Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מדריכי כושר בקהל? שאלה לגבי ריצות קלות.

ברווז

פוסטים מומלצים

לפני שעה, ברווז כתב:

ממה שאני יודע, יש 2 סוגי מבנה של אנשים בעולם. כאלו שבנויים יותר לסיבולת לאורך זמן וכאלו שבנויים לכח מתפרץ, 

אני בנוי לכח, הטרייד-אוף הוא סיבולת נמוכה. לא יכול לשמר מאמץ לאורך זמן. 

ומה עם בטטות כורסה שגרועים בשניהם?

ומה עם החבר ילדות הזה שכשבעטת בו אתה היה זה ששובר את הרגל, אבל מצד שני בחצי מרתון הראשון שלו הוא היה שני רק לרץ עילית מנוסה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני שעתיים, גור אדם כתב:

לפי המספרים שאתה מדבר עליהם מדובר בקמ"ש (10 זה לא רע יחסית למי שלא רץ), והשיפוע נמדד בדרך כלל במעלות.

הרצים בדרך כלל מודדים את המהירות הריצה בדקות לק"מ, מה שאומר ש-10 קמ"ש זה 6 דקות לק"מ.

השיפוע נמדד באחוזים, הפרש הגובה בין קצות המסילה חלקי היטל אורכה על הרצפה. כדי להמיר למעלות אתה צריך לחשב arctan של ערך זה ביחידות. כלומר שיפוע של 5% יהיה arctan(0.05)=2.86°

לפני שעה, itaysamurai כתב:

בהליכון שלי (יורק כלשהו) זה לא מקביל למעלות. כבר במצב אפס יש זוית קלה.

בדקת עפ פלס? אם זה המצב המכשיר לא,מכוייל. בשימוש,האמור זה לא משמעותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום
לפני שעתיים, sperial כתב:

בדקת עפ פלס? אם זה המצב המכשיר לא,מכוייל. בשימוש,האמור זה לא משמעותי.

בדקתי עם מד זוית בטלפון (שהוכיח את עצמו כדייקן). הזוית במצב אפס מאוד קטנה, לא באמת משנה לי כי אני גם ככה מתאמן בשיפוע יותר גדול.

אבדוק את הכיול סתם כדי לדעת מה קורה שם.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.11.2024 בשעה 09:30, Night Driver כתב:

וויגובי.
....ואני על מינון של 1 מ"ג (אמורים להגיע ל 3).

מינון מקסימלי זה 2.4 מ"ג. אין 3 מ"ג.

בתאריך 13.11.2024 בשעה 09:38, ברווז כתב:

ממתי ריצה קלה וקצרה נחשבת לפעילות אינטנסיבית :shock:?

אולי עבורך זה לא נחשב כפעילות אינטנסיבית.

עבורי, בתור בטטת כורסא (או ספה), זאת פעילות סופר דופר אינטנסיבית... :-) 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 13.11.2024 בשעה 15:38, ברווז כתב:

10 קמ"ש ל-6 דקות רצופות, אולי לפני 20 שנה בימי הזוהר שלי (עת הייתי בכושר שיא) יכלתי לעשות :lol:

עברו כמעט 10 ימים מפתיחת הפוסט, כמה ק"מ הצלחת ללכת או לרוץ ובאיזה קצב? או שעדיין מתכונן לזה נפשית?

אני יצאתי מאז ל-4 הליכות בשילוב ריצה לפרקים, קצב ממוצע 7.2 קמ"ש לאורך כ-45 דקות. קצב יותר גבוה מזה כרגע אני לא מצליח לעשות.

בתקופת התיכון הייתי יורד מ-8 דקות לריצת 2000 ומ-30 דקות לריצת 6000. היו ימים...

"If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself."

- Albert Einstein

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל התיכון כשהמורה לספורט היה אומר בהפתעה ש"היום מודדים 2000" כל הערסים היו מתאגדים ועושים איתו משא ומתן ובסוף היה מביא לנו כדור והיינו הולכים למגרש לשחק כדורגל.

כשפעם באף פעם היה כן מצליח לשחד אותנו לרוץ 2000 הוא תמיד היה עושה את זה במסלול מעגלי וכשהוא לא היה מסתכל היינו חותכים דרך השיחים וממשיכים כאילו לא היה דבר... המורה היה מסתכל לצד אחד כולם בצד השני היו חותכים, מסתכל לצד השני ובאותה שניה כל מי שעכשיו נהיה מאחוריו חותך באמוק מהדשא! השתמשנו באסטרטגיה הזו עד כיתה יב' כשהוא קלט שלא הגיוני שגם השמנמן של הכיתה יורד מ-8 דקות כשבהליכה של 100 מטר בדרך לפלאפל הוא מזיע כמו חזיר בר.

