Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

משהו קצת שונה - גזים בקוקה קולה


taranta

פוסטים מומלצים

לפני 6 שעות, taranta כתב:

 

מי בא איתי לחסום את כביש 4 עד שהחברה המרכזית פותרת את זה?

תכתוב פוסט בפייסבוק שביבי אשם(הוא הראש)

תופתע איזה היענות תקבל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השנקל שלי

השמש והחום. מאוד משפיעים על הגזים, עדיף לקחת שישיות ממרכז המשטח ולא משני השורות העליונות.

קולה בטמפר' מעלה אחת, טעימה יותר (ומזכירה יותר קולה "של פעם"), מקולה בטמפרטורה של 4 מעלות. אני בד''כ לא שותה קולה באמצע שבוע, רק בשבת זורק את הבקבוק לשעה פלוס למקפיא, עולם אחר.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קירור זו כבר אומנות אחרת. בגדול - כל היום במקרר רגיל של 4 מעלות וכשעה וחצי לפני השתיה לשים בפריזר של מינוס 16-17.

זו טמפרטורת ההזעה האידאלית. כאמור - מחפש איפה אפשר למצוא קולה נורמלית מלכתחילה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 שעות, taranta כתב:

נושא שמאוד קשור לפורום רכב...

כבר כמה שנים שבהם אני מרגיש שהקוקה קולה מגיעה כמעט בלי גזים (מה שמכונה באנגלית flat). כלומר כשפותחים אותה יש בה עוד איכשהו מספיק גזים אבל אחרי כמה שעות במקרר הופכת להיות סתם מים עם סוכר.

זה התחיל פתאום בלי סיבה מוסברת. הקטע שפעם בכמה זמן יוצאת לי קולה "כמו פעם". עם תסיסה כמו כשצריך כשפותחים ומלאה גזים. בד"כ כשאני קונה יחד עם פיצריה וכדו'.

לא הצלחתי לשייך את התופעה למקור קניה מסויים, תנאי אחסנה או אפילו מקום בארץ.

בעקיפין זה גרם לי להוריד בצריכת הקולה שלי (שזה כבר סבבה) אבל לפעמים מתחשק לי אחת טובה, עם סטייק או פיצה.

 

עוד מישהו נתקל בזה? יודע איפה אפשר להשיג קולה נורמלית היום?

 

אתה לא לבד. יתכן שההסבר לזה הוא הבחירה מלפני מס' חודשים להיפטר מאטם הפלסטיק הגמיש (בצבע צכלץ) שהיה ממוקם בפקק.

גם ל"בציר" חשיבות מכרעת באיכות של המשקה. כל בקבוק עם תוקף של חודש-חודשיים קדימה לרוב יכיל טעם לוואי מבחיל. כשאני בורר את הקולה שלי אני תמיד הולך על בציר של 3-4 חודשים קדימה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עזבו את הגזים, מישהו שם לב שהחליפו פקק לפני מספר שנים ועכשיו כמעט בלתי אפשרי לפתוח בקבוק חדש בלי להירטב מעט באצבעות? השיטה שלי היא לפתוח לאט אבל לא תמיד מתמזל מזלי..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קוקה קולה משתמשת בממתיקים שונים באיזורים שונים בעולם,

אולי קיבלנו את הגרסה מסירופ תירס שהיא פחות טעימה.

הזדמנות להפסיק עם המשקה המגעיל הזה לפני שתקבלו סכרת.

 

 

 

 

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

 המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, Aviv13467 כתב:

עזבו את הגזים, מישהו שם לב שהחליפו פקק לפני מספר שנים ועכשיו כמעט בלתי אפשרי לפתוח בקבוק חדש בלי להירטב מעט באצבעות? השיטה שלי היא לפתוח לאט אבל לא תמיד מתמזל מזלי..

כלל. כול בקבוק מוגז שתיפתח אותו כשהוא עומד והמים בפנים לא מתנדנדים הוא לא גולש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, taranta כתב:

העניין של השמש והטלטולים

טלטולים ושמש דופקים את הקולה והטעם שלה, ובעיקר מוציא את הגזים.

 

לפני 16 דקות, דובצע כתב:

הוא לא גולש

איך יגלוש אם אין לו גלים וגלשן?

 

בחזרה לנושא השרשור-

קולה תוצרת ביתי ניסיתם?

עקרונית רוב הסרטונים מבוססים על העבודה של הבחור הזה.

 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאשר מוסיפים CO2 (הגז שחסר לכם), עושים את זה כאשר הנוזל קר. מה זה קר ?  קפוא. ככה הגז מתמוסס בתוכו בצורה מיטבית.

במהלך השינוע והמכירה, הבקבוק נמצא בטמפ' חוץ (כיום טמפ' של 30+), כך שהגז (CO2) מאבד את הקשר/אפיניות עם נוזל הקולה עצמו, כך שהוא נמצא בחלל הבקבוק (לכן הבקבוק "קשה").

אם פתחתם את הבקבוק כאשר הקולה לא מספיק קרה - הגז שהיה בחלל הבקבוק פשוט בורח החוצה.

ונשאר רק מעט גז מומס בקולה.

הפתרון הכי טוב שאני חושב עליו (אך לא ניסיתי מאחר ואינני שותה קולה) - לקרר את בקבוק הקולה כמה שיותר (אך לא להגיע למצב של הקפאה). זה אמור לגרום לגז ה-CO2 להתמוסס שוב פעם עם הנוזל.

ואז כאשר אתם שותים, אתם מרוויחים פעמיים :

1. הקולה קרה (למרות שיש מי שהיא משקרת לו...).

2. יש הרבה גז

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, guya72 כתב:

כאשר מוסיפים CO2 (הגז שחסר לכם), עושים את זה כאשר הנוזל קר. מה זה קר ?  קפוא. ככה הגז מתמוסס בתוכו בצורה מיטבית.

אתה כותב את זה מידיעה?

זה נשמע כמו משהו עם אופרציה מטורפת, לקרר כזו כמות של נוזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

מעניין לעניין באותו עניין-

יש לי חבר שקבוע מכניס בקבוק קולה זירו לפריזר בלי להגיד לי ואז שוכח להוציא.

אתמול נתקלתי בבקבוק כזה, סיקרן אותי אם יש בו עוד קצת גזים ואם אפשר לשתות אותו. גזים דווקא נשארו (לא משתווה לקולה חדשה אבל ניתן לשתיה), הטעם מצד שני היה מזעזע- ההקפאה הפרידה את המים מהתרכיז שהפשיר קודם, אם אתם רוצים לדעת איזה טעם יש לאספרטיים טהור- לכו על זה. טעם כימיקלי מתוק מגעיל, מזעזע.

  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, - XM - כתב:

רק בשבת זורק את הבקבוק לשעה פלוס למקפיא, עולם אחר.

לא. 

לא!!!

קולה שהוקפאה מהר, טעמה שונה מקולה שעברה קירור איטי. 

אני לא אוהב את הקולה "מהפריזר". יש לה טעם קצת מוזר. 

קשה לי להסביר את זה במילים.

לפני 28 דקות, אלעדית כתב:

זה נשמע כמו משהו עם אופרציה מטורפת, לקרר כזו כמות של נוזל

תהליכים תעשיתיים זה עולם אחר, כן... 

ראית פעם איך עושים פיסטור לחלב? חביות ענקיות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...