Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

הכתובת היא לא כאן. הנושא עלה בפורום אינספור פעמים וקשה לי להאמין שיש כאן גולשים שלא מכירים את הנושא.

הבעיה היא בחוץ. וכמו בכל תחום- מי שטורח ולומד יכול לחסוך.

מי שלא, כנראה שיצטרך להמשיך לפחד ולשלם יקר.

איפה כן יש בעיה קשה? שהרבה מוסכים מכניסים את הרווח ש"הפסידו" מחלפים במחיר העבודה.

בשנה האחרונה עשיתי גדול עם טיימינג כולל תושבות, פלאגים, וכו'. חלפים עלו קרוב ל 3000 ש"ח בחו"ל ובארץ יותר מכפול.

אבל עבודה במקום 1400 ש"ח בהצעה שכללה חלפים קפצה ל 3400 ש"ח עם חלפים מהבית. למה? ככה.

וכמה שלא ניסיתי, לפחות באלפא זו מן קליקה של מוסכים עם אותו קונץ בכולם.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

ועוד דבר, לגבי השמדת מלאים. מצער לדעת אבל זה נכון.

מלאי עולה כסף. ובאיזשהו שלב (כתלוי בשווי שלו) בין שנתיים ל 5 שנים לא כדאי כלכלית להיזעק בו.

ואז יש שתי אפשרויות:

א. למכור למאכר AS-IS כסטוק לפי משקל או משהו בגרוש וחצי.

ב. להשמיד את המלאי כי שקלול האחזקה שלו עולה יותר ממנו.

אפשרות שלישית אבל מניסיון לא עובדת-להצמיד למלאי עובד שיצלם ויפרסם באתרי מסחר למינהם.

שוב, עם מלאים גדולים ההתעסקות לא זולה וצריכים לדאוג לשילוח, אחריות, חשבוניות וכו'.

יש פלטפורמות יעודיות לנושא הזה אבל המחירים שם קרובים מאוד לאלו מאפשרות א'.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אני לא יכול לחסוך אלפי שקלים בשנה - כי בשבילי ברירת המחדל היא להזמין חלפים מחו"ל.

צריך להיות מצב די נדיר שאקנה חלפים בארץ.

מעבר לבעיית המחיר - הנוחיות להשוות בין אתרי אינטרנט שונים מהשולחן בבית, לאחר הצלבת מק"טים מקטלוגים שונים ואופציות שונות.

במילא בדרך כלל אף אחד לא מחזיק במלאי את החלקים שאני רוצה בארץ. אם אנסה להזמין כאן אז יזמינו בשבילי מחו"ל, אז בשביל מה אני צריך אותם?

כמו שאתה אומר בעצמך, בפורום אתה מטיף למקהלה.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני לא מסכים עם האמירה הזו שבפורום כולם יודעים להזמין מחו"ל. הרי בפועל אנחנו רואים שזה לא נכון. לא אחת עולות פה שאלות בנוגע לנושא.

יש קוראים פסיבים ולא רק אקטיבים בכל שרשור.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 5
פורסם

מחירי החלקים בישראל, שערוריה אחת גדולה.

אני לא נכנסתי למוסך וקניתי חלקים כבר כמה שנים טובות.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

הבעיה העיקרית זה שאם משהו מתקלקל אתה צריך אותו באופן מידי. אז איך שאני רואה את זה קשה בפועל לחסוך.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה, אתה מחליף רק חלקים שמשביתים לך את הרכב?

שמע, אתה לא הראשון שמשתמש בטיעון הזה, ואני מצטער אבל בתור מישהו שמתחזק את הרכב קבוע באמצעות הזמנה מחו"ל, אני חושב ששיעורן של סיטואציות בהן הייתי צריך חלק מסוים כדי לטפל ברכב מושבת, נמוך  מ10 אחוז. 

את הברך של הצנרת בגרנד ויטרה יכולתי לסחוב שבוע וחצי עד שיגיע החלק כי הדליפה הייתה אישית מאוד.

הלך לי חיישן קראנק בקיה, עלה רק 100 שקלים. גם אטם תרמוסטט שהלך שם ועלה 30 שקלים, זה בארץ.

חוץ מזה יש כמויות בלתי נגמרות של חלקים אחרים לרכב, שמחליפים באופן יזום או שלא משביתים בגללם את הרכב.

פורסם

אעיד שהסרטון מדריך שהעלאת עזר לי אישית,

הייתי צריך להחליף בית חגורה בספסל האחורי, 

תחלק שלפי קטלוג יבואן שעולה 500₪ לפני עבודה, 

‏הזמנתי בעצמי מאיביי ושילמתי פחות מ40 יורו, שכן שמרכיב העיקרי בעלות זה דווקא המשלוח מצרפת. 

