Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@Shmelov  בחיפה אין GPS. אי אפשר למדוד מרחקים ומהירטת באופן אמין.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בטוח שיש לזה פתרון.

לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

6.5 קמדש 45 דקות קטן עליי אבל לרוץ תמיד היה קשה עבורי.

גם בצבא מסע אלונקות יכוולתי ללכת 20 קילומטר מתחת לאלונקה רק עם להחליף כתף מידי פעם אבל ריצות היו גומרות אותי.

דיברתי ל @ברווז.

תתפלא אבל נוכחתי לגלות ש-6.5 קמ"ש לאורך פחות משעה זה לא משהו שכולם מסוגלים אליו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

למה שלא יתחיל ככה:

250 מטר בשבועיים הראשונים.(לסירוגין או עם יומיים מנוחה)

500 עוד שבועיים 

וכן הלאה בתלות לגילו ולכושר שלו.

מה שכן, באמת תזהר אם לא התאמנת הרבה זמן.

עדיף שתסיים ותרגיש שיכולת יותר, מאשר שיום למחרת תקום ליום מחלה ..

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם

ברווז יקר,

כל השרשור הזה,

אפשר להוסיף שאלה? 

אם אני גר בבניין עם ארבע קומות בלי מעלית, ומדי יום עולה ויורד פעם או פעמיים במדרגות (נגיד הלוך וחזור מהעבודה..וזורק את הזבל), 

זה נחשב פעילות טובה? 

כי אני רוצה להוריד 10-15 קילו.. (בעגה זה השומן הבטני).

אשמח להערות ותובנות של הפורום.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 15 שעות, ברווז כתב:

אני רק רוצה לאתגר את עצמי עם פעילות אירובית אינטנסיבית (יחסית, כן? לטיפה זמן שאני יכול לרוץ...) כדי לשפר את הלב-ריאה. 

המדד הטוב ביותר שאתה צריך ללכת איתו הוא הדופק. להבנתי, יש לך שעון שמודד גם דופק - בעיקרון, בריצה ארוכה, אימון יעיל נמדד ע"י דפקים. אם יש לך אפליקציה תואמת לשעון - אתה יכול לבדוק מה טווחי הדופק שלך כרגע (מנוחה, פעילות קלה עד פעילות מאומצת - בדרך כלל יש כ-6 טווחי דופק).

בפעילות מאומצת לטווח קצר - אתה צריך להגיע לדופק הגבוה כמובן. בפעילות של הליכה - לדופק בינוני, פעילות של ריצה ארוכה (לא ספרינטים) - דופק בינוני + וכו'.

הטווחים הללו יתנו לך את יעילות האימון בסופו של דבר.

לפני 4 דקות, saar5555 כתב:

אם אני גר בבניין עם ארבע קומות בלי מעלית, ומדי יום עולה ויורד פעם או פעמיים במדרגות (נגיד הלוך וחזור מהעבודה..וזורק את הזבל), 

לפני 4 דקות, saar5555 כתב:

עליה של 4 קומות היא שריפה של בערך 40 קלוריות סך הכל.

כדי להוריד משקל צריך להיות בגרעון קלורי, בסופו של דבר אתה צריך לחשב את כמות האוכל לעומת כמות הפעילות - להפחית באחד ולהעלות את השני או לעשות את שניהם יחד...

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, saar5555 כתב:

הגוף ישנה את עצמו רק אם יש לו סיבה. אם הוא יכול לעשות את הפעילות ולהשאר כמו שהוא הוא ישאר

בכדי לשנות לדעתי צריך להוריד כמויות אוכל הרגילות+לאכול אוכל ושתיה בריאים+פעילות של כמה שאתה יכול אם זה המדרגות אז כשהתרגלת לעשות פעמיים….

פורסם

וויגובי.

אם לא תסבול מתופעות לואי זה עובד מצויין. הורדתי 17 קילו בחצי שנה ואני על מינון של 1 מ"ג (אמורים להגיע ל 3).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 21 שעות, ברווז כתב:

ריצה קלה, זריזה (לפחות עבור ההתחלה, הזמן יתארך בהמשך מעצמו אני מאמין ומקווה) זה הכיוון שאני חושב עליו. 

ועל זה בדיוק שאלתי: האם לעלות על ההליכון כמה פעמים בשבוע, לריצה קלה כל פעם, לזמן קצר, בגילי המופלג, זו אופצייה רלוונטית?

למה שלא תתחיל ותבדוק איך זה משפיע עליך?

אני אישית מעולם לא אהבתי לרוץ ואף פעם לא הצלחתי להתמיד בזה יותר משבועיים שלושה.

לפני כשנתיים וחצי החלטתי לתת לזה עוד נסיון, בגיל שמתקרב ל50. התחלתי ממסלול של 3 קילומטר, כשכל פעם אני רץ כמה מאות מטרים עד שנגמר לי האויר ואז הולך, לסירוגין.

במקביל התחלתי להקפיד על התזונה ולאכול סלט כל צהריים בעבודה, במקום מנה עתירת שומן ופחמימות.

מרחקי הריצה התארכו והבטן התקצרה. ירדתי כ15 קילו.

ממשיך לרוץ פעם - פעמיים בשבוע גם היום. למדתי ליהנות מזה. מנצל את הזמן לשמיעה של פודקסטים.

אני מקפיד לרוץ לבד. לא בקבוצה. מדי פעם יש איזה חבר ששומע שאני רץ ומציע שנרוץ ביחד ואני משיב בשלילה.

