Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אנחנו מתכננים לטוס לשוויץ שבוע הבא והזמנו רכב לכל השהות (איסוף והחזרה בנמל תעופה ציריך). 

זו פעם ראשונה שאנחנו שוכרים רכב בחו״ל אז נשמח לשמוע טיפים או דברים שכדאי לדעת לפני. 

אנחנו מודעים לזה שנצטרך לנהוג עד 5 קמש מתחת למותר בגלל אופי האכיפה שלהם ושצריך לוודא שיש מדבקה של כבישי אגרה (אמור להגיע בכל רכב השכרה, ואם אין מדבקה אז לברר אם זה דיגיטלי). 

קראתי איפהשהו שיש אצלם חוק שאסור להשאיר רכב מונע בחניה/עצירה יותר מ-3 דקות. 

השאלה היא אם אתם מכירים עוד דברים שחשוב שנדע לפני, בין אם בנהיגה ובין אם בטיול עצמו, נשמח לשמוע. 

תודה מראש!

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

אם אני לא טועה, יש שם איסור על שימוש במגלה רדאר, ואסור לדווח על משטרות באפליקציות ניווט. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אחח שוויץ. אחת המדינות היפות באירופה.

מבחינת רכב - לוודא שיש לכם ביטול השתתפות עצמית, חוסך המון כאב ראש. עדיפות דרך חברת ההשכרה, אך אפשר גם דרך חברת הביטוח דרכה עשיתם ביטוח נסיעות.

מומלץ גם gps, או טלפון עם חבילת גלישה טובה.

כמובן להקפיד על מהירות (ולשים לב לשילוט), חניה וכדומה. בגדול, כשיוצאים מהערים הגדולות, זה לא מסובך מדי. הכבישים מעולים והנהגים אדיבים.

אגב, לעיתים, עדיף לקחת רכבת ולהינות מהנסיעה ומהנוף. למשל, אם תרצו להגיע לביקור יום בצרמט מאזור אינטרלאקן. 

פורסם

עברות תנועה נאכפות בשוויץ בדיוק האופייני להם. לכן בתוך הערים סע ״כמו סבתא״ ואל תמהר. מצד שני אל תעכב את התנועה. 

אה, ואל תצפור בכלל. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

פעמיים הייתי בשווייץ.

ב-2010 טיילנו בחלק הצפוני. לנו בעיירה Weil Am Rhein שהיר פרבר של באזל, בצידו הגרמני של הגבול. המלון עלה חצי ממחיר מלון דומה בצד השווייצרי. טיילנו בצפון המדינה (בעיקר קנטונים דוברי גרמנית) באזורי לוצרן, אינטרלאקן שפהאוזן ועוד (לא זוכר את הפרטים). הנהיגה לא היתה בעייתית, נהגתי כמו בטסט ולא היתה בעיה מיוחדת.

בפעם השניה הדעתי לשווייץ ב-2019 ואת חוויותי סיכמתי כאן. הפעם ביקרנו בעיקר באזורים דוברי צרפתית, והנהיגה היתה קשה מאוד. למרות שאני מקפיד להתכונן היו כל מיני דברים מוזרים, למשל בלוזאן רמזור ירוק שכבה לפתע, התברר שזה מחסום של רכבת קלה, עם רמזור ירוק, ובלי הרמזור האדום שאני מכיר ממקומות אחרים.

המלצותי:

1. לנהוג לגמרי לפי הספר.

2. לחפש ברשת ״driving in Switzerland״ וללמוד היטב מכמה אתרים.

3. ללמוד את חוקי החניה, וכשאתה שוכר רכב לוודא שיש לך ״דיסקית חניה״.

4. לוודא שיש לך כרטיסי אשראי עם מסגרת מספקת, כי חברת השכרת הרכב תחסום מסגרת בגובה ההשתתפות העצמית וגם מלונות חוסמים מסגרת.

5. לרכוש את כל הרחבות הביטוח. יקר, אבל נותן שקט נפשי.

6. לא להכנס ברכב למרכזי ערים גדולות. לחנות ב״חנה וסע״ בשוליהן ולהכנס  צח ״צ (או ללון בשולי העיר ולהכנס בתחב״צ). לחנות בחניונים מסודרים גם אם זה כרוך בכמה פרנקים וקצת הליכה. בכלל תחבורה ציבורית באירופה, במיוחד במדינות דוברות הגרמנית, זו חוויה שכל ישראלי צריך לחוות.

7. בקבלת הרכב לחפש כל פגם זעיר ולוודא שנרשם בטופס ההשכרה. פחות קריטי אם יש לך ביטול השתתפות עצמית מלא.