‏מקט תואם,

‏ובגלל שרוב הזמן אני לא מביע 5 נוסעים אין לי בעיה להמתין 

אני קורא בפורום כבר שנים, אבל זו הפעם הראשונה שהזמנתי חלק מחו״ל לרכב שאינו ברמת אבזור. 

כבר רכבתי על הגל והזמנתי פילטר שמן, אוויר ומזגן, למרות שכנראה שהפערים לא היו גדולים 🤷🏻‍♂️

בתאריך 24.12.2022 בשעה 09:25, vadim6385 כתב:

...

אני כבר רואה איך מתחילים למכור פה קרוסאובר משפחתי בשם שווארמה.

פורסם

לא מבין למה אנחנו לא יכולים לציין את השם של הפודקאסט המוכר 🤔

בכל מקרה, לא מפתיע אותי שכל בעלי המקצוע למניהם קפצו כמו במבי כשירו לו באמא - 99% מבעלי המקצוע בארץ לא תחרותיים ונשענים על חסמים ורגולציות (וחוסר מודעות כמובן) לפרנסתם. ברגע שחושפים את הבלוף טבעי שהם ייתחרפנו, הרי פוגעים להם בשמנת.

בכל מקרה אני מזמן הפנמתי שאני חי בחברה בעלת אמון חברתי נמוך ואני פועל בהתאם, מלבד מצרכים לאכילה אני מזמין הכול מהאינטרנט בידיעה שהאיכות שווה אם לא טובה יותר מאיכות המוצרים בחנויות בארץ והמחיר הוא אשכרה הוגן.

• אהבתי 1

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם (נערך)

אני חושב שהסיבה היחידה שבגינה אני לא מזמין (עדיין...) חלקי חילוף זה החשש שלי מהקושי של העבודה (שמא ייגרם נזק..).

כרגע האוטו חדש... ואם כבר הייתי רוצה לחפש צבע B4B4 לבן של פולקסווגן.. קניתי כאן בארץ צבע טאצ' אפ - שעלה 129 שקל.. לבקבוקון קטן. שבאמאזון לדוגמה (לא בגוון המדוייק לצערי, אז לא רכשתי) זה עולה 20-30 דולר - אז הפער הוא 30% לפחות. אם לא יותר. באיביזה הקודמת, כן מצאתי את הצבע המדויק. עם מק"ט וייצור של VW מקורי.

ולמשל טאסה לסקודה פאביה 2017 אמבישן. מה המחיר שלה? פער המחירים..

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 19 דקות, saar5555 כתב:

כרגע האוטו חדש... ואם כבר הייתי רוצה לחפש צבע B4B4 לבן של פולקסווגן.. קניתי כאן בארץ צבע טאצ' אפ - שעלה 129 שקל.. לבקבוקון קטן. שבאמאזון לדוגמה (לא בגוון המדוייק לצערי, אז לא רכשתי) זה עולה 20-30 דולר - אז הפער הוא 30% לפחות. אם לא יותר. באיביזה הקודמת, כן מצאתי את הצבע המדויק. עם מק"ט וייצור של VW מקורי.

ולמשל טאסה לסקודה פאביה 2017 אמבישן. מה המחיר שלה? פער המחירים..

אתייחס ל-2 הנקודות שהעלת:

1. בקבוקון צבע - אפשר לחפש גם ב EBAY. לרוב אני קונה "סט" של פריימר+צבע+לכה במחיר שנקבת, לעיתים אפשר למצוא דילים יותר טובים (ב 100 שח ואפילו פחות).

https://www.ebay.co.uk/itm/142435007037?var=441439864676

2. טאסות - לברלינגו רביעיית טסות עולה מעל 1000 שקלים (אולי לכיוון ה 1500-2000 אם נדייק).
קניתי את הרפליקה ב 300 שקל לסט מאיביי UK.

https://www.ebay.co.uk/itm/285033225194
(30 ליש"ט המוצר, 37 ליש"ט המשלוח - ועדיין ב 67 ליש"ט אתה חוסך מאות אחוזים).

כמו שמחפשים באמאזון, אז גם באיביי, אסור להינעל רק על אמאזון.COM או איביי.COM - צריך לרוץ גם על UK (וגם על אחרים נוספים).

מבחינת אמאזון וחלפים לרכב - גם אמאזון גרמניה.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי

למי שחושש שהמוסך יגבה מחיר גבוה על העבודה כפיצוי על אובדן הרווח בחלקים, אני יכול להמליץ על מוסך SPOOL באשקלון , מתמחה בעיקר ב VAGיות.

ויקי הבעלים, מקצועי והוגן . יודע גם לעשות פרוייקטים מסובכים.

אני בעצמי מביא חלקים לרכב שלי ומקבל את אותו מחירון לשעת עבודה.

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...