Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות מול תועלת, אחד או שניים?

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, אשמח לחוות דעתכם, זוג פלוס אחת, כרגע עם רכב אחד, בגדול מסתדרים, לעיתים דורש ג'נגול אבל מסתדרים, הקטע הוא שלפי חישוב גס אנחנו נעשה 30 אלף+ קילומטרים בשנה, 90 אחוז מהנסיעות הן בינעירוניות, הרכב דיזל.

האם עדיף להשלים עם המצב או שעדיף כלכלית לקנות עוד רכב קטן, לשלם על עוד רכב, עוד ביטוח, הוצאות רכב...

מה דעתכם? 

תודה מראש.

פורסם

כל עוד אתם מסתדרים עם רכב אחד - תמשיכו ככה.

כשיהיו שני רכבים יהיה קשה מאוד לחזור לרכב יחיד. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

כלכלית - רכב אחד.

נוחות - שניים.

בהנחה שהרכב השני לא ייצר קילומטראז׳ אתה צריך לחשב עלות שנתית: ירידת ערך, רישוי, ביטות, טיפולים ותיקונים. אולי קצת דלק (צריכת בנזין מול סולר. מצד שני, פחות טיפולים ברכב הדיזל כי חלק מהנסועה תעבור לרכב האחר). עכשיו תחליט האם הפרש העלויות מוצדק באורח החיים וההתנהלות הכלכלית שלכם. זו החלטה משפחתית שאף אחד לא יוכל לסייע לך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, KorenAmir כתב:

האם עדיף להשלים עם המצב או שעדיף כלכלית לקנות עוד רכב קטן, לשלם על עוד רכב, עוד ביטוח, הוצאות רכב...

עלויות כוללות של רכב משפיעות משמעותית על יכולת וקצב צבירת עושר משפחתי, בדגש על יציאה מוקדמת (😜) לפנסיה.

הבה נניח הוצאה ממוצעת של 1,500₪ בחודש, כולל ביטוח, תיקונים, טסט, דלק וכו׳ + חלופת השקעה למזומן, אך ללא חישוב ירידת ערך.

בשנה הסכום מצטבר לכ-18 אש״ח ובחמש שנים לכ-100 אש״ח (כולל ריבית דריבית).

סכום די משמעותי במיוחד באם יושקע לטווח ארוך (נניח 30 שנים קדימה).

לכן ככל שניתן לדחות רכישת רכב נוסף לתקופה של נניח 5 שנים, מומלץ לעשות כן.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

אני מדבר מניסיון - בתחילת הדרך המשפחתית שלי פעמיים הצטמצמנו לרכב בודד, למשך כשנתיים בכל פעם. הדבר גרם עומס ובזבוז זמן גדול (ואני הייתי במצב טוב, כי לפחות חלק מהנסיעות לעבודה עשיתי עם אבי, שעבד לא רחוק ממני). כלל האצבע שלי להחזקת רכב הוא 2,000 ש״ח לחודש, או 25,000 ש״ח לשנה (זה כלל אצבע, אבל משתנה מאוד בהתאם לרכב ולשימוש בו, וכולל ירידת ערך). במקרה של פות״ש חלקם יקוזזו על ידי הפחתה בהוצאות הרכב הראשי (דלק, טיפולים, תיקונים), כך שהעלות האמיתית תהיה, נניח 15,000-20,000 ש״ח בשנה. עכשיו השאלה היא האם הרכב הנוסף יאפשר הגדלת הכנסות (שחרור שעות עבודה), חסכון בזמן (עבודה במקביל, פחות צורך בבייבי סיטר וכו׳), וכמובן הנוחות, שאותה קשה לכמת בכסף. על הסעיף האחרון יוכלו לענות רק פות״ש ומשפחתו.

• אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

כלכלית - רכב אחד.

נוחות - שניים.

בהנחה שהרכב השני לא ייצר קילומטראז׳ אתה צריך לחשב עלות שנתית: ירידת ערך, רישוי, ביטות, טיפולים ותיקונים. אולי קצת דלק (צריכת בנזין מול סולר. מצד שני, פחות טיפולים ברכב הדיזל כי חלק מהנסועה תעבור לרכב האחר). עכשיו תחליט האם הפרש העלויות מוצדק באורח החיים וההתנהלות הכלכלית שלכם. זו החלטה משפחתית שאף אחד לא יוכל לסייע לך.

לא מדוייק, צריך לבצע חישוב.

