Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 15 דקות, Buki כתב:

אני ממש לא שמח שזה המצב, זה מצב לא תקין ולא רצוי אבל עברתי לקניה בחו"ל של כמעט כל דבר, לא רק חלקים לאוטו אלא גם כלים, מוצרי חשמל קטנים, בגדים וכו', כמעט כל דבר שלא תופס הרבה נפח ואז המשלוח יקר ולא צריך אותו בזמינות מיידית.

חבל מאוד שאני לא יכול להרשות לעצמי לרכוש מוצרים במדינה שאני חי בה אבל אין מה לעשות, קניות בארץ היו מחייבות אותי לרדת משמעותית ברמת החיים ולמנוע מעצמי רכישה של הרבה דברים בין אם אלו דברים שצריך ובין אם אלו דברים שלא חייב אבל רוצה לרכוש.

אני שנים ככה.. כל דבר שאפשר והגיוני להזמין אני מזמין.

• אהבתי 1
פורסם

לפני 38 דקות, Buki כתב:

אני ממש לא שמח שזה המצב, זה מצב לא תקין ולא רצוי אבל עברתי לקניה בחו"ל של כמעט כל דבר, לא רק חלקים לאוטו אלא גם כלים, מוצרי חשמל קטנים, בגדים וכו', כמעט כל דבר שלא תופס הרבה נפח ואז המשלוח יקר ולא צריך אותו בזמינות מיידית.

גם אני ככה. אבל זה כבר בהגזמה. עכשיו אני פשוט עובד על להעיף חפצים ובגדים שקניתי. פשוט לאוורר את הבית. נמאס.

כדאי להשוות מחירים באתרים בארץ. לפעמים בארץ יש מחירים טובים יותר להזמנות מחו"ל. ואני בעיקר קונה ומזמין רק מאמאזון ארה"ב. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 57 דקות, Buki כתב:

חבל מאוד שאני לא יכול להרשות לעצמי לרכוש מוצרים במדינה שאני חי בה אבל אין מה לעשות, קניות בארץ היו מחייבות אותי לרדת משמעותית ברמת החיים ולמנוע מעצמי רכישה של הרבה דברים בין אם אלו דברים שצריך ובין אם אלו דברים שלא חייב אבל רוצה לרכוש.

מה למשל? 

המחירים לחליפם, בטח מקוריים ו-OEM הם פסיכוטיים בארץ לעומת חו"ל, 

אבל שאר הדברים לא כול כך, לא זוכר לאחרונה מתי קניתי דברים בחו"ל כי המחירים הם מאוד דומים, ביחוד כשיש מבצעים(ויש אותם הרבה) 

פורסם
לפני 18 שעות, EliC25 כתב:

התגובות היו פשוט מביכות, בין אם בגלל בורות או בגלל מניעים של בעלי מקצוע בתחום שמפחדים על השמנת שלהם.

הגירסה המודרנית של "לא מביאים סטייק למסעדה". אבל לפחות הם צדקו כשאמרו שמביאים סטייקים ולא פלאפל (עם כל הכבוד לפלאפל) שנפוץ בארץ.

לפני שעתיים, saar5555 כתב:

אני חושב שהסיבה היחידה שבגינה אני לא מזמין (עדיין...) חלקי חילוף זה החשש שלי מהקושי של העבודה (שמא ייגרם נזק..).

אתה יכול לתת את העבודה למוסכניק.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, davemustaine87 כתב:

מה למשל? 

המחירים לחליפם, בטח מקוריים ו-OEM הם פסיכוטיים בארץ לעומת חו"ל, 

אבל שאר הדברים לא כול כך, לא זוכר לאחרונה מתי קניתי דברים בחו"ל כי המחירים הם מאוד דומים, ביחוד כשיש מבצעים(ויש אותם הרבה) 

זה כמובן נאמר בהכללה שאני קונה הכל בחו"ל, ברור שלא הכל אבל הרבה דברים.

יש לי סט מדפים, יחידות תאורה ואפילו מחזיק לנייר טואלט באמבטיה שנרכשו באינטרנט בחו"ל, בלנדר, סט כלי עבודה לחשמל, סט כלי עבודה למיזוג, ג'ינס, חולצות, כלי עבודה שונים לבית ולרכב, גופי תאורה, מחשבון, אביזרי סלולר, חלקי חילוף למחשב, צמיגים פנימיות ואביזרים לאופניים וכו' וכו'.

נכון שהפער במחיר בחלקי חילוף לרכב הוא בדרך כלל הכי גדול, בדברים אחרים זה יכול להיות רק 30%  ולא 300% אבל עדיין הנוחות, המבחר ו(בדרך כלל) מחיר נמוך יותר גורמים להעדיף קניה בחו"ל. לא תמיד אבל בהרבה מאוד מצבים. אם יש את אותו המוצר בארץ במחיר זהה או נמוך יותר ולא צריך לשרוף זמן ולחפש שעה חניה בשביל להגיע לנקודת מכירה או שעשים משלוח עד הבית, אעדיף לקנות בארץ. 