8. צודק @discoTD5 -איסור מוחלט על גלאי רדאר או החזקת רשימות, מפות או אפליקציות שמדווחות על מיקום משטרה ומצלמות. מדובר בעבירה פלילית חמורה של הכשלתֶשוטר.

9. אסור להשתמש במצלמת דרך.

10. לא רק שאין התראה על מצלמות אכיפה, אלא שהן מוחבאות כמו מטעני צד של החיזבאללה. כל פח אשפה או שובך יונים יכול להיות מצלמה מוסווה. וכמות מצלמות האכיפה (רמזור, מהירות, עקיפה מימין, אי שמירת מרחק וכו׳ ) עצומה, בסופו של דבר מולטאנובה חברה שוויצרית.

11. בבחירת מלונות וודא שיש חניה צמודה ופנויה, פה ושם נתקלתי במלונותֶשבהם צריך לשריין חניה מראש.

12. בתכנון הזמנים תןסיף 30% לזמנים שמראות מפות גוגל - זמן לקפה/פיפי, טעויות בניווט או סתם אתר שמצאת בדרך. כמוכן תכנן מספיק זמן לביקור בכל אתר.

13. לא לשכוח מצלמה, וגם פנקס לתיעוד החוויות.

14. לא להתחרפן מהמחירים. שווייץַיקרה מאוד.

זהו. עכשיו שב עם המפות והספר/אתרי הדרכה לתיירים ותכין מסלול הגיוני. ולמרות ההפחדות צא לדרך ותהנה, לשווייץ יופי מיוחד שלה, גם אם הוא סכריני. אגב, מציריך לגרמניה זה לא מרחק גדול, אתה יכול להסיט את הטיול לשם,  הנהיגה יותר נוחה, הנופים נפלאים והמחיר הרבה יותר זול.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נגמר לי זמן העריכה, אז אני רוצה להוסיף:

1. שוויץ חברה באמנת שנגן ועל כן גבולותיה עם שכנותיה פתוחים לגמרי. לכך התכוונתי בהערה על גרמניה, מבחינתך כל אתר ברדיוס נהיגה סביר במדינות החברות באמנה נגיש בלי שום מגבלת מעברי גבול, וכל המדינות הגובלות בשווייץ חברות באמנה.

2. רוב התמרורים דומים לאלה שאתה מכיר מהארץ. ובכל זאת שלושה שחשוב להכיר. האחד הוא תמרור ״דרך עירונית״ שברוב אירופה אינו הבית המוכר אלאה שלט קטן עם שם היישוב , (בד״כ לבן על כחול אבל יש מדינות עם שילוב אחר). ביציאה משטח עירוני תמרור דומה אם קו חוצה, בד״כ אדום או שחור. התמרורים חשובים כי הם מורים על הגבלת מהירות עירונית וסיומה. תמרור שני הוא ״איזור מיתון תנועה״ - שלט מלבני ועליו המילה zone  (או המקבילה בשפת המקום) וציור של תמרור הגבלת מהירות, בד״כ 30 קמ״ש. בניגוד להגבלת מהירות רגילה צומת אינו מבטל אותה, ההגבלה מסתיימת רק בתמרור דומה עם קו אלכסוני חוצה. חשוב מאוד להקפיד על המהירות המוצגת, כי בד״כ מדובר באזורי מגורים ובקרבת בתי ספר ובאזורים אלה גם סטיה של קמ״ש בודד עלולה לזכות אותך בקנס, והמקומות האלה מלאים מצלמות, לפעמים אפילו בצידו האחורי של השלט. והתמרור ה״בעייתי״ האחרון הוא הרמזור לפניה שמאלה. במיגוד לישראל, ברוב העולם רמזורים ישר ושמאלה ירוקים בכיוונים נגדיים יחד. אם העדשה הירוקה עגולה בלי חיצים עליך להתקדם למרכז הצומת ושם להמתין שהתנועה הנגדית תסתיים - רק אז אתה פונה שמאלה. לא לחשוש אם זה מצריך המתנה עד שהרמזור מתחלף, אבל אל תכנס לצומת אם אינך יכול להגיע למרכזה, ואל תופתע כשמישהו יבוא מ7לךצכשיש לך ירוק. עם זאת, אם על העדשה הירוקה חץ שמאלה (או ישר ושמאלה) הפניה ״מוגנת״ ולנהגים שמולך אדום.

• אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני נהגתי במרכזי ערים עם הרכב בשוויץ לפני כחודש, קצת מטומטם לאור העובדה שהתחבורה העירונית מצויינת וחניונים עולים הרבה כסף - אבל בסך הכל לא נתקלנו בקשיים משמעותיים, גם באמצע ציריך ולוצרן היה יותר קל מתל אביב. 3 נקודות חשובות בעיניי: 

1. להגדיר vignette בוויז ובגוגל מאפס - אחרת הוא לא יוריד אתכם לכבישים מהירים ולוקח זמן לקלוט את הטעות הזאת

2. לחנות רק בחניונים מסודרים, לא להסתבך עם חניות עירוניות כי יש להם חוקים מסובכים (חניות ציבוריות בצבעים מסוימים, יש מגבלות על כמות הזמן שמותר לחנות - בד"כ שעה אחת וצריך לשים על החלון מעין כרטיס שמעיד על שעת.החניה)

3. לתכנן נסיעות במיוחד דרך כבישים מיוחדים ולא להקשיב לןויז בצורה עיוורת - אפשר לפספס פאסים מדהימים

4. להשתמש גם בוויז וגם בגוגל מאפס - לפעמים יש הבדלים משמעותיים בדרך המוצעת או אפילו במיקום היעד עצמו. כל אחד מהם עלול לשלוח אתכם למיקום אחר או דרך שבילי עפר שלא מיועדים לרכבים אלא  לפרות וכבשים. 

ללא קשר לנהיגה - ממליץ לקחת לפחות 2 לילות בלאוטרברונן או גרינדלוולד. אנחנו ספציפית ישנו בבקתה בשם Apartment Rybibach Retreat בלאוטרברונן וזאת הייתה חוויה יוצאת דופן. דירה מקסימה עם נוף משוגע לגמרי לשבעה מפלים והאלפים.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

לגבי הערה 3 - זה נכון לכל מקום. במסגרת תכנון המסלול לבדוק האם יש דרכים מיוחדות, ואם יש - לשלב אותן בתכנון (כאמור - לשבת עם מפה ועם מדריכים. השיטה שלי היא לפתוח 2-3 מחשבים, אחד עם מפות גוגל והנוספים עם המדריכים, בוקינג, אתרי האינטרנט של האתרים וכו׳. אם יש צורך במסלול מסויים שאינו מופיע בברירות של וייז להכניס נקודה הנמצאת על מסלול זה.

עוד הערה - בכל ערב לעבור על המפה וללמוד את מסגרת הנסיעה למחרת, כבישים, יישובים וכו׳, כך שתוכל לזהות מוקדם סטיות מהתוכנית. אם אתה מכין את המסלולים לפני הנסיעה (מומלץ) - להדפיס מסלולים ממפות גוגל (אפשר גם לשמור בג׳ימייל) או מיviamichelin. אגב, להכין גם מסלולים להליכה רגלית בערים, מפות גוגל טובות בזה. הן נותנות גם מידע טוב על תחב״צ, אבל כמשלבים הליכה ותחב״צ יש נטיה לבלבול, צריך להפריד ביניהם ובירידה מהתחב״צ לתכנת מחדש את ההליכה.

בכל ערב כדאי לבדוק תחזית מזג אויר. כרגע העונה לא אמורה להיות בעייתית, אבל בכל זאת, לפעמים מזג אויר גרוע הוא סיבה לשנות מסלול. למשל, אין טעם לחפש נקודות תצפית כשיש ערפל.

לגבי וייז - יש לו שתי תכונות חשובות שכדאי שתכיר: האחת היא שבכל מעבר מדינה הוא מציע הגדרות מקומיות, למשל הוינייט שהזכיר @Shay_u או מגבלות זיהום אויר או מנויים של הרכב. השניה היא החלפת שפה, אל תופתע אם באמצע נסיעה השפה תתחלף, נניח, לצרפתית - זה קורה כי עברת לקנטון דובר צרפתית, והתכונה הזו מתגברת על ההגדרות, תצטרך להגדיר שפה מחדש.

לשים לב לנתיבי תחב״צ - הם מסומנים כמו אצלנו, בצהוב. לשים לב שלאוטובוס זכות קדימה, אם אוטובוס מאותת ליציאה מתחנה אתה חייב לאפשר לו.

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

אסור להשתמש במצלמת דרך.

זה חדש לי.

אז מצלמת hero ברכב ותיעוד הנסיעה אסורים?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

זה כלל שאני מכיר די הרבה שנים לגבי גרמניה, שווויץ, אוסטריה וצרפת. חיפוש מעודכן מעלה שהחוק השתנה, מותר לצלם אבל אסור לפרסם שום פרט מזהה של אדם או רכב, יש הגבלה על שמירת סרטונים, וניתן להשתמש בהם כעדות משפטית תחת מגבלות קשות.

