Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונאי "רחוב" - האם צריך תעודת מכונאי ?

Deutz912

פוסטים מומלצים

התעניינות בלבד.

האם כל המכונאי רחוב שמטפלים ברכבים צריכים תעודת מכונאות רכב ?

אם כן, מדוע במוסכים יש כאלה עובדים ללא תעודות ללא ניסיון ואין בזה בעיה האם משום שיש מישהו "שמשגיח" עליהם ?

וכן האם מותר לבצע עבודות בשיטת DIY ?

מה החוק אומר

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

מה זה מכונאי רחוב?

גם מכונאי מוסמך עם תעודה לא יכול לטפל ברחב מחוץ לשטח המוסך, למעט תיקוני דרך קלים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, Buki כתב:

מה זה מכונאי רחוב?

גם מכונאי מוסמך עם תעודה לא יכול לטפל ברחב מחוץ לשטח המוסך, למעט תיקוני דרך קלים. 

אלה שבאים עד הבית לבצע עבודות שבמוסך בד"כ עושים, כגון בלמים, בולמים וכו'. 

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, ch28566 כתב:

גם אם יש לו תעודת מכונאי, זו פעולה לא חוקית. מה שמותר נכנס להגדרה של חילוץ, כמו מצבר, מנעולן, נטרול קודן וכו'. 

א"כ מהו מוסך נייד ? תיקונים הנחוצים לרכב שבלעדיהם הוא לא יסע בצורה תקינה ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יסע בצורה תקינה? גוררים את הרכב למוסך. מה שמותר אלו רק פעולות בסיסיות וגם טסלה שהפעילה לוביסטים השיגה את הבסיס של החלפת מסך, שקע טעינה וכו', אבל שום דבר מכאני משמעותי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 25 דקות, Deutz912 כתב:

א"כ מהו מוסך נייד ? תיקונים הנחוצים לרכב שבלעדיהם הוא לא יסע בצורה תקינה ?

יש רשימה מוגדרת של מערכות בהן מוסך נייד רשאי לטפל. 

StandardRequirement202.pdf

כמו כן בתקופת השרה מירב מיכאלי דובר על אישור הפעולות האלו לביצוע מחוץ למוסך, לא יודע אם אושר בפועל. 

התקנות מתייחסות לשורה של תיקונים שוטפים לרכב בהם: עדכון תוכנה, תיקון והחלפת מסנן אוויר, מסך מגע, פקד חלון, ידית דלת, פנסים, מפתח הרכב ועוד. 
עם אישור התקנות, ניתן יהיה לבצען בכל מקום ובכל זמן באמצעות עובד/ת מוסך מורשה, ללא צורך בהגעה פיסית אל המוסך. 

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נעשה קצת סדר, תקנו אותי אם אני טועה:

לך כבעלים של האוטו מותר ליסוע בו, לשטוף אותו, לנפח את הצמיגים, ומותר לך גם למלאות דלת ונוזל שמשות, זה פחות או יותר מה שמותר..

כל טיפול פנימי יותר מחייב מוסך מורשה, צריך גם שהמוסך יהיה מורשה משרד התחבורה, וגם שיהיה בראשו מנהל בעל תעודת מכונאי, כשגם בתוך זה יש תתי נושאים שלא כל אחד רשאי להתעסק בהם, לדוגמא רכב היברידי או חשמלי דורש רשיון מיוחד.

אבל בתוך מוסך מורשה בהנהלת מכונאי מורשה - מותר לכל אחד לעבוד, תחת פיקוחו של המכונאי המנהל.

זה שחשמלאי רכב מתקין מערכות וכדו' למרות שהוא לא מוסך, זה מאותה סיבה שאתה מחליף בבית שקע שרוף לבד למרות שזה לא חוקי כי אתה לא חשמלאי.

נושא נפרד זה מוסך מורשה יבואן, שזה אומר מוסך שעובד בשת"פ ובד"כ גם בבלעדיות עם יבואן מסויים, המעלות שלו הם שהוא מחוייב לסטנדרטים הנדרשים ע"י היצרן, וגם יש לו יותר גישה לידע ועדכונים מהיצרן. אלא שלרוב הוא עולה הרבה יותר יקר בין היתר בגלל אולם ההמתנה המושקע והממוזג ואנשי השירות שסובבים את הלקוח.