הריצה לבד, מעבר לזה שזה זמן איכות מדיטטיבי, מאפשרת לי להיות קשוב רק לעצמי. אני לא מצוי במירוץ לשפר זמנים או מרחקים. אם אני מרגיש שנגמר לי הכח או שכואב מדי באיזו נקודה, אני עוצר, גם אם זה אחרי 3-4 קילומטר בלבד.

ריצה עם עוד אנשים יוצרת באופן טבעי ״תחרות״ שבה גם בלי לשים לב אתה מנסה להתאים את עצמך לקצב של מישהו אחר וזה לא מתאים לי.

אני רץ לבד בקצב שלי. לאט. 10 קילומטר בקצב של 6.5-7 דקות לק״מ. 13 קילומטר בקצב 8.

המנהל שלי גר לא רחוק ממני והוא רץ בקבוצה עם מאמן. הוא ניסה הרבה פעמים לשכנע אותי להצטרף אליהם וסירבתי.

הוא כבר רץ חצי מרתון ועוד מרוצים. אבל מצד שני כל שנה או שנתיים הוא סובל מאיזו פציעה שמשביתה אותו לכמה חודשים. תוצאה של המאמץ המתמיד ״לשפר״.

• אהבתי 6
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 30 דקות, Night Driver כתב:

אם לא תסבול מתופעות לואי זה עובד מצויין. הורדתי 17 קילו בחצי שנה ואני על מינון של 1 מ"ג (אמורים להגיע ל 3).

כל הכבוד!

אני פחות מתחבר לפתרון הזה, אבל מי יודע, אולי בעתיד אפנה אליו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

הוא כבר רץ חצי מרתון ועוד מרוצים. אבל מצד שני כל שנה או שנתיים הוא סובל מאיזו פציעה שמשביתה אותו לכמה חודשים. תוצאה של המאמץ המתמיד ״לשפר״.

תוצאה של אימון לא נכון, חוסר הקשבה לגוף, חוסר בחיזוקים, גיל או עוד אלף ואחד משתנים שמשפיעים על פציעה ושונים מאדם לאדם..

מן הסתם עבור מי שרץ תמיד יהיה סיכון לפציעה, אבל אם בונים תוכנית שמתאימה למצב האישי וליעדים (גם "אני רוצה יותר סיבולת לקראטה"), מקשיבים לגוף ומשנים אותה במקרה הצורך כשמתגלה התחלה של פציעה - הסיכון מצטמצם משמעותית.

פורסם
לפני 5 דקות, nadavd4 כתב:

מן הסתם עבור מי שרץ תמיד יהיה סיכון לפציעה, אבל אם בונים תוכנית שמתאימה למצב האישי וליעדים

תראה, הפציעה האחרונה שלו והכי חמורה עד כה, זה בגלל שהוא נתקע עם הברך בספסל בזמן הריצה.

לכאורה זה לא קשור לתוכנית האימונים וסתם חוסר מזל. אבל הסיכוי שלו לסבול מפציעה כזו גדול משלי, כי באותה ריצה הקבוצה רצה במסלול שהוא לא מכיר, על הטיילת ליד החוף בחושך, בזמן שאני רץ במסלול קבוע ליד הבית ומכיר כל בלטה שבולטת מהמדרכה...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כל הכבוד!

אני פחות מתחבר לפתרון הזה, אבל מי יודע, אולי בעתיד אפנה אליו.

גם אני לא התחברתי אבל בגלל שספורט מחוץ לתחום עבורי ואני אוהב אוכל טוב (עם חולשה קשה לבצקים ומתוקים) ולמרות בדיקות דם תקינות לחלוטין בכל המדדים החלטתי לנסות לפני שיתחילו הבעיות.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

אבל מצד שני כל שנה או שנתיים הוא סובל מאיזו פציעה שמשביתה אותו לכמה חודשים.

אני מצליח להיפצע ככה בלי לסבול מהריצה. WIN WIN

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

התעייפתי רק מלקרוא, נהנה ללכת בחו"ל בלי בעיה, בארץ יש לי מיליון תרוצים ללמה לא. מתאמן פעמיים -שלוש בשבוע בחדר כושר (שעה כל פעם), לא עושה אירובי בכלל. 

ירדתי 10 ק"ג, אשמח לעוד חמישה - עשרה. לי עזרה תזונה קטוגנית שפויה, השומנים נאכלים לבד, רק צריך להוריד סוכר ופחממות. נשמע בלתי אפשרי, אבל למי שיש הרבה שומן עודף זה ממש אחלה. 

אוכלים בעיקר בשר, דגים ביצים וירקות. ככה פשוט. ולא רעבים שזה הכי כיף. שותה קפה ומים אבל גם דיאט קולה (לצערי).

בהצלחה למתמידים בכושר - מקנא בכם.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

אם זה עוזר לך - אשריך. העיקר שאתה בריא ובמצב שאתה מרוצה ממנו, כל עוד אתה לא פוגע בעצמך.

אבל עם כל הכבוד לכל גורואי הכושר והבריאות לא הייתי ממליץ לאף אחד לעשות שינויים קיצוניים באורח החיים/תזונה/כושר על סמך סרטונים בטיקטוק, בטח כש"המציג אינו רופא". יכול להיות שסרטון כזה יעזור למישהו אחד ויפגע בבריאות של שניים...
למי שממש רוצה והוא חושש אפילו קצת - הייתי ממליץ להוסיף ייעוץ או בקרה של רופא/תזונאי/מאמן מוסמך במינימום.

פות"ש - זה תקף גם לעצות שאנחנו, זרים גמורים ואנונימיים זורקים פה לאוויר בפורום, קח כל דבר כזה עם גרגר של מלח.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 3

• תוכן חדש...