בקיצור - במדינות אלה חוקי הפרטיות גוברים, גם כאשר מדובר בצילום במרחב הציבורי.

קוריוז - לפני כמה שנים חיפשתי סרטוני דרך מגרמניה, העבירה החמורה ביותר שראיתי היתה של חתול שחצה לא במעבר. חציה.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

לשים לב שלאוטובוס זכות קדימה, אם אוטובוס מאותת ליציאה מתחנה אתה חייב לאפשר לו.

אנקדוטה שולית - קרה לי לפחות פעמיים בשוויץ שנתתי זכות קדימה לאוטובוס (אוטובוס בציריך הוא לעתים דו-מפרקי. זה חתיכת אוטובוס ארוך) והנהג בתמורה החליף את השילוט האלקטרוני למילה Danke לכמה שניות (אני מניח שיש להם כפתור לזה). 

העלה לי חיוך קטן ובעיניי זו דוגמה יפה לכבוד הדדי בכבישים השוויצרים

• אהבתי 1
פורסם

אגב, בכבישי אירופה הפעלה קצרה של 4 המהבהבים פירושה ״תודה״.

ואם הוזכר עניין הצפירה, או יותר נכון, המנעות ממנה, הדבר נכון גם לגבי המנעות מהבהוב בפנסים הראשיים. העניין הזה מוזכר בעיקר בקשר לגרמניה, וההמלצות שמתפרסמות ברשת סותרות, יש הטוענים שבגרמניה הבהוב כזה הוא עבירה. היה לי מצב בו שכחתי לבטל אורות גבוהים (כביש חשוך ומפותל ביער השחור) ורכבים שבאו מולי לא סימנו לי.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות, מעריך מאוד.

@gadik6 אכן רכשנו ביטול השתתפות עצמית על נזק + צמיגים/ג'אנטים (עבדתי במקרה בחברת השכרה ואני מכיר את השטיקים האלו), מקווה שלא יהיו הפתעות.

הפעם היחידה שנשתמש ברכבת זה כשנגיע למונטרו וניסע לסיבוב בג'נבה, שאר הזמן הרכב יהיה כנראה צמוד (חוץ מהעליות להרים).

טוב לשמוע שהנהגים אדיבים, מעניין איך זה יהיה לחזור לארץ אחרי 11 ימי נהיגה וטיול שם :-)

@zaf תודה על הטיפ על הצפירה, אשתדל מאוד להיות סבתא בכביש.

@sperial כשחיפשתי "שוויץ" בפורום רוב התגובות היו שלך ותהיתי אם לתייג אותך כבר בהודעה הראשית :D

התכנון שלנו הוא: נחיתה בציריך בבוקר, סיבובים שם עד הערב, ואז נסיעה למלון ליד מפלי הריין.

למחרת מפלי הריין ולינה 4 לילות בלוצרן, אח"כ 3 לילות ב habkern (עשר דקות נסיעה מאינטרלאקן), אח"כ 2 לילות במונטרו ואז חוזרים לציריך לסיבובים + טיסה בערב.

בנוגע לנקודות של אפליקציות ניווט - אני מניח שאין להם בעיה עם וויז / גוגל מאפס? וויז נניח יש אפשרות לדווח על משטרה אבל אם אני לא ממלא אז הכל אמור להיות בסדר, לא? אני כמובן אוריד מפות אופליין במידה ואצטרך לנווט בלי אינטרנט.

בנוגע למעבר לגרמניה - הלוז שלנו מאוד צפוף אני בספק אם נספיק לעבור שם או במדינה גובלת אחרת.

תודה רבה על הפירוט המטורף, העלת הרבה נושאים שלא הכרתי לפני כן.

@Shay_u אכן במרכזי הערים יהיה מבאס להשאיר את האוטו בחניון ולהתנייד בתחבצ (אז למה יש רכב?) אבל אנחנו עוברים 4 מקומות שהייה שונים, ולא נרצה להסתובב עם 4 מזוודות ותיקים ובלאגן בתחבצ.

בנוסף זו פעם ראשונה שאנחנו שוכרים רכב בחו"ל אז אם כבר שיהיה במדינה מהממת :-)

בנוגע לסעיף 2 - רוב החניונים שלהם זה בסגנון מדחנים שאתה צריך "להטעין" מראש? או שזה כרטיס כמו פנגו שיש לנו בארץ (שלם רק כשאתה יוצא)?

