Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 38 דקות, amosbmw כתב:

לקח לי שבוע לחשוב מה לענות על השאלה של פות"ש.

אני לא בעל מקצוע, אבל משתדל לעשות את כל העבודות ברכב, עד כמה שאפשר, לבד ובבית. גם דברים הרבה יותר מורכבים מטיפול שגרתי.

אני הכי רגוע ככה שאני יודע בדיוק איך נעשתה העבודה ומה בדיוק קורה ברכב על כל חלקיו.

רכשתי במשך השנים מאות כלים וכל הזמן אני מתעסק בזה. אין שבוע שאני לא עושה איזו עבודה על המכוניות, פשוט כי זה התחביב שלי ואני נהנה מזה.

והגעתי למסקנה, שאם אתה מחפש להיכנס לזה אך ורק על מנת לחסוך כסף לעומת מוסך, אז תעזוב. אתה לא תהנה וגם לא בטוח שתחסוך כסף באופן משמעותי, בטח לא לעומת הזמן שתשקיע.

מצד שני, אם זה נראה לך כיף ומעניין, אז לך על זה בכל הכוח.

אין מה לחשוש מטעויות, מי שלא עושה לא טועה. מי שטועה לומד מזה איך לעבוד יותר נכון פעם הבאה. קוראים לזה ניסיון.

אני מנסה ללמוד כדי לדעת. בעיני ידע זה כוח. להבין זה תמיד טוב מאשר לתת למישהו אחר לעשות ולא לבקר עבודתו או לדעת באמת מי ומה..אין קשר דווקא להוזלת עלויות

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

והגעתי למסקנה, שאם אתה מחפש להיכנס לזה אך ורק על מנת לחסוך כסף לעומת מוסך, אז תעזוב. אתה לא תהנה וגם לא בטוח שתחסוך כסף באופן משמעותי, בטח לא לעומת הזמן שתשקיע.

מצד שני, אם זה נראה לך כיף ומעניין, אז לך על זה בכל הכוח.

אני ממש מזדהה עם האמירה הזאת. אין כמו סיפוק אחרי שטיפלת ברכב שלך. החיוך לא יורד הרבה זמן במיוחד כשאתה מוסיף עוד ועוד דברים חדשים לטיפול ועושה דברים שלא היית מאמין שאתה מסוגל לבצע...

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 22.8.2025 בשעה 03:12, royboy777 כתב:

כפי שהצעתי לאדם אחר שהגיב (ולא ענה). אם אתה גר ברעזור המרכז(אני גר בראשון) אשמח להצטרף לטיפול הבא שאתה מבצע - ללמוד ממנו ומעבר אליו ולסייע בטיפול. אם רלוונטי מבחינתך תעדכן. תודה

בשמחה 👌

רשמתי לעצמי לטיפול הבא לשלוח לך הודעה. 

פורסם

אני דיי טכני באופי,

אבל באוטו לא התעסקתי בעצמי, מין מחסום כזה,

עד שהלכה לי משאבת מים היברידית,

במוסך שאני מכיר רצה 1600 שח על התיקון,

ראיתי באמזון את החלק ב 200 שח בערך כולל שילוח מהיר,

2-3 סרטונים ביוטיוב, וניגשתי לעבודה.

התפלאתי כמה זה היה פשוט,

אחרי תקופה לגיסי קרה אותה התקלה, וגם לו החלפתי משאבה ב 200 שח במקום 1600,

אז בסך הכל אני ביתרה של 3000

ואז הוחלט שאת הטיפול הקרוב גם כן נעשה לבד.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 5 שעות, א.ד.מ. כתב:

אני דיי טכני באופי,

אבל באוטו לא התעסקתי בעצמי, מין מחסום כזה,

עד שהלכה לי משאבת מים היברידית,

במוסך שאני מכיר רצה 1600 שח על התיקון,

ראיתי באמזון את החלק ב 200 שח בערך כולל שילוח מהיר,

2-3 סרטונים ביוטיוב, וניגשתי לעבודה.

