Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, avargel כתב:

גבולי מאוד

ההלוך שלה זה עליות

החזור "אמור" לאזן את זה כי ירידות, אבל זה לא יחזיר הכל

טווח ריאלי 100 ק"מ 

יש לה ספייר 19

לא כיף

רכבת!

אם החזור ירידות אז יותר רגוע למה במקסימום אי יודעת שאי צריכה להטעין בחזור 

והיום ברוב המקומות לא יותר מרבע שעה גג חצי שעה עד העמדה הקרובה כי להסתכן

בעליות בחזור זה בעיה כי התחושה שיש הרבה בטריה ופתאום נגמר

(והרכב גם מחשבן לפי הנסיעה האחרונה שזה אומר שמתחשבן כאילו נוסעים מאוד חסכוני)

ויש היום גם חברות ביטוח שעולה משהו כמו 120 ש"ח לשנה(נכון ל2022) והם מטעינים אותך 

אם אתה נתקע עד 3 פעמים בשנה

פורסם

יש לאבא שלי חשמלי והיתרון שלו שבפקקים הוא לא לוקח לך חשמל (כמו בנזין שהמנוע ממשיך לזלול דלק חופשי) וגם מזגן לא משפיע בכלל בנסיעה (אם כי האחוזים שלא ניתן לספור) חוץ מעמידה עם מזגן. (כשאני עומד איתו בפקק עם מזגן זה רושם לי שזה לוקח 1 קילוואט לשעה, אם הוא חזק 2 ובנסיעה זה מתאזן ולא משפיע). אז מזגן ופקקים זה לא נתון בשבילך. לגבי הקילומטרים שהסוללה יכולה לספק זה תלוי כמובן אם היא נוסעת רגוע/מהר ולפי זה לוקח יותר סוללה.

ורשמת 120, 120 זה לפי יצרן? אם כן יש מה לדאוג אם נוסעים איתו 80 רצוף...

תבדוק אם במקום הלימודים יש מקום קרוב שהיא יכולה להטעין, אפילו רק שיהיה לה עד 70-80 אחוז. לא חייב מלא כי אז זה סתם יקר..

פורסם

אאל"ט הרכב המדובר בעל אווח הנסיעה של 120 ק"מ הוא רנו זואי. אם אכן זה כך, אז פות"ש, שים לב לכך שמלבד זאת שהרכב מצויד בסוללה בעלת קיבלות קטנה (ומכאן הטווח המוגבל), הוא גם לא מצויד ביכולת טעינת DC מהירה, כך שמשך הטעינה הוא ארוך. גם טעינת "רענון" להארכת טווח הנסיעה לטובת הגעה ליעד תארך זמן רב ברכב זה. 

לא קיים כיום, וכנראה גם לא בעתיד הנראה לעין "גריקן ספייר" של חשמל לטעינת רכב בחירום שהוא ישים, וגם אם היה קיים, השימושיות של כזה לרכב שיכול להיטען רק בצורה איטית לא ממש קיימת. 

המלצתי: בחרו רכב חשמלי אחר, עם טווח מכובד יותר. 

*כותב פוסט זה נוסע יום יום ממודיעין לירושלים עם ג'ילי בעלת טווח של 460 ק"מ. צריכת החשמל בנסיעה בעליה גבוהה (אבל לא מפריעה לרכב זה). טווח נסיעה של 120 ק"מ תיאורטיים לא מספיק למתאר הנסיעה הזה מכיוון שאין מספיק יתירות. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 שעות, Haim_gds כתב:

לא ממש גבולי (120 ק"מ?) בהתאם לנסיעה שלה (81 ק"מ)

כמו שאמרו קודם - גבולי מאוד. למה ההתעקשות על חשמלי? מה רע במיני בנזין? הן מספיק חסכוניות.

פורסם

הרכב נקנה אתמול שלשום...

לפני 37 דקות, Fazer כתב:

כמו שאמרו קודם - גבולי מאוד. למה ההתעקשות על חשמלי? מה רע במיני בנזין? הן מספיק חסכוניות.

פירטתי

פורסם

תתחדשו. 

תציע לביתך לא להיות עם רגל כבדה על הגז עד שלומדים את הטווח האמיתי באוטו. 

שים לב שעכשיו זה עונה חסכונית לרכב חשמלי, יתכן ובקיץ יצטרכו תיקונים... 

עברתי עכשיו על השרשור "ביעוץ לרכישת רכב" חבל שלא ראיתי קודם, אני גם עובר כ-80 ק"מ יומיים עם BYD Atto 3, בית שמש - ירושלים - בית שמש. בימי הקיץ החמים הרכב לקח לי על סיבוב כזה כ-30% סוללה, היום עם מזג אויר נוח יותר הוא לוקח לי כ-25% סוללה ליום. (תבין כמה חשמל לוקח המזגן...).

וזכורני ששנה שעברה בימי החורף הקרירים (לא הקרים שצריך חימום) כשהסתפקתי באוורור לרכב ללא מזגן, לקח לי הלו"ש בין 20-22% סוללה. 

• מעניין 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

בגדול,

תיקח כזה איתך מאחורי הרכב, וזה סוגר ת'פינה.

גנרטור נגרר| גנרטורים נגררים| גרור גנרטור| פ.ק גנרטורים ...

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בתאריך 9.10.2024 בשעה 17:15, BassDriver כתב:

לקחת ג'ריקן בנזין (יש כל מיני גדלים, חלק ממתכת וחלק מפלסטיק). לחתוך אותו. להכניס בנק סוללות (רצוי ליטיום איון - קיבולת יחסית גבוהה לגודל). לעשות במארז החיצוני פתח, ולשים בו שקע לחיבור קונקטור לכבל לרכב. לאטום את האריזה היטב (ניתן ב super 7 hytac - מתייבש מהר).
לטעון את המכלול ולוודא טעינה מלאה כל כמה ימים. וזהו.

ולטובת רדנדנסי כדאי לשים קילו שניים אבקת חשמל בבגז'.

פות"ש -- חכם לא נכנס לצרה שפיקח יודע לצאת ממנה. אם אתה לא רוצה שהיא תקבל התמוטטות עצבים נוסף ללחץ של הלימודים, ולא רוצה לחלץ אותה פעם ב, תחליף אסטרטגיה. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

ה Zoe הראשונות שהגיעו לארץ מתהדרות בסוללה של 22KWh וטווח רשמי של בין 210 ל 240 ק"מ.
בפועל אפשר להוציא מהן 120-140 קמ לטעינה מלאה.

בעולם מדווחים על טווח ריאלי של בין 70 ל 90 מייל (110 עד 140 ק"מ).

אני מאמין שבמקרה הספציפי הזה, הנסיעה הלוך (בעליות) קצת תלחיץ מבחינת טווח, אבל החזור יאזן את זה בגדול. עוד יכולות להיות כאן הפתעות לטובה אני מאמין.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 9.10.2024 בשעה 11:27, Haim_gds כתב:

לא ממש גבולי (120 ק"מ?) בהתאם לנסיעה שלה (81 ק"מ) אך עם רכב חשמלי ראשון בחיים אני סובל מחרדת טווח (הרכב שלי הוא E350 בנזין עם טווח של 800 ק"מ/מיכל).

אני יותר מוטרד ממקרים של התקעות לשעות על הכביש עם מזגן עובד וכדומה.

טווח ביצועי של 120 על צריכה של 80 זה על גבול הסביר. ממליץ בחום, או רכב עם טווח גדול יותר, או לוותר על חשמלי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...