המקומות שנשהה בהן היו אמורים להיות: ציריך, לוצרן, האבקרן (10 דקות מאינטרלאקן), אך ביטול של סוויס ושינוי לאל-על גרר תוספת של 4 ימים לטיול, זה נפל על דמי ביטול של כל מיני מקומות אירוח אז יצא שנלון ב: ליד מפלי הריין, לוצרן, האבקרן, מונטרו.

אכן מתבאסים שלא נלון בלאוטרברונן/גרינדלוולד אבל השארנו מספיק זמן בלוז לטייל בהם :-)

מבחינת גלישה באינטרנט אנחנו מתכננים להשתמש ב esim בשביל ניווטים, ובWIFI ציבורי בשביל אינטרנט וכו'.

כמה חבילת גלישה לדעתכם צריך בשביל זה? 5-10 ג'יגה יספיקו? אני לא ארצה להתעסק עם הארכת החבילה כשאני שם אלא שיהיה לי ראש שקט.

שוב תודה רבה לכולם :)

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

תראה, אין לך מה לעשות 4 לילות בלוצרן ושלושה באינטרלטקן. אלה ערים לביקור של כמה שעות. את מונטרו תגמור בשעתיים (ועוד שעה לחיפוש חניה). אבל יש לך רכב, וכל האתרים שהזכרת הם בטווח של שעה - שעתיים נהיגה ותחסוך לעצמך מחזורי פריקה וטעינה של המזוודות

לעומת זאת, בג׳נבה אין בעיה לבלות 3 ימים ולהרגיש שלא הספקת.

מבחינת נפח גלישה - בשימוש הגיוני (ניווט, וואטסאפ כולל שיחות, אבל בלי סרטונים) - 1-2 ג״ב אמורים להספיק. אני מעדיף סים נודד ישראלי (משתמש בגלובאלסים אבל יש עוד) כי הם נשמרים גם לנסיעות הבאות. יכול להיות סים פיזי או eSIM, מה שמתאים לך. אבל צייד כל בן משפחה שאתה יכול, לצורך תקשורת פנים משפחתית כי לפעמים. מתפצלים. חוץ מזה, אל תשתמש בווייפיי ציבורי למידע רגיש כמו תשלומים. טעינת הגלובלסים היא הליך פשוט מאוד.

הצטייד במספיק כרטיסי אשראי עם מסגרת מתאימה, הכלל שלי הוא מינימום אחד ויזה ואחד מאסטרקארד, שחבויים בפאוץ׳ פנימי יחד עם הדרכונים והמזומנים. מחזיק נגיש 50 אירו (בשווייץ 50 פרנק) ומשלם בשעון או בטלפון. הניסיון שלי כבר די הרבה שנים שכמעט אין שימוש במזומן.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, iEminem כתב:

@sperialבנוגע לסעיף 2 - רוב החניונים שלהם זה בסגנון מדחנים שאתה צריך "להטעין" מראש? או שזה כרטיס כמו פנגו שיש לנו בארץ (שלם רק כשאתה יוצא)?

תחפשו רק חניונים בתשלום ולא חניות עירוניות. יקר אבל מונע הסתבכויות. נכנסים, מקבלים כרטיס, משלמים איתו ביציאה במכונה.

אפשר למצוא חניונים כאלה בעזרת וויז ומאפס.

לפני כשעה, sperial כתב:

תראה, אין לך מה לעשות 4 לילות בלוצרן ושלושה באינטרלטקן. אלה ערים לביקור של כמה שעות. את מונטרו תגמור בשעתיים (ועוד שעה לחיפוש חניה). אבל יש לך רכב, וכל האתרים שהזכרת הם בטווח של שעה - שעתיים נהיגה ותחסוך לעצמך מחזורי פריקה וטעינה של המזוודות

לעומת זאת, בג׳נבה אין בעיה לבלות 3 ימים ולהרגיש שלא הספקת.

אינטרלאקן יכולה להיות מקום מעולה לטיולי כוכב. ישנו ארבעה לילות בלאוטרברונן ויצאנו ממנה לכוכב בכל האיזור וזה היה מהמם, מניח שאפשר לעשות את אותו דבר באינטרלאקן. רק צריך לתכנן טוב ולהיות גמישים בלו״ז לשינויי מזג האוויר (כדי לשנות תוכניות אם צריך).

לדעתי גם מלוצרן אפשר לעשות כוכב, ובכל מקרה זו עיר מקסימה משמעותית מג׳נבה שבעיניי היא עיר מאד מנומנמת. נמצאת באיזור מהמם שיש בו המון מה לעשות, אבל העיר עצמה... ראיתי מעניינות יותר. זה תלוי תחומי עניין כמובן. 

• תוכן חדש...