אז המורה שינה תוכנית פעולה. לקח אותנו למסלול מעגלי מסביב למבנה של התיכון עצמו. שם אי אפשר לחתוך. צריך לעשות 4 הקפות מלאות. הייתי צריך לגבש תוכנית פעולה חלופית... המסלול החדש לא היה מישורי ובגב המבנה (איפה שלמורה אין שדה ראיה) הייתה ישורת ארוכה שהיא גם ירידה קלה. סיכמתי עם הערס של השכבה (שגם ככה טייל ברחבי בית הספר במקום ללמוד) שאני אתן לו להסתובב כל היום עם האופניים שלי, הארו שרדר למי שמכיר שהיו בזמנו להיט, ובתמורה הוא ירכיב אותי (היו לי רגליות) 4 פעמים את כל הירידה כל פעם שאצוץ מעבר לפינה. הסכים. גם הוא איים על מי שילשין שהוא מת. כדי לא להשאר מקופחים עוד כמה חברים העתיקו את השיטה שלי עם האופניים! המורה ראה את התוצאות ורשם אותנו לנבחרת אתלטיקה של בית הספר!

בבגרות בספורט עצמה נגמר הבית *ונות וחודש מראש הוא מודיע לנו שהמסלול יבחר אקראית! לא השאיר לנו ברירה אלא להתאמן באמת. התאמנתי כמעט כל יום ומתוצאה אמיתית של 9 ומשהו הצלחתי לרדת מ-8 על אמת הפעם.

אגב, עשינו לו את זה גם בריצת 100 מטר. חיכינו בקו הזינוק כשהמורה לספורט הלך לקו הסיום כדי להזניק. ואז לאט לאט וכל מי שרץ באותו המקצה, ביחד, תוך כדי שמירה על אותה שורה ישרה, התקדמנו משהו כמו 20-25 מטר וזינקנו משם. הוא מסוף המסלול לא קלט את זה! עשינו תוצאות של בערך 12 שניות כל אחד! ואני לא אשכח את המבט ההמום והתגובה שלו "מזה?! כולכם לנבחרת ישראל!". 

• מצחיק 6

"If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself."

- Albert Einstein

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ועוד כמה פשוט היינו חותכים לקפיטריה וחוזרים לשיעור הבא.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, itaysamurai כתב:

בתיכון עשיתי 6:50 ל-2000.

היום בדיוק כפול.

4000?!

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טסט שעשיתי בפארק הירקון ל5 קמ. ליפני כשנתיים   זה דרש סדר יום שלם סביב הריצות-שינה אוכל שתיה אימוני כוח וריצות לפי תוכנית- יכלתי להמשיך ולשפר תוצאות כול הזמן אבל זה ממש עבודה במישרה מלאה אז ירדתי מיזה. כיום רץ בשביל הבריאות באופן רגוע יותר

IMG_2046.png

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ריצה זה:

1. משעמם

2. חם בקיץ קר בחורף

3. מיועדת להייטקיסטים במשבר גיל ה 40 שהחליטו להירשם לטריאתלון ואוהבים לקנות גאדג'טים של גרמין

4. כל התשובות נכונות

יש לי הצעה אחרת בשבילך - חבל (יעני דלגית).

ה VFM גבוה בהרבה משל ריצה.

הזמן הכולל שתשקיע בזה קטן בהרבה משל ריצה. 

3 אימונים שבועיים של 20 דק ברוטו (בהתחלה אפילו 10-15 דק יספיקו) יכניסו אותך לכושר מצויין תוך 3 חודשים. 

בנוסף, זה ידפוק לך את הגב והברכיים הרבה פחות מאשר ריצה (אומר לך בתור מישהו שעבר פריצת דיסק). 

חבל טוב עולה 40-50 ש"ח, תקפוץ בבית בתחתונים בכיף שלך עם מוזיקה טובה, לאט לאט תראה איך אתה צריך הרבה פחות מנוחה ואיך לדופק לוקח זמן לעלות. 

בקיצור, ממליץ לנסות. 

אם תרצה אימון בסיסי להתחלה אשמח לחלוק. 

נ.ב

אני לא מאמן ולא שום דבר אחר, לא מייעץ ולא נעליים, כל אחד צריך למצוא את הספורט שעושה לו טוב ולא לרדוף אחרי טרנדים. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, SurfHigh כתב:

ריצה זה:

1. משעמם

2. חם בקיץ קר בחורף

3. מיועדת להייטקיסטים במשבר גיל ה 40 שהחליטו להירשם לטריאתלון ואוהבים לקנות גאדג'טים של גרמין

4. כל התשובות נכונות

יש לי הצעה אחרת בשבילך - חבל (יעני דלגית).

ה VFM גבוה בהרבה משל ריצה.

הזמן הכולל שתשקיע בזה קטן בהרבה משל ריצה. 

3 אימונים שבועיים של 20 דק ברוטו (בהתחלה אפילו 10-15 דק יספיקו) יכניסו אותך לכושר מצויין תוך 3 חודשים. 

בנוסף, זה ידפוק לך את הגב והברכיים הרבה פחות מאשר ריצה (אומר לך בתור מישהו שעבר פריצת דיסק). 

חבל טוב עולה 40-50 ש"ח, תקפוץ בבית בתחתונים בכיף שלך עם מוזיקה טובה, לאט לאט תראה איך אתה צריך הרבה פחות מנוחה ואיך לדופק לוקח זמן לעלות. 

בקיצור, ממליץ לנסות. 

אם תרצה אימון בסיסי להתחלה אשמח לחלוק. 

נ.ב

אני לא מאמן ולא שום דבר אחר, לא מייעץ ולא נעליים, כל אחד צריך למצוא את הספורט שעושה לו טוב ולא לרדוף אחרי טרנדים. 

מעניין, שתף קישור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אהבתי 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...