Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

אתה הרי לא מדווש

אם האופניים חוקיים, אז כן מדוושים, אומנם בלי מאמץ, אבל עדיין

לפני שעה, hans כתב:

דובר באופניים חשמליים ולכן זיעה וחום זה לא פקטור,

באיזו מדינה אתה חי? מספיק לעמוד דקה ברמזור באוגוסט (גם בנובמבר מסתבר) כדי לנטוף זיעה.

פורסם

הפעם היחידה שראיתי ברנש מדווש על חשמליים זה כשהסוללה שלו נגמרה.

בנושא הזיעה - נשווה תפוחים לתפוחים.

בהינתן אופניים + אוגוסט - מזיעים בכל מקרה.

אבל אופניים + אוגוסט + דיווש - מזיעים יותר

בהשוואה לאופניים + אוגוסט + לא דיווש

ומכאן שאפשר לנצל את הפער לטובת שיפור הבטיחות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, וולברין כתב:

מומלץ ללכת על קסדה של יצרן מוכר (למשל FUNKIER, MET וכו')  ולא קסדה נטולת שם (כפי שיש בקישור הנ"ל).

לא הייתי מייחס חשיבות כלל לניסוח כמו : עומדת בתקן של חברת התעבורה האמריקאית (DOT CERTIFIED) -> סתם משפט פרסומי, חסר כל משמעות (DOT CERTIFIED בכלל מתייחס להתאמה של אדם לנהיגת משאית או רכב "ציבורי" בארה"ב. בערך כמו אישור מרב"ד בישראל)

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

מכאן שאפשר לנצל את הפער לטובת שיפור הבטיחות

לא ברור לי מה השוות.

ביגוד בטיחות מוסיף לתחושת החום, זו עובדה.

יש כאלה שאולי פחות רגישים מאחרים, אבל יש הבדל.

אז כן, כשרכבתי עם טוסטוס, לא ויתרתי על מעיל ממוגן, מגיני ברכיים, כפפות וקסדה מלאה.

אבל הסיכון בטוסטוס לא נמצא באותה סקלה עם אופניים חשמליים, בהנחה שמי שרוכב עליהם מבין שהוא עם אופניים ולא עם טוסטוס. 

מי שרוכב עם אופניים לא חוקיים שמגיעים למהירויות גבוהות, הרבה על הכביש, ומתנהל כמו שליח וולט ממוצע, אז כן, שיתמגן כמה שיותר ,אם כי זה כנראה לא יספיק לו.

מי שרוכב בעיקר על שבילים, במהירות שלא גבוהה בהרבה מזו שמגיעים אופניים רגילים, ומבין שלפני סיבוב, צומת, מכשול צריך להאט, לגיטימי שיקל על עצמו.

פורסם (נערך)

אני לא רוצה להפוך את זה לוויכוח... אופניים חשמליים זזים מהר יותר ובפער ניכר, גם בלי וולט וגם עם רוכבים/רוכבות שומרי חוק, זה מהניסיון שלי בתור רוכב עירוני. זה כל כך בולט.

כך או כך, זאת דעתי ותו לא, לא חייבים להסכים.

עריכה: ואפס מדוושים. אפס.

במדוושים אני נתקל רק בשטח - חשמלוקים למיניהם.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 17 דקות, hans כתב:

עם רוכבים/רוכבות שומרי חוק

לפני 17 דקות, hans כתב:

ואפס מדוושים. אפס.

אתה סותר את עצמך, אם הם לא מדוושים, הם לא שומרי חוק.

וגם כשהם מגיעים למהירות גבוהה בהרבה משל אופניים רגליים מרחיק אותם מההגדרה הזו.

אבל זה דיון אחר.

הענין הוא יחסי. יש סקלה של סיכון וסקלה של מיגון. שכל אחד יחליט איפה הוא על שתיהן. עדיף שיהיה מתאם, אבל לחשוב שיש איזה מיגון מקסימלי אבסולוטי שהוא חובה תמיד זה פשוט לא נכון, מאותה סיבה שאין כלוב התהפכות וחגורת חמש נקודות במשפחתומטית.

פורסם

אישית, אחרי שנים של רכיבת אופנועים וכמה התרסקויות- החוסר אונים כשאתה עף ולא יכול לשלוט בכלום כולל באיזה זווית טיפול ועל איזה איבר- פיתחתי כללים דיי פשוטים מאד אך מוחלטים לגבי הקורקינט (שאגב מגיע למהיריות של טוסטוס 50 סמ"ק):

בתוך העיר: קסדת שטח מלאה מאווררת וקלת משקל + כפפות + הגבלת הכלי לשלושים קמ"ש.

מחוץ לעיר: קסדת סופר מוטו מלאה עם משקף, כפפות, מגיני ברכיים ומעיל רכיבה עם מיגון מרפקים, כתפיים וגב. רשת וקיץ ותלת עונתי בשאר השנה.

כמובן ללא הגבלת מהירות.

התמונה מטה אגב זה מהחלק היחידי שחשבתי שאפשר לוותר עליו ברכיבה על קורקינט, ואף על פי כן גם היום נראה לי שנעלי רכיבה זה כבר יותר מדיי שכן לסחוב על הגב זוג נוסף.. אממ, כבד!

קצת מסורבל אבל הניסיון מכתיב את הכללים.

20211108_222601.jpg

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני 33 דקות, Be roo כתב:

אתה סותר את עצמך, אם הם לא מדוושים, הם לא שומרי חוק.