התפלאתי כמה זה היה פשוט,

אחרי תקופה לגיסי קרה אותה התקלה, וגם לו החלפתי משאבה ב 200 שח במקום 1600,

אז בסך הכל אני ביתרה של 3000

ואז הוחלט שאת הטיפול הקרוב גם כן נעשה לבד.

מצויין..ככה מבינים שהשד לא כל כך נורא. אשמח לראות תיעוד של הטיפול אם יתאפשר (או להצטרף אם אתה גר באיזור קרוב לראשון)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 19.8.2025 בשעה 04:38, royboy777 כתב:

שלום,

מי שמכם שאינו בעל מקצוע בתחום מבצע בעצמו את הטיפול התקופתי של החלפת שמנים, נוזל קירור ומסנן שמן?

האם עשיתם זאת בהצלחה? האם היה/עדיין קשה לכם מדי עם זה?

האם לצורך כך מייתם צריכים לרכוש ציוד מקצועי משמעותי ? (ג'קים להרמת רכב מסיביים יותר או משהו בסגנון)

כיצד למדתם לעשות זאת?

תודה משיבים

התחלתי מלהחליף לבד מגבים ופילטר מזגן 

התקדמתי לפילטר אוויר

לאחרונה החלפתי פילטר שמן לאחרונה, שמן מעולם לא החלפתי, חבר מכונאי עזר לי והחליף

נוזל קירור מפחד קצת להתעסק לבד עדיין

נוזל בלמים - במוסך.

יש לי בוקים, חובה, כפי שציינו פה בטיחות הכי חשוב.

ומפתח 1/2 ו 3/8 וכל מה שצריך כדי להחליף אצלי (מברג T20, אלן מס' 8 לבורג קרטר שמן)

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

קראתי רק עכשיו את השירשור ורציתי לומר לפות"ש זה אם אתה אוהב את זה לך על זה 

אני רק מסירטונים ביוטיוב כבר שנה וחצי לא דרכתי במוסך וטיפלתי בשלשה רכבים לגמרי לבד כולל פירוק ראש מנוע של אספנות שברשותי עשיתי טיפולים תקופתיים נוזל בלמים ברקסים משולשים תושבות מנוע פלאגים וכו' 

יש באלי המון כלים נחמדים בזול ותדע שאם קצת גמישות בטיפול שמנים אפשר רק לעלות עם האוטו על מדרכה וזה מספיק כך שאפשר להיות רגועים בבטיחות

• אהבתי 2
פורסם

אני חשבתי פעם שאני יכול לעשות טיפול לאוטו. יונדאי איי20. קניתי שמן (מונטה-קיו - אמרו לי בחנות שזה שמן סביר), פילטר שמן (מקורי), פילטר אוויר (מקורי) ופילטר מזגן (חיקוי כלשהו). לקחתי משכן בוקים ומפתח לפילטר שמן. חשבתי יהיה כיף וגם אחסוך קצת כסף. טיפול היה עולה לי כמה מאות ש״ח. אז בשביל הכמה מאות ש״ח האלה זה שרפתי שבת שלמה על להרים את האוטו על הבוקים, להיאבק עם הפתיחה של פילטר השמן, להתלכלך מכל השמן שנשפך עליי ולנקות אחריי. היה סיוט. אשתי התבעסה שנעלמתי לה לשבת שלמה. אני גם לא הבנתי מה חשבתי לעצמי לשרוף שבת שלמה בשביל לחסוך כמה מאות ש״ח. כמה חודשים אחכ האוטו התחיל להעלות חום מנוע ועשן על כביש 2 כשאשתי, הילדה והכלבה באוטו. המשכתי לסוע עד לחדרה כדי לעצור בביטחון. המנוע הלך ומכרתי את האוטו ב2000 ש״ח בערך. לא לגמרי ברור לי מה קרה שם אבל יכול להיות שהיה איזה צינור מים שהיה קרוב לסיים את חייו והתפוצץ או שלא היו מספיק מים (נוזל קרור) ופשוט לא בדקתי. לא יודע. לא יודע מה היה קורה אם הייתי הולך למוסך אבל מבחינתי הטיפול הזה עלה לי לפחות 15,000 ש״ח.

