Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

משהו קצת שונה - גזים בקוקה קולה


taranta

פוסטים מומלצים

לפני 17 שעות, taranta כתב:

נושא שמאוד קשור לפורום רכב.

נפלת בדיוק על הבן אדם שחושב על דברים כאלה

אז ראשית הקשר הוא שברכב יש מתקן לשים פחיות

לגבי הקולה. בארץ יש 2 מפעלים 1 ב״ב 2 רמאלה של רמאלה יותר מתוק ופחות גזים אך אני יודע? קניתי בנעלין ליפני עשור. והפחית שונתה לצרה וגבוהה-צריך ליבדוק אם זה מהם

ליפני כשנתיים עבדתי בקיוסק והגיעו פחיות שמנות-שכיום הם רק למכונות ובוודאות הם היו מעולות יותר 

דעתי שבאמת יש כיום קולה לא איכותית ובאמת צריך לדעת מה המקור שלה כי זה או רמאלה או קומבינה של מישו בייצור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 37 דקות, BoazB11 כתב:

תיאורטית - אם שמים בפקק ונטיל ומנפחים את הבקבוק עם קומפרסור

הגזים אמורים להישאר בקולה/סודה ולא לברוח, או שאני טועה?

לדעתי בגדול כן אבל - כשאתה מנפח אתה דוחס אוויר, תערובת גזים. באוויר יש מעט מאוד CO2.

השאלה עד כמה הגזים שבאוויר רוצים להיכנס לקולה לעומת הCO2 שרוצה לברוח מהקולה.

 

אני לא יודע מתי ואיך שמים את הגזים בקולה.  האם זה יוצא מהרבה נקודות כדי ליצר הרבה בועות קטנות שיתמוססו בקולה?  זה קורה בבקבוק עצמו או לפניו?

 

אם תסתכלו על בקבוקי סודה סטרים, יש קו מילוי שמסומן. למיטב הבנתי זה למנוע מצב שמילאת המון נוזל, דחפת לצוכו המון גז וסגרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, דובצע כתב:

נפלת בדיוק על הבן אדם שחושב על דברים כאלה

אז ראשית הקשר הוא שברכב יש מתקן לשים פחיות

:rofl:

לגמרי נכון. 

ואל תשכח גם אביזרים אפטר-מרקט לפתיחת בקבוקי, אה, קולה- בזמן הנסיעה.

מוצר זה זכה בפרס דארווין:

What could go wrong? - Trapperman Forums

לפני 26 דקות, דובצע כתב:

הפחית שונתה לצרה וגבוהה

קוקה קולה העולמית עשתה את השינוי כי השוק האמריקאי (ואולי עוד שווקים ברחבי העולם) חושבים שפחית גבוהה מכילה יותר נוזלים לעומת פחית שמנה. 

מצטער לומר לכם שאני לא מתלוצץ. 

כמובן שאף אחד לא יאמר את זה מפורשות... יש נסיונות להסביר את זה בדרכים אחרות, יותר נעימות לאוזן, כמו כאן.  אבל אני בטוח שהסיבה האמיתית היא זו שכתבתי.  נתקלתי בהסברים אפשריים מעניינים למדי, כמו היכולת לשים יותר יחידות על המדף ועוד כמה הברקות. אבל, לדעתי-כמו שבארה"ב היה לחברה כלשהי ניסיון להביס את המכירות של בורגר הדגל של מקדונלדס, שהוא 1/4 פאונד, עם המבורגר שהוא 1/3 פאונד

האמריקאים היו בטוחים שהשליש קטן יותר מהרבע. המוצר נכשל לחלוטין. 

1 ק"ג = 2.2 פאונד, בערך. למי שסקרן. 

 

לפני 15 דקות, KipodYam כתב:

לדעתי בגדול כן אבל - כשאתה מנפח אתה דוחס אוויר, תערובת גזים. באוויר יש מעט מאוד CO2.

השאלה עד כמה הגזים שבאוויר רוצים להיכנס לקולה לעומת הCO2 שרוצה לברוח מהקולה.

מי אמר שהם רוצים להיכנס לקולה?...

לחץ=פיזיקה, לא כימיה. גזים עוברים מלחץ גבוה ללחץ נמוך כדי שיהיה להם קל להתפשט. 

אם אתה ממלא את ה"אוויר" בבקבוק עם משהו דחוס בלחץ, לגז שבנוזל לא יהיה רצון לצאת מאיזור הנוחות שלו. 

