Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות מול תועלת, אחד או שניים?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, sperial כתב:

לפני 3 שבועות יצאתי לגמלאות, הנסועה נחתכה בעשרות אחוזים, עדיין לא ברור הצורך בשני רכבים.

מזל טוב.

קח בחשבון שגם בפנסיה אתה לא רוצה תלות בין הדברים שאתה עושה ללו״ז של זוגתך.

אם תוציא תו-זהב לתחבורה ציבורית, אז תוכל לוותר על רכב אחד ולהקריב את הנוחות.

בהצלחה,

אני מניח שנראה אותך כאן הרבה יותר 😉😄

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

זהב קו יש מהרגע שהיה אפשר (25.3).

נושא הנוחות ברור לי, בגלל זה אני מחכה עוד כמה חודשים, מה גם שיש עוד בן אחד שנסמך עלי. ואחזקת הרכב הנוסף לא אמורה להעיק יותר מידי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 23.6.2025 בשעה 12:55, waterman כתב:

עלויות כוללות של רכב משפיעות משמעותית על יכולת וקצב צבירת עושר משפחתי, בדגש על יציאה מוקדמת (😜) לפנסיה.

הבה נניח הוצאה ממוצעת של 1,500₪ בחודש, כולל ביטוח, תיקונים, טסט, דלק וכו׳ + חלופת השקעה למזומן, אך ללא חישוב ירידת ערך.

בשנה הסכום מצטבר לכ-18 אש״ח ובחמש שנים לכ-100 אש״ח (כולל ריבית דריבית).

סכום די משמעותי במיוחד באם יושקע לטווח ארוך (נניח 30 שנים קדימה).

לכן ככל שניתן לדחות רכישת רכב נוסף לתקופה של נניח 5 שנים, מומלץ לעשות כן.

החישוב הזה נכון לכל הוצאה, לא ברור למה להשליך אותו דווקא על רכב.

במקום לאכול 4 שווארמה בחודש, תוכל 2 פרוסות לחם. החיסכון הוא 240 ש״ח לחודש, 3000 ש״ח בשנה. עוד 30 שנה זה 10000₪. כפול 30 שנה זה 150000₪!!!

במקום לקנות חבילת קונדומים, תוציא מוקדם. חסכת 50 ש״ח (אומנם השקעה בסיכון גבוה), עוד 30 שנה זה 200 ש״ח.

יש עוד תרחיש שהחוסכים של ימינו לא מכירים - נפילת בורסת ניו יורק ע״י אירוע בלתי צפוי. במקרה כזה יהיה לפותח השרשור רכב ולך אלקטרונים חופשיים באימייל.

פורסם
לפני 1 דקה, gollu כתב:

החישוב הזה נכון לכל הוצאה, לא ברור למה להשליך אותו דווקא על רכב.

במקום לאכול 4 שווארמה בחודש, תוכל 2 פרוסות לחם. החיסכון הוא 240 ש״ח לחודש, 3000 ש״ח בשנה. עוד 30 שנה זה 10000₪. כפול 30 שנה זה 150000₪!!!

במקום לקנות חבילת קונדומים, תוציא מוקדם. חסכת 50 ש״ח (אומנם השקעה בסיכון גבוה), עוד 30 שנה זה 200 ש״ח.

אני צמחוני ולכן ממילא לא אוכל שווארמה.

כבר מזמן לא קונה קונדומים, נשוי באושר לחצי החיובי שלי כבר כמה עשורים.

מעולם לא התכלבתי, להיפך - חייתי וחי ברווחה כלכלית.

מכיון שהייתה לי נגיעה לעסקים, היה לי קל להבחין די מוקדם בין עיקר לטפל.

אפשר להעלות אינסוף תרחישים (אגב, 4% שנתי נחשבים אצלך להשקעה בסיכון גבוה?) לכאן או לכאן (נניח בחור רווק שויתר על רכב ולכן יצא לו לתפוס טרמפ עם בחורה מבית עשיר - היום הוא מנכ״ל מצליח + בית פרטי עם בריכה ומטוס פרטי, כל אלו בזכות ׳אין-אוטו׳) - ולפיכך איני מכתיב לאיש כיצד לחיות, מה עוד שאין לי צל של מושג מהם צרכיו, מצבו המשפחתי, הכלכלי או התעסוקתי.

עם זאת, סבורני שבפורום פתוח רצוי להשמיע דעה גם אם אינה פופולארית - מבחינת, ירצו יקראו - לא ירצו לא יקראו.

לסיום, קפוץ לרגע לאחד השירשורים שנושאם יוקר המחייה וחזור עם תובנות

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני כשעה, gollu כתב:

יש עוד תרחיש שהחוסכים של ימינו לא מכירים - נפילת בורסת ניו יורק ע״י אירוע בלתי צפוי. במקרה כזה יהיה לפותח השרשור רכב ולך אלקטרונים חופשיים באימייל.

אם ההשקעה היא לטווח ארוך, כפי שהוצע - אתה לא מוציא את הכסף בעת נפילה, ואין השפעה על החסכון שלך אחרי שהכל עולה חזרה כמה שנים אחרי. אם כחלק מהמשבר אתה מגיע למצב שאתה נאלץ להוציא (לא מלחץ, אלא מכורח המציאות - פוטרת, אין עבודה, חייב כסף) - אז גם את הרכב היית נאלץ למכור במצב כזה. אם אתה מצפה שאנשים ימכרו בגלל פחד - זו הנחה הגיונית עבור הרבה אנשים, אבל לא קשורה לדיון.

פורסם

ויכוח עקר.

פות״ש לא מספר מה צרכיו, איזה רכב יש לו ואיזה רכב הוא רוצה לרכוש, מה מצבו הכלכלי העכשוי ומה שאיפותיו וכיצד הוא מעמיד את השפעת רכישת הרכב הנוסף על איכות חייו מול ההשפעה על מצבו הכלכלי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, gollu כתב:

במקום לקנות חבילת קונדומים, תוציא מוקדם. חסכת 50 ש״ח (אומנם השקעה בסיכון גבוה), עוד 30 שנה זה 200 ש״ח

אתה רווק?

אתה חושב רק על ההוצאה המיידית (50 ש"ח). איפה ה"טיפולים והביטוח" לאורך זמן?

יש לך מושג כמה עולה לגדל ילד? החיסכון הרבה יותר גדול. ואם הוא מסוג ההורים שקונים דירה לילדים, החיסכון אפילו גדול יותר.

@sperial כך מודיעים על יציאה לגמלאות, בהערת אגב? מדובר באירוע שראוי להתייחסות ממוקדת יותר.

המון בריאות ועשייה. החיים רק מתחילים עכשיו. מניסיון.

פורסם
לפני 25 דקות, pasat04 כתב:

כך מודיעים על יציאה לגמלאות, בהערת אגב? מדובר באירוע שראוי להתייחסות ממוקדת יותר.

מפגש ראוי , והרמת כוסית לפחות. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...