Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

משהו קצת שונה - גזים בקוקה קולה


taranta

פוסטים מומלצים

לפני כשעה, RedLabel כתב:

פעם הבקבוקים היו מגיעים עם מין אטם גומי כזה בתוך הפקק.

בערב אבדוק- לדעתי האטם גומי עדיין קיים, רק שהפך להיות שקוף בשנים האחרונות (היה כחלחל פעם). 

לפני 55 דקות, taranta כתב:

סגירת הפקק "חזק" לא עוזרת היות והגזים בורחים לאוויר שבתוך הבקבוק.

לגזים יש נקודת רוויה, שבו הם לא יכולים להמשיך ולברוח לתוך בקבוק שהוא אטום היטב. לראייה, קולה שתטלטל לא תקבל הרבה קצף בתוך הבקבוק, אבל כשתפתח אותה, רצוי שיהיו לך בגדים להחלפה (ולא לפתוח אותה מעל הלפטופ. ) אבל כן, זה לא פותר את הבעייה, רק מקטין את ההיקף שלה. 

לפני 55 דקות, taranta כתב:

קולה בזכוכית טעימה יותר פשוט כי אין טעם לוואי של פלסטיק. 

יש מחקרים רבים ושונים לגבי איך מיכל הקיבול (כוס), החומר ממנו הוא עשוי והצורה שלו משפיעים על הטעם של המשקה. זה למה לוויסקי יש כוסות בצורה X, לברנדי בצורה Y וכדומה. 

קולה בזכוכית טעימה יותר בגלל צורת הבקבוק ועובדת היותו מזכוכית, פחות בגלל "טעם לוואי" של פלסטיק. תמזוג קולה מבקבוק פלסטיק לכוס זכוכית, גם שם תרגיש הבדל בטעם*.

 

*=יחידי סגולה מרגישים הבדלים בטעם, אני אחד מהם. גם במבחן עיוור, בצעירותי, ידעתי לזהות קולה מול פכסי מול RC, היום אני כבר פחות הרפתקן ולא מתנסה עם המשקאות ה"נחותים"- כך שאני כבר לא זוכר את הטעם שלהם...

לפני 55 דקות, taranta כתב:

הנקודה העיקרית היא - לאן הגזי םהלכו מלכתחילה? כולנו יודעים שהיה יותר טוב קודם. מה השתנה ולמה לעזאזל מדי פעם עדיין מקבלים קולה נורמלית?

יש לי פתרון חלקי לשאלה.  עדיין צריך לעבור PEER REVIEW. 

בסופר שאני רוכש בו, הרבה פעמים הם מסדרים מחדש את השישיות על המשטח החדש שנפתח, אחרי שהוא קצת מתרוקן- דהיינו, פשוט זורקים את השישיות לגובה. מקביל לטילטול שלהן. 

לחילופין, במשטח גבוה שעוד לא פורק, יש זמן גבוה של חשיפה לשמש לפני שמכניסים את הסחורה למחסן. 

2 מקרים אלו לא מיטיבים עם הגזים. אתה מקבל פתיחה עצמתית במקרה הראשון, ופתיחה "דרדלה" במקרה השני. ובכל מקרה, הרבה גזים לא יהיו שם. 

תוסיף לזה את איכות הכבישים בארץ, אופן הנהיגה שלך ו\או של השליח של הסופר, מהמורות מהירות בדרך הביתה וכדומה- והנה, עוד טלטלות קשות. 

פיתחתי נוהל קבוע שבו אני לא לוקח את השישיות שעברו טילטול (הידיות של השישיה נראות שעבר עליהן משהו לא טוב אם הן משומשות) ומשתדל מאד שלא לקחת שישיות מהקצוות של המשטח, כי אלו בדיוק השישיות שעמדו בשמש הכי הרבה זמן. אני לוקח מהחלק הפנימי יותר. 

 

  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קולה היא שקרנית.

אם אתה רוצה לדעת את הטעם  האמיתי שלה - תטעם בטמפ' החדר בלי גזים.

פתאום "טעם החיים" מוציא לך את החשק לחיות...

 

גם במאפים זו אמת המידה שלי. אם הוא טעים למחרת כשהוא קר, אז הוא איכותי וטוב.

 

בבית כשבא לנו משהו תוסס ומתקתק, אני לוקח 'שוט' של מיץ חמוציות או רימונים,

מוסיף סודה וקרח, וקורא לזה מיצווה (קיצור של מיץ-ורוד...)

 

*למרות האמור לעיל פעם-פעמיים בשנה אני חוטא בקולה זירו,

בבקבוק קטן עדיף מזכוכית (מתחמם לאט יותר) ולרוב זורק חצי

כי אחרי כמה דקות זה כבר מרגיש לי די דוחה.

  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשבתי על העניין של השמש והטלטולים אבל מה בדיוק השתנה בשנים האחרונות?

 

לגבי הגזים שבורחים לתוך הבקבוק - דבירתי פעם עם דוקטורנטית לכימיה על זה. נתנה לי את הנוסחה המדוייקת - בקצרה, הם בורחים. ועוד איך.כמובן הכל תלוי ביחס הנוזל\אוויר (יעני עד כמה הבקבוק התרוקן).

