Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, chrono כתב:

בעיני לא. טיפול תקופתי לרכב זה לא פיזיקה גרעינית. אם לבן אדם יש ידיים טובות והוא מוכן להתעסק בזה, אין שום סיבה להניח שהוא עושה את זה לא נכון וגורם לתקלה - ואם עושה טעות והורס משהו, לא ינסה להפיל את זה על אחריות. עובדה שבארה"ב ייבואני רכב ממש לא סובלים מבעיות של תביעות אחריות כוזבות מאנשים שמטפלים לבד ברכביהם.

לצערינו ואולי לשמחתנו החוק לא מסכים איתך.

זה שיש לך ספציפית ידיים טובות וזה מוכח זה נפלא, אבל יש פה מדינה של חאפרים ו״יהיה בסדר״ וכל אחד יודע לתת עצות משכנתא כאילו הוא מנהל בנק, לייעץ בטור למאמן כדורגל על ההרכב שלו למרות שמעולם לא דרך על מגרש, ובטוח שהוא הכי חכם ומוכשר בעולם כשבמציאות הוא לא מוכן לקבל את העובדה שאין לן מושכ איך מחזיקים מברג.

ראיתי כבר שיפוצניק מוכשר עם ידי זהב, אבל החוק לא מאפשר לו להזיז תקע בבית, כיוון שאולי יש לו ידי זהב אבל הוא לא חשמלאי ולא למד חשמל.

וכדי למנוע את תופעת הישראלי יודע כל, המחוקק קבע מה מותר לך ומה אסור לך לעשות ברכב שלך ובטח מה אסור לעשות בתשלום לרכב של מישהו אחר.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, amosbmw כתב:

אם הבנתי נכון, פות"ש שואל על כאלה כמו שקיבלתי בווטסאפ השבוע.

עד כמה שאני מבין - לחלוטין לא חוקי.

WhatsAppImage2024-11-10at10_50.54_11ccfc88.thumb.jpg.7027ff86222832cb16073d0bd68f7e6b.jpg

כן התכוונתי לכאלה...

וחוץ מזה האם מותר לתקן את הרכב DIY או שזה גם לא חוקי ?

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

עקרונית אסור אבל מי יתלונן? אתה מתקן את הרכב שלך בבית שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

עקרונית אסור אבל מי יתלונן? אתה מתקן את הרכב שלך בבית שלך.

לא בגלל מישהו שיתלונן, זה סתם עניין מה החוק... מה הם לא רואים את כל המדריכים והסרטונים שיש ואנשים מחליפים כמעט הכל והם לא מנסים לאכוף (נכון שאין איך אבל זה נראה שלא אכפת להם, אא"כ נכשלת בטסט ואז צריך אישור מוסך)

פורסם (נערך)

מוסך, כל מוסך רשמי, קרי המופעל על ידי מכונאי מוסמך עם תעודת הסמכה של ממשלתית, חייב לעמוד בתקנות שונות החל מבטיחות וכלה בשמירה על הסביבה.

מכונאי ״מדרכה״ שיחליף לך שמנים, חייב לפנות את השמן באופן מסודר. ואם אינו עושה את זה הוא עובר על החוק.

אחת ההוצאות המשמעותיות שהיו לחברים בעלי מוסכים, שאינם בבעלות (הנכס עצמו) הייתה התקנת מערכת הפרדת שומנים והתקשרות עם חברה לפינוי הצובר. 

נכון שניתן לבצע עבודות שונות לצד הרכב מבלי לעלות על ליפט, אבל בכל מקרה נדרש מרחב עבודה מסודר ובטיחותי. את זה קשה למצוא במקום שאין בו חניה פרטית מרווחת. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מה יכול לקרות מזה שבנאדם עשה טיפול 10K לבד, גם אם הוא ריקן שמן גיר והוסיף שמן למנוע? מקסימום יילך לו המנוע וזה בעיה שלו

אם זה לא קשור לבטיחות אני לא מאמין שיש חוק כזה ומניסיון וודאי שהחוק לא נאכף,

ליד הבית שלי יש תחנת משטרה וברחוב המקביל לתחנה יש שני מוסכניקי רחוב שקשה מאוד לפספס אותם

לגבי החלפת שקע בבית, באמת מבחינה חוקית הדבר אסור לאדם שאינו מוסמך?