במקרה שלי לדוגמא להחזיק שני רכבים חוסך לי כ30 אלף שח בשנה ביחס ללהחזיק רכב אחד

• מעניין 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מסקרן.

האם אחד הרכבים מביא לך הכנסות? כי אם זה המצב כל התחשיב שונה.

אני כרגע בהתלבטות דומה - בעצם הפוכה - לפני 3 שבועות יצאתי לגמלאות, הנסועה נחתכה בעשרות אחוזים, עדיין לא ברור הצורך בשני רכבים. בינתיים נשאר עם שניהם, מחכה לראות מה יקרה כשהמלחמה תסתיים וכעבור כמה שבועות או חודשים אחשוב מחדש.

פורסם

לא רכב אחד הוא ספורטיבי, אז החישוב היה להשאיר אותו כרכב עיקרי ויחיד או להביא רכב דיילי בנוסף.

ההבדל היה 30 בשנה לטובת הלהביא בנוסף דילי

• מעניין 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 3 שעות, waterman כתב:

הבה נניח הוצאה ממוצעת של 1,500₪ בחודש, כולל ביטוח, תיקונים, טסט, דלק וכו׳ + חלופת השקעה למזומן, אך ללא חישוב ירידת ערך.

קניתי לפני שנה רכב מודל 2016 ב 20 אלף ש"ח.

רישוי + ביטוח חובה וצד ג' זה 4000 ש"ח בשנה.

דלק אמור להיות ללא שינוי או תוספת קטנה כי הרכב השני יסע פחות. 

הרכב שקניתי מצויין כרכב משני לנסיעות קצרות ולהשלמת הרכב הראשי, נגיד 5000 ק"מ בשנה...

איך מגיעים להוצאות ל 18 אלף ש"ח בשנה? או ל 25 כמו שספריאל רשם? 

בגדול, בתשובה לשאלה המקורית - אין מה לדבר על חיסכון בהוצאות בהוספת רכב, ההוצאות יעלו. אבל אם יש נכונות להתפשר על רכב קטן בסיסי לא מאוד חדש (אבל יחסית רענן עדיין) ההוצאות עליו לא יהיו 20 אלף ש"מ בשנה אלא הרבה פחות. 

אם יש יכולת כלכלית וזה לא יהיה כבד מידי, הייתי הולך על זה. 

פורסם (נערך)

שים לב שכתבתי ״כלל אצבע״ עם תלות ברכב ובשימוש.

ההבדל בין התחשיב שלי לזה של אחרים הוא שאני כולל בו ירידת ערך, או, לרכב ישן, תיקונים. כמובן שאם יש לך רכב ישן שלא רואה מוסך חוץ מטיפולים שוטפים, ואתה מוותר על ביטוח מקיף, הסכום יהיה יותר קטן.

עריכה: אתה @Buki , מה שאומר יכולת תחזוקה עצמית גבוהה בהרבה מהממוצע, גם חוסך הרבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

שים לב שכתבתי ״כלל אצבע״ עם תלות ברכב ובשימוש.

ההבדל בין התחשיב שלי לזה של אחרים הוא שאני כולל בו ירידת ערך, או, לרכב ישן, תיקונים. כמובן שאם יש לך רכב ישן שלא רואה מוסך חוץ מטיפולים שוטפים, ואתה מוותר על ביטוח מקיף, הסכום יהיה יותר קטן.

מדוייק מאוד, רכבים קטנים ואמינים מאוד זה יוצא עלות שנתית נמוכה בצורה מפתיעה.

אצלי בסיטרואן העלות השנתית היא כ20K(שזה אשכרה המחיר של הרכב כלומר עלות הרכב היא האחזקה שלו בשנה) ששם הכנסתי הכל כולל הכל פלוס הפתעות, כאשר בערך חצי אפילו קצת יותר זה עלות הדלק

לפני 8 דקות, Buki כתב:

קניתי לפני שנה רכב מודל 2016 ב 20 אלף ש"ח.

רישוי + ביטוח חובה וצד ג' זה 4000 ש"ח בשנה.

דלק אמור להיות ללא שינוי או תוספת קטנה כי הרכב השני יסע פחות. 

הרכב שקניתי מצויין כרכב משני לנסיעות קצרות ולהשלמת הרכב הראשי, נגיד 5000 ק"מ בשנה...

איך מגיעים להוצאות ל 18 אלף ש"ח בשנה? או ל 25 כמו שספריאל רשם? 

בגדול, בתשובה לשאלה המקורית - אין מה לדבר על חיסכון בהוצאות בהוספת רכב, ההוצאות יעלו. אבל אם יש נכונות להתפשר על רכב קטן בסיסי לא מאוד חדש (אבל יחסית רענן עדיין) ההוצאות עליו לא יהיו 20 אלף ש"מ בשנה אלא הרבה פחות. 

אם יש יכולת כלכלית וזה לא יהיה כבד מידי, הייתי הולך על זה. 

פחות מ20 אלף בשנה אני באמת בספק וזה לא מאוד סביר בעיני, אבל טווח תחתון של 20 אלף מאוד סביר.

כמובן אם נוסעים מעט מאוד אז כן אפשרי לגמרי בפחות מ20, במקרה שלי הדיילי הוא הרכב שאני "טוחן"

פורסם
לפני 27 דקות, Buki כתב:

הבה נניח רכב שנרכש ב-25 אש״ח.

הפסד תשואה עליו לפי 4% בשנה, 1,000₪

נסכים שעלות אחזקה כוללת (ביטוח, אגרה, טיפולים, תיקונים, דלק) שנתית תהא רק 14 אש״ח (מדובר על נהג ממוצע שאולי יודע להחליף שמן+מסנן שמן + מסנן אוויר למנוע ולתא הנוסעים), הגענו ל-15 אש״ח בשנה.

אחרי 5 שנים הסכום הצטבר ל-75 אש״ח, או 80 אש״ח בצירוף תשואה שנתית 4%.

בהנחה והבחור בן 30 היום, יהיה בן 35 בעוד 5 שנים ואז יסגור את הסכום כולו ל-30 שנים עד גיל 65.

חישוב קל מביא לסך כולל של כ-265 אש״ח בתנאים אלה.

בכוונה התעלמתי ממחיר הרכישה הנוכחי 25 אש״ח, אם יפקיד אותם יהיו בידו כ-30 אש״ח לרכישת רכב יד שנייה בגיל 35.

כלומר מדובר בסך הכל (כמובן באם המצב מאפשר) בדחייה של 5 שנים.

*כתבתי במקביל להתעסקות בנושא אחר, מתנצל באם נפלה טעות או כמו שהבנקים טורחים לרשום - טל״ח…

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

עכשיו תכניס לחישוב שבזכות הרכב הנוסף הבעלים יכול לעבוד עוד שעתיים ביום. נניח עוד 100 ש״ח, שזה 2,000 ש״ח בחודש, 24,000 ש״ח בשנה. איך זה מעמיד את החישוב?

מה שאני רוצה לומר הוא שמדובר בחישובים מאוד אישיים, ושיש גם מרכיבים לא כספיים שאי אפשר להתעלם מהם.

פורסם

האמת אין לי כוח לעוד דיון כזה, זה דיון די חסר תועלת כי גם פותח השירשור לא סיפק כמעט נתונים וגם יש דברים שאי אפשר לתמחר כמו חופש תנועה ונוחות. 

בגדול.

1. זה לא יהיה כלכלי, ההוצאות יעלו.

2. בכמה הן יעלו, אנחנו לא יודעים.

3. אם פותח השירשור יכול לספק יותר נתונים, כמו איזה רכב שני הוא חושב לקנות, באיזה תקציב, כמה הוא יסע ואיפה, אפשר לתת הערכה כללית כלשהי. 

4. אם זה שווה או לא, אנחנו גם לא יודעים.

אם שואלים אותי, ויש לי נגיד רכב אחד ששווה 100 אלף שקל, אני מוכר אותו וקונה שתי מכוניות אחת ב 60, שניה ב 20 ואת היתר משאיר לתחזוקה והוצאות נוספות כי אני "מתמחר" את הנוחות הזו גבוה. זו דעה די מפגרת אבל שאלו מה אנשים חושבים אז רשמתי. 

אולי באמת הגיוני יותר לשים את כסף בבנק, לא יודע. 

• רעיון טוב! 2

פורסם

דעה לא מפגרת בכלל.

למישהו שיכול גם לטפל ברכב בעצמו לרוב הדברים זה אפילו יכול להיות הגיוני מאוד.

דבר נוסף לגבי החישובים לטווח שלושים שנה קדימה - בזמן הזה פות״ש יהיה בע״ה עם עוד ילדים, אולי נכדים, אולי הוא ואשתו יעבדו בכיוונים מנוגדים - אין לחישוב כזה הרבה משמעות מעבר לתרגיל המתמטי כמו שאף אחד בעולם לא עישן חמש סיגריות פחות ביום ואחרי עשרים שנה קנה ב.מ.וו עם הכסף.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...