Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם

תיאורטית לייזר מדרגות 1 ו-2 (למיטב זכרוני) לא מצריכים אישור. לי היה פעם סיפור עם לייזר (דרגה 2) שנדרש עבורו אישור, האישור התקבל, אבל היתה תקלה עם מספר המשלוח ובסוף וויתרתי עליו (הפסד של 70 ש״ח, זה היה בימים בהם הדואר לא גבה תמורת האישור).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 16 שעות, hans כתב:

תתחדש, נראית מגניב.

תודה רבה. 

אתה תבין אותי פה במה שאגיד: הזווית זו לא הזווית שרציתי שלהם, כי השטח של הסימון 45 קטן מדי (לטובת 2 זויות נפוצות נוספות, שהשטח "רפרנס" שלהן עוד יותר קטן). 

בכלל, הערכה הזו רובה לא הכי שמיש עבורי; אבל מה שכן, ועוד איך שמיש. 

כלל האצבע שלי הוא לא לקנות ערכות, לרוב, אלא את החלקים. 

מאחר וממילא רציתי פלס טורפדו (כלול בערכה, רק לא הדגם שאהבתי), תכננתי לקנות זוית נגרים עם זיז (מתקפל ולא קבוע כמו פה כי זה יותר נוח בהרבה מקרים מאשר עם זוויתן מסגרים בלי גב) ויש לי שימושים פה ושם לפלס לייזר (שלא תכננתי לקנות כל כך מהר אבל מחיר כל! הערכה שכוללת אותו, זהה למחיר של הלייזר עצמו בלבד)- שכנעו אותי לקנות את הערכה ולנצל את המבצע, ודי בצדק אני חושב. 

זו הזווית שרציתי:

Kapro 25/30/40cm Stainless Steel Joiner Swanson Metal Square Angle Marking  Right Ruler Try Carpenter Square For Woodworker - AliExpress

וזו הזווית שמגיעה בערכה.

זווית של 45 הרבה יותר שימושית לי מאשר כל האחרות.. וגם האפשרות לבחור אם אני מעוניין להשעין את הזווית על החומר או שאני לא צריך את זה כרגע, זה פיצ'ר טוב. עד כמה שמיש עבורי, אני לא יודע מעשית. אדע אחרי שאתחיל להשתמש בזו עם הזיז הקבוע.

מצד שני, שלישי ורביעי, אני לא חייב את ה-45 על הזווית. לזה יש לי זוויתנים אחרים :lol:

(ותודה ל @hans על שהכיר לי את שינווה, בהקשר הזה)

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היה לא מזמן כסאח מחירים גם על לייזר בעץ האורן, לפי פרסומים זרים. 

הכל טוב ויפה, רק שבמחיר הזה לא היה לי כבר מה לחשוב פעמיים- לגבי הערכה- ולגבי רמת האיכות שאני מצפה לה מהכלים, קאפרו מצויינים ולא צופה באגים ועיזים איתם כמו שעלולים להיתקל בהם בכלים שעולים מעט. 

פורסם

אספתי את הערכה. 

קפץ לי לעיניים "תאונה שמחה"- לא התעמקתי בפלס הקטן שמגיע בערכה הזו. חשבתי שזה "טורפדו" סטנדרטי (סביב 20 ס"מ אורך ממוצע). זה לא- זה פלס כיס, סביב 10 ס"מ אורך- בדיוק ! מה שאני צריך. והוליד לי את הרצון לחדש את "המלתחה" עם פלס קומפקטי. מה שכן, בגודל שלו, 3 עיניות- נדיר. אלו שנראו לי חמודים בעלי היו עם עינית יחידה או 2 במקרה הטוב.

אדווח בהמשך קצת יותר לעומק. 

פורסם (נערך)

נתקלתי בו במחיר כזה ב-KSP (או מחיר דומה מאד), אני כבר לא צריך אחד :lol:, קיבלתי את זה בערכה. 

spirit levels

ותיקון טעות, כפי הנראה מדובר על 15 ס"מ אורך ולא על 10 כמו שחשבתי. לפי נתונים מהאתר. 

נו גם טוב, הישן שלי הוא כ-20 ס"מ (21 אבל מי סופר).

משום מה נזכרתי באמרה ישנה-נושנה:

"עוד סנטימטר- מלך!

פחות סנטימטר, מלכה..."

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

לא שזה קריטי או מעניין מישהו אבל בסוף קניתי מטר של סטנלי ב60 שקל. תודה על כל ההמלצות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

כן מעניין. למה אתה שלילי...:lol:

תתחדש.

דגם?

פורסם

PowerLock תוצרת תאילנד. 

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

תתחדש. 

מה שכנע אותך על הדגם הזה? 

רוב מי שאני מכיר היה הולך על אחד מהדגמים עם הגוף מתכת (אם הבנתי נכון מגיגול זריז זה פלסטיק מצופה בדגם הזה).

פורסם

מה גורם לך להעדיף את הקפרו? 

ואיזה קפרו זה היה? 

יש לי קפרו אחד (5 מטר) שמגיע בערכה שרק קיבלתי, וחוץ מלהסתכל עליו עוד לא התעמקתי בו. 

מה שאני כן יכול כרגע להגיד עליו: 

-קלאס II

-סרט רחב, יחסית מאד רחב. יותר מהסטנלי שלי.

-סרט לבן, סימון שחור, אמור להיות מאד קריא. 

[קוריוז. אני לא יודע עד כמה זה נכון או שזו רק שמועה\אגדה אורבנית: הצבע הצהוב הקלאסי, אמור לעזור לזיכרון- אמור להקל על לזכור את המידה שלקחתם. נשמע לי יותר כמו סוג של חצי אגדה אורבנית, אבל זה מה יש. מצד שני. חברות כמו פאסטקאפ הוציאו מטר עם מקום שניתן לרשום עליו, ישירות, את המידה... ויש דיגיטלים שזוכרים את המידות האחרונות שלקחתם. טכנולוגיה!]

-הקפיץ מרגיש קצת יותר חזק מהסטנלי 5 מטר שלי.

אולי אחליט להתעמק בו בהמשך, בינתיים זה אחד מהפריטים הכי פחות מעניינים עבורי בערכה... 

עוד קוריוז. 

הופתעתי לגלות את מידות המברגים שהגיעו בערכה. 

פיליפס מספר 1 (הסטנדרט הוא 2) ושטוח 5X100 (למיטב זכרוני, הסטנדרט הוא 4X100). 

אני מתחיל לחשוב שהם זרקו לתוך הערכה הזו את כל הכלים שהם לא מצליחים להזיז טוב :rofl:

פורסם
לפני 10 שעות, ברווז כתב:

מה שכנע אותך על הדגם הזה? 

זול ונגיש, לא בדיוק תיכננתי לקנות (חשבתי לקנות דרך KSP), הייתי במקרה בחנות כלים/טמבוריה וכו', וראיתי אז קניתי. 

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...