Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי בעיה להשאיר כסף בארץ כשההבדל קטן. במיוחד עסקים שאני מחבב. 

מאידך יש עסקים שאפילו לא מנסים להיות תחרותיים, כנראה כי יש להם מספיק גם ככה. 

אתה לא הקהל שלהם והם לא שלך וזה בסדר. 

למי שאני מאוד לא אוהב להשאיר כסף זה למי עובד בשחור. זה בעיניי הורס לכולם את הכלכלה במדינה ואלו עסקים שלא משנה בשביל איזו הנחה אני לא מגיע אליהם. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

החלטתי להחליף בפולו שלי מפוח מזגן לפני חצי שנה,

מצאתי באמזון גרמניה של חברת MAHLE במחיר של 140 יורו כולל משלוח DHL אקספרס,שילמתי 80 ש"ח מס

https://www.amazon.de/-/en/dp/B0852K5QLH?ref_=ppx_hzod_title_dt_b_fed_asin_title_0_0

לאחר מכן מצאתי סרטון הדרכה ,הנה לדוגמא חדש יותר

חצי שעה עבודה והכל הושלם

במוסך של האלופים נתנו לי הצעת מחיר של 2800 ש"ח

לי זה עלה 700 שקל

יום טוב לכולם

נ.ב.

שום דבר לא ישתנה במדינה הזאת

לרוב האנשים אין תרבות מוטורית או תרבות טכנית של DIY

הכל פה יקר ויהיה יקר לפחות פי 3 ,וחלקים שעולים במאות אחוזים ויותר ועקב זה ויוקר המחיה זה גורר את בעל העסק להרוויח יותר.

זה מעגל שלא יסתיים בקרוב.

המאסה הגדולה של האנשים ימשיכו לרכוש רכב חדש שעולה פי 3 ממקבילו בחו"ל ויחליפו לאחר 3 שנים אחרי שקרעו אותו.

והגרמני או האנגלי ינהג בפיאסטה או פולו 2010 עם קילומטרז' נמוך ברכב שנראה כמו חדש והדבר היחידי שצריך להיזהר ממנו זה חלודה (גרמניה,אנגליה)

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

החלפים פה יקרים לא בגלל העלויות, לא בגלל המסים ולא בגלל מחסור בידע של הלקוחות. זה ככה כי אפשר, כי זה מגדיל את הרווח של יבואן בלעדי שמזמן התבסס בשוק ושולט בו בתמיכת הנוהלים והתקנות של כל הממשלות לדורותהם.  

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, EvGriga כתב:

החלפים פה יקרים לא בגלל עלויות, לא בגלל המסים ולא בגלל מחסור בידע של הלקוחות. זה ככה כי אפשר, כי זה מגדיל רווח של יבואן בלעדי שמזמן התבסס בשוק ושולט בו בתמיכת הנוהלים והתקנות של המדינה. 

נו זה ברור...אבל זה גם מיסים,וקרטלים,וחוסר פעילות ממשלתית נגד קרטלים,ומשפחות ששולטות,ושחיתות,וכל הסלט הזה ביחד מביא אותך לשלם המון כסף

איך נשלם על הוילה בסביון.

מה אתם חושבים שזה רק בעולם הרכב ?! מה זה מילקי ? מה זה שטראוס ? זאת משפחה יקית שהביאה את הידע ומוכרת לכם מוצר שבגרמניה עולה חצי שקל.

דיסקליימר : אני לא בא להוריד ולהביא לדומורליזציה או להטיף לירידה מהארץ,אני ציוני וזאת ארצי לטוב ולרע.

מה שאני בא לומר שזה המצב בהמון תחומים,ואיך לצאת מהפלונטר הזה אני לא יודע,וכנראה אלה שיודעים לא רוצים לשנות את המצב

פורסם (נערך)

הפתרון היחיד זה פתיחת השוק לתחרות חופשית, כמו שבזק בשנות ה-90 גבו 5ש"ח לדקת שיחה לחו"ל (שעת עבודה בשכר מינימום דאז, היום זה 35 ש"ח).

