Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, נירו72 כתב:

לא בהכרח יראו נזילה מתחת לרכב כששמים עיתונים על מה שתארתי. 

1. לפעמים דרוש לחץ גבוה כדי שהנזילה תתחיל, וזה קורה רק בנסיעה. זה מה שהיה לי ושיגע אותי. בבדיקות על קר או בסל"ד סרק הכל היה תקין.

2. אם זה טפטוף קל שנמצא מעל הבלוק זה "נתפס" שם באיזה מקום, וכתוצאה מהנסיעה והתזוזות זה ניתז החוצה משם ונעלם. לכן מחפשים מקום שעומד בו נוזל או צבוע בצבע של הנוזל קירור (אדוםי ירוק וכו').

אופציה נוספת שחשבתי עליה זה נזילה מהחיישן טמפ' עצמו. או מהגומיה החיצונית שיושבת עליו, או שחוצה דרכו החוצה, תלוי בסוג החיישן והמבנה שלו. 

אפשרות נוספת זה מהאטם של הפלאנג' מים, שגם שם בורח רק כשחם והלחץ גבוה. 

אם רוצה לשלול ראש מנוע תעשה בדיקת co2.

יכול גם לעשות בדיקה ראשונית פשוטה, בצילינדר שתהיה נזילה הקיטור יבריק הכל. מוציאים את הפלגים ומשווים. אם פלג אחד נקי ביחס לשאר סיכוי גבוה שיש דליפה. ליותר מתקדמים אחרי שמוציאים את הפלגים בודקים עם בורוסקופ ומזהים הבדל בין הצילינדרים.

אם זה ראש וזו רמת הנזילה אל תילחץ. תעשה חיזוק ראש ובנוסף יש חומרים יעודיים לזה. ברמת נזילה כזו כמעט בוודאות זה יאטום.

אבל אם זאת נזילה חיצונית, בדיקת הלחץ שהמוסך עשה לא הייתה אמורה לגלות אותה? 

מה זה חיזוק ראש? נשמע כמו משהו של סטלנים. אתה מתכוון לחיזוק הברגים בראש מנוע? 

חומרים חיצוניים, כמו תוספים לנוזל הקירור, קראתי עליהם, אני פחות מתחבר לזה. מעדיף לפתור את הבעיה, בייחוד אחרי שהשקעתי לא מעט על הרכב בשיפוץ מנוע.  

המנוע עבר שיפוץ, 3.5 חודשים הכל היה תקין. אני חושש שלא הידקו במומנט הנכון את ברגי הראש או שהשתמשו באותם ברגים שהיו וזה גרם להתפתחות של נזילה מיקרוסקופית. 

חברים בואו נתמקד בנושא השרשור, ולא נהפוך אותו להשוואת אמינות בין מותגים שונים. זה לא השרשור לזה. 

עריכה אחרונה על ידי THELAD
  • מצחיק 1

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, THELAD כתב:

אבל אם זאת נזילה חיצונית, בדיקת הלחץ שהמוסך עשה לא הייתה אמורה לגלות אותה? 

מה זה חיזוק ראש? נשמע כמו משהו של סטלנים. אתה מתכוון לחיזוק הברגים בראש מנוע? 

חומרים חיצוניים, כמו תוספים לנוזל הקירור, קראתי עליהם, אני פחות מתחבר לזה. מעדיף לפתור את הבעיה, בייחוד אחרי שהשקעתי לא מעט על הרכב בשיפוץ מנוע.  

המנוע עבר שיפוץ, 3.5 חודשים הכל היה תקין. אני חושש שלא הידקו במומנט הנכון את ברגי הראש או שהשתמשו באותם ברגים שהיו וזה גרם להתפתחות של נזילה מיקרוסקופית. 

חיזוק ברגי ראש, כן. אבל אם המנוע עבר שיפוץ לא מבין מה אתה שובר את הראש. תקבע עם מי שעשה לך יום תשים את הרכב ושהם ישברו את הראש ויתנו לך פתרון. יש סבירות גבוהה שזה קשור לשיפוץ עצמו. לא בהכרח לראש, אלא למה שפירקו מסביב ולא חיזקו כמו שצריך.

* וכן חלק מהחאפריות בארץ זה לא להחליף ברגי ראש בשיפוץ.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש חלופות  במקום מוסך מרכזי ובטח  לא בעליות  הללו( לדוגמא יש במודיעין  חברה שמבצעת טיפול  החלפות  סוללה ), דבר שני קשקוש מוחלט החלפת  סוללה כל  5 שנים..

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

עדכון: 

בדקתי היום את המיכל עודפים, אמנם אין חדירה של שמן בכלל, אבל כן יש ריח חריף שמזכיר ריח של דלק, לא ריח של אגזוז בחניון סגור. 

נוזל הקירור קופץ במיכל עודפים כשאני פותח את הפקק ומשתחרר לחץ על מנוע קר לחלוטין שעמד לילה שלם בקור הזה, כאילו אני פותח בקבוק קולה. אם אני פותח את הפקק יום אחרי יום, הלחץ הוא קטן והנוזל לא ממש קופץ, אם אני פותח את הפקק אחרי כמה ימים, הלחץ הרבה יותר גדול והנוזל ממש קופץ במיכל עד לפקק. 

לדעתי מדובר ב-99% דליפה של גזי בעירה, אני מחר במוסך, אתעקש שיעשו בדיקת לחץ הפוך ובדיקת CO2. 

לא הגיוני מה שקורה כאן. 

• רעיון טוב! 2

פורסם

לגזי בעירה מהמנוע יש ריח, ואם הם עוברים לנוזל הקירור, אמור להיות ריח של אגזוז. 