בפעם אחרת חשבתי שיהיה נחמד לנקות את הקונסטרוקציה של אוורור הסוללה בפריוס של אשתי, כדי שהסוללה תישאר קרירה ותאריך חיים. נפלו כל לי מיני ברגים לכל מיני מקומות היה קשה להוציא אותם חזרה ולא הצלחתי להבין איך אני מגיע למאוורר או לפתח יניקת האוויר (כבר לא זוכר...). שוב הלכה לי שבת (אולי אני מגזים, רק כמה שעות) והיה מאוד לא כיף.

אני הבנתי שאני לא צריך לעשות שומדבר בעצמי. זה לא שווה לי את הזמן, המאמץ ותעצומות הנפש (ובטח שלא את הנזקים שאולי אני עושה). אני לא ממליץ לקפוץ למים ולנסות ללמוד לבד - בטח שלא על רכב שמשמש אותך ביומיום. אני חושד שאם הייתי מצטרף למישהו ולומד ממנו הייתה לי חוויה אחרת אבל לתאם כזה דבר זה כבר עניין אחר.

בקיצור - אם לחסוך כסף זה מה שמעניין אותך רד מזה. אם זה נראה לך כיף תחשוב פעמיים (אני חשבתי שיהיה כיף והיה סיוט). אבל אם זה בוער לך בעצמות - זה כנראה הסימן שלך ללכת על זה. ובכל מקרה קח בחשבון שטיפול זה לא רק להחליף דברים שגרתיים אלא גם לזהות תקלות אפשריות מבעוד מועד.

• מעניין 2
פורסם

קורה לפעמים שיש פאדיחות, וברור שכל אחד והחוש הטכני שלו, אבל לאחר שאתה מתרגל להבין מה אתה רואה מתחת מכסה המנוע לדעתי האוטו בשורה תחתונה מקבל את מה שהוא צריך בפער ממי שהולך למוסך כשיש בעיה כי כשאתה מטפל באוטו אתה מתחיל לשים לב לרעש לבלאי של דברים ולדעתי זה מוכיח את עצמו כעבור זמן

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, פאטון כתב:

אני חשבתי פעם שאני יכול לעשות טיפול לאוטו. יונדאי איי20. קניתי שמן (מונטה-קיו - אמרו לי בחנות שזה שמן סביר), פילטר שמן (מקורי), פילטר אוויר (מקורי) ופילטר מזגן (חיקוי כלשהו). לקחתי משכן בוקים ומפתח לפילטר שמן. חשבתי יהיה כיף וגם אחסוך קצת כסף. טיפול היה עולה לי כמה מאות ש״ח. אז בשביל הכמה מאות ש״ח האלה זה שרפתי שבת שלמה על להרים את האוטו על הבוקים, להיאבק עם הפתיחה של פילטר השמן, להתלכלך מכל השמן שנשפך עליי ולנקות אחריי. היה סיוט. אשתי התבעסה שנעלמתי לה לשבת שלמה. אני גם לא הבנתי מה חשבתי לעצמי לשרוף שבת שלמה בשביל לחסוך כמה מאות ש״ח. כמה חודשים אחכ האוטו התחיל להעלות חום מנוע ועשן על כביש 2 כשאשתי, הילדה והכלבה באוטו. המשכתי לסוע עד לחדרה כדי לעצור בביטחון. המנוע הלך ומכרתי את האוטו ב2000 ש״ח בערך. לא לגמרי ברור לי מה קרה שם אבל יכול להיות שהיה איזה צינור מים שהיה קרוב לסיים את חייו והתפוצץ או שלא היו מספיק מים (נוזל קרור) ופשוט לא בדקתי. לא יודע. לא יודע מה היה קורה אם הייתי הולך למוסך אבל מבחינתי הטיפול הזה עלה לי לפחות 15,000 ש״ח.

