.

שנית - בנסועה שלהם אין מה לחשוש מ-VAG. נראה שהקאמיק (אבל גם קארוק או אטקה, אם זמינה) תפורות עליהם.  אמנם בדיוק מנוגדות לדרישות (אירופי, טורבו, גיר דו מצמדי) אבל מודרניות וכיום עם מיכאניקה בשלה. קח אותם לבוכנות. במקרה הרע תקבל ״לא, תודה״.

יודעים על הגיר הרציף, לשמחתנו לא קרה לנו. גם יודעים מניסיון שהיצרן בלי להתבלבל החליף לכל מי שנפל בסטטיסטיקה, גם אחרי האחריות, וגם זה פקטור חשוב והסיבה למה לא יצא מזה פיאסקו והרבה רעש כמו שקורה בפשלות של יצרנים אחרים.

אין סיכוי לוואג, כן ברור לשימושים שלהם אין סיבה וכו׳, אבל אם כן? ואז יגידו למה קנינו את הנבלה הזאת במקום יפנית. עזוב עדיף לחסוך את הכאב ראש.

לפני 4 שעות, stx כתב:

התובנה העיקרית שלי היא שההורים שלך כבר בחרו את הסוזוקי ועכשיו רק נשאר להם להבין למה. כמו במטריקס 🙂

בכל מקרה, אם עדיין בא לך להילחם בטחנות רוח, תגיד להם שישימו בצד את השיקולים הפרקטיים של לא צריך/לא כדאי/לא משתלם ושיקנו מה שיעשה להם הרגשה הכי טובה תוך כדי שהוא עונה על הצרכים שלהם - לפי מה שאתה אומר זו הסובארו, או אולי ה CX5.

הם הולכים להשתמש בו כמה פעמים בשבוע לכמה שנים טובות ובלי להיכנס להורים שלך לכיס, ההבדלים בהוצאות על הרכבים האלה בשוטף לא כאלו משמעותיים בשביל ההורים שלך - מעצם העובדה שהם שוקלים אותם יותר מחצי דקה.

בנסועה של 7000-8000 בשנה, הרכב יגיע ל80,000 ק"מ בעוד עשר שנים - אף אחת מהיפניות האלו (וגם היונדאי/קיה) לא אמורה לעשות בעיות משמעותיות ולא דורשת איזו תחזוקה פסיכית (גם עם 4 על 4) - אלו רכבים חדשים בשימוש של אנשים מבוגרים שנוסעים מעט, במישור ועם בן חבר בקארספורום. צריך להכניס אותם קצת לפרופורציות.

אפשר לנסות למקסם את ה VFM, לבחור רכב שלא ממש רוצים, ואז לעשות תאונה קטנה עם ירידת ערך של 10,000 שקל שמבאסת את ההרגשה - אז מה עשינו בזה?

אז בהמשך לזה ולהודעות אחרות שסגרו את החותם על מה שהם בחרו. 

היום אמא שלי קפצה לסובארו, קיבלה הנחה לא רעה בכלל על קרוס טרק שאמורה להגיע באמצע ינואר (זאת אומרת רכב מהאוניה ולא כזה שיושב X זמן בבונדד כמו שאר האופציות) מנוע 2.5 כולל צבע התקנות ביטוח - על הכביש בקיצור, במחיר יותר זול מהסוזוקי. אמרה להם מחר אני באה לסגור אבל משום מה בדרך היתה צריכה לשירותים ודגדג לה לעבור בסוכנות מאזדה הסמוכה שכבר מכירה ושסגרה שם כביכול את המאזדה. נכנסה שוב למאזדה 3 עם הכסא מורם גבוה, ישבה שם ופתאום אאוריקה! אמרה לעצמה וואו איזה רכב יפה איך הפנים מהודר ומושקע לעומת הסובארו והסוזוקי הפשוטות יותר (מי יותר ומי פחות אבל שתיהן עם כסאות בד ומלא פלסטיק אפרורי). עד כמה נראית איכותית יותר.

כן פתאום שמה לב לזה והעריכה את זה, ועכשיו שוב קצת מתלבטת מה לעשות. מצד אחד הרגיש לה בנסיעה פחות בטוחה מהג׳יפונים אבל מצד שני לטענתה מתרגלים להכל כמו שהתרגלה גם לרכב החלופי שקיבלה מהביטוח. ואולי בכל זאת תהיה מרוצה מהמאזדה ותגיד איזה כיף שבחרה בבובה כזאת בסוף?

אז לפחות נראה שכרגע אחרי ההצעה היפה (ביחס לסוזוקי ולשוק המסורתי אני מניח) שסובארו נתנו נראה שירדה סופית דווקא מהסוזוקי וגם מהקיה - נשארנו עם 2 מועמדות סופיות שהיא הולכת לסגור ביום יומיים הקרובים, או קרוס טרק 2.5 או מאזדה 3 ספיריט שכבר שמה עליה מקדמה וזה סופי וכרגע אין לה מושג ולכל אחד בבית כמובן יש דעה משל עצמו מה עדיף אבל כולם מסכימים שכל בחירה תהיה ממש אחלה. 

המשך יבוא…

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

אם הולכים על הסובארו לשים לב שזה כולל את כל מערכת הבטיחות eyesight.

באמת מערכת מעולה לא מטרידה כשלא צריך ועובדת היטב כשצריך. זה מאד חשוב ככל שמתבגרים ורמת הרפלקסים יורדת.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

כן כמובן שכלולה. גם הכניסו מרים שמשות, מצלמת דרך קדמית ואחורית, מעמד לטלפון וכולל איתוראן ומה שמבקשים מהביטוח. הכל על הכביש מנוע 2.5 החדש בארץ כולל צבע עדיין זול יותר מהסוזוקי כאמור. 

פורסם

זהו הסובארו מנוע 2.5 נבחרה. צבע כחול ספיר (זה מה שנשאר מהמשלוח ביחד עם לבן וצבע חול פנינה. רצינו אפור אבל זה רק במשלוח הבא) 

המאזדה ללא ספק מרגישה איכותית יותר אבל בסוף הגובה ניצח. תודה רבה לכולם 

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...