Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יכול לשמש כ"ג'ריקן רזרווי" לרכב חשמלי?

Haim_gds

פוסטים מומלצים

אנחנו עומדים לקנות חשמלית משומשת עם טווח יחסית קצר לילדה לתחילת הלימודים שלה באוניברסיטה, מעולם לא היה לנו רכב כזה אז השאלה היא מה עושים אם כתוצאה מטעות במסלול, פקק וכו' הסוללה מתרוקנת באמצע הנסיעה. מה יכול לשמש להטענת חירום על הדרך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחפשים עמדת טעינה קרובה.
למיטב ידעתי אין מטען נייד קומפקטי שיכול להטעין רכב בזמן סביר, אלא אם אתה רוצה להסתובב עם גנרטור בתא המטען.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להוריד אפליקציות כמו פלגשייר או גריבו נוספות, המציינות מיקום עמדות טעינה ציבוריות הפרטיות. בנוסף מומלץ להכיר את דרך ההתחברות האפליקציות של ספקיות החשמל השונות. למרבה הצער, התהליך אינו דומה למילוי דלק בתחנה. בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם טווח הרכב הוא גבולי למרחק היומי שהיא צריכה לעבור כדאי לשקול לוותר על הרכישה. 

מעבר לכך אני כבר שנה וחצי עם חשמלי וחמי כבר יותר משנתיים ומעולם לא 'נתקענו' כי נגמרה הסוללה. 

לטעון כל יום / יומיים את הרכב, ולקחת מספיק מרווח ביטחון כי המד לא מדויק. 

במידה וחלילה קורה ונגמרת הסוללה, הפתרון היחיד הוא גרירה לעמדת טעינה. נראה לי שבפוליסה שלי חברת הביטוח מתחייבת על גרירה לעמדת טעינה בשעת הצורך ללא הגבלת פעמים, אבל כאמור, מי שלא יורד לאילת בהחלטה של מהרגע להרגע לא יזדקק לזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין מרווח בטחון.

או גרירה לעמדת טעינה או לבקש ממישהו שיביא לך גנרטור גדול (לא הקטנים ) שיטעין לך קצת את הרכב. אחרי שעה-שעתיים טעינה עם גנרטור גדול תוכל להגיע כנראה לעמדת הטעינה הקרובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סוללה של רכב חשמלי עולה כ50% מעלות הרכב. 

כל "ג'ריקן" שיכול להיות קיים יהיה יקר וכבד בצורה שהופכת אותו ללא כדאי.

אם זה מדיר שינה מעיניכם, תקנו רכב plugin משומש. עלות התפעול תהיה גבוהה יותר אבל אין פחד להשאר בלי חשמל.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 8.10.2024 בשעה 10:59, לב טוב כתב:

אם טווח הרכב הוא גבולי למרחק היומי שהיא צריכה לעבור כדאי לשקול לוותר על הרכישה.

לא ממש גבולי (120 ק"מ?) בהתאם לנסיעה שלה (81 ק"מ) אך עם רכב חשמלי ראשון בחיים אני סובל מחרדת טווח (הרכב שלי הוא E350 בנזין עם טווח של 800 ק"מ/מיכל).

אני יותר מוטרד ממקרים של התקעות לשעות על הכביש עם מזגן עובד וכדומה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מניסיוני הדל, נסיעה של 81 ק"מ ברכב עם טווח של 120 זה די גבולי. 

קיץ עם פול מזגן ועיכוב קטן בדרך, ואין לה איך לחזור הביתה.

אם יש על ציר הנסיעה שלה עמדה ציבורית שהיא תוכל להטעין שם ברגעים לחוצים, זה נשמע יותר הגיוני.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

אם אלה הנתונים, או שקונים חשמלית אחרת או לא חשמלית.

זה טולרנס נמוך מדי בשביל להמר על זה וכל דבר קטן מוריד מהטווח האפשרי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לקחת ג'ריקן בנזין (יש כל מיני גדלים, חלק ממתכת וחלק מפלסטיק). לחתוך אותו. להכניס בנק סוללות (רצוי ליטיום איון - קיבולת יחסית גבוהה לגודל). לעשות במארז החיצוני פתח, ולשים בו שקע לחיבור קונקטור לכבל לרכב. לאטום את האריזה היטב (ניתן ב super 7 hytac - מתייבש מהר).
לטעון את המכלול ולוודא טעינה מלאה כל כמה ימים. וזהו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, Haim_gds כתב:

לא ממש גבולי (120 ק"מ?) בהתאם לנסיעה שלה (81 ק"מ) אך עם רכב חשמלי ראשון בחיים אני סובל מחרדת טווח (הרכב שלי הוא E350 בנזין עם טווח של 800 ק"מ/מיכל).

אני יותר מוטרד ממקרים של התקעות לשעות על הכביש עם מזגן עובד וכדומה.

גבולי מאוד

ההלוך שלה זה עליות

החזור "אמור" לאזן את זה כי ירידות, אבל זה לא יחזיר הכל

טווח ריאלי 100 ק"מ 

יש לה ספייר 19

לא כיף

רכבת!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, BassDriver כתב:

לקחת ג'ריקן בנזין (יש כל מיני גדלים, חלק ממתכת וחלק מפלסטיק). לחתוך אותו. להכניס בנק סוללות (רצוי ליטיום איון - קיבולת יחסית גבוהה לגודל). לעשות במארז החיצוני פתח, ולשים בו שקע לחיבור קונקטור לכבל לרכב. לאטום את האריזה היטב (ניתן ב super 7 hytac - מתייבש מהר).

וכמה טווח זה יוסיף לה?

לדעתי ק"מ בודדים אם בכלל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, BassDriver כתב:

ואז התעוררת?

• מצחיק 2

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

https://youtu.be/XLUI8R3ky7Y?si=D4XOvhnftTcPk58w

יש גם עוד פתרון:

לחבר אלטרנטור לגלגל.

ולפני שכולם קוטלים.. הפוסט הזה לא נאמר ברצינות.

Screenshot_20240911-143239.png

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...