Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, Muzic4Ever כתב:

איך הגעת עכשיו לידית הילוכים?

כי מה זה משנה אם זה זוג בולמים או ידית הילוכים או פנס קדמי מקורי של HELLA (שנמכר באמזון ב 220 יורו) ובמורשה ב 2800

מה שמשנה זה שאתה בתור לקוח קצה ישראלי גוזרים עליך קופון ברמה הזויה,וזה העניין

גם בלי סמיילי עם קונפטי,אני לא דופק את המערכת,אני מתחמק מהמערכת שדופקת אותי.

אבל זכותך לחשוב אחרת חבר יקר

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

האמת שזה לא משנה.

מה שמשנה זה המחיר כאן, המחיר שם, ההפרש, ועלות מיסים + משלוח.

מה לעשות שדווקא בבולמים לא חסכת כלום?! התפשרת על בולם לא מקורי, בלי אחריות, ושילמת יקר.

בכיסוי ידית הילוכים יצא לך טוב כי ההפרש גדול וזה פריט קל ללא נפח שאפשר להכניס אפילו במעטפת פץ-פץ.

בפנס ההפרש גדול, ואפילו שהמשלוח יהיה יקר זה יכול להשתלם- בתנאי שהוא עם תקן כי אחרת הוא לא יעבור את המכס.

בקיצור, נחמד לקנות בחו"ל ועל פי רוב אפילו משתלם. אבל כמו בכל דבר בחיים, כל עניין לגופו.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אני נאלץ להסכים עם @Muzic4Ever בדוגמה של הבולמים.

חלק אפטרמרקט (וכן, אני יודע שהוא ה-OEM המקביל - זה עדיין אפטרמרקט) לעולם יהיה זול יותר ממקורי, זה ברור לכולנו כשמש. ההפרש במחיר, לדעתי, שווה את הקנייה בארץ, הן מבחינת האחריות לחלק והן מבחינת העובדה שאתה מקבל חלק מקורי. אני לא יודע לגבי בולמים ספציפית, אבל יש חלקים שה-OEM לא תואם ב-100% את המקור -- לדעתי רון מ"מוסך רון" עשה על זה סרטון פעם בעמוד הפייסבוק שלו. היצרן לפעמים מבקש כל מיני שינויים מינורים, שיצרני ה-OEM לא עושים לליין הרגיל שהם מוכרים כאפטרמרקט. 

כל ההתעסקות הזו לא שווה כמה מאות שקלים לחלק שאמור לשרוד במקרה הטוב 10 שנים. אבל זה רק אני.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 17 דקות, Fraysa כתב:

לק אפטרמרקט (וכן, אני יודע שהוא ה-OEM המקביל - זה עדיין אפטרמרקט) לעולם יהיה זול יותר ממקורי, זה ברור לכולנו כשמש. ההפרש במחיר, לדעתי, שווה את הקנייה בארץ, הן מבחינת האחריות לחלק והן מבחינת העובדה שאתה מקבל חלק מקורי. אני לא יודע לגבי בולמים ספציפית, אבל יש חלקים שה-OEM לא תואם ב-100% את המקור

הבולמים שירדו מהרכב שלי הם של אותה חברה שעלו על הרכב (זאקס) אותו מק"ט והם יצרן OE והם תואמים בדיוק ללא שום שינויים של היצרן, ובקשר לאחריות,,,בוא,זה בולמים ,לך תממש אחריות על בולמים במורשה ותראה איך נופחת נשמתך מרוב עצבים מזה שאיזה יועץ שירות גרם לך להבין שאולי עלית על בולדר,

את המשחקי ילדים האלו סיימתי כבר מזמן

כמו עם המסכנים שהלכו להחליף רצועה בפיורטק ואז כאשר הלך מנוע שלחו אותם קיבינימט

לפני 28 דקות, Muzic4Ever כתב:

התפשרת על בולם לא מקורי,

אל תדבר על דברים שאתה לא מבין בהם,הדבר היחידי שלא מקורי בבולם הזה שאין לו סמל של VAG ליד הסמל של זאקס

פורסם
לפני 41 דקות, Fraysa כתב:

היצרן לפעמים מבקש כל מיני שינויים מינורים, שיצרני ה-OEM לא עושים לליין הרגיל שהם מוכרים כאפטרמרקט.