לרוב כשאומרים 'מוסך מורשה' מתכוונים למורשה יבואן

וכשאומרים 'מוסך מדרכה' (או מוסך רחוב) מתכוונים למוסך שהקליינטים נכנסים אליו כי הוא ממוקם על שפת הכביש ורואים אותו על הדרך, ולא כי הוא מתמחה בסוגים מסויימים או מומלץ במיוחד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני הרבה מאוד זמן חשבתי שמגבלות החוק הן כפי שהציג @chezik. אבל לאחרונה ניסיתי לחפש בתקנות ובחוקים, ומכל מה שמצאתי, משתמע:

1. אם אתה רוצה לעשות דברים ברכב עבור אחרים (ובפרט בתשלום), זה מחייב מוסך ותעודות (אם כי לא בטוח שהעובד במוסך חייב תעודות, כל עוד יש בעל תעודה שלוקח אחריות על עבודתו).
  2. אם אתה רוצה לטפל ברכב בעצמך, אסור לך לעשות את זה במקום ציבורי (רחוב/חניון). אבל אם אתה עושה את זה בשטח פרטי שלך - תעשה מה שבא לך* (ממש חיפשתי, ולהפתעתי לא מצאתי שום דבר שמונע את זה - אשמח אם תתקנו אותי). המגבלה היחידה (שהוזכרה באופן מפורש) היא תיקון של מנגנונים הקשורים לבטיחות, שהם מתלים ובלמים. כלומר, ממה שאני מבין - אם אתה רוצה להחליף רפידות שחוקות או נוזל בלמים, לך על זה. אבל אם תקוע לך הפין של הקליפר ואתה רוצה לגרז אותו - חייב מוסך. כך לפחות אני מבין את החוק.

* זה לא מתייחס לאחריות, לצערי - עד כמה שאני מבין, ייבואני רכב דורשים שהטיפולים יבוצעו במוסך מורשה משרד התחבורה, ואין לחוק שום בעיה עם המגבלה הזו.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, chrono כתב:

זה לא מתייחס לאחריות, לצערי - עד כמה שאני מבין, ייבואני רכב דורשים שהטיפולים יבוצעו במוסך מורשה משרד התחבורה, ואין לחוק שום בעיה עם המגבלה הזו.

בניגוד להרבה דברים אחרים בשוק הרכב - אין לי שום בעיה עם המגבלה הזו. הגיונית לחלוטין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הבנתי נכון, פות"ש שואל על כאלה כמו שקיבלתי בווטסאפ השבוע.

עד כמה שאני מבין - לחלוטין לא חוקי.

WhatsAppImage2024-11-10at10_50.54_11ccfc88.thumb.jpg.7027ff86222832cb16073d0bd68f7e6b.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, taranta כתב:

בניגוד להרבה דברים אחרים בשוק הרכב - אין לי שום בעיה עם המגבלה הזו. הגיונית לחלוטין.

בעיני לא. טיפול תקופתי לרכב זה לא פיזיקה גרעינית. אם לבן אדם יש ידיים טובות והוא מוכן להתעסק בזה, אין שום סיבה להניח שהוא עושה את זה לא נכון וגורם לתקלה - ואם עושה טעות והורס משהו, לא ינסה להפיל את זה על אחריות. עובדה שבארה"ב ייבואני רכב ממש לא סובלים מבעיות של תביעות אחריות כוזבות מאנשים שמטפלים לבד ברכביהם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, chezik כתב:

וכשאומרים 'מוסך מדרכה' (או מוסך רחוב) מתכוונים למוסך שהקליינטים נכנסים אליו כי הוא ממוקם על שפת הכביש ורואים אותו על הדרך, ולא כי הוא מתמחה בסוגים מסויימים או מומלץ במיוחד.

לפי מה שאני יודע הכוונה למוסך לא חוקי שמגיע אליך, כמו בפרסום שעמוס צירף.

• מעניין 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...