• מצחיק 1
פורסם

חוקית אסור לפרק/להרכיב/לשנות ולתכנן  בכל דבר שקשור לחשמל. 

כן גם להחליף נורה אסור למי שלא חשמלאי. 

ברור שבפועל זה לא נאכף ולא מתבצע בשטח.

.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אלה בעיקר חוקי כסת"ח שכדי שאם מישהו יהרוס לעצמו את הרכב או יתחשמל כשהוא מחליף נורה במרפסת לא יבוא בטענות לאף אחד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, shlomiko כתב:

מה יכול לקרות מזה שבנאדם עשה טיפול 10K לבד, גם אם הוא ריקן שמן גיר והוסיף שמן למנוע? מקסימום יילך לו המנוע וזה בעיה שלו

הוא יכול למות מזה שיפול עליו הרכב. לא חסרים סיפורים כאלה ברשת.

הכי מסכן היה אחד מאריזונה, שהרכב נפל עליו ברחוב והוא לא מת מיד. הוא ביקש עזרה מעוברי אורח אבל הם שדדו לו את תכולת הכיסים במקום לעזור לו.

https://www.wlbt.com/2024/06/21/thieves-stole-father-who-died-pinned-under-car-instead-helping-him-family-says/?outputType=amp

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מבאס 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 44 דקות, amosbmw כתב:

הוא יכול למות מזה שיפול עליו הרכב. לא חסרים סיפורים כאלה ברשת.

הכי מסכן היה אחד מאריזונה, שהרכב נפל עליו ברחוב והוא לא מת מיד. הוא ביקש עזרה מעוברי אורח אבל הם שדדו לו את תכולת הכיסים במקום לעזור לו.

https://www.wlbt.com/2024/06/21/thieves-stole-father-who-died-pinned-under-car-instead-helping-him-family-says/?outputType=amp

יש גם סיפורים על עובדים במוסך שהליפט קורס עליהם, אבל אף אחד לא אוסר על אנשים לעבוד במוסך. ובאופן כללי, לחיות זה מסוכן - אנשים לוקחים סיכון כל פעם כשהם יוצאים מהבית. אתה לא יכול לאסור על אנשים לעשות כל דבר שכרוך במעט סיכון, כי תישאר עם רשימה מאוד מצומצמת (אם לא ריקה בכלל) של דברים שמותר לעשות.

פורסם

העניין הוא שאם ליפט קרס במוסך אז למוסך יש ביטוח והוצאות הטיפול הן על הביטוח, בבית הפרטי ההוצאות הן בעיקר על המדינה ואת זה המדינה לא אוהבת, לכן כמעט לכל קשקוש המדינה ובתי המשפט אוהבים למצוא אשמים. לצד זה במדינה לא מאמינים כמעט באחריות אישית, בארה"ב אין שום בעיה לבית המשפט לגרום לך להיות חסר בית כדי לשלם חובות אם גרמת נזק למישהו אחר, בישראל? הדרך רחוקה מאוד לזה ועל זה אנחנו משלמים לא מעט בכל הקשור לחופש שלנו לעשות כל מיני דברים. 

פורסם

אני מטפל ברכבים שלי בעצמי כולל מתחת לרכב.

אבל @shlomiko שאל מה יכול לקרות אז הסברתי לו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

קרה לי כזה דבר שהג'ק בקבוק צנח לי כשהייתי מתחת לרכב, הנס שלי זה שהתעקשתי עם החבר לאבטח בג'ק עגלה

ובגלל שהבקבוק היה גבוה מג'ק העגלה אז ראיתי את זה בלייב ממתחת לרכב כי הרכב צנח קצת עד שנעצר בג'ק, וואלה לא החוויה הכי נחמדה

אבל למרות זאת אני משער שבגלל כזה דבר לא חיקקו חוק, למרות שמניסיון אני יודע שזה מסוכן והיה יכול להיגמר אחרת

לכן מעניין אותי אם יש לזה איזכור בחוק או שזה רק המלצה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...