לפני 15 דקות, KipodYam כתב:

אני לא יודע מתי ואיך שמים את הגזים בקולה. 

כשחושבים על זה- גם אני לא. מניח שזה בערך כמו בסודהסטרים, רק בקנה מידה... אחר. או כמו בקולה שבקולנוע.

רוצה לאמור, דוחפים גזים לתוך תמיסת תרכיז. 

לפני 15 דקות, KipodYam כתב:

אם תסתכלו על בקבוקי סודה סטרים, יש קו מילוי שמסומן. למיטב הבנתי זה למנוע מצב שמילאת המון נוזל, דחפת לצוכו המון גז וסגרת.

הגז גם צריך מקום איכסון. 

אם תמלא את הבקבוק עד הקצה בתרכיז+מים, כשתדחוף פנימה גם גז, יברח לך הנוזל החוצה או שלא תצליח לדחוף פנימה כמות מספיקה של גז או גם וגם. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, ברווז כתב:

אביזרים אפטר-מרקט

מסתבר שכבר חשבו על זה.

הבחור בסרטון בדק, אבל זה ארוך ומייגע אז לא ממש התעמקתי.

בסוף הוא נתן ציון של 4.8...

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כצרכן זירו על בסיס קבוע, גם אני שמתי לב להרבה מדי מקרים שבקבוקים חדשים יש בהם הרבה פחות גזים מהרגיל.. אין לי הסבר וזה ממש מבאס.

הזכרתם לי אבל שלפני הרבה שנים 'פיתחתי' בדיוק פטנט כזה כמו שהוזכר פה - פקק עם ונטיל שפשוט חתכתי מפנימית של אופניים והכנסתי דרך חור עגול בפקק, בשילוב עם קומפרסור ב-50 שח, 

הצלחתי לפתור את הבעיה שהציקה לי - כל בקבוק של ליטר וחצי היה שורד אצלי עד החצי ליטר האחרון בערך, שם כבר הפך לחסר גזים כמעט.

וזה בגלל הבעיה שלא משנה כמה חזק תסגור את הפקק - הגזים בורחים לחלל הבקבוק. ככל ששותים יותר ויש פחות נוזל, יש יותר חלל שצריך להתמלא בגז דחוס עד שמגיע לשיווי משקל.

ואז בכל פתיחה לשתות שלוק - כל התהליך מתחיל מחדש.

image.thumb.png.b07d89346840c1b9875ed4bb8c7093e4.png

 

אחרי כמה חודשים שהעסק הוכיח את עצמו לגמרי - נשברתי, לא היה לי כוח לחבר ולנפח אחרי כל פעם שאני שותה.

כבר חשבתי על השלב הבא - לעשות מערכת אוטומטית שתשב במקרר ותנפח את הבקבוק ברגע שמכניסים אותו.. אבל זה כבר היה מעבר ליכולות שלי :)

אחרי כמה שנים צצו כל מיני פתרונות דומים באליאקפרס - משאבות יד למשל :

https://www.aliexpress.com/item/1005006111902176.html?spm=a2g0o.productlist.main.7.1dbc4wa94wa9EB&algo_pvid=1d6ac411-e55a-4cb0-ac30-1e85d9f4a6d6&algo_exp_id=1d6ac411-e55a-4cb0-ac30-1e85d9f4a6d6-3&pdp_npi=4%40dis!USD!3.64!3.64!!!25.73!25.73!%4021010c9c17264006273116032e89f0!12000035801803203!sea!IL!136187306!X&curPageLogUid=acrtTZTtaUJW&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

 

אבל זה עדיין טירחה גדולה מדי. הפתרון הוא כנראה לעבור לבקבוקים של חצי ליטר, אבל זה לא כלכלי. אני עדיין זורק שליש בקבוק בממוצע.

 

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני פתרתי את הבעייה בדרך אחרת. 

במידה וקרה ולא סיימתי בקבוק שלם (קורה לפעמים), 

אשתי שותה את מה שנשאר :LOL:

לה אין בעייה עם הטעם\גזים.

  • אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שהבנתי מההסבר של הדוקטורנטית הנ"ל שהוספת לחץ אוויר תעזור קצת אבל לא מספיק.