בפעם אחרת חשבתי שיהיה נחמד לנקות את הקונסטרוקציה של אוורור הסוללה בפריוס של אשתי, כדי שהסוללה תישאר קרירה ותאריך חיים. נפלו כל לי מיני ברגים לכל מיני מקומות היה קשה להוציא אותם חזרה ולא הצלחתי להבין איך אני מגיע למאוורר או לפתח יניקת האוויר (כבר לא זוכר...). שוב הלכה לי שבת (אולי אני מגזים, רק כמה שעות) והיה מאוד לא כיף.

אני הבנתי שאני לא צריך לעשות שומדבר בעצמי. זה לא שווה לי את הזמן, המאמץ ותעצומות הנפש (ובטח שלא את הנזקים שאולי אני עושה). אני לא ממליץ לקפוץ למים ולנסות ללמוד לבד - בטח שלא על רכב שמשמש אותך ביומיום. אני חושד שאם הייתי מצטרף למישהו ולומד ממנו הייתה לי חוויה אחרת אבל לתאם כזה דבר זה כבר עניין אחר.

בקיצור - אם לחסוך כסף זה מה שמעניין אותך רד מזה. אם זה נראה לך כיף תחשוב פעמיים (אני חשבתי שיהיה כיף והיה סיוט). אבל אם זה בוער לך בעצמות - זה כנראה הסימן שלך ללכת על זה. ובכל מקרה קח בחשבון שטיפול זה לא רק להחליף דברים שגרתיים אלא גם לזהות תקלות אפשריות מבעוד מועד.

זה לא מיועד לכל אחד, קודם כל אתה צריך שיהיה לך חוש טכני.

צריך ללמוד ולהבין מה אתה עושה אחכ צריך כלי עבודה מתאימים ולהתנסות בהתחלה בדברים קטנים, עם הזמן אתה משתפר ונהייה מיומן יותר ועושה את זה טוב יותר מהרבה מוסכים.

לגבי הזמן, אני חסכתי המון זמן וכסף לבלות במוסך,ואני בוחר חלקים איכותיים איפה שצריך, במשך למעלה מ 20 שנה של טיפולים במגוון רכבים ואני מוצא בזה סיפוק רב, ככל שהזמן עובר אתה מקבל ביטחון ומצליח לטפל בתקלות מורכבות יותר.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 4
פורסם
לפני 8 שעות, פאטון כתב:

לקחתי משכן בוקים ומפתח לפילטר שמן. חשבתי יהיה כיף וגם אחסוך קצת כסף. טיפול היה עולה לי כמה מאות ש״ח. אז בשביל הכמה מאות ש״ח האלה זה שרפתי שבת שלמה על להרים את האוטו על הבוקים, להיאבק עם הפתיחה של פילטר השמן, להתלכלך מכל השמן שנשפך עליי ולנקות אחריי.

טיפול ראשון תמיד לוקח יותר זמן, בהמשך זה שטויות. גם לי בטיפול הראשון שעשיתי נשפך שמן פה ושם, החלפתי עשר זוגות של כפפות..... אבל עם הכלים הנכונים (שרבים מדלגים על זה) והניסיון, העבודה נקייה ומהירה פי כמה וכמה, גם כאשר עובדים על רכבים שאתה לא הכי מכיר. 

אישית, אני לא מטפל בשם החיסכון אלא כי כבר אין לי סבלנות להמתין במסוך או להכניס את הרכב, לקחת מונית ואז לחזור מאוחר יותר. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מחזק לגבי טיפול ראשון. עדיף גם לעשות אותו עם מישהו שכבר עשה זאת בעבר ולהרגיש הרבה יותר בטוח. 
אני מטפל לבד מכמה סיבות:

התפיסה של DIY (גם דברים שלא קשורים לתחום הרכב) ותחושת הסיפוק שזה נותן. 

תחושת  החיבור למכונה ולהכיר איך היא עובדת.