דוגמה לא טובה. דווקא יצרנים משנים פחות חלקים מקוריים, בעוד אפטרמרקט הרבה פעמים בהתאם לטכנולוגיה העדכנית שהיא כמה שנים קדימה, וידע על בעיות ראשוניות שהיו במקור בחלק של היצרן מוציאים חלק שמתוכנן טוב יותר מכל הבחינות. בזה נתקלתי הרבה, בהפוך מעט מאוד. הדבר נפוץ במיוחד בבעיות תכנוניות, שבחלק אפטרמרקט כבר נפטרו. יכול לתת ערימות של דוגמאות, הדבר נפוץ במיוחד בחלקי פלסטיק.

בכלל כיום מגמת הפלסטיקה הרבה ברכב נועדה לעזור למיחזור, מהירות יצור, משקל הרכב, ובמקרים מסוימת הורדת הטמפ'. אבל פלסטיק מטבעו פחות עמיד ממתכת והבלאי שלו גבוה בהרבה. במקרים כאלו יש אפטרמרקט שלא כפופים לחישובי היצרן במחיר נמוך בהרבה מהמקורי וטובים עשרות מונים מהמקור.

לגביי עלויות, אנשים פה רחמנים מאוד על היבואנים. הם מזמינים במכולות ימיות. תחשבו כמה עולה רק ההובלה דרך אמזון למשל שזו הובלה אווירית, היקרה ביותר, ותחלקו לעשר זה אולי מחיר ההובלה ליבואן לפריט עד המחסן. המחירים לא קשורים לעלויות אלא לחזירות ברמה הקיצונית ביותר. הרווח הנקי על כל פריט מאות ואלפי אחוזים. רק כדי לסבר את האוזן, בתחום המחשבים והחשמל הרווח הנקי נע סביב 5% ל 20%.

לפני 44 דקות, yoni2sh כתב:

אותו מק"ט והם יצרן OE והם תואמים בדיוק ללא שום שינויים של היצרן,

יצרנים לא מייצרים כמעט חלקים, אלא מייצרים בשבילם. כולם מייצרים וקונים מאותם מפעלים.

ההבדל היחיד ברוב המקרים בין לקנות חלק של בוש לבין חלק של בוש שמוטבע עליו שם היצרן הוא שהמחיר יהיה פי כמה. כל הסיפורים על חלקים שמיוצרים ליצרן הרכב שטובים מהחלקי אפטרמרקט שנמכרים אצל היצרן שלהם עצמו כמו בוש, בעיניי סיפורי אלף לילה ולילה. בוש לדוגמא לא מייצרים במפעל 2 ליינים אחד לחלקים מקוריים ליצרן, ואחד לאפטרמרקט כי זה יקר, חסר הגיון, ודי טיפשי. ההבדל היחיד שבאחד יטביעו BOSCH ובאחד יטביעו FORD או BMW  לדוגמה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 8 שעות, chrono כתב:

ואני בטח שוכח עוד דברים... אז כן, בחלק מהמקרים אני סתם פרנואיד. 

וזה עוד שיש לך רכב יפאני אמין.... 🤪

אלוהים יודע איזה מחסן חלפים היית מעמיד אם היתה לך צרפתיה...

• מצחיק 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 42 דקות, נירו72 כתב:

יצרנים לא מייצרים כמעט חלקים, אלא מייצרים בשבילם. כולם מייצרים וקונים מאותם מפעלים.

