Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, DareDevil כתב:

אז הגיע הזמן לקנות בית יותר גדול.

ואז האידה מרוקנת את המחסן של זארה  ושוב צריך לגדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 4.2.2026 בשעה 15:45, ברווז כתב:

נתקלתי בו במחיר כזה ב-KSP (או מחיר דומה מאד), אני כבר לא צריך אחד :lol:, קיבלתי את זה בערכה. 

ותיקון טעות, כפי הנראה מדובר על 15 ס"מ אורך ולא על 10 כמו שחשבתי. לפי נתונים מהאתר. 

נו גם טוב, הישן שלי הוא כ-20 ס"מ (21 אבל מי סופר).

עדכונון. 

השתמשתי "בקטנה" בפלס ובזווית שהגיעו בערכה. 

הפלס חמוד (מכוער חמוד). מצא חן בעיני. כבד! ומגנט פראי למדי. 

ההבדל של הכמה ס"מ באורך היה משמעותי עבורי- ושמיש ביותר. זו הייתה נקודת הכשל שלי עם הטורפדו הקודם- לא יכלתי להתשמש בו על משהו קצר בלי לתפוס אותו עם קליבה (מה שבהכרח משפיע על כמה דברים). הקצר יותר ישב יציב. קוריוז- הוא יותר כבד בצד אחד מאשר בצד השני (מרכז כובד לא ממורכז). מעניין. 

לא בדקתי את היישור שלו (כיול), גם לא בדקתי את הנקודה- האם הפינות שלו הן 90 מעלות מדוייק לתחתית (משטח הייחוס), כך שניתן גם להעמיד אותו ולמדוד עם העינית האנכית משטח מאוזן (כשמשטח הייחוס קצר כמו שקרה לי זה יכול להיות משמעותי). 

הזווית מצויינת, מתאימה לצרכים שלי היטב. אין בינתיים תובנות מיוחדות ממנה, ממש לא התעמקתי בה. הייתי צריך רק לסמן כמה קרשים לחיתוך וזהו, אז היה לי נוח לשלוף אותה בגלל השפה שיש לה שמאפשרת הישארות במקום על העץ (להבדיל מזוויתן פשוט). מבחינתי זה שיפור איכות חיים, כשאני יכול בקלות להניח את הזוית הזו מעל המטר כדי לסמן במקום לשחק עם 2 הכלים פלוס עיפרון בידיים, להחזיק הכל ועדיין להיות סוג של מדוייק... פותר לי את האי-נוחות הזו. 

הסימון זוית, כמו שחשבתי, לא יעיל במיוחד לדעתי (לא משתמש בזה, בכנות, כך שאין לי מידע רב בכל מקרה)- שטח המגע קטן מדי. בדקתי את זה במיוחד רק כדי לראות אם הבנתי נכון מראש... וכן, הבנתי נכון. זה לא יציב בשימוש לסימון זווית. רצו להוסיף מעבר ל-45 גם זווית נוספת וזה כבר פשוט הקטין את שטח המגע וגרם לזה להיות לא נוח לשימוש בצורה הזו. אני ממילא מעדיף לשלוף כלי יעודי של 45 מעלות לסימון שכזה. 

לא ממש אהבתי את הפלסטיק שלה, כמו גם את המראה הכללי שלה. נראית זולה ומרגישה יחסית זולה. אבל עובדת היטב ליעוד שלה, ומדוייקת- שזה החלק הקריטי. כל השאר פחות מטריד אותי, כל עוד היא מדוייקת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כן, למירכוז וייצוב המקדח.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בטון ובלוק, בד"כ אתה קודח קודם כל את הטיח.

עם פטישון אני לרוב מתחיל כבר עם "רטט" (פטישון הולם ולא רוטט למען הדיוק)

פשוט עובד לאט ועם רגש. נותן כמה 'קליקים' של הלימה במהירות ממש איטית, ואז מגביר בהתאם להתנגדות.

בבלוקים רצוי להיזהר בחדירה של הבלוק לחלל שבתוכו,

שהפטישון לא יעוף לך פנימה והפוטר יעשה חור גדול ומגעיל...

אני משעין את אמת היד מהמרפק על הקיר לאזן ולתמוך את הפטישון (או מקדחה) 

ועם היד השנייה על ההדק, דוחף אבל מוכן לעצור עם היד השנייה שלא יעוף פנימה (בבלוק).

בבטון מתחיל כנ"ל, וכשחודר דוחף חזק בפול-גז.

ואכן - פטישון מהווה שידרוג גדול בקידוחי קירות לעומת מקדחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני תמיד מתחיל את החור- כמה מ"מ ראשונים "לסימון" על קדיחה בלי רטט. כשהתחלתי את כל החורים אני מעביר לרטט וקודח את החור עצמו. 