 

משהו בקשר לצפיפות של הגז מול האוויר הדחוס. לא זוכר בדיוק. היא אמרה שאפשר למלא בCO2 את הבקבוק אבל זה כבר מוגזם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בזמנו עשיתי ניסוי פשוט - לקחתי בקבוק חדש ומזגתי ממנו חצי כוס (בזהירות רבה), לבקבוק ריק שאותו ניפחתי ועוד חצי כוס לבקבוק ריק עם פקק רגיל.

שמתי במקרר 4 בקבוקים - אחד חדש לגמרי וסגור, אחד שחסרה לו כוס וסגור עם הפקק הרגיל, ואחד שיש בו רק חצי כוס והוא מנופח בלחץ. ואחד עם חצי כוס ופקק רגיל.

נתתי לזה שבוע לעמוד ואז בדקתי - 

הגזים בבקבוק המנופח היו כמו בבקבוק שהייתה חסרה לו כוס אחת, ובהבדל ממש קטן מבקבוק חדש. 

הבקבוק שהייתה בו חצי כוס ולא נופח - הקולה הייתה בלי גזים בכלל.

אז באופן ברור המנגנון של הניפוח עובד מצויין ומונע בריחת גזים.

 

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 43 דקות, ברווז כתב:

אני פתרתי את הבעייה בדרך אחרת. 

במידה וקרה ולא סיימתי בקבוק שלם (קורה לפעמים), 

אשתי שותה את מה שנשאר :LOL:

לה אין בעייה עם הטעם\גזים.

היא קצינה לשעבר?? 

בצבא היינו קוראים לזה "קולה קצינים". הקצינים היו שבוזים ועייפים כל כך שאם היית מביא להם גם שאריות קולה, היו שותים את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקבוק שיושב יותר זמן מהיצור יש בוא פחות גזים. צריך לבדוק אולי ממוצע הזמן שהבקבוקים יושבים במחסנים יותר ארוך. קונים יותר כדי לחסוך עליית מחירים עתידית. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, KipodYam כתב:

 

60 שניות על בקבוק וגזים  -

בתור מהנדס מעולם הפיזיקה וחשמל שקצת למד כימיה פעם פעם -

יש רוויה של גז- כלומר מהי כמות הגז CO2 המקסימלית שיכולה להיות מומסת  בתוך הנוזל עצמו (כאילו חבויה, כמו מים מלוחים למשל, תשים מלח במים וערבב ותמשיך ככה ובשלב מסויים זה יפסיק להיות מומס).

זה תהליך של שיווי משקל בין הגזים בנוזל לבין האוויר שמעל הנוזל.

זה גם תלוי בטמפ, אבל לא מכיר עד כמה הקשר רווית גזים לעומת הטמפ הוא חזק.

ההגיון שלי אומר שבטמפ נמוכה הנוזל יכיל פחות גזים מומסים.

נניח שתית מהר מהר,  ואטמת לחלוטין את הבקבוק. אז הגזים שנשארו בנוזל, מבצעים תהליך שיווי משקל עם האווויר שבבקבוק. אז תרגיש שיש שם פחות גזים. כמה זמן לוקח להגיע לשיווי משקל? זה כבר נקרא קינטיקה. זה כבר לא למדתי לדעתי.

 

כל זה מתייחס למערכת סגורה. מערכת פתוחה עם דליפה, כל העסק משתנה ואי אפשר לשיווי משקל מוחלט.

 

תקשיבו למה שהוא אומר. בבקבוק קולה שמים יותר גז ממה שהנוזל יכול להכיל.  מכירים את זה שהבקבוק קשה כמו אבן? זו הסיבה.  אי אפשר לדחוף יותר גז לנוזל.

הפתרון לשתות קולה מיד ולא להשאיר בקבוקים חצי ריקים כמה שעות.

או לעבור לפחיות.

 

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

 המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

אני פתרתי את הבעיה בדרך אחרת.

הפסקתי לשתות קולה וכל משקה מוגז אחר בתחילת שנת 2008, מאז שתיתי רק כוס אחת עוד כשהייתי חייל.

לפני 9 שנים הייתי באוקראינה ובטעות קניתי סודה במקום מים רגילים, החלטתי לשתות. זה הרגיש מצמש מוזר, אבל מרענן.

 

  • אהבתי 1

מתכלה מתחת לכיסוי:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

 

המחליפה: Alfa 159 TB

עם חלונות חשמל ונעילה מרכזית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...