Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, THELAD כתב:

מטפל ברכבי במשך שנים רבות, מחזיק בעיקר רכבים מזדקנים עד שהם שובקים ללא כוונות למכור אי פעם בעתיד (בעבר פנדה, היום 208) שעלות האחזקה שלהם הייתה מרקיעה שחקים אילו הייתי נעזר במוסכים לכל תקלה שצצה. וכן, צצות תקלות מעת לעת כשמחזיקים רכבים ישנים.

עלות הכלים מחזירה את עצמה מאד מהר, מה בעצם צריך כדי להתחיל? בוקים, ראצ'ט, בוקסות, מאריכים, מפתח מומנט, מפתח לפילטר שמן, סורק OBD פשוט (לי יש אחד שעלה לי כמה דולרים באליאקספרס). לאט לאט מוסיפים עוד כלים לארסנל.  העלות של הכלים היא זניחה, והיא חוזרת בריבית דריבית תוך סשן אחד איתם. כשאני מטפל ברכב שלי בעצמי, אני יודע שהעבודה נעשתה לפי הספר, כי אני לוקח את הזמן ומתעכב על כל בורג ודואג שהוא נסגר במומנט הנכון ויודע שהשתמשתי בחלפים הכי איכותיים ללא פשרות. 

בשנים האחרונות אני נתקל באנשים שמדווחים על טיפולים דיי בסיסיים שעלו להם  3-4 אלף שקל במוסכים מורשים, לעיתים אף יותר. טיפול זהה כשאני מבצע לבד תוך הזמנה של חלקים איכותיים יותר מחו"ל מוביל לכך שהעלויות נחתכות ב-80-90% לרוב. אין ספק שמחירי המוסכים בשנים האחרונות הרקיעו שחקים, אבל מנגד גם לא מאשים אותם כי אני מבין את עלויות התפעול של מרכז שירות. 

אז כן, בהחלט הייתי ממליץ לכל מי שהוא טכני במידה מסויימת, ללמוד כיצד לבצע טיפולים ותיקונים בסיסיים בעצמו. 

מסכים איתך, אני חושב שהמחירים במוסכים עלו מאוד זה נובע מרצון לשכר גבוה של כל הצוות אני מבין שקשה לגייס בעלי מקצוע לתחום ומיסי ארנונה זה עיקר הכסף.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, levy כתב:

אני מהנדס חומרה אלקטרוניקה, אמנם לא מכונאי אבל מגיל קטן הייתי עוזר לאבי לסדר את הרכב ונחשפתי לפירוק והרכבה של ראשי מנוע כיווני שסתומים,צביעה ופחחות של הרכב עם פיסטולט וטיפולים שהייתי עוזר לו אח'כ היה לי אופנוע ולמדתי לטפל בו.

שמעתי כבר על מספר אנשים שטיפלו ברכב והרכב נפל עליהם ונהרגו ולכן אני תמיד נוקט בהוספת בוק ואבני מדרכה למניעת תזוזת הרכב כאשר הרכב על הרמפות ודבר חשוב מאוד לעולם לא להיכנס מתחת לרכב שהרכב יושב על ג'ק תמיד שהרכב ישב על בוקים והג'ק יהיה לביטחון.

וואו, נשמע מחריד? המקרים הללו אירעו בארץ? לא ממש הבנתי מה הכוונה "כאשר הרכב על הרמפות"? רמפה זה לא המיכשור החשמלי במוסכים שמרים את הרכב מעלה בצורה הכי בטוח שיש?

לפני כשעה, THELAD כתב:

מטפל ברכבי במשך שנים רבות, מחזיק בעיקר רכבים מזדקנים עד שהם שובקים ללא כוונות למכור אי פעם בעתיד (בעבר פנדה, היום 208) שעלות האחזקה שלהם הייתה מרקיעה שחקים אילו הייתי נעזר במוסכים לכל תקלה שצצה. וכן, צצות תקלות מעת לעת כשמחזיקים רכבים ישנים.

עלות הכלים מחזירה את עצמה מאד מהר, מה בעצם צריך כדי להתחיל? בוקים, ראצ'ט, בוקסות, מאריכים, מפתח מומנט, מפתח לפילטר שמן, סורק OBD פשוט (לי יש אחד שעלה לי כמה דולרים באליאקספרס). לאט לאט מוסיפים עוד כלים לארסנל.  העלות של הכלים היא זניחה, והיא חוזרת בריבית דריבית תוך סשן אחד איתם. כשאני מטפל ברכב שלי בעצמי, אני יודע שהעבודה נעשתה לפי הספר, כי אני לוקח את הזמן ומתעכב על כל בורג ודואג שהוא נסגר במומנט הנכון ויודע שהשתמשתי בחלפים הכי איכותיים ללא פשרות. 