העיקרון מקביל לעיקרון של סימון על עץ (עם דוקרן) ועל מתכת (עם מדגש)- לתת למקדח "נקודה" להתחיל ממנה כדי שלא יטייל. קל מאד יחסית לכוון ולשמור על המקדח בנקודה קטנה לזמן קצר בצורה הזו, בלי רטט וזה נותן למקדח את ההתחלה שהוא צריך. 

לפני 7 שעות, גולדן191 כתב:

איזה כיף זה פטישון יאללה

לעומת מקדחה? בהחלט וחצי!!! :o

ואיזה כיף היה לשמוע את המשפט הזה 🙂.

לפני 6 שעות, BoazB11 כתב:

בבלוקים רצוי להיזהר בחדירה של הבלוק לחלל שבתוכו,

שהפטישון לא יעוף לך פנימה והפוטר יעשה חור גדול ומגעיל...

מגביל עומק... מגביל. עומק.  מגביל! עומק!!! 

לא מעיז כבר לעבוד בלעדיו אחרי ש, אה, אהם, הייתה לי טעות קטנה (שחזרה על עצמה ב-3 חורים מתוך 4 שעברו את כל הקיר עם "פיצוץ" ביציאה).

תיקנתי את זה, אני כבר לא יכול לראות איפה החורים האלו היו... 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 46 דקות, ברווז כתב:

העיקרון מקביל לעיקרון של סימון על עץ (עם דוקרן) ועל מתכת (עם מדגש)- לתת למקדח "נקודה" להתחיל ממנה כדי שלא יטייל.

ובקיר עם פטיש ומסמר. ואז התחלת קידוח הדרגתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מזכיר נשכחות.... כבר למדתי מאבא, לדפוק מסמר פלדה (לא מסמר רגיל!) לפני קידוח בקיר כדי לייצר שקע המוביל את ראש המקדח. כילד, כל כך התלהבתי מהרעיון שהוא היה צריך לשלוף אותם עם פלייר אחר כך:D:rolleyes:

• אהבתי 2
פורסם

מסמר ? 

אני לא ממליץ. 

1- קטן מדי למקדח ברוב המקרים (קדיחה ממוצעת היא של 6 ממ, לפחות אצלי). הראש של המקדחי בטון הוא בזווית מאד קהה ולא בדיוק נכנסת לתוך החור הזה בצורה טובה. 

2- מסמר שנכנס, צריך גם לצאת... בלי חלקים מהקיר, בעדיפות גבוהה. יותר קל לומר את זה מאשר לעשות את זה, בהרבה מדי מקרים. 

2.5- כדי להוציא את המסמר, לפעמים מצליחים גם לעשות עוד קצת נזק לקיר. בבקשה אל תשאלו אותי איך אני יודע.

3- עוד כלים לפרוייקט (חומרים, טכנית- ממילא צריך פטיש קטן)? עוד השקעת אנרגיה מיותרת? 

כן, זה יכול לעבוד, ואפילו לעבוד טוב לאנשים מסויימים. מצריך התרגלות להבנתי לעבוד בשיטה הזו. 

עבורי זה לא יהיה נוח, ובגלל החסרונות שציינתי גם לא יכול להמליץ על זה. 

פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

כן, זה יכול לעבוד, ואפילו לעבוד טוב לאנשים מסויימים. מצריך התרגלות להבנתי לעבוד בשיטה הזו. 

כילד שעוזר לאבא זה עבד יופי😀

לפני 7 שעות, ברווז כתב:

2- מסמר שנכנס, צריך גם לצאת

זו הסיבה שמשתמשים במסמר פלדה גדול, הוא לא מתעקם ומכה שתיים עדינות עם ידית העץ של הפטיש משחררות אותו ומשאירות חור מפולס.

פורסם (נערך)

הטיפ הכי טוב שקיבלתי אי פעם זה שאם קודחים בבלוקים ישנים, ורוצים להכניס דיבל 6, לקדוח עם מקדח 5. אין לי עדיין מקדח 5 SDS ולא בא לי לקנות סט שלם.

ככה שיצא שאני משתמש עם דיבל 8 וקודח עם 7.

אני מתעצל ללכת לטמבוריה. אמיתי. יש דבר כזה לקדוח מקדח 5 בלי סט או להזמין בעליאקספרס כי זה לא דחוף?

יגידו שאני קמצן, פשוט התרגלתי לחסוך את הכמה שקלים על כל דבר שאפשר לקנות מ-AE ולא לקנות פה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

טיפ של חאפרים.

מתמשים בפטישון כמו שצריך עם מקדח כמו שצריך, לומדים להשתלט עליו,

קודחים חמש ומכניסים דיבל נורמלי של פישר, מהסוג המתפצל.

יש מקדחים מעולים בעלי, תברור בזהירות את הביקורות,

אבל מי מזמין מעלי עכשיו... ייקח חודש פלוס.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...