ואז פתחו את השוק והיום זה גרושים, לא יודע אפילו כמה. אבל זה קשה, כי לאינטרסנטים יש הרבה כוח פוליטי וציבור הרחב יודע רק לקטר.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, EvGriga כתב:

הפתרון היחיד זה פתיחת השוק לתחרות חופשית

יפה,שטויות יפות.

תשאל את זליכה איך זה הצליח לו עד עכשיו, כדי להגיע לפרלמנט אתה צריך את אלה ששוחטים אותך במחיר ,ואם בכל זאת תגיע לעמדת החלטות ותחליט לקצץ ולפתוח אז יקצצו ויפתחו  אותך מהר מאוד.

הרבה מהאנשים לא יודעים איך בכלל המדינה הזאת עובדת, תשאל את פיקנטי הוא יסביר לך.

פורסם

מצחיק שמדברים הרבה על מיסים.

אבל כשאני מזמין חלק מסוים מsparekorea, אני לא מזמין אותו ישירות מיונדאי בסיטונאות, אני מזמין כבר מצד ג'. כלומר, גם האתר עצמו מרוויח, וגם חברת השילוח מרוויחה. אז מוצר שעולה לי 90 דולר, נקנה דרך היצרן ב80 או 70 או 50 דולר.

וכשאני יבואן של אותו מותג בישראל, אני לא קונה במחיר שאלי סי25 מזמין מספיירקוריאה, אני מזמין בסיטונאות מאות יחידות של אותו חלק בחצי מהמחיר, ועל המחיר הזה יש מיסים, וזה נכון. אבל גם אחרי כל המיסים האלו - המחיר לא אמור להגיע לפי 3-10 מהמחיר שאפשר לשלם עליו עם מיסים דרך אתר קוריאני.

פורסם

יבואן יזמין חלק שעולה 3 דולר בכמויות,ואולי אפילו מהשוק המקביל הסיני,וימכור לך ב 30 דולר לפני מס.

המס לא מעניין אותו,זה מתגלגל אליך

פורסם
לפני 3 שעות, eitanm כתב:

דיון מצויין.

מה שחסר זה קצת עזרה ל"מתחילים" שחוששים כמוני:

אני יודע שאפשר לחפש תשובות לבד באינטרנט, אבל תהיו אנשים שעוזרים ולא אנשים מתנשאים בבקשה :) 

מע"מ? (מניח שעל כל הזמנה מעל 75 דולר של סחורה ואז משלמים מע"מ גם על המשלוח)

מכס? או מיסוי נוסף?

המלצה על שיטת שילוח וסדר גודל של פרטים נפוצים.

מה לגבי ההפחדות על אישורי בטיחות או עצירות במכס של כל מה שנחשב ל"בטיחות"?

אתרים מומלצים לחיפוש מקטים וחלפים (ראיתי לאורך השירשור כמה כאלו, אבל אם אפשר לרכז, זה יעזור)

בעיות בכיסוי ביטוחי??

תודה 

עם פרופיל כמו שלך, היית כבר צריך לדעת את הדברים כי הם מופיעים בפורום.

מסים תתכנן 40% מעל 75$.

משלוח מבחינת מחיר עדיף בדואר ישראל. בחברות השילוח המהיר זה לוקח כמה ימים, והמחיר בהתאם.

אישור משרד התחבורה צריך לחלקים בטיחותיים (כולל גם צינורות משום מה). לחלקים האלו חפש ברשת מסמך שנקרא משהו כמו: מוצרי תעבורה דרישות חובה.

מקטים וחלפים תלוי גם במי יצרן הרכב שלך, וכמה מהר אתה רוצה את החלקים. כמה מהם: cars245.com, partsouq.com.

אין שום קשר לביטוח.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתם נותנים יותר מדיי קרדיט לקניינים של היבואן.