לפני 1 דקה, BoazB11 כתב:

קולה היא שקרנית.

אם אתה רוצה לדעת את הטעם  האמיתי שלה - תטעם בטמפ' החדר בלי גזים.

פתאום "טעם החיים" מוציא לך את החשק לחיות...

 

 

 

גם סטייק הוא שקרן. וגלידה. ובירה. יש טמפרטורות שצריכים להגיש בהם דברים. מה לעשות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, taranta כתב:

גם סטייק הוא שקרן. וגלידה. ובירה. יש טמפרטורות שצריכים להגיש בהם דברים. מה לעשות.

ברור. אבל לפעמים הטמפ' מסווה את פרצופו האמיתי של המוצר.

סטייק - אני לא יודע כי אני לא אוכל.

גלידה - יש תעשייתיות ששומרות על המרקם גם בטמפ' החדר, כמו גוש מרגרינה.

הבייתית שאני מכין נהדרת גם בתור שייק (פירות, יוגורט וסוכר).

בירה - תספר את זה לבריטים... כמה פעמים החזרתי גינס עד שהבנתי ש'ככה זה'.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, taranta כתב:

חשבתי על העניין של השמש והטלטולים אבל מה בדיוק השתנה בשנים האחרונות?

לדידי, כלום ושום דבר. אני משתמש באותה הצורה כמו בכל השנים שעברו, ולא מרגיש הבדלים משמעותיים באיכות. יש את השישיות היותר מבעסות, פעם ב-, שלרוב הן אלו שלא שמתי לב שעברו מישטוח מחדש. 

לפני 3 דקות, taranta כתב:

לגבי הגזים שבורחים לתוך הבקבוק - דבירתי פעם עם דוקטורנטית לכימיה על זה. נתנה לי את הנוסחה המדוייקת - בקצרה, הם בורחים. ועוד איך.כמובן הכל תלוי ביחס הנוזל\אוויר (יעני עד כמה הבקבוק התרוקן).

כן, יש פיעפוע, וכן, יש נוסחאות מפה ועד למחרתיים, וכן, יש משמעות לכמות הבקבוק המלא\ריק, עד כאן הכל נכון. 

אבל מה שלא נלקח לחשבון הוא מימד הזמן. 

כמו שציינתי, כדי להילחם בתופעה של האיכככככס, אני גומר את הבקבוק יחסית מהר. חוטא בבקבוק אחד ליום בממוצע של 1.5 ליטר. לא יכול לסבול בקבוקים שהיו פתוחים יותר מכמה שעות, הקירור מחדש פוגע בטעם. 

בקבוק שעובר שעות במקרר, יש יותר זמן לגזים לפעפע החוצה מתוכו. כמה שהבקבוק יותר ריק, לגזים יש יותר נפח פנימי להתפשט ופחות נוזל שמונע את אפשרות הפיעפוע החוצה מהבקבוק (איפה שיש מולקולות של נוזל = גדולות, לא יכולות לברוח מולקולות גז = קטנות כי דרכן חסומה). 

ההסבר התיאורטי הכולל נוסחא זה מצויין... בפועל, החיים קצת יותר מסובכים. 

הדברים נכתבו ע"י לבורנט, בוגר מגמת כימיה תעשיתית (בתיכון). 

אני לא מתווכח עם הדוקטורנטית, במיוחד לאור העובדה שלא רשמו פה את ההסבר המלא (כולל את הנוסחא) שיכול להיות שמתייחס לאפקט הזמן וכו. אני כן משתמש בידע ובניסיון חיים שלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה. לחסה אין טעם בכל טמפרטורה שהיא...

 

גלידות כמו שאתה מזכיר אכן מבחילות. אוכל רק גלידות שמנת. מה שאתה מכין זה יותר פרוזן יוגורט (גם נחמד).

ובוא נאמר שלא במקרה לא יצא לך בזמן האחרון לומר - בא לי לצאת למסעדה בריטית...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

THE TASTE OF THEIR FOOD AND THE FACE OF THEIR WOMEN MADE THE BRITISH MEN THE  BEST SAILORS IN THE WORLD - iFunny

  • מצחיק 4

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, ברווז כתב:

לדידי, כלום ושום דבר. אני משתמש באותה הצורה כמו בכל השנים שעברו, ולא מרגיש הבדלים משמעותיים באיכות. יש את השישיות היותר מבעסות, פעם ב-, שלרוב הן אלו שלא שמתי לב שעברו מישטוח מחדש. 

 

 

 

אז אני מדבר על ההבדל שאני חש בשנים האחרונות. מלכתחילה מתחיל בינוני מינוס ואז באמת צריך לסיים מהר. רוצה מלכתחילה טוב.

 

כשהייתי צעיר הייתי חי על קולה. משתדל לצמצם וזה מבאס שנגמר מהר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, taranta כתב:

חשבתי על העניין של השמש והטלטולים אבל מה בדיוק השתנה בשנים האחרונות?