לתת את הזמן הנדרש לכל פעולה- לתת לכל השמן לרדת לאט, להבריג פלאגים במומנט הדרוש. החלפת שמן, פילטרים ומצתים לקחה לי לאחרונה שעה וחצי, לאט ובכיף, עם ללטף את האוטו בכל פעולה ולא לרוץ ולמהר.

ועל הדרך יש גם חיסכון בעבודה ובמחיר החלפים, כשטיפול קטן עולה לי 300 ש"ח (כולל פילטר אוויר ומזגן) ולא 1000 ש"ח וצפונה.

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

אני עושה את הטיפולים לבד מכל השיקולים שכבר צויינו,

אבל בעיקר כי אני לא סומך על מוסכים שיעשו את העבודה כאילו הרכב שלהם,

ובמיוחד בטיפולים " השוטפים פשוטים" - בד"כ מי שיעשה את העבודה במוסך זה העובד הצעיר/החדש/הזוטר עם הנסיון המינימלי  וכו' - ועל זה משלמים שעתון מוסך מלא מופקע לרוב + הפסד יום עבודה / זמן וכל מה שכרוך.

בנוסף, בחירת איכות החומרים והחלפים, הרבה פעמים המוסכים ישימו מה שהכי משתלם להם, ולא מה שהכי מדוייק לרכב, ולך תתווכח איתם.. כן - גם מוסכים מורשים מרכזיים.
 וכשישימו חלפים מקוריים  - העלות שלהם תהיה מופקעת במיוחד ביחס למה שניתן להזמין לבד.( וגם חלפים נחותים יהיו בעלות מופקעת מכיוון שזה בוצע דרך המוסך..).

עכשיו ברור שמוסך זה עסק במדינה, והוא צריך להתפרנס.. זה תחום קשה, אפשר להבין אותם.

אבל לי בתור לקוח הקצה שמסוגל לבצע את הטיפולים לבד ככל הנראה יותר טוב מהמוסך  בשקלול העלות תועלת לא משתלם להכניס את הרכב שלי למוסך.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 9 שעות, פאטון כתב:

עשית את זה ממניעים כלכליים ולא כי אתה נהנה מזה, ולכן זו גם החוויה שלך.

החיסכון הכספי לא יכול לבוא לידי ביטוי במיקרו אלא רק במאקרו. ההנאה היא מהרגע הראשון במידה ואתה מתחבר לזה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לפני שנה החלפתי רפידות וצלחות בפג'ו 108 שלי. 

במוסך רצו מעל 800 ש"ח.

צלחות ורפידות של HQ (קוריאני, בדיוק מה שהציעו לי במוסך) עלו לי 350 ש"ח אם אני זוכר נכון, גריז נחושת עוד 40-50 ש"ח. 

ראיתי את כל הסרטונים בערך שיש ביוטיוב, הכנתי את כל הכלים הרלוונטיים וניגשתי לעבודה. 

הכל הלך מצויין עד שהייתי צריך להוריד את הצלחת הישנה. 

בכל הסרטונים פשוט מורידים אותה ביד או עם כמה דפיקות פטיש קלות.

שלי פשוט סירבה לרדת מהנאבה, לא משנה כמה ניסיתי, זה לא הלך. 

עצרתי והתחלתי לחפש באינטרנט. 

מה שלא צוין באף סרטון, זה שיש הברגה יעודית בצלחת, צריך פשוט להבריג לשם בורג M10 שדוחף את הצלחת ומרחיק אותה מהנאבה, ואז היא יורדת בשניה. 

אחרי זה הכל באמת היה פשוט מאוד.

אז צד ימין לקח לי שעה ורבע, וצד שמאל 15 דק. 

הכמה מאות שקלים שחסכתי זה נחמד, אבל הכיף האמיתי זה הסיפוק והידע שנצבר. 

אז לדעתי טיפול בבית זה בהחלט דבר חיובי, חשוב לבוא מוכנים מבחינת ידע וכלים, אבל גם להיות מוכנים לבלת"מים ואולי להכין חבר טלפוני שמבין. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...