אני לא בטוח שהם באמת מתאמצים להשיג מחיר טוב מהיצרן, או שמנסים לייעל ולרכז הזמנות כדי לחסוך בעלויות הובלה או לצמצם תהליכי תקינה יקרים. ולמה שיתאמצו? ככל הנראה, אין ליבואנים תחרות של ממש ואנחנו, הלקוחות, משלמים בכל מקרה.

נראה שהמודל פשוט: לוקחים את מחיר העלות ומוסיפים לו:

רווח של300%  או כלל אצבע דומה של מכירות , ועל זה מוסיפים מכס, מע"מ, עלויות הובלה, אחזקת מלאי וכל שאר ההוצאות.

בסוף, זה המחיר שאנחנו רואים במחירון הסופי.

אני אולי פחות מתעסק בייבוא חלקי רכב ספציפית, אבל מהיכרות עם תחום הרכש באופן כללי, חברות גדולות בדרך כלל לא "מחפשות את החור בגרוש" בכל הקשור להוצאות.

יצא לי לראות לא פעם מסמכי ייבוא של חברות ענק (שכחו להוציא מארגז...), ופשוט הזדעזעתי ממחירי השילוח שהם משלמים.

החברה שאני עובד בה, שהיא הרבה יותר קטנה, משלמת על הובלות רבע מחיר! בסופו של דבר, כל העלויות האלה מתגלגלות אלינו, הלקוחות הסופיים, עם ריבית דה ריבית.

לפני 3 דקות, yoni2sh כתב:

מי רוצה להחליף בולם קדמי לאאודי A1 ?

image.thumb.png.70b690b05fd1b0880ffe5151ca40536c.png

הנה המחיר בחו"ל של הבולם (חברת זאקס) מקורי

https://www.auto-doc.ie/sachs/7016376

באמזון גרמניה עולה 60 יורו שזה בערך 240 ש"ח

דווקא דוגמא לא הכי טוב. אחלה מחיר אצל היבואן, בטח למקורי.

לא בטוח שתצא זול יותר אם בכלל במידה ותייבא לבד (פריט כבד, נפחי, ודורש אישור משרד התחבורה)

• רעיון טוב! 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Muzic4Ever כתב:

לא בטוח שתצא זול יותר אם בכלל במידה ותייבא לבד (פריט כבד, נפחי, ודורש אישור משרד התחבורה

אחלה מחיר ?! כבר הזמנתי לפני כמה חודשים זוג מאמזון גרמניה,הגיע ב DHL אקספרס תוך 48 שעות כולל משלוח 40 יורו

עלה לי 2 בולמים כולל משלוח 800 שקל, והורכבו במוסך תמורת 600 שקל, לא נעצר במכס ולא בטיח

תעשה את העבודה הזאת במורשה יעלה לך 2500 כל הסיפור

פורסם (נערך)

א. לא דיברתי על עבודה

ב. לא דיברתי על זוג (שאז כל ההוצאות מתפרסות על שניים)

ואל תשכח שלא קנית מקורי, ושאין לך אחריות לעומת שנתיים בארץ.

עדיין אומר, במידה ותביא יחידה בודדת לא תצא כאן בפחות מ 500-600 ש"ח ועם קצת כאב ראש.

דוגמא קלאסית לקניה עדיפה בארץ.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם

יחידה בודדת אתה אומר ? אוקיי 

רציתי להחליף ידית הילוכים DSG לחדשה (הישנה היתה בלויה ושרוטה ומגעילה)

רצו 2500 שקל

מצאתי באי ביי איזה גרמני שמחזיק חלקים מקוריים ,רכשתי ב 400 שקל 

אל תנסה להלבין את מה שאי אפשר להלבין

IMG_9936.jpg

פורסם

איך הגעת עכשיו לידית הילוכים? חשבתי שדיברת על בולמים.

בכל מקרה, הבנתי. אתה כנראה רוצה לצאת צודק בכל מקרה- תהנה. 

עשית אחלה עסקה. דפקת את המערכת. (מישהו יודע לאן נעלם הסמיילי עם הקונפטי?)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...