Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שגם אתה וגם הוריך ממעטים בחשיבות נוחות הכניסה והיציאה מהרכב. ככל שמתבגרים העניין הזה הזה תופס יותר חשיבות. זה טוב מאד שעכשיו הכל בסדר להוריך, אבל ככל שעובר הזמן יש סיכוי שמשהו קטנטן יהפוך את התמונה לגמרי והם יצטערו שהם קנו רכב נמוך כמו המזדה.

לגבי מומנט, לא התרשמתי שהם ייקחו את הרכב לסיבוב בנס הרים... זה לא ממש שיקולך.

לסובארו יש יתרון נוסף שבגלל כיוון המתלים וחתך הצמיגים הרכב מאד נוח, אבל אם לא מתכוונים לרדת מהאספלט, וגם בגלל הסיבות האחרות שציינת, היא כנראה פחות רלוונטית.

לכן אם אחד מדגמי הסוזוקי המוגבהים נוח להם שווה לבחון יותר ברצינות, או אחד מג'יפוני המזדה.

מרכב סדאן\האצ' הייתי נמנע, במיוחד אם מדובר על החזקה לזמן ארוך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה עם רכבי סוזוקי זה שהפער במחיר לא מספיק גדול מה CX5 וכן זה קצת מציק לקנות רכב קטן יותר וברמת גימור נמוכה (ואני משער שגם מבחינת נהיגה/נסיעה פחות איכותי למרות שאמא שלי בטח לא תדע להבדיל) במחיר שקרוב ל CX5 למרות שמבחינת אבזור הוא בסדר גמור. אז אולי ה 5 גדולה מדי אבל מבחינת תמורה לכסף זאת לא תחרות.

אגב גם קפצתי לסוכנות קיה שיושבת ליד. לא התחברתי בכלל לעיצוב פנים ולחוץ, רכבים חסרי נשמה ואופי ויש לי הרגשה שככה הם גם מרגישים מבחינת נהיגה.

פורסם (נערך)

@Doron_Z היה פעם בדביקים מאמר נפלא על רכישת רכב להורים המבוגרים, לצערי איני מוצא אותו. נראה לי שאתה לא תופס את הפואנטה - זה רכב להורים, לא רכב החלומות.שלך. זה שאתה באורך 1.80 ומסתדר עם הברז זה ממש לא מעניין, כי אתה צעיר בן 40 או 50. אבל ההורים שלך בני 75 או 80, ואתה צריך להתיחס אליהם כמו לרכב עם 250,000 ק"מ: בכל רגע משהו עלול להתקלקל. נכון שיש קורולות וטסלות שמגיעות למיליון ק"מ על תדלוק/טעינה והחלפת שמן ופילטרים, אבל הן נדירות. כך גם מרתוניסטים בני 85. בגילים האלה רוב בני האדם מפתחים איזה קרעכצענים, והקריטריונים הראשון, השני והשלישי בבחירת רכב עבורם זו הנוחות בכניסה לרכב, בנסיעה בו וביציאה ממנו. בשנים האחרונות נוספו גם אמצעי הבטיחות שיכסו במידת מה על הירידה הפיזיולוגית. אבל רכבים פומפוזיים ועתירי הספק וכבוד? תשאיר אותם לערוסי. להורים קנה ג'יפון שמרני שיביא אותם בנוחות מ-א' ל-ב' בניחותא.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה בעיקרון צודק, אבל צריך להסתכל על זה אולי במשקפיים של ההורים שלך. אותם יעניין תא נוסעים איכותי יותר וגדול יותר? נשמע לי שלרוב הם לא צריכים רכב גדול. תא נוסעים איכותי יותר זה נחמד, זה משהו שלא כל אחד מעריך או אכפת לו מזה.

לגביי קיה - עיצוב וכאלה זה עניין של טעם, אבל לגביי החסרי נשמה ואופי - לא נשמע לי שזה בסט השיקולים של ההורים שלך. תקן אותי אם אני טועה. 