בשנים האחרונות אני נתקל באנשים שמדווחים על טיפולים דיי בסיסיים שעלו להם  3-4 אלף שקל במוסכים מורשים, לעיתים אף יותר. טיפול זהה כשאני מבצע לבד תוך הזמנה של חלקים איכותיים יותר מחו"ל מוביל לכך שהעלויות נחתכות ב-80-90% לרוב. אין ספק שמחירי המוסכים בשנים האחרונות הרקיעו שחקים, אבל מנגד גם לא מאשים אותם כי אני מבין את עלויות התפעול של מרכז שירות. 

אז כן, בהחלט הייתי ממליץ לכל מי שהוא טכני במידה מסויימת, ללמוד כיצד לבצע טיפולים ותיקונים בסיסיים בעצמו. 

תודה על המענה. יש לך בית עסק מומלץ ממנו אתה רוכש את הציוד?

פורסם
לפני שעתיים, THELAD כתב:

אולי זה יישמע חצוף, אך אם לא יפריע לך ואתה גר באיזור המרכז ( מתגורר בראשון) אשמח להצטרף לאחת הפעמים שבהם תעשה טיפול תקופתי כולל וללוות מהצד , לראות, לשאול (וכמובן לא להפריע) פשוט בכדי ללמוד ולדעת. אם אופציה כזאת מקובלת עליך תעדכן. בכל אופן תודה

• מעניין 1
פורסם
לפני 7 שעות, royboy777 כתב:

וואו, נשמע מחריד? המקרים הללו אירעו בארץ? לא ממש הבנתי מה הכוונה "כאשר הרכב על הרמפות"? רמפה זה לא המיכשור החשמלי במוסכים שמרים את הרכב מעלה בצורה הכי בטוח שיש?

תודה על המענה. יש לך בית עסק מומלץ ממנו אתה רוכש את הציוד?

כל הכלים מאמזון ומאליאקספרס. 

בשמחה, תשלח לי את המספר של בפרטי, אני עוד מעט מחליף ממיר קטליטי שהזמנתי מאליאקספרס ואשמח לזוג ידיים נוספות.  

כמו כן יש גם את הכנופיה, שלמדתי מהם רבות בתחילת הדרך, מלאכים שבזכותם קיבלתי את האומץ ועד היום מוקיר להם תודה גדולה מאד על כל מה שעשו בעבור בתמורה לחיוך בלבד. בשנים האחרונות פחות נעזר בהם כי אני כבר בעניינים  ומשאיר את הכבוד למי שבאמת צריך. 

חפש בפייסבוק "תשאלו כנופצון"

• רעיון טוב! 1

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

מחזק בנושא הבטיחות - זה קריטי!
אוסיף שמהחלפת קלאצ' מתחת לבית סבלתי מכאבי גב 3 חודשים.. ומהחלפת צלחות קרעתי מיניסקוס כשקמתי מהישיבת כריעה..

שאלת תם ובטח כבר ענו על זה בעבר בפורום -
שמן ישן הבנתי שניתן לשים בצובר במוסך. מה עושים עם הנוזל קירור הישן?
ולאחר ריקון הצנרת, האם להניע את האוטו לכמה שניות שהמשאבת מים תרוקן עוד נוזל ישן?

• רעיון טוב! 2
פורסם

מטפל בכל רכב שברשותי, כולל משפחה אם ממש יש לי זמן.

בסוף מדובר על חיסכון די מטורף בעלויות תחזוקה, אני יכול להרשות לעצמי להחליף צמיגים פעם בשנתיים במקום למשוך אותם לקצה.

סתם לצורך השוואה, בפעם האחרונה שעשיתי טיפול לרכב קניתי:

פילטר אוויר+מנוע+קבינה מקורי 

שמן קסטרול 

וגם סט מגבים קד+אח 

כל זה עלה לי 645 שח. 

בסוכנות רצו לבצע טיפול בעלות של 1300 שח וזה לפני שהם דוחפים לך פלאש למנוע כשלא באמת צריך ברכב של 40 אלף ק״מ שנת 21 אבל לך תתווכח איתם הם יודעים הכי טוב. 

אני תמיד יודע שאני משתמש בחומרים הכי טובים שיש בשוק אפילו אם הם טיפה יקרים כי אין עלויות טיפול נלוות. 

