Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מדריכי כושר בקהל? שאלה לגבי ריצות קלות.

ברווז

פוסטים מומלצים

לא מסוגל לרוץ, שונא את זה. 

פשוט לא מתחבר לזה. 

ניסיתי כמה וכמה וכמה פעמים, 

ויתרתי אחרי חודש. 

רוב היום אני על הרגלים, 

מטפס על כלים בשוטף, מקפיד לא לקפוץ מהם, לא מרים פריטים מגושמים לבד. 

לדעתי, 

עיניין האימון ממש שונה מאחד לשני, 

לדעתי זה כמו טיפול רפואי, 

צריך להיוועץ עם רופא.

והכי חשוב, 

"בואו, כל שני וחמישי יוצאות המלצות של ארגון רפואי כזה או אחר, 

כמה ללכת,

כמה לישון,

כל כמה זמן להחליף מצעים 🤷🏼‍♀️

כמה לאכול, 

מה לאכול, 

לא צריך להיות גאון ולהבין שהמינון זה 90% והשאר זה באמת דברים שההורים שלנו אכלו על בסיס קבוע והיום אנחנו מבינים שזה דרעק"

המון מעיניין אורח חיים בריא 

זה לא לחרטט לעצמך. 

יש המון דרכים לשמור על עצמך

ופי 3 יותר סיבות למה מחר ולא היום. 

לפות"ש, (ולדעתי)

לעסוק בפעילות גופנית, כל פעילות שלא תהיה, 

אם הבנאדם לא מתחבר אליה, זה לא ישרוד ואפילו יציק....

כדאי למצוא משהו שירים לך. 

קח את התחביב שלך כמגמה, 

בפעם הראשונה שעשית משהו רוב הסיכוי שזה יצא לא משהו ועם הזמן השתפרת. 

גילוי נאות, הרושם הינו פדלאה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

דווקא ההמלצות הרפואיות לגבי פעילות גופנית דומות מאוד בכל העולם. אבל ההמלצות האלה נועדו לשמירה על בריאות ומניעת מחלות, לא להישגים ספורטיביים כאלה או אחרים. לצורך השגת הישגים אלה יש להתייעץ עם מי שזה תחום התמחותו, בדרך כלל מאמן ספורט ולא רופא.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, sperial כתב:

דווקא ההמלצות הרפואיות

אם כבר, שאלת המשך.

בתור רופא, כמה כבר יוצא שמגיע פציאנט שרוצה להתחיל ללכת/לרוץ/לשחות שאסור לו לעשות זאת?

זאת אומרת,כול פעם שאומרים 'תתייעץ עם רופא המשפחה', כמה בכלל יוצא להגיד למטופל 'לא' על להתחיל להתעסק בפעילות גופנית?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נדיר מאוד, אבל קיים. מעל גיל מסויים מקובל לבצע בדיקות מסויימות, בהתאם לפרופיל הסיכון של המטופל, ועצימות הפעילות המבוקשת. אין דין צעידה של 30 דקות על חוף הים בקצב מתון כדין הכנה למרתון.

בדרך כלל מבצעים את ההערכה במכונים לרפואת ספורט, בהם עובדים רופאים שעברו הכשרה ייעודית (לימודים של מספר שנים). במקרה של ספורט מאורגן או תחרותי זו גם דרישה חוקית.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 33 דקות, sperial כתב:

דווקא ההמלצות הרפואיות לגבי פעילות גופנית דומות מאוד בכל העולם. אבל ההמלצות האלה נועדו לשמירה על בריאות ומניעת מחלות, לא להישגים ספורטיביים כאלה או אחרים. לצורך השגת הישגים אלה יש להתייעץ עם מי שזה תחום התמחותו, בדרך כלל מאמן ספורט ולא רופא.

מסכים שבעיקר ההמלצות הם למניעה, 

הכוונה שלי הייתה יותר לכיוון שמנסים לתת מידע מקצועי ככל שניתן, יש שינויים מפעם לפעם ועדיין הבסיס נשאר די דומה. 

לא זוכר את המקור לכתבה, 

אבל יצא לי לקרוא באתר מהתחום הרפואי 

בתקופת האולימפיאדה האחרונה. 

בקיצור,

מאמן ספורט ידריך אותך, יכווין אותך, יתן דגשים אבל הוא לא יודע אם הגוף שלך בנוי לזה או אם יש משהו שימנע ממך להתקדם. 

מומלץ ואף חובה אישית לעשות מס' בדיקות לפני התחלה של משטר אימונים רציני,

ואם זה רק לעשות הליכות בערב או משהו בסגנון אפשר להתחיל ולבצע את הבדיקות בהמשך אבל לא למשוך. 

הם נתנו איזה סקר שבוצע באנגליה. 

הרצון של משבר גיל מסויים לעשות איזה מרתון או שטות בסגנון איש הברזל,

מעל 60% מאנשים רגילים שהתחילו להתאמן עם מאמן ואם תזונאי אבל לא הקפידו על יעוץ ובדיקות רפואיות מתאימות, 

פרשו, נפצעו, לא התקדמו,

כי לגוף הייתה מגבלה כל שהיא. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם כאשר אתה עושה בדיקות רפואיות מקדימות אתה צריך להיות מודע למגבלות שלהן בניבוי סיבוכים. הכל עניין של נהול סיכונים. ובכל מקרה,  הרפואה המונעת תפנה אותך להליכה על חוף הים ולאימוני התנגדות מתונים, לא לפעילויות אינטנסיביות מהסוג שמעניין את פות״ש.

