Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר אני הולך לצלם את המחסן חלפים שלי... (זה אמנם לא רק לרכב אחד או שניים, אבל זה עדיין מכובד... אני חושב)

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תרשו לי לנצל"ש.

עוד 12 אלף ק"מ (קצת פחות משנה) הענתיקה עוברת את ה 300 אלף ק"מ הראשונים וכמו כל 100 אלף ק"מ צריך להחליף תושבות מנוע. בקבוצה של מרצדס המליצו לי על אלה:

https://www.fcpeuro.com/products/mercedes-benz-engine-and-transmission-mount-kit-corteco-80001065kt1

יוצא שהמחיר הוא $333.02 (1,164 ש"ח) ועם 40% מכס זה יוצא כ 1630 ש"ח.

ישנו מס/אגרה/היטל כלשהו ששכחתי?

פורסם

תושבות המנוע של Corteco אכן מעולות ומומלצות. חישוב המיסים שעשית נכון פחות או יותר, אף פעם אין לדעת בדיוק.

אבל המחיר שמצאת הוא מאוד יקר, בautodoc המחיר לתושבת הראשונה 50 אירו ולשניה 25 אירו - כלומר 125 אירו סה"כ.

הם לא שולחים ישירות לארץ אז תיעזר בmailboxde.com.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, yoni2sh כתב:

הרבה מהאנשים לא יודעים איך בכלל המדינה הזאת עובדת

אני יודע בדיוק איך הדברים עובדים פה, הוויתי אותם על עצמי, שאלתי שאלות, קראתי וחשבתי - אף אחד לא הסביר לי.

לא אמרתי שלפתוח שוק לתחרות זה קל, אבל זה אפשרי, וזה כבר נעשה בכמה תחומים בעבר, לדוגמה שוק התקשורת הקווית והסלולרית.

והיום תאריפים בשוק הזה נמוכים בארץ מהרבה מדינות, כולל ארה"ב, והשירות יותר טוב.

אבל זה יקרה רק אם אנשים לא ישתקו ולא יקבלו את המצב הזה כנורמלי, כי הוא לא נורמלי. אם לא יגידו "אין מה לעשות", כי יש הרבה מה לעשות. לפחות לא לשתוק, בגלל זה אני טורח וכותב את ה"שטויות יפות" האלה. כדי שלפחות אנישים שלא יודעים איך בדיוק עושקים אותם ידעו את זה. ואז, אולי, בעוד כמה שנים המודעות תעלה.

ברגע שהרוב לא יקבלו את המצב כנורמלי זה כבר יכול להתחיל להשתנות.

לפני 20 שעות, yoni2sh כתב:

כדי להגיע לפרלמנט אתה צריך את אלה ששוחטים אותך במחיר

למה אנשים ממשיכים להצביע לאותם מפלגות ופוליטיקאים שאכזבו אותם פעם אחר פעם - את זה אני לא יודע.

אולי כי מה שמעניין אתם זה יריבות ימין-שמאל בטחוני ולא נושאים כלכליים. 

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

אבל המחיר שמצאת הוא מאוד יקר, בautodoc המחיר לתושבת הראשונה 50 אירו ולשניה 25 אירו - כלומר 125 אירו סה"כ.

תודה רבה עמוס.

איזה אתר? www.autodoc.com מוכר תוכנות, יש את https://www.autodoc.co.uk/ אך אין בו תוצאה לפי מספר החלק

A 272 223 16 04

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Haim_gds כתב:

תודה רבה עמוס.

איזה אתר? www.autodoc.com מוכר תוכנות, יש את https://www.autodoc.co.uk/ אך אין בו תוצאה לפי מספר החלק

A 272 223 16 04

לקחתי את המק"טים מהקישור שלך

80001065, 80004492

Autodoc זה תמנון חלקים גרמני שמפעיל אתרים בכל השפות האירופאיות. 

Pkwteile.de

Autodoc.de

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

– אֲנִי שְׁמִי מוּשִׁי

וּבְיָדִי רְכוּשִׁי:

כַּמָּה גִּירִים מִטִּפּוּס AL4

וְכַמָּה מִיכְלֵי אוּרֵאָה לְשִׁמּוּשִׁי.

– וַאֲנִי שְׁמִי תָּדִי

וְכָל טוּבִי עִמָּדִי:

כֶּבֶל קֵלָאץ' סְפֵּיר לְבֶּרְלִינְגוֹ

וּפְתִילוֹ בְּיָדִי.