פורסם (נערך)

דיברתי עם המוסך שעשה את השיפוץ, אומרים שהוחלפו ברגי ראש מנוע ושלפעמים נדרש להדק אותם שוב כמה חודשים אחרי השיפוץ. מה שהוזכר כאן בתור "חיזוק ראש". 

מה דעתכם? 

פורסם
בתאריך 10.12.2025 בשעה 11:07, Deutz912 כתב:

שהולך סוללה שעולה כמעט 10K בטויוטה שכמעט בת 20 ואנשים מחליפים אותה כל 5 שנים אפי' שהיא כבר הזקינה לא אומרים טויוטה טויוטה.

אם הסמל מקדימה היה פיג'ו בעודה צעירה כבר הייתה בערימת הברזל

סוללה בטויטה מחליפים ב150 אלף קמ 

ולכל סוללה יש בלאי גם בסוללות של פיגו אם יש בכלל

פורסם
לפני 40 דקות, THELAD כתב:

דיברתי עם המוסך שעשה את השיפוץ, אומרים שהוחלפו ברגי ראש מנוע ושלפעמים נדרש להדק אותם שוב כמה חודשים אחרי השיפוץ. מה שהוזכר כאן בתור "חיזוק ראש". 

מה דעתכם? 

כן בהחלט יכול להיות שזו הסיבה ללחץ במערכת הקירור ואיבוד מסוים של נוזל קירור.

פורסם (נערך)

גם GPT וגם Gemini אומרים שאם אטם הראש לא הודק כפי שצריך במקור ונגרמה דליפת גזים, גם אם מיקרוסקופית כנראה כמו במקרה הזה, הוא כבר נפגם וחובה להחליפו בחדש, חיזוק ראש יכול להוביל לשבירת ברגי הראש שהם מסוג TTY (ברגים נמתחים) במקרים מסויימים או לפתרון זמני בלבד עד שהאטם יכשל בשנית כי הוא כבר נפגע. 

יש לי תחושה שהם קצת מגזימים, מה דעתכם? להתעקש שהמוסך יחליף את כל האטם ראש והברגים ויבצע הידוק לפי מומנט  + זווית  ? (אצטרך להשאיר לו את הרכב כמה ימים אני מניח) 

או להסתפק בהידוק ברגי ראש ולעקוב אחרי זה? 

פורסם
לפני 8 שעות, THELAD כתב:

גם GPT וגם Gemini אומרים שאם אטם הראש לא הודק כפי שצריך במקור ונגרמה דליפת גזים, גם אם מיקרוסקופית כנראה כמו במקרה הזה, הוא כבר נפגם וחובה להחליפו בחדש, חיזוק ראש יכול להוביל לשבירת ברגי הראש שהם מסוג TTY (ברגים נמתחים) במקרים מסויימים או לפתרון זמני בלבד עד שהאטם יכשל בשנית כי הוא כבר נפגע. 

יש לי תחושה שהם קצת מגזימים, מה דעתכם? להתעקש שהמוסך יחליף את כל האטם ראש והברגים ויבצע הידוק לפי מומנט  + זווית  ? (אצטרך להשאיר לו את הרכב כמה ימים אני מניח) 

או להסתפק בהידוק ברגי ראש ולעקוב אחרי זה? 

קודם שיעשו לך בדיקת CO2 לוודא שזו הבעיה. מסכים עם ג'פטו בעניין זה שאם אחרי שיפוץ מנוע יש בעיה בפאקונג ראש עדיף לפרק ולהחליף את האטם + יישור. הסיכוי שבחיזוק ראש בהצלבה ולפי הספר עם ידית מומנט ייגזרו הברגים די קטן, אבל בגדול לפי התקן בחלק מהמקרים אומרים חיזוק ראש אחרי 1,000 ק"מ או נתון אחר שהחברה החליטה. אבל זה רק בגלל שהראש מתאים את עצמו, לא בגלל בעיה באטם. 

עשו לך שיפוץ מנוע מלא כולל החלפת בוכנות ורינגים או שיפוץ ראש? כי אם עשו רק שיפוץ ראש, יפרקו ויעשו שוב יישור ראש זה מגדיל קומפרסיה ולא דבר בריא במיוחד למנוע ישן.

פורסם

בשיפוץ הוחלפו רינגים, ללא בוכנות כי היו במצב טוב (מנוע אטמוספרי)

השיפוץ בוצע רק בשל צריכת שמן מוגברת, לא הייתה שום בעיה של התחממות, לכן לא היה שום צורך לבצע יישור ראש. 

מה שאומר GPT וגם Gemini הוא שאטם שנפרץ בשל חיזוק לא נכון כבר לא יאטום כמו שצריך, כי הוא ניזוק מבחינה מבנית מגזי הפליטה שחדרו דרכו. בנוסף מצויין גם שאסור לחזק ברגי TTY. 

פורסם
לפני 2 דקות, THELAD כתב:

השיפוץ בוצע רק בשל צריכת שמן מוגברת, לא הייתה שום בעיה של התחממות, לכן לא היה שום צורך לבצע יישור ראש. 

כל פירוק ראש עושים לאחריו יישור ראש. לא קיים המכונאי המקצועי שלא יעשה יישור ראש וירכיב אותו כמו שהיה. זה אפילו ברמאללה לא עושים.  נשמע לי גם מוזר מאוד שמחליפים רק רינגים בלי לעשות שיוף לצילינדרים (boring) והחלפה לבוכנות אובר סייז. במיוחד לרכב משנת 2014 שאוכל הרבה שמן, שם הונינג לבד לא מספיק. אני מאוד מקווה בשבילך שלא עשו לך עבודה חאפרית ועכשיו אתה מרגיש את התוצאות.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...