וגם כשהם מגיעים למהירות גבוהה בהרבה משל אופניים רגליים מרחיק אותם מההגדרה הזו

אני לא יודע מה הקטע שלך, באמת.

יש לי עיניים ואמי מסתובב במציאות פיזית ומוחשית וזה מה שיש בסביבה. אם ההגדרה שלך לשומרי חוק זה "בעלי אופניים חשמליים שמדוושים" אז אף אחד לא שומר חוק... סבבה. שיהיה.

זה לא משנה את העובדה - שוב, מהתבוננות וחווייה אישית מוחשית ולא מוויכוח תיאורטי בפורום, שרוכבים על אופניים חשמליים נעים במהירות גבוהה בהרבה בהשוואה לרוכבים נטולי הנעה. 

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, hans כתב:

אם ההגדרה שלך לשומרי חוק

ההגדרה לשומרי חוק היא לא שלי. נראה לי שתמצא אותה במילון.

ולא, אין לי כוונה לטעון שיש מישהו שמעולם לא עבר על החוק. אנחנו מדברים בקונטקסט של רכיבה על אופניים וקורקינטים.

אבל מה לעשות, והחוק מגביל את הכלים האלה ל-25 קמ"ש, ובמקרה של האופניים מוגדר כמנוע עזר, כזה שעובד ביחד עם הדיווש ומסייע להם. 

לפיכך, כל מי שהמנוע שלו עובד ללא דיווש, וממשיך לעבוד מעל 25 קמ"ש נוסע על כלי לא חוקי, ואינו שומר חוק.

וגם לי יש עיניים, והן כמובן יודעות שרוב הכלים הפרטיים בארץ אינם חוקיים (השיתופיים כן).

הן גם רואות שהרכובים גם לא שומרי חוק כשזה מגיע לחוקי תעבורה אחרים כמו ציות לתמרורים, תקנות ז"ק, וכו'.

אבל הויכוח הוא לא על ציות לחוק אלא על זהירות. אפשר לעבור על החוק , ועדיין להיות רוכב זהיר. אם אתה מקפיד להאט בהתקרבות לצומת, נצמד לימין כדי שיוכלו לעקוף אותך בבטחה, לא רוכב עם אוזניות כדי להיות קשוב לסביבה, מרוכז בקטע שלפניך כדי לזהות בורות ומכשולים, זה שהאופניים שלך מגיעים ל-30 קמ"ש והמנוע לא מפסיק ב-25, או שביטלת את התלות בדיווש לא שם אותך אוטומטית בקבוצת סיכון.

והויכוח הוא גם לא על סטטיסטיקה. האופניים שלי מוגבלים ל-25, הרכיבות שלי הן על שבילים יעודיים ב-90% מהזמן, באיזורים עם תנועה מועטה של רוכבים והולכי רגל, ולכן רמת הסיכון שלי נמוכה בהרבה ממי שרוכב על כלי מהיר יותר, על הכביש, באיזורים עם תנועה ערה. לפיכך הסיכון שלי נמוך בהרבה מזה של הרוכב הממוצע, ובהתאם המיגון שבחרתי. שכל אחד יבחר לעצמו את המיגון בהתאם לאופי הרכיבות שלו.

לפני כשעה, Muzic4Ever כתב:

(שאגב מגיע למהיריות של טוסטוס 50 סמ"ק)

כאמור, צריך להתאים את המיגון לאופי הרכיבה. אם אתה מגיע למהירות של טוסטוס, תתמגן כמו טוסטוס.

רק שרוב האנשים שנוסעים על כלים לא חוקיים כאלה, בטח לא מבינים את הסכנה שזה ולא יתמגנו בהתאם.

יש גידול מסויים בשימוש בקסדות מלאות, לדעתי בעיקר אצל הייטקיסטים שרוכבים לעבודה, לא אצל צעירים, סטודנטים ובטח לא אצל שליחים. אבל ביגוד ממוגן עדיין נדיר לראות.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
בתאריך 19.11.2025 בשעה 09:28, וולברין כתב:

אלך למדוד אותן ואחזור לעדכן

תמדוד קסדת FOX FULLFACE עם מתאמים למידה שלך.

היא מאווררת מעולה, מנסיון, ועכשיו המחירים שלהם נחתכו ב-30%-40%.

מוצר מוכח שמשתמשים בו רוכבים טובים ממני וממך, בשביל כמה מאות שקלים אין פה התלבטות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הכי חשוב זה פסיכולוגיית רכיבה. איפה אתה נוסע רגיל ואיפה אתה בולם איפה אתה מודע למה קורה סביבך ואיפה לא.  לא מכיר את פותש אבל שים לב לרכיבה נכונה לא פחות ממיגון

• אהבתי 2
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן שקניתי את הקסדה הזאת , יום לפני הירידת מחיר

https://funkiershop.co.il/product/full-face-fh-019-קסדה-מלאה-שחור/

התפשרתי קצת בראש בשביל ההגנה לסנטר.

וגם היה חשוב לי שאפשר לשטוף אותה, כי הרבה פעמים היא תהיה באתרי בניה.

הדבר היחיד שמפריע לי שהתאריך ייצור שלה הוא 4/22 שזה קצת ישן. זה קריטי?

פורסם

כן. זה קריטי. תבדוק המלצת יצרן

נ. ב. אם אין, עקרונית ההמלצה היא להחליף קסדה כל חמש שנים. 

ביסוס מחקרי לזה, לא מצאתי, בטח לא לקסדה שישבה על המדף. אבל לא הייתי קונה אותה במחיר מלא. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...