אני דווקא חושב שדגמים כמו יונדאי וניו (למרות שהיא מחסירה הרבה מערכות בטיחות לדעתי) או קיה סלטוס יישבו על המשבצת של מה שהם מחפשים. במקרה של הסלטוס הייתי מחכה לדגם החדש אם אין לחץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

@Doron_Z היה פעם בדביקים מאמר נפלא על רכישת רכב להורים המבוגרים, לצערי איני מוצא אותו. נראה לי שאתה לא תופס את הפואנטה - זה רכב להורים, לא רכב החלומות.שלך. זה שאתה באורך 1.80 ומסתדר עם הברז זה ממש לא מעניין, כי אתה צעיר בן 40 או 50. אבל ההורים שלך בני 75 או 80, ואתה צריך להתיחס אליהם כמו לרכב עם 250,000 ק"מ: בכל רגע משהו עלול להתקלקל. נכון שיש קורולות וטסלות שמגיעות למיליון ק"מ על תדלוק/טעינה והחלפת שמן ופילטרים, אבל הן נדירות. כך גם מרתוניסטים בני 85. בגילים האלה רוב בני האדם מפתחים איזה קרעכצענים, והקריטריונים הראשון, השני והשלישי בבחירת רכב עבורם זו הנוחות בכניסה לרכב, בנסיעה בו וביציאה ממנו. בשנים האחרונות נוספו גם אמצעי הבטיחות שיכסו במידת מה על הירידה הפיזיולוגית. אבל רכבים פומפוזיים ועתירי הספק וכבוד? תשאיר אותם לערוסי. להורים קנה ג'יפון שמרני שיביא אותם בנוחות מ-א' ל-ב' בניחותא.

אני לא דוחף אותם למאזדה 3. אם זה היה המצב לא הייתי מערער להם את ההחלטה עם התגובות פה. ברור שבשבילי מתוך היצע המשפחתיות האפור בשוק זאת היתה הבחירה שלי בתקציב הזה אבל לא ניסיתי בשום אופן לשכנע את אמא שלי לשם אלא להפך, באנו במחשבה לפי הצעתי לקנות CX5 כי זה באמת מה שחשבתי שמתאים לה ועומד בקריטריונים פחות או יותר. היא זאת שבאולם תצוגה ראתה את ה 3 והתעניינה בו על פני ה 5 שהרתיע אותה מבחינת הגודל. 

אין פה עניין של דאווין אבל יש מצב שאני כן מערבב בדעה שלי את היותי חובב רכב כי אני גם מסתכל על עיצוב חוץ ופנים, יוקרה ורמת חומרים ואת התמורה שמקבלים לעומת כל המותגים המשעממים האחרים שעולים די דומה (סוזוקי וקיה).  

אני מבין מה שאתה אומר אבל אם אמא שלי תרגיש בנסיעת מבחן שהרכב נוח וטוב לה וזה מה שהיא תרצה אני לא אנסה בכוח לשכנע אותה אחרת מתוך מחשבה פסימית שהיא כל רגע שופכת לאגר ולא תוכל להכנס ולצאת. יש מצב שאנחנו נאיביים אבל מעדיפים להשאר אופטימיים. 

במקרה הכי גרוע - אז יחליפו עוד 3-4 שנים כשהקצבה מביטוח לאומי תתחדש. רוב הזכאים לקצבה עושים זאת גם ככה רק הם מעדיפים להחזיק לטווח ארוך. 

לפני 18 דקות, dorsht כתב:

אתה בעיקרון צודק, אבל צריך להסתכל על זה אולי במשקפיים של ההורים שלך. אותם יעניין תא נוסעים איכותי יותר וגדול יותר? נשמע לי שלרוב הם לא צריכים רכב גדול. תא נוסעים איכותי יותר זה נחמד, זה משהו שלא כל אחד מעריך או אכפת לו מזה.

לגביי קיה - עיצוב וכאלה זה עניין של טעם, אבל לגביי החסרי נשמה ואופי - לא נשמע לי שזה בסט השיקולים של ההורים שלך. תקן אותי אם אני טועה. 

אני דווקא חושב שדגמים כמו יונדאי וניו (למרות שהיא מחסירה הרבה מערכות בטיחות לדעתי) או קיה סלטוס יישבו על המשבצת של מה שהם מחפשים. במקרה של הסלטוס הייתי מחכה לדגם החדש אם אין לחץ.

אני מבין מה שאתה אומר ועדיין, לא מציק לך בלב לשלם סכום דומה על פאקינג סוזוקי? זה כאילו מישהו יבקש ממך על טרנינג של אדידס סכום דומה לחליפה של גוצ׳י. גם אם הטרנינג יותר מתאים לך מבחינת נוחות וצורך אתה תרגיש קצת מטומטם לשלם את זה. 

צודק שאצלם יש פחות פקטור של נשמה ואיכות חומרים וכו׳. מבחינת הווניו היא קטנה מדי אבל אני אעלה בפניהם את הסלטוס כאופציה אבל העדיפות שלהם זה יפני למרות שהסלטוס עומדת בקריטריונים. 