ההבדל היחיד ברוב המקרים בין לקנות חלק של בוש לבין חלק של בוש שמוטבע עליו שם היצרן הוא שהמחיר יהיה פי כמה. כל הסיפורים על חלקים שמיוצרים ליצרן הרכב שטובים מהחלקי אפטרמרקט שנמכרים אצל היצרן שלהם עצמו כמו בוש, בעיניי סיפורי אלף לילה ולילה. בוש לדוגמא לא מייצרים במפעל 2 ליינים אחד לחלקים מקוריים ליצרן, ואחד לאפטרמרקט כי זה יקר, חסר הגיון, ודי טיפשי. ההבדל היחיד שבאחד יטביעו BOSCH ובאחד יטביעו FORD או BMW  לדוגמה.

לזה בדיוק התכוונתי, הבולם שרכשתי יצא בדיוק מאותו מפעל ואותו פס ייצור,ההבדל היחידי הוא שבבולם שירד יש סמל VAG 

פורסם
לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

(כולל גם צינורות משום מה).

בגלל שגיאת כתיב של משרד הכלכלה (אמיתי לגמרי)

שעוד לא תוקנה, כבר 3 שנים.

לפני 3 שעות, Muzic4Ever כתב:

ואל תשכח שלא קנית מקורי, ושאין לך אחריות לעומת שנתיים בארץ.

לא זוכר, בכנות, מתי הייתי צריך 'אחריות' על חלק חילוף חדש שרכשתי. באמת, בחיים שלי לא קרה שהתקלקל לי חלק חילוף חדש, והתקנתי המון

לפני שעתיים, yoni2sh כתב:

הדבר היחידי שלא מקורי בבולם הזה שאין לו סמל של VAG ליד הסמל של זאקס

מסכים,

ברוב המקרים זה רק עניין של לוגו. למה שייצרו שני פסי ייצור בשביל הבדלים מינורים? סביר ש'יאמצו' את פס הייצור של היצרן ורק את ההטבעה של הלוגו לא יעבירו בשלב הסופי. מזכיר לי את קיט הטיימינג של המג'נטיס שחסכתי עליו כמה מאות שקלים רק כי קניתי מתוצרת ה'חליפי הקוריאני'. כשפירקתי את משאבת המים והמותחן, ראיתי שב'חליפי הקוריאני' יש ממש שיוף של סמל יונדאי קיה, באותו מקום שבו הסמל מופיע על החלק שפירקתי.

לפני שעה, נירו72 כתב:

גביי עלויות, אנשים פה רחמנים מאוד על היבואנים. הם מזמינים במכולות ימיות. תחשבו כמה עולה רק ההובלה דרך אמזון למשל שזו הובלה אווירית, היקרה ביותר, ותחלקו לעשר זה אולי מחיר ההובלה ליבואן לפריט עד המחסן. המחירים לא קשורים לעלויות אלא לחזירות ברמה הקיצונית ביותר. הרווח הנקי על כל פריט מאות ואלפי אחוזים. רק כדי לסבר את האוזן, בתחום המחשבים והחשמל הרווח הנקי נע סביב 5% ל 20%.

מסכים.

התוצאה הסופית הרחבה יותר היא שישראל ישראלי מתחזק את הרכב פחות, כי זה עולה לו הרבה. ואז במקום שייצא מצב שהישראלי הממוצע יכול בשנה להחליף 10 חלקים שמתחילים להתעייף, הוא מחליף רק 3. היבואן אמנם מרוויח אותו דבר לעומת מצב שבו הרווח עבור כל פריט היה נמוך יותר, אבל הVFM של לקוח הקצה נמוך הרבה יותר. ובסופו של דבר אנחנו נוסעים בכבישים לצד רכבים מתוחזקים הרבה פחות בגלל הדבר הזה.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

השקל שלי,

השבוע הלכה לי משאבת מים של ההיבריד בטויוטה פריוס,

במוסך שלי לא מורשה טויוטה רצו 1600 שח חלק ועבודה,

עשיתי חשבון שאני לא צריך נסיעות ארוכות השבוע,

הזמנתי מאמזון עם שילוח מהיר ב 188 ש"ח

טלפון למכונאי, וסגרנו על 300 שח עבור עבודה. (תכלס רציתי לבד, אבל חסר לי מאריך למפתח ברגים, וגם קצת פוחד להסתבך.)