(בהתנצלות לביאליק)

עריכה אחרונה על ידי borsood
  • אהבתי 1
  • מצחיק 4

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אני דוגמא קלאסית לאחד ש....:

1) קורא הרבה בפורום אבל כמעט ולא מגיב

2) כנראה שמבין טיפה יותר ברכבים מאשר האדם המצוי (באמת שרק מקריאה פה) אבל לא באמת....

3) יודע לקנות היטב און ליין מחו"ל (באמת שכל דבר) 

אבל..... מעולם לא קניתי חלקים לרכב.... והייתי שמח להתחיל. 

אז הנה השאלות:

נניח יש לי טיפול לרכב.....

1) איך אני יודע איזה חלקים אני צריך לקנות לטיפול? 

2) האם זה משתלם בטיפולים רגילים גם לקנות את החלקים הנדרשים? (או שלא כי זה בעיקר החלפות שמן וכאלה?)

3) יש איזשהו כלל אצבע שאומר מה כן ומה לא? 

בקיצור, הייתי שמח להתחיל אבל לא כ"כ יודע איך \ מתי. 

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, why_not כתב:

איך אני יודע איזה חלקים אני צריך לקנות לטיפול?

בספר רכב יש מפרט טיפולים. כתוב שם מה צריך להחליף בכל טיפול, לפי זה תוכל לדעת איזה חלפים צריך (פילטר שמן צריך בכל טיפול, אבל בחלק מהטיפולים צריך גם פילטר אוויר או פלאגים, למשל).

לפני 7 דקות, why_not כתב:

האם זה משתלם בטיפולים רגילים גם לקנות את החלקים הנדרשים? (או שלא כי זה בעיקר החלפות שמן וכאלה?)

בגדול כן, תלוי ברכב. אבל הפער בחלפים לטיפולים שוטפים הוא הרבה פחות משמעותי מהפער בחלקי חילוף "רציניים" יותר.

לפני 22 שעות, EliC25 כתב:

מחר אני הולך לצלם את המחסן חלפים שלי... (זה אמנם לא רק לרכב אחד או שניים, אבל זה עדיין מכובד... אני חושב)

מה עם זה? ;)

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

בדיוק עכשיו חזרתי...

קצת מבולגן, אבל העיקר שהראש יודע איפה כל דבר. (כן, זה היה פעם חדר לאימוני יוגה או משהו כזה)

20250609_211952.jpg

במענה לשאלה של @why_not אשתמש בתמונה הזו - באחד הקרטונים, (נמצא בדיוק במרכז התמונה, עם נייר דבק לבן וכיתוב אדום), יש חלקים שהזמנתי בCARS245 וspareto עבור הטיפול הבא של ה508. זה היה אחרי שבשנה שעברה זיהיתי חלקים 'עייפים'

תושבת מנוע

מוטות קישור ( MEYLE HD)

מדיד שמן (הוחלף כבר- של FEBI)

וחלקים נוספים שהם חלק מטיפול שוטף:

פילטר שמן (מקורי)

פילטר אוויר (בוש)

פילטר מזגן (מאהלה)

פורסם (נערך)
לפני כשעה, why_not כתב:

האם זה משתלם בטיפולים רגילים גם לקנות את החלקים הנדרשים?

בעיני כן, לא רק המחיר אלא היכולת שלי לבחור בדיוק מה אני רוצה. פילטרים למשל שאני קונה את הכי טובים שיכול למצוא. תפוחים, מוטות היגוי (החלפות יזומות, כן), רפידות. אפילו מגבים. 

לגבי חלקים אין בכלל מה לדבר. לפני שנתיים הבאתי מוט הגה קומפלט עם מנוע חשמלי שבארץ היה עולה פי 4. בפוקס עבר במכס, נתתי לזה 10% הסתברות.

סט אינג'קטורים עלה לחבר אחרי הכל בערך 75% מבארץ, עדיין חיסכון רוב ל- 2,000 ש"ח בזמנו. חיישן מסילה משותפת מקורי 40% מהמחיר בארץ. 

אבל כשהלך לי טורבו לפני חצי שנה לא יכלתי לתת לרכב לעמוד אפילו יום מיותר וקניתי בארץ בערך במחיר כפול ממה שחיפוש אינטרנטי היה מעלה, הזמינות היתה שווה לי את ההפרש. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

הגבול לא במשקל, אלא בדחיפות (וביכולת להאמין שזה לא יעצר לך במכס).

יש לי הזמנה של בולם קדמי בדרך מחו"ל (הזמנה של בודד מטעמי מס, לא עבר 75$). משקל 12 קג. הוצאתי במערכת מסלול אישור מראש לייבוא

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...