• אהבתי 3

פורסם (נערך)

אני די עוהב לקנות במרשתת - הן מחו"ל והן בארץ - מי שמוציא לי את הרוח מהמפרשים אלה דואר ישראל וחברות השילוח ששולחות אותי לחפש נון צדיקים בכל מחוז חיפה.

חוץ מזה, המכולות שמביאות חברות הסטוק למיניהן מתחרות בעלי במוצרים מסויימים, והבוקר טעמתי את ג'מבו יוון עם מגוון ומחירים תחרותיים לחלוטין למוצרים מסוימים (היום אלה היו בעיקר מוצרי תינוקות). אבל בתחום הרכב כנראה שאין לי הביטחון העצמי הדרוש, מה גם שממילא חלק גדול מהחיסכון בחלקים יקוזז על ידי מחיר העבודה.

אגב, בוקי הזכיר רכישת יחידות תאורה ברשת. יש לי אחת כזו שקניתי באיביי לפני 12 שנה והאדריכלית היתה המומה מהרעיון. מצד שני, היו כמה דגמים שנראו טוב על המסך אבל ראיתי אותם במציאות בחנויות בארץ ובירכתי על שלא התפתיתי לרכוש אותן, היה מדובר בזבל טהור ומכוער. בעלל, חוץ מאותו גוף שהזכרתי היה לי ניסיון מאכזב עם מותרי תאורה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה טיפים לתחזוקה:

1. רצועת מנוע/אלטרנטור שמחליפים שומרים כספייר.

2. אני מחזיק תמיד קויל על פלג ומזרק דלק אחד ספייר. כנ"ל פלגים. אלו דברים שיכולים לעשות בעיה בדרך  וקל להחליפם במקום.

3. לגביי השאר צינורות גומי, חצי מהחיישנים לפחות, משאבת שמן, מים וכו' פשוט מחליפים בזמן לפי מה שהיצרן אומר גם אם עושים לבד. מורידים את טבלת הטיפולים ופועלים לפיה, בודקים מצב צנרת ורכיבי מנוע בעין ובמישוש ואז נדיר שנתקעים על דברים כמו משאבת מים.

4. כמו שאמרו כבר, תחזוקה מונעת. עד שחלקים מתפגרים מלא או חלקית, יש ירידה הדרגתית בתפקודם ובלאי טבעי. מגומיות ובושינגים ועד משאבות אקטואטורים סולונואידים וחיישנים. לפעמים הבעיה אפילו לא חשמלית, אלא מבנית. כל מי שהתעסק ברכב ישן מכיר את זה שבאים להוציא קונקטור או איזה חיישן והם מתפרקים לך ביד. החום בארץ + החום באזור המנוע לא מטיב עם גומיות ופלסטיקים. לכן טוב לעבור על קונקטורים וצינורות גומי כל טיפול ואם יש בעיה להחליף ישר.

• רעיון טוב! 3
פורסם

אני מזמין הרבה בחו"ל. לעתים נדירות זה יוצא יקר יותר או באותו מחיר מאשר בארץ, אך לרוב זה יותר זול. האם ברמה שמשתלמת תמיד להזמין? תלוי בכמות החלפים, בחלק עתמו כמוהן, ובעיקר ברכב. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

היתרון הגדול מבחינתי של הזמנת חלפים מחו"ל הוא שזה הכריח אותי לעשות הכל D.I.Y, אז גם חסכתי המון כסף בחלפים עצמם, גם בעבודה, וגם למדתי המון על הרכבים שלי במרוצת השנים.

יש לי כמובן דברים שאין לי זמן, מקום עבודה או רצון להתעסק איתם, אך לשמחתי המוסכניק שלי אפילו מעודד אותי להזמין אותם באופן עצמאי.

דוגמה טרייה: הבולם הקדמי הימני שלי נפרץ לא מזמן. בולם אחד עולה ב"דלק מוטורס" 3,986 ש"ח, וכאמור אני צריך זוג - כ-8,000 ש"ח. זוג בולמים קדמים מקוריים כולל משלוח עלו לי כ-2300 ש"ח (לפני מיסים). גם אם אני לוקח את ה-worst case scenario של 40% מיסים (טרם קיבלתי אותם, אז אני לא יודע), זה עדיין חסכון של כ-5000 ש"ח. אין איך לסובב את זה. אני מניח שאולי אם הייתי מזמין דרך סוכן של "דלק מוטורס" הייתי מגיע למחיר של 7,000 ש"ח במקרה הטוב לזוג, אך זה עדיין רחוק שנות אור.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Fraysa כתב:

הבולם הקדמי הימני שלי נפרץ לא מזמן. בולם אחד עולה ב"דלק מוטורס" 3,986 ש"ח, וכאמור אני צריך זוג - כ-8,000 ש"ח.