כמובן שזה נעשה לפי הספר ועם מד מומנט וכו כשנדרש. 

אני אפילו מקצר טווח טיפולים לכל 10 במקום 20 במקרה שלי. 

בקיצור עדיף לדעתי האישית. 

תמונה מהטיפול האחרון לi20 שלי 🙃

IMG_4907.jpeg

פורסם
לפני כשעה, Noam Horev כתב:

מטפל בכל רכב שברשותי, כולל משפחה אם ממש יש לי זמן.

בסוף מדובר על חיסכון די מטורף בעלויות תחזוקה, אני יכול להרשות לעצמי להחליף צמיגים פעם בשנתיים במקום למשוך אותם לקצה.

סתם לצורך השוואה, בפעם האחרונה שעשיתי טיפול לרכב קניתי:

פילטר אוויר+מנוע+קבינה מקורי 

שמן קסטרול 

וגם סט מגבים קד+אח 

כל זה עלה לי 645 שח. 

בסוכנות רצו לבצע טיפול בעלות של 1300 שח וזה לפני שהם דוחפים לך פלאש למנוע כשלא באמת צריך ברכב של 40 אלף ק״מ שנת 21 אבל לך תתווכח איתם הם יודעים הכי טוב. 

אני תמיד יודע שאני משתמש בחומרים הכי טובים שיש בשוק אפילו אם הם טיפה יקרים כי אין עלויות טיפול נלוות. 

כמובן שזה נעשה לפי הספר ועם מד מומנט וכו כשנדרש. 

אני אפילו מקצר טווח טיפולים לכל 10 במקום 20 במקרה שלי. 

בקיצור עדיף לדעתי האישית. 

תמונה מהטיפול האחרון לi20 שלי 🙃

IMG_4907.jpeg

כפי שהצעתי לאדם אחר שהגיב (ולא ענה). אם אתה גר ברעזור המרכז(אני גר בראשון) אשמח להצטרף לטיפול הבא שאתה מבצע - ללמוד ממנו ומעבר אליו ולסייע בטיפול. אם רלוונטי מבחינתך תעדכן. תודה

פורסם
לפני 3 שעות, royboy777 כתב:

כפי שהצעתי לאדם אחר שהגיב (ולא ענה). אם אתה גר ברעזור המרכז(אני גר בראשון) אשמח להצטרף לטיפול הבא שאתה מבצע - ללמוד ממנו ומעבר אליו ולסייע בטיפול. אם רלוונטי מבחינתך תעדכן. תודה

הוא ענה לך:

בתאריך 20.8.2025 בשעה 12:23, THELAD כתב:

בשמחה, תשלח לי את המספר של בפרטי, אני עוד מעט מחליף ממיר קטליטי שהזמנתי מאליאקספרס ואשמח לזוג ידיים נוספות.  

פורסם
לפני 32 דקות, Gauss כתב:

הוא ענה לך:

אכן, מתנצל התכוונתי לתגובה אחרת. איתו אכן התכתבתי והוא כבר טיפ ומתעתד לעשות החלפת ממיר קטליטי , אני מחפש ללוות מישהו שעושה טיפול תקופתי מקיף (וגם לעזור כמובן)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 שעות, Noam Horev כתב:

וזה לפני שהם דוחפים לך פלאש למנוע כשלא באמת צריך ברכב של 40 אלף ק״מ שנת 21 אבל לך תתווכח איתם הם יודעים הכי טוב.

אפשר פשוט להגיד "לא".

אגב, פלאש או תוסף ניקוי מערכת דלק?

כי אולי כן יש תועלת ארוכת-טווח במנועי הזרקה ישירה.

פורסם

אם בהזרקה ישירה, הדלק לא מגיע לאיזורים מסוימים כמו סעפת היניקה ולכן מצטבר פיח. מה גורם לך לחשוב שהתוסף שמכניסים לטנק הדלק כן יגיע?

פורסם (נערך)

לפני כמה וכמה שנים הייתה בבעלותי גולף דור 5, מנוע 1.6 ליטר המוכר של הקבוצה (BSE). 

אז הייתה לי אנרגיה ולהט ולמדתי להחליף שמן ופילטר שמן, (למדתי נשמע רציני - צפיתי ביוטיוב והבנתי שזה לא מורכב גם לאדם ללא ידע וטכני ויכולות טכניות מולדות...), כאשר החלפת פילטר קבינה (״מזגן״) ופילטר אוויר היתה באמת קלה ביותר.

