Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאגים יונדאי I30

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני עושה הזמנה מ245cars ליונדאי i30 2010(האצ'בק) של פלאגים

יש שם ממש הרבה סוגים של פלאגים אשמח להמלצה מה כן מתאים(דנסו\NGK)

https://cars245.com/en/catalog/car-hyundai.6442.23434/4714.spark-glow-ignition/4742.spark-plug/

בעבר-פורד פיאסטה פשע 1.4 אוטומט🤪

כיום-הונדה אקורד 2012 שתיינית וכייפית😀

פורסם

תמצא את הרכב שלך לפי מספר שלדה כאן:

https://partsouq.com/

תמצא את המק"ט של הפלאגים, תעתיק אותו לחיפוש ב-cars245, אתה אמור לקבל פלאגים מתאימים.

תוודא שהמק"ט מופיע ברשימת הפלאגים התואמים למטה.

אתה יכול גם לוודא עם השירות לקוחות שלהם שזה מתאים.

אפשר גם לבדוק התאמה לפי פרמטרים מסויימים, אני לא יודע מהם.

פורסם

אם אתה מזמין רק פלאגים, מציע שתבדוק באוטוסטור.

תספק מס' רישוי ותקבל הצעת מחיר. תבקש מקורי. 

המחיר יהיה לא רחוק מcars245, הזמינות מיידית ולא בעוד חודש ומעלה ולא תיאלץ להתמודד עם דרישות מיסוי כי הם לא מפרידים עלות משלוח מעלות המוצר. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

ממליץ לבדוק גם ב-

יונדאי שופ חלקי חילוף ליונדאי 053-8095091  תושיה 19 ת"א.

מחיר סביר וזמינות מיידית.

• רעיון טוב! 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

יש מחלוקת בין partsouq לגיפיטי ומרכז חלפים סביון לגבי המקטים ואני לא מצליח להבין,יודע שלא כדאי לסמוך על גיפיטי אבל העליתי לו VIN וגם אתרים בארץ טוענים שמה שיש בpatrsouq לא תואם למנוע שלי

Screenshot 2025-09-25 013127.png

Screenshot 2025-09-25 013147.png

Screenshot 2025-09-25 013202.png

image.thumb.png.5d0ae374f6b11cf5bd60af093a6435df.png

בעבר-פורד פיאסטה פשע 1.4 אוטומט🤪

כיום-הונדה אקורד 2012 שתיינית וכייפית😀

פורסם

אם אני עושה חיפוש ב-Partsouq לקוד שלדה של רכב דומה לשלך מתקבלות 5 תוצאות שונות של מצתים. סיומת 060 שהזכרת מופיע ראשון והסיומת 090 שהזכרת מופיע אחרי.

בחיפוש בצ'אט ובאתרים אחרים ההבדלים ביניהם מינוריים מאוד ומשתנים מעט מיצרן ליצרן - רווח אלקטרודה לא יותר מ-0.2 מ"מ, ומרחק בליטת האלקטרודה לא יותר מ-1 מ"מ.

להבנתי הבדלים די זניחים/בטווח טולרנסים רגילים וגם אולי נובעים מעדכון המק"ט המומלץ.

בכל מקרה, בקטלוג של NGK בעצמם לצורך הענין, עולה המצת LZKR6B-10E שנמכר באוטוסטור שהוזכרו קודם ב-19 ש"ח האחד. גם מקומות אחרים מוכרים אותם בטיפה יותר.

בקטלוג של דנסו, עולים שניים שתואמים לכאורה, XU22HDR9 ו- XUH22TT. ואפשר לעשות קרוס-צ'ק באתרים של יצרנים אחרים ככל שהם נגישים.

באתר cars245 (נכון בעקרון גם בקטלוגים אחרים), אם תיכנס לכל מצת, תראה ברשימת הרכבים התואמים שיש הבדל בין רכב שייצורו קדם ל-2009 ואלו שבאו אחריו. וכאן ההבדלים הרבה יותר משמעותיים.

פורסם
בתאריך 25.9.2025 בשעה 01:35, דניאל2369 כתב:

יש מחלוקת בין partsouq לגיפיטי ומרכז חלפים סביון לגבי המקטים ואני לא מצליח להבין,יודע שלא כדאי לסמוך על גיפיטי אבל העליתי לו VIN וגם אתרים בארץ טוענים שמה שיש בpatrsouq לא תואם למנוע שלי

הייתי בדיוק באותו מקום לפני כמה שנים.  

הלכתי לחנות חלפים הביא לי פלאגים, חזרתי פתחתי, לא מתאים.  לא זוכר איךהוא בסוף הוא הגיע למוצר הנכון אבל ברכב הזה יש שתי סוגים של פלאגים שלא דומים בכלל! (אורך הברגה שונה משמעותי)  מה שכתוב ב partsouq,  לפי הVIN שלך הוא הנכון.  כך היה אצלי.  

יש לך פשוט עוד אפשרות לפתוח בחנייה אחד הפלאגים ולצלם. ההבדלים גדולים מאוד ונראים במצלמה. 

בתמונה זה עוד יותר מוזר כי הם לכאורה אותו מקט.

image.png.1f316e637842bb1a4f03a156c292e907.png

פורסם

הזכרתי את זה בסוף הודעתי קודם. 

עד 2009 ומ-2009 המצתים שונים מאוד. 

המק"ט של NGK אמור להיות אבל שונה, ­ZFR5F-11 למנועים קדם-2009.

או שהתכוונת למק"ט המקורי? שגם לשינויים הלא ברורים שם התייחסתי. 

פורסם

פיספסתי מה שכתבת על ההבדל בין השנים ואכן לזה התכוונתי. 

בתמונה שצירפתי בתברר שהתמונה מאוטוסטור סתם להמחשה. 

בכל מקרה נראה לך שהנתונים ב partsouq  לפי המס שלדה יהיה לא נכון? 

כמובן שהכי פשוט זה לפרק ולבדוק, נראה לי אין רכב שיותר פשוט לעשות את זה מהרכב הזה. 

פורסם

לא יודע לגבי הדאטאבייס שלהם. על פניו לרוב מדויק.

אבל גם לא תמיד אם בכלל מפורט הבדל, כמו במקרה הזה, עם כאמור 5 מק"טים שונים שחיפוש שלהם מניב דגמים דומים מאוד אחד לשני.

תמיד כדאי להצליב מידע עם עוד מקורות (ובבדיקה במחירון חלפים של יונדאי וקוריאה פאלקון נראה שלפחות שנים מהם קיימים במקביל) ואם יש אפשרות לבדוק מה המק"ט של החלק הקיים, מה טוב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...