והנה נחסכו להם 1100 שח

עריכה אחרונה על ידי א.ד.מ.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

זוכר את התקופות שבמוסכי לובינסקי היו איזה 5-6 יחידות כבל קלאץ' ברלינגו ככה בזמין, מונחים שעוּנים על הקיר? חוץ מהמלאי במחסן..😆

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
לפני 2 דקות, אליה כתב:

זוכר את התקופות שבמוסכי לובינסקי היו איזה 5-6 יחידות כבל קלאץ' ברלינגו ככה בזמין, מונחים שעוּנים על הקיר? חוץ מהמלאי במחסן..😆

היו זמנים....

היו זמנים בהם חוץ מהמלאי במעבדה, שכבו על הרצפה כמה גירים מטיפוס AL4 משופצים מוכנים לשילוח :-P 
היו זמנים בהם חוץ מהמלאי במחסן, שכבו (ועדיין ?) על הרצפה כמה מיכלי אוריאה, מוכנים לשיגור למוסכים :-P 

כל תקופה והדרעק שלה 😄 

• מצחיק 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

הרכב השני במשפחה זה קליו 😅

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין פה אמת מוחלטת.

נניח אתה צריך להחליף, לא יודע, מפוח מזגן כמו באחת ההודעות הקודמות. או שאתה בולע את הצפרדע, שם את האוטו במוסך ונפרד מ2000 שקל, אבל לא מפסיד זמן פנוי ויום עבודה. בסוף השבוע אתה נוסע לטייל באוטו עם המשפחה במזגן וכיף חיים. הלכו 2000 שקל אבל סיימת את העניין.

או שאתה מזמין את החלק ב300 שקל כולל מיסים והכל, מחכה שבוע.יים שיגיע, בלי מזגן בינתיים, אשתך עושה לך פרצופים בכל נסיעה. לומד איך מבצעים את ההחלפה ביוטיוב, מגלה שזה לא תמיד כזה מהיר וקל כמו בפוסט מלפני כמה הודעות, בודק אם יש לך את כל הכלים ומשלים אם לא, ואז כשמגיע החלק אתה עושה את זה בזמן הפנוי שלך על חשבון דברים אחרים. חסכת הרבה כסף, אבל "שילמת" בדרכים אחרות.

נכון שבהרבה מקרים שוחטים במחירי החלפים, אבל בסוף הכל תלוי בסיטואציה וזה לא רק עניין כלכלי.

כשהיה לי רכב ישן ולא נפוץ הייתי מזמין חלקים מראש כדי שאם יהיה צריך להחליף משהו שעלול להשבית את הרכב, לא אצטרך לטרטר את עצמי בין כל מיני מקומות ובסוף להתפשר על משהו לא איכותי במחיר מופקע כי אין מבחר. חלק מהחוויה ברכב כזה זה להחליף דברים לבד בגלל שזה קל ולא צריך כלים מיוחדים ולמצוא באינטרנט דילים שווים על חלקים שקשה למצוא זה מספק.

אבל עם רכב עממי יחסית חדש ונפוץ זה לא אותו דבר, ולפעמים אתה מעדיף לעשות דברים אחרים בזמן הפנוי המועט שלך ובוחר בקיצורי דרך שעולים יותר כסף אבל שווים את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, אליה כתב:

היה לי כבל קלאץ' ספייר קבוע באוטו, בברלינגו דור ראשון זה Trunk stock שמוגדר בהוראות יצרן 😁

פורסם
לפני 5 שעות, איציק נ. כתב:

זה בערך כזה? 

IMG-20250521-WA0057.thumb.jpeg.520dcaabf59d7acb4f4e7b4bee3523ce.jpeg

• מצחיק 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...