אני חושב שאם הם ירדו מה 3 אז הם פשוט יקנו את הסוזוקי בלי נסיעת מבחן גם. זה האזור הבטוח שלהם כנראה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מעבר לזה שהמימדים על הנייר של ה-CX5 הם מה שהם, איפה זה מפריע בעצם?

ענייני חנייה? צריכת דלק?

כי אם צריך לבחור בין גדול מדי, קטן מדי, מיושן מדי, נמוך מדי ו׳תמורה נמוכה לכסף מדי׳ (שזה הסוזוקי לפי מה שאתה אומר) - אני הייתי בוחר ב׳גדול מדי׳.

שוב, זה בהנחה שאין בעיית חניה ושהם לא עושים 30,000 ק״מ בשנה.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם
לפני 15 שעות, Doron_Z כתב:

אני מבין מה שאתה אומר ועדיין, לא מציק לך בלב לשלם סכום דומה על פאקינג סוזוקי? זה כאילו מישהו יבקש ממך על טרנינג של אדידס סכום דומה לחליפה של גוצ׳י. גם אם הטרנינג יותר מתאים לך מבחינת נוחות וצורך אתה תרגיש קצת מטומטם לשלם את זה. 

אתה צודק.

אני חושב שהמחירים של הסוזוקי די גבוה ולא מוצדק כשאתה מקבל מוצר מיושן יותר ובאיכות חומרים נמוכה יותר.

מצד שני אם זה הרכב שההורים שלך אוהבים, אז כנראה שהם יבחרו בו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 35 דקות, dorsht כתב:

אתה צודק.

אני חושב שהמחירים של הסוזוקי די גבוה ולא מוצדק כשאתה מקבל מוצר מיושן יותר ובאיכות חומרים נמוכה יותר.

+1
אין ספק שזה מבאס לשלם על רכב מזדקן בן 11 סכום של בין 165000 ל 175,000 ש"ח, אבל אם אתה מגביל את עצמך רק ליפאנית + גודל מאוד ספציפי (עם מימד גובה שיהיה נוח להכנס + מימד אורך\רוחב לא גדולים מידי), זאת בדיוק הנישה שאתה נופל אליה. 

בפחות כסף הם עדיין יכולים לקנות SUV-B הייבריד או חשמלי מלא, עם מלוא האיבזור הבטיחותי ואחריות + מרווח טיפולים טוב יותר - אבל ההתעקשות על "רק יפאני" מפילה לך אופציות טובות אחרות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, stx כתב:

מעבר לזה שהמימדים על הנייר של ה-CX5 הם מה שהם, איפה זה מפריע בעצם?

ענייני חנייה? צריכת דלק?

כי אם צריך לבחור בין גדול מדי, קטן מדי, מיושן מדי, נמוך מדי ו׳תמורה נמוכה לכסף מדי׳ (שזה הסוזוקי לפי מה שאתה אומר) - אני הייתי בוחר ב׳גדול מדי׳.

שוב, זה בהנחה שאין בעיית חניה ושהם לא עושים 30,000 ק״מ בשנה.

אין בעיית חניה בדרום ואין נסיעה גבוהה. פשוט ההרגשה של להסתובב עם טנק גדול וכבד מדי בשביל בנאדם אחד רוב הזמן ואולי 2 נסיעות בשנה בהרכב משפחתי.

צריכה אולי אקסטרה גודל משיקולי הרגשת ביטחון וגם פרקטיות מסוימת אבל לא עד כדי כך יותר גדול אבל אני מבין את ההיגיון וצורת המחשבה שלך.

לפני שעתיים, dorsht כתב:

אתה צודק.

כן אני חושב שנכנסנו לחישוב מסלול מחדש וסיכוי טוב שזאת תהיה התוצאה בסופו.

גם הערך של המאזדה 3 ספיריט בגרסת האצ׳בק מנופח מאוד. גם ככה עולה 5 מעל הסדאן ועכשיו בימי מכירות הם מורידים מהסדאן ספיריט 15,000 ומגרסת ההאצ׳בק 10,000. במיקוח הסופי חתך לנו עוד 2500 שאולי זה גם משהו שאפשרי בסדאן (17,500 הנחה במקום 15,000 לא בטוח וכבר אין דרך לבדוק כי נשרפנו שם) אבל העיקרון שהמחיר מוגזם לאותו הרכב רק עם דלת חמישית נשמר.  