מקוריים? למה לשלם על בולמים כ"כ הרבה כאשר יש אפטרמרקט לא פחות טובים ואולי אף יותר מהמקוריים כמו של monroe, kyb, febi  ועוד.

היום הזמנתי סט טיימינג קומפלט מחברה בריטית שמתעסקת גם במכוניות מירוץ.

2 שרשראות (שמן וטיימינג) מותחנים, 2 מובילים, 3 גלגלי שיניים במחיר 850 שח כולל משלוח לפני מיסים. רק על שרשרת טיימינג טיוואנית רצו ממני בארץ 1,000 ש"ח. והמותחן זה עוד החלק הכי יקר. יגיע בארץ בקלות למחיר פי 3 עד 4. כל החלקים שלי כמעט מזמין מחברות גרמניות כמו בוש, FEBI, ZIMERMAN וכו' וכולל משלוח בחלק מהדברים מגיע לעשירית מהמחיר בארץ. במיוחד בדברים כמו חיישנים.

* שווה לבדוק לפני הזמנה אוטומטית מחו"ל, לפעמים יש מציאות בארץ שמייתרות את ההזמנה מחו"ל. כך למשל מצאתי  לפני כשנה זוג בולמים אחוריים פבי בילשטיין בארץ במחיר 540 לזוג. מקורי, בדקתי. מחיר באמת חצי חינם.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 22 שעות, EliC25 כתב:

למה, אתה מחליף רק חלקים שמשביתים לך את הרכב?

שמע, אתה לא הראשון שמשתמש בטיעון הזה, ואני מצטער אבל בתור מישהו שמתחזק את הרכב קבוע באמצעות הזמנה מחו"ל, אני חושב ששיעורן של סיטואציות בהן הייתי צריך חלק מסוים כדי לטפל ברכב מושבת, נמוך  מ10 אחוז. 

את הברך של הצנרת בגרנד ויטרה יכולתי לסחוב שבוע וחצי עד שיגיע החלק כי הדליפה הייתה אישית מאוד.

הלך לי חיישן קראנק בקיה, עלה רק 100 שקלים. גם אטם תרמוסטט שהלך שם ועלה 30 שקלים, זה בארץ.

חוץ מזה יש כמויות בלתי נגמרות של חלקים אחרים לרכב, שמחליפים באופן יזום או שלא משביתים בגללם את הרכב.

הצד השני של המטבע זה אוסף חלקים הולך וגדל שהזמנתי ושוכב אצלי במחסן ללא שימוש, כי היה חשש לבלאי שיצריך החלפה בקרוב, ובינתיים לא נדרשה החלפה. כל החלפים האלה אצלי כבר קרוב לשנה לפחות (חלק שנתיים+), והרכב עבר כבר אלפי, אם לא עשרות אלפי, קילומטרים. אבל בסדר, יום אחד החסכון יגיע :) [מתעלם בנונשלנטיות מתשואה אלטרנטיבית 😙]

פורסם

אני יכול להגיד שמכרתי את הקיה אחרי 7 שנים, וכמות החלפים שהצטברה אצלי הסתכמה בשקית בשווי מאות שקלים בודדים, ואני עוד מחכה לבעלים הנוכחי שלה שיבוא לאסוף אותה :)

פורסם
לפני 18 דקות, chrono כתב:

הצד השני של המטבע זה אוסף חלקים הולך וגדל שהזמנתי ושוכב אצלי במחסן ללא שימוש, כי היה חשש לבלאי שיצריך החלפה בקרוב, ובינתיים לא נדרשה החלפה. כל החלפים האלה אצלי כבר קרוב לשנה לפחות (חלק שנתיים+), והרכב עבר כבר אלפי, אם לא עשרות אלפי, קילומטרים. אבל בסדר, יום אחד החסכון יגיע :) [מתעלם בנונשלנטיות מתשואה אלטרנטיבית 😙]

זה למה למעט חלקים לטיפול שוטף, אני משתדל לא להחזיק חלקים בכלל (האוטו עוד חדש).

אבל בגלל שיש לי מכונית מעט יותר מזדקנת, עדיין, ברגע שקניתי את כל הבוקסות והחלקים לפרונט - החלפתי מייד הכל.

בסופו של יום הייתי צריך מתישהו להחליף בוקסות שמתבלות (בין אם זה בעוד שנה\שנתיים\שלוש\ארבע שהאוטו אצלי), אז למה לא להנות מזה מהרגע הראשון שהרכב אצלך ? בשביל מה שזה ישכב סתם במחסן עד לרגע שהאוטו ירים דגל אדום ?

הכל תלוי כמובן במה בדיוק הזמנת, כן ? אולי אתה סתם פרנואיד ואוגר חלפים סתם :-) 

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...