 

לגבי הגזים שבורחים לתוך הבקבוק - דבירתי פעם עם דוקטורנטית לכימיה על זה. נתנה לי את הנוסחה המדוייקת - בקצרה, הם בורחים. ועוד איך.כמובן הכל תלוי ביחס הנוזל\אוויר (יעני עד כמה הבקבוק התרוקן).

 

 

גם סטייק הוא שקרן. וגלידה. ובירה. יש טמפרטורות שצריכים להגיש בהם דברים. מה לעשות.

 

60 שניות על בקבוק וגזים  -

בתור מהנדס מעולם הפיזיקה וחשמל שקצת למד כימיה פעם פעם -

יש רוויה של גז- כלומר מהי כמות הגז CO2 המקסימלית שיכולה להיות מומסת  בתוך הנוזל עצמו (כאילו חבויה, כמו מים מלוחים למשל, תשים מלח במים וערבב ותמשיך ככה ובשלב מסויים זה יפסיק להיות מומס).

זה תהליך של שיווי משקל בין הגזים בנוזל לבין האוויר שמעל הנוזל.

זה גם תלוי בטמפ, אבל לא מכיר עד כמה הקשר רווית גזים לעומת הטמפ הוא חזק.

ההגיון שלי אומר שבטמפ נמוכה הנוזל יכיל פחות גזים מומסים.

נניח שתית מהר מהר,  ואטמת לחלוטין את הבקבוק. אז הגזים שנשארו בנוזל, מבצעים תהליך שיווי משקל עם האווויר שבבקבוק. אז תרגיש שיש שם פחות גזים. כמה זמן לוקח להגיע לשיווי משקל? זה כבר נקרא קינטיקה. זה כבר לא למדתי לדעתי.

 

כל זה מתייחס למערכת סגורה. מערכת פתוחה עם דליפה, כל העסק משתנה ואי אפשר לשיווי משקל מוחלט.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
עילגות מתקדמת
  • אהבתי 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, taranta כתב:

תראה. לחסה אין טעם בכל טמפרטורה שהיא...

 

גלידות כמו שאתה מזכיר אכן מבחילות. אוכל רק גלידות שמנת. מה שאתה מכין זה יותר פרוזן יוגורט (גם נחמד).

חבר אמר לי פעם "חסה זה האוכל של האוכל שלי"

 

הייתי מכין גם גלידות שמנת, עם שמנת מתוקה שכבר הרבה זמן חסרה על המדפים,

אז עברתי ליוגורט ולא נראה לי שאחזור.

שוט קטן של וויסקי טוב בתערובת שומר על מרקם קצת רך, ואין את טעם הלוואי שנשאר מהשמנת.

מה שכן משדרג זה חלב משומר ממותק...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, KipodYam כתב:

נניח שתית מהר מהר,  ואטמת לחלוטין את הבקבוק. אז הגזים שנשארו בנוזל, מבצעים תהליך שיווי משקל עם האווויר שבבקבוק.

תיאורטית - אם שמים בפקק ונטיל ומנפחים את הבקבוק עם קומפרסור

הגזים אמורים להישאר בקולה/סודה ולא לברוח, או שאני טועה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, KipodYam כתב:

ההגיון שלי אומר שבטמפ נמוכה הנוזל יכיל פחות גזים מומסים.

אכן יש רוויה של גז (וכבר אמרתי את זה), אבל הטמפ' משפיעה על גזים ביחס הפוך ממה שכתבת. בגדול. 

חום נותן לגז אנרגיה להתפשט ולצאת מחוץ לנוזל. הקור גורם לגזים להישאר מומסים.

הסבר אינטואטיבי (בגדול, ט.ל.ח ושות'): חנקן נוזלי יישאר נוזלי זמן רב יותר בבקבוק סגור מאשר בבקבוק פתוח. אולי זה לא ההסבר הכי טוב ויעיל לסיטואציה. אבל קשה לי לחשוב בשלוף על אחד אחר. 

בועז, אתה לא טועה. אבל כמובן שלאחר הפתיחה הגזים יוכלו לברוח בחופשיות, כן?

ראיתי לא מזמן סרטון משעשע על עובדים במתקן קידוח תת ימי (או RIG אחר כלשהו, עמוק מתחת לים). מר בחור שם ניער פחית קולה בצורה אגרסיבית מאד, אבל בגלל הלחץ שבו הם חיים, כשהוא פתח את הפחית מיד אחרי הניעור לא קרה כלום. פשוט נפתחה הפחית, בלי להשפריץ ובלי שום דבר. 

 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, taranta כתב:

יש מצב שאנחנו חברים? משפט קבוע שלי. יחד עם "לאוכל יש הורים".

אם קוראים לך א' ואתה לא אוכל "דברים קטנים" כמו אורז ואפונה, וטורף סטייק מדמם בשני ביסים - אז זה אתה...!

 

ל"אוכל יש הורים" (או גורים) זה משפט של טבעונים, לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, BoazB11 כתב:

ל"אוכל יש הורים"

כל המרבה, הרי זה משובח. 

מצויין, זה עוד 2 מנות. אני בעד.

גם הם מוזמנים לעל האש. 

 

אני רק מקפיד לא לבשל תרנגולת בחלב אימה. יש גבול. 

  • מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...