Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טרייד מוביל מוכרים בהרבה מעל המחירון

squid12

פוסטים מומלצים

הנסיון שלי עם טרייד מוביל - בשיא הביקוש וההיצע ״המוגבל״ שהיה בשנת 2021, קורונה וכו׳ - החלפתי עבודה והייתי חייב עוד רכב בבית.
ראיתי ביד2 פרסום של טרייד מוביל של רכב שעניין אותי, ללא מחיר, התקשרתי, רכב שעלה במחירון כ 70 אלף שח - ביקשו עליו 13 מעל המחירון. שזה בערך 20%!  שאלתי אם יש מה לדבר על המחיר, אמרו לי - תבוא ונראה. רציתי לראות את הרכב בכל מקרה, אמרתי אבוא אחה״צ אחרי העבודה.
כעבור שעה אני מקבל מהם טלפון - אל תבוא, שמו מקדמה על הרכב, אם יהיה רלוונטי נחזור אליך.
בסוף הצלחתי למצוא רכב דומה מבן אדם פרטי במחיר מחירון.

מוסר השכל - אנשים אוהבים את הנוחות לקנות מחברה, לבוא מתי שנוח להם, לשבת במשרד מול סוכן ולא לרדוף אחרי בן אדם פרטי מתי הוא יכול מתי הוא לא יכול, 

כנראה שיש גם אנשים שקונים את הסיפורים על אחריות ועל אמא ואבא, שבמקרה הזה על רכבים שהם מחוץ לאחריות יצרן - אין יותר מדי משמעות לאחריות שנותנים הסוחרים.

הם חברה למסחר ברכבים, המטרה שלהם זה למקסם רווחים, וכל אחד מחליט האם לשלם את המחיר שהם מבקשים או ללכת לחפש אופציות אחרות.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

בוקר טוב אליהו.
הצרכן הישראלי טיפש.

רכבי ליסינג ב99 אחוז מהמקרים נמכרים ללא ההפחתה של הליסינג,למה ? כי קונים.

תפסיקו להיות פראיירים.

• אהבתי 2

Bayerische Motoren Werke

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, ArikC כתב:

בוקר טוב אליהו.
הצרכן הישראלי טיפש.

רכבי ליסינג ב99 אחוז מהמקרים נמכרים ללא ההפחתה של הליסינג,למה ? כי קונים.

תפסיקו להיות פראיירים.

החברות מצאו שיטה, הן לכאורה מורידות את ההפחתה של הליסינג, אבל מכניסות סעיף "השבחה" לרכב, כל אחת קוראת לזה בשם אחר.

תאכלס הם מחליפים צמיגים לסיניים הכי זולים שיש, לוקחים לפחח דרגה 0 שעושה על הרכב חידוש צבע עם ספריי, לפעמים הוא אפילו לא טורח לכסות אזורים שלא צריך לצבוע ואתה רואה סימני צבע על הפלסטיקה מסביב לבתי הגלגלים או על מפתני הדלתות והחלונות או פסי הניקוז על הגג, אתה רואה רכב מבריק וחדש אבל תאכלס אחרי חצי שנה יתחילו הקילופים.

עושים לאוטו שטיפה רצינית כולל מתחת למכנס מנוע והרכב מרגיש לך כאילו מדובר במציאה שישבה במוזיאון. והופ הרכב אחרי השבחה עולה כאילו הרכב בכלל לא היה בליסינג או בהשכרה.

הם גם תמיד היו אצל נהג יחי פדנט שאהב את הרכב כאילו היה הרכב הפרטי שלו, אף פעם לא מדובר ברכב שהיה רכב שירות באיזