Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. 

קראתי בכמה מקומות כאן לגבי הקודן שאנשים חושבים שהוא מיותר ואין באמת סיבה להחזיק אותו אם אין חובה מהביטוח

האם זה נכון? 

פורטה, 2011 (רכב לא חדש.. )

תודה רבה

פורסם

1. גנבים פורצים אותו בפחות מדקה.

2. לנהג זה חתיכת מטרד. את שלי הסרתי רק אחרי שהוא התקלקל פתאום והשבית לי את הרכב,

ומאז רווחה. נכנס, מתניע ויוצא לדרך. בלי הטקס המטופש והתקווה שהקודנית במצב רוח טוב...

• רעיון טוב! 3
פורסם

בגדול זה נכון, הקודנים לרוב מותקנים בצורה גלויה ואחידה ולא מהווים מכשול לגנב, כן מהווים מכשול לבעל הרכב במקרה של תקלה או בלאי בלוח מקשים.

היוצאים מן הכלל הם קודנים שהותקנו בצורה איכותית ויצירתית עם ניתוקים במקום מוסתר ויחודי לרכב הספציפי ולא כמו בעוד עשרות אלפי מכוניות מאותו דגם. 

פורסם

אצלנו היה קודן (כך קנינו את הרכב יד שניה)

יום אחד האוטו לא מניע

בודקים מצבר.

בודקים משאבת סולר

בודקים אלף ואחד דברים לא מוצאים.

ניתקו את הקודן. לא עוזר.

המוסכניק כבר בא להגיד קדיש על המחשב.

אבל אז הוא הביא איזה מומחה שמצא עלוקה נסתרת.

האוטו היה מושבת אצלו לא מעט זמן

+ עלות תיקון לא קטנה

+ לחץ עצבים וכו'

עזוב למה קודן?

גם ככה הגנב מנטרל את זה בדקה

• לא הבנתי... 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

תודה על התשובות 

ברור לי שגנבים יפרצו את זה בדקה 

תמיד הרגיע אותי להשאיר אוטו עם מפתח בסוויץ כשאני בסביבה כי אני יודע שגנב לא יכול להתניע ולנסוע בלי שאספיק להגיע 

מלבד המקרה הזה, ברור לי שזה לא באמת עוזר אלא רק מפריע, אבל 

פורסם

כן. יוצא להביא את הילדים מהגן

או קופץ לאיזה משהו ליד האוטו 

משאיר את המפתח בסוויץ וקופץ החוצה 

נשמע שולי ומוזר, לי אישית זה נח אבל אני עושה את זה נטו בגלל הקודן ובגלל שאני ליד הרכב ולא הייתי עושה את זה אם לא הייתי קרוב לרכב 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 דקות, schrbgho כתב:

נשמע שולי ומוזר, לי אישית זה נח אבל אני עושה את זה נטו בגלל הקודן ובגלל שאני ליד הרכב ולא הייתי עושה את זה אם לא הייתי קרוב לרכב 

לא יודע איזה קודן יש לך אבל בקודנים שאני מכיר, אם אתה מכבה את הרכב ולא נועל לא צריך בכלל לשים קוד כדי להניע שוב אחרי כמה דקות.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נכון  קודנים  נדרכים בערך דקה או דקה וחצי אחרי כיבוי המנוע,  במהלך הזמן הזה אפשר להניע בלי להקיש קוד. 

סביר להניח שלקיה פורטה 2011 אין מקיף, להשאיר מפתח ברכב כשאתה עוזב אותו זה לא הכי חכם עם קודן ובלי קודן. 

הקודן (ושוב אני מסייג את עצמי כי יש התקנות איכותיות) בצורה שזה מותקן בדרך כלל, מנתק את האנטנה של האימובילייזר שמסביב לבית מפתח. לנטרל את זה לקח לי באוטו שלי משהו כמו 2-3 דקות בשקט ובלי לחץ.

מתי הקודן כן יכול להיות יעיל? אם נגיד איזה נרקומן הולך ברחוב ומוצא ליד האוטו מפתח שבעל הרכב הפיל בטעות.

אבל לא שמעתי על מקרי גניבה כאלה, זה משהו נדיר מאוד כנראה. 

פורסם
לפני 3 שעות, schrbgho כתב:

תמיד הרגיע אותי להשאיר אוטו עם מפתח בסוויץ כשאני בסביבה כי אני יודע שגנב לא יכול להתניע ולנסוע בלי שאספיק להגיע 

גם מסוכן וגם עבירה:

image.thumb.png.0d7f34a081eae37d7c997b5645d46fbf.png

וכמובן שמבטל כיסוי ביטוחי

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, schrbgho כתב:

למה אתה עושה את זה?

ילדים באוטו? פתח להם חלון אם יום חם.

לקפוץ לקנות משהו תמיד לוקחים את המפתח איתך ונועלים את הרכב. 

• רעיון טוב! 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

אגב, יש קודנים היום שלא מפריעים להנעה.

יש לי כזה בגלל הביטוח.

אין שום בעיה להתניע את האוטו ולנסוע בלי הקוד.

אבל אם אתה עושה את זה אתה מקבל אחרי דקה טלפון מאיתוראן ששואל אם אתה ברכב.

• מעניין 1
פורסם

מעבר לזה שהקודנית מטרידה אותך ביומיום בטקס מיותר, ולא מפריעה לגנבים - היא תמיד תתקלקל ביום שהכי דחוף לך לנסוע.

עוד חיסרון - יש הרבה קודניות שמגבירות את זליגת הזרם מהמצבר בחניה.

יש אינספור קריאות ב"ידידים" על הנעת רכב שלא ניתן לעזור, מאחר והקודן התקלקל.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כיום ברוב רכבי VAG אפשר להניע את הרכב ללא הקשת הקוד, חוץ מלחפור לגנב לא הבנתי מה מטרת השימוש בקודנית

אם הפריצה כ"כ קלה, למה יצרניות הרכב או חברות הביטוח לא דורשים לעשות הגנה טובה יותר

אני יודע שתעשיית גניבות הרכב מגלגלת מליונים לקופת המדינה, אבל שעד כדי כך לא יהיה אכפת...?

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...