אגב מאזדה CX5 קומפורט שדי מכילה את רוב מה שצריכים עולה אותו המחיר כמו ה 3 ספיריט האצ׳ והרמות גימור די דומות (סבבה אין חלון שמש וזכרון למושב החשמלי ב 5 קומפורט בניגוד ל 3 אבל המושבים דמוי עור וזהים ל 3 ספיריט) ושוב, זה מדגיש שהתמורה של ה 3 האצ׳ לא טובה כל כך בלי קשר לנוחות ישיבה. די דומה לבעיה שיש לי עם הסוזוקי. 

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

+1
אין ספק שזה מבאס לשלם על רכב מזדקן בן 11 סכום של בין 165000 ל 175,000 ש"ח, אבל אם אתה מגביל את עצמך רק ליפאנית + גודל מאוד ספציפי (עם מימד גובה שיהיה נוח להכנס + מימד אורך\רוחב לא גדולים מידי), זאת בדיוק הנישה שאתה נופל אליה. 

בפחות כסף הם עדיין יכולים לקנות SUV-B הייבריד או חשמלי מלא, עם מלוא האיבזור הבטיחותי ואחריות + מרווח טיפולים טוב יותר - אבל ההתעקשות על "רק יפאני" מפילה לך אופציות טובות אחרות.

איציק

בוא נאמר שפתוחים להיברידי ולא רק יפני ואפשר קצת קטן יותר אבל - ללא גיר רובוטי. על מה היית ממליץ? 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

להיברידי ולא רק יפני ואפשר קצת קטן יותר אבל - ללא גיר רובוטי.

ככל שאני יודע, ברכבים הייברידיים הגיר הוא רציף או פלנטרי. לא מוכר לי שילוב של הנעה חשמלית עם גיר רובוטי.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אם הכוונה לרובוטי דו-מצמדי, אז קיה נירו, יונדאי איוניק ועוד הן היברידיות עם כזה גיר.

וזה דווקא שילוב מאוד מוצלח כי המנוע החשמלי מחפה על נקודות התורפה של גיר כזה -

בזינוק ובזחילה בפקקים.

פורסם
בתאריך 16.12.2025 בשעה 18:57, Doron_Z כתב:

כן מאושרים אבל סוזוקי קצת עפים עם המחירים שלהם האמת, 175 אלף על רכב עם איבזור אחלה יחסית אבל ברמת גימור שרחוקה מלהרשים. מרגיש מוגזם מאוד

ייתכן שאם תשקלל עלות ביטוח לעשור הקרוב בין סוזוקי למזדה/טויוטה תגלה שהסוזוקי אולי יקרה מידי ברכישה אבל משתלמת בשורה התחתונה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, Doron_Z כתב:

בוא נאמר שפתוחים להיברידי ולא רק יפני ואפשר קצת קטן יותר אבל - ללא גיר רובוטי. על מה היית ממליץ? 

ממליץ לך על מה שהומלץ לי ללכת לראות, ATTO 2. במקרה שלכם ATTO 2 Dm-i (היברידית). מדובר בדגם חדש שעוד אין על הכביש ותתחיל לראותו מ 2026.

SUV-B גבוה שיתן להם את האפשרות להיכנס ולצאת בקלות עם מרווח מצויין ל-2 מבוגרים נוספים מאחור (או 3 ילדים, פחות רלוונטי במקרה שלהם - אלא אם לוקחים בחשבון נכדים וכו'), תא מטען סבבה לגמרי (כ 430 ל') והמון פיצ'רים ומערכות בטיחות שמעניקות לו בישראל ציון בטיחות 8/8 [בדגם ה EV, ה Dm-i צפוי להיות זהה או 7/8].

לא עולה כסף להיכנס לסוכנות ולראות. נסיעות מבחן למיטב ידיעתי יש רק על ה EV אבל מבחינת ביצועים זה דומה מאוד (7.5-7.9 שניות ל 100 קמש אם זה מעניין אותם).

סדר גודל של 150K שח על הכביש ל EV וכ-155K שח להיברידית.

לדעתי התמורה והחבילה הכללית הן לאין שעור טובות מויטארה (כבודה במקומה מונח) - וכשלעצמה מדובר בחבילה בשלה, נעימה, לא מקושקשת ולא מצועצעת עם VFM מצויין (בטח אם לוקחים בחשבון אחריות מלאה של 6 שנים\150K קמ ו-8 שנים\200Kקמ על הסוללה)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 19.12.2025 בשעה 17:00, sperial כתב:

@Doron_Z היה פעם בדביקים מאמר נפלא על רכישת רכב להורים המבוגרים, 

זה . עדיין רלוונטי ברובו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

תודה. חיפשתי ולא מצאתי. צריך להוסיף שבשונה מהרגיל אני עם המסך הקטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...