Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כשהייתי עם קטנוע אז הייתי משתמש בקסדה מלאה, מכאן הקסדות הרגילות של אופניים הרגישו לי פחות בטיחותיות.

אני מתלבט בין קסדת 3/4 למלאה.

המלאה מרגישה לי מסורבלת וכבדה מדי. אני מאמין שאסע באיזור ה30 קמש והיא לא מתאווררת כמו בנסיעה ב100 קמש. וכבר חשבתי לעצמי שלנסוע כשאני מזיע וחם לי נהיה פחות בטיחותי.

ה3/4 מרגישה לי הכי טוב, מאווררת ולא מסורבלת, אבל העניין עם הסנטר קצת מפחיד אותי

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי וולברין
פורסם

יש הבדלים מאוד משמעותיים בין קסדות לקטנוע / לאופנוע לבין קסדות לאופניים / קורקינט. 

אני הייתי ממליץ להמשיך את הקו של ה full face. 

עדיף שתקפוץ לחנות אופניים תראה ותרגיש את מה שיש ואף לעשות סיבוב ולהרגיש את ההבדלים. 

פורסם

יש קסדות אופניים עם מגן סנטר פריק, אבל הן גם מאסיביות יחסית.

האם הסנטר ייפגוש בטון, עניין של מזל...

30 קמ"ש זו גם מהירות שאפשר להגיע אליה עם אופניים רגילים בעיר (מניח שאתה מתייחס לחשמליים).

אתה תצטרך להחליט לעצמך, בהתאם לאיך אתה רוכב (מהירות, לקיחת סיכונים) ואיך שאתה מרגיש.

תשובה מושכלת קשה למצוא...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עניין של ניהול סיכונים אישי.

ברגע שבחרת לוותר על מיגון פסיבי של כלוב מתכת סביבך,

אתה כבר נמצא במים העמוקים מבחינת הסיכון, ואת הגבולות תצטרך לקבוע בעצמך.

אם להעיד על עצמי - על האופנוע בשנים האחרונות אני עם קסדת 3/4,

ועל האופניים (לא חשמליים) אני עם קסדת אופניים סטנדרטית.

פורסם

גילוי נאות : כבר מזמן שאינני רוכב. (בהתאם לכך, תחליטו האם להמשיך לקרוא או לדלג :-) ).

בעבר רכבתי עם קסדה רגילה.

עד הנפילה הרצינית. במזל אני עדיין פה, ויצאתי רק עם פריקה בכתף.

בעקבות כך, עברתי לקסדה MET PARACHUTE. למיטב זכרוני, היתה עם סנטר פריק. המשקל של הקסדה היה סביר. היה גם איוורור טוב (מעט פחות מאשר קסדה רגילה).

פורסם
לפני 10 שעות, וולברין כתב:

המלאה מרגישה לי מסורבלת וכבדה מדי

כמו בכל קסדה, המשקל הוא פונקציה של מחיר.

תוכל לקבל קסדה מלאה קלה אם אתה מוכן להוציא 800 ש״ח וצפונה. 

אני שקלתי לעבור לקסדה מלאה אבל נשארתי עם רגילה. איזורי הרכיבה שלי לא עמוסים, האופניים שלי חוקיים (מוגבלים ל-25 קמ״ש), ואני מאלה שלוקחים (לרוב) מרווחי בטחון.

אז כן, זה פחות בטוח, אבל גם 10 קמ״ש יותר בטוח מ-20.

פורסם
לפני שעה, גור אדם כתב:

https://www.facebook.com/share/v/17eZm8Dy25/

תסתכל באיזור הדקה החמישית, המלצה חד משמעית של הרופא שמטפל בפצועי הקורקינטים והאופניים החשמליות - קסדה מלאה.

ברור. אבל אליו מגיעים רק אלו שכן עשו תאונה...

השאלה היא, מה הסיכוי שלך לתאונה.

פורסם
לפני 8 דקות, falou כתב:

השאלה היא, מה הסיכוי שלך לתאונה.

קסדה בקטע הזה היא כמו ביטוח - אתה צריך אותה למקרה התאונה ולא בגלל הסיכוי.

הרופא המרואיין ציין שאם בעבר היו מגיעים אליו 2-3 תאונות קורקינט/אופניים חשמליות בשבוע, הרי שהיום הוא מקבל 4-6 תאונות כאלו ביום.

מן הסתם, גם ניתן לייחס את זה לגידול בכמות הכלים, אבל כל רוכב (גם רוכבי אופנוע) צריך להקטין כמה שאפשר את גורמי הסיכון וצמצום הפגיעה העצמית שבשליטתו (קסדה, לבוש מתאים וכמובן נהיגה נכונה).

פורסם

הוא דיבר שם על קסדת חצי. אני התלבטתי בין 3/4 של אופנוע שמגנה על אחורי הראש והלחיים לבין קסדה מלאה.

ראיתי קסדה מלאה, קלה וזולה אבל לדעתי היא זולה מדי ואני לא יודע כמה היא תשמור עליי:

https://bikesonline.co.il/products/קסדה-מלאה-לאופניים-וקורקינט-פול-פייס-שחור-תכלת?variant=45905794531576#looxReviews

https://bikesonline.co.il/products/קסדה-מלאה-לאופניים-ולקורקינט-funkier-jupiter?pr_prod_strat=e5_desc&pr_rec_id=04b9472f2&pr_rec_pid=4168086913159&pr_ref_pid=8824268161272&pr_seq=uniform

אלך למדוד אותן ואחזור לעדכן 

פורסם
לפני 41 דקות, גור אדם כתב:

קסדה בקטע הזה היא כמו ביטוח - אתה צריך אותה למקרה התאונה ולא בגלל הסיכוי

בדיוק.

השאלה היא, כמה בטוח אתה רוצה להיות לעומת חוסר הנוחות של קסדה מאסיבית יותר. 

כפפות למשל הייתי גם לוקח. 

אבל מה. לגבי מגיני מרפקים / ברכיים? 

אין לזה סוף...צוכל אחד צריך לעשות את הסיכוי/סיכון שלו, גם בהתאם לאיך הוא רוכב ונוטה להסתכן, היכן הוא רוכב וכו'

פורסם
לפני 54 דקות, falou כתב:

אין לזה סוף...

בדיוק...

במקרה שלמטה הקסדה (לייזר פשוטה) והכפפות (חצי) חסכו לי "פיצה" על הפנים וכפות הידיים.

כדי למנוע את השאר הייתי צריך סוג של שריון אבירים...

וזה במהירות של כ-15 קמ"ש בקושי.

IMG_20231121_223857.jpg

פורסם
לפני 2 דקות, BoazB11 כתב:

לא שריון אבירים, אלא חליפת אופנוענים - דבר אפשרי בהחלט.

בסופו של דבר, כל אחד צריך לחשב את עניין הסיכון לעומת עניין הנוחות.

פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

חוק זה חוק!

(תקוווה מור ז״ל שמוכרת יותר מלוצ׳יה דה לה מרמור מופיעה גם כאן)

• מצחיק 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

בתור רוכב אופניים-לא-חשמליים בעיר שזז במהירות מקסימלית של 15 קמ"'ש אולי -

מדובר באופניים חשמליים ולכן זיעה וחום זה לא פקטור, אתה הרי לא מדווש - קח קסדה מלאה.

כפפות מאוד מומלץ, זה לא מציק בכלל ומפחית מאוד את הפגיעה בכל מיני נפילות מטופשות במהירות אפס, מניסיון.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...