לשם כך שניתי סט בוקסות איכותי מתוצרת סיגנט, שני בוקים 1.5 טון כל אחד, מפתח פילטר ומברג ״כוכב״ לפירוק מגן תחתון. 

עשיתי את זה כמה פעמים והיה נחמד וחסכוני אבל במקביל גם מורכב לוגיסטית, שכן נאלצתי בין היתר לנסוע לחניון נטוש לעשות את העבודה, ולאחריה הייתי צריך להתמודד עם גיגית של 4.5 ליטר שמן משומש שהיה צריך להעביר למיכל ולנסוע איתו למוסך ולמסור לו את השמן המשומש וכן לזרוק כל פעם את הגיגית.  

פעם אחת נתקלתי בתקלה לא צפויה, שלאחר פירוק פילטר שמן לשם החלפתו הגומייה שלו (כך הסתבר) נותרה בבית הפילטר, ואחרי שהרכבתי את הפילטר החדש ומילאתי שמן - החלה נזילת שמן מאסיבית מיד לאחר ההתנעה, שלא הבנתי מאיפה מגיעה. המזל הוא שעמדתי מחוץ לרכב וראיתי את הנזילה בזמן, וכיביתי מיד מנוע - אחרת זה היה נגמר רע מאוד. כאמור, הסתבר שלאחר פירוק פילטר השמן הישן הגומיה שלו נותרה בבית הפילטר ולא שמתי לב, מה שהוביל לכך שהפילטר החדש שהרכבתי ישב לא טוב ושמן דלף. לאחר שנעזרתי בחבר הבנתי שזה היה העניין ומשם למדתי משהו. בסוף לא משנה מה, אין תחליף לניסיון,, שהוא חשוב יותר מידע תיאורטי ושכל מפותח (לדעתי). 

הגולף האהובה כבר לא בבעלותי וכן הזדקנתי, לכן אני קונה חלפים איכותיים מאוד אותם מביא איתי למוסכניק שאני מכיר והוא מבצע טיפולים שוטפים. במקרה של תקלת אחרות אני פונה למומחי ואגיות. 

עריכה אחרונה על ידי HaimO
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, EliC25 כתב:

אם בהזרקה ישירה, הדלק לא מגיע לאיזורים מסוימים כמו סעפת היניקה ולכן מצטבר פיח. מה גורם לך לחשוב שהתוסף שמכניסים לטנק הדלק כן יגיע?

חשבתי דווקא על הצילינדרים, והמזרקים.

לא יודע עד כמה זה עוזר בפועל (לא נתקלתי בבחינה מדעית באופיה), אבל למראית עין חלק מהדברים נקיים יותר.

לפני ואחרי (מתוך הסרטון) :

image.webp

1.webp

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

לקח לי שבוע לחשוב מה לענות על השאלה של פות"ש.

אני לא בעל מקצוע, אבל משתדל לעשות את כל העבודות ברכב, עד כמה שאפשר, לבד ובבית. גם דברים הרבה יותר מורכבים מטיפול שגרתי.

אני הכי רגוע ככה שאני יודע בדיוק איך נעשתה העבודה ומה בדיוק קורה ברכב על כל חלקיו.

רכשתי במשך השנים מאות כלים וכל הזמן אני מתעסק בזה. אין שבוע שאני לא עושה איזו עבודה על המכוניות, פשוט כי זה התחביב שלי ואני נהנה מזה.

והגעתי למסקנה, שאם אתה מחפש להיכנס לזה אך ורק על מנת לחסוך כסף לעומת מוסך, אז תעזוב. אתה לא תהנה וגם לא בטוח שתחסוך כסף באופן משמעותי, בטח לא לעומת הזמן שתשקיע.

מצד שני, אם זה נראה לך כיף ומעניין, אז לך על זה בכל הכוח.

בתאריך 23.8.2025 בשעה 10:02, HaimO כתב:

פעם אחת נתקלתי בתקלה לא צפויה, שלאחר פירוק פילטר שמן לשם החלפתו הגומייה שלו (כך הסתבר) נותרה בבית הפילטר, ואחרי שהרכבתי את הפילטר החדש ומילאתי שמן - החלה נזילת שמן מאסיבית מיד לאחר ההתנעה, שלא הבנתי מאיפה מגיעה. המזל הוא שעמדתי מחוץ לרכב וראיתי את הנזילה בזמן, וכיביתי מיד מנוע - אחרת זה היה נגמר רע מאוד.

אין מה לחשוש מטעויות, מי שלא עושה לא טועה. מי שטועה לומד מזה איך לעבוד יותר נכון פעם הבאה. קוראים לזה ניסיון.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 5

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...