אגב, אם יש כאן מעשנים, כדאי שיבינו כמה המנהג הזה מסוכן, וגם מגביל בפעילות גופנית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, sperial כתב:

לא לפעילויות אינטנסיביות מהסוג שמעניין את פות״ש.

ממתי ריצה קלה וקצרה נחשבת לפעילות אינטנסיבית :shock:?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 41 דקות, ברווז כתב:

ממתי ריצה קלה וקצרה נחשבת לפעילות אינטנסיבית :shock:?

אם אתה עובר דופק מסוים (מדוד, לא זיעה או הרגשה או משהו אחר) שהוא גבוה מספיק - זו פעילות אינטנסיבית.

כמובן שהמספר הזה משתנה מאדם לאדם, בפעימות לדקה וגם כאחוז מהדופק המקסימלי. אחד מהדברים שאפשר לעשות אצל רופא ספורט הוא למפות את אותם איזורי דופק.

האם זו הסיבה שרבים כאן יכולים לטענתם ללכת מסע כומתה שלם בקצב של תותחופלצת, אבל לא לרוץ 100 מטרים? אין לי מושג. בכל מקרה שום דבר פה לא מדוד, ואני לא רופא...

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 42 דקות, nadavd4 כתב:

האם זו הסיבה שרבים כאן יכולים לטענתם ללכת מסע כומתה שלם בקצב של תותחופלצת, אבל לא לרוץ 100 מטרים

ליכאורה כן-סיבולת לב ריאה מה שפותש רוצה לפתח בשביל מאמץ בקרטה 

אגב ספורטאי הדופק שלו במנוחה נמוך מאדם רגיל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, nadavd4 כתב:

אם אתה עובר דופק מסוים (מדוד, לא זיעה או הרגשה או משהו אחר) שהוא גבוה מספיק - זו פעילות אינטנסיבית.

בהליכות שביצעתי (30 דקות, שיפוע, מהירות לא נמוכה)- השעון בסוף הפעילות הציג לי את נתוני הדופק, בין היתר. 

"דופק לב" היה "בקרת משקל", כ-3 דקות. זו דרגת הפעילות הנמוכה ביותר שהשעון מציג... מעליה זו "עצימות נמוכה".

מנסה לזכור את הנתונים המיספריים- אני גם לא יודע אם המספרים של המהירות הם קמ"ש או מספרים סתמיים יותר- אם אני זוכר נכון, הליכה שלי היא על 5.5 או 6, ריצה קלה היא על 10. שיפוע דרגה 5 (מעלות? לא יודע, בכנות. לא זוכר).

לפני 5 שעות, nadavd4 כתב:

האם זו הסיבה שרבים כאן יכולים לטענתם ללכת מסע כומתה שלם בקצב של תותחופלצת, אבל לא לרוץ 100 מטרים?

ממה שאני יודע, יש 2 סוגי מבנה של אנשים בעולם. כאלו שבנויים יותר לסיבולת לאורך זמן וכאלו שבנויים לכח מתפרץ, 

אני בנוי לכח, הטרייד-אוף הוא סיבולת נמוכה. לא יכול לשמר מאמץ לאורך זמן. 

הליכה לא מצריכה ממני שימוש בכח, כך אני מבין את זה לפחות, כך שאין לי בעייה לבצע אותה לאורך זמן כל עוד הנשימה לא נעתקת מפי. מה שלא קורה כי ההליכה לא גורמת לי לזה... הריצה כן. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, ברווז כתב:

מנסה לזכור את הנתונים המיספריים- אני גם לא יודע אם המספרים של המהירות הם קמ"ש או מספרים סתמיים יותר- אם אני זוכר נכון, הליכה שלי היא על 5.5 או 6, ריצה קלה היא על 10. שיפוע דרגה 5 (מעלות? לא יודע, בכנות. לא זוכר).

לפי המספרים שאתה מדבר עליהם מדובר בקמ"ש (10 זה לא רע יחסית למי שלא רץ), והשיפוע נמדד בדרך כלל במעלות.

הרצים בדרך כלל מודדים את המהירות הריצה בדקות לק"מ, מה שאומר ש-10 קמ"ש זה 6 דקות לק"מ.

עריכה אחרונה על ידי גור אדם
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

10 קמ"ש ל-6 דקות רצופות, אולי לפני 20 שנה בימי הזוהר שלי (עת הייתי בכושר שיא) יכלתי לעשות :lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 36 דקות, ברווז כתב:

הליכה לא מצריכה ממני שימוש בכח

כי הליכה היא תנועה שכולם יכולים לעשות במשך שעות.

גם לפדל אופניים אפשר במהירות כזאת שאפשר לפדל במשך שעות ללא הפסקה.

לפני 38 דקות, ברווז כתב:

אני בנוי לכח, הטרייד-אוף הוא סיבולת נמוכה. לא יכול לשמר מאמץ לאורך זמן. 

תירוצים של שמנים.

אני ללא ספק בנוי לכוח, הכול מצביע על זה, גם ביצועים, גם משקל. ועדיין - עם קצת רצון 10 ק"מ ריצה בסבבה. 80 ק"מ ממוצע בחודש. 

ה "אני לא בנוי לזה" זה שקר. כן, אני נפצע יותר מריצה כנראה. ולמרות האימונים אני עדיין רץ גרוע יותר מאיזה קולגה שבלי להתאמן דפק חצי מרתון בשעה וחצי. אבל לרוץ אני יכול.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום
לפני כשעה, גור אדם כתב:

והשיפוע נמדד בדרך כלל במעלות.

בהליכון שלי (יורק כלשהו) זה לא מקביל למעלות. כבר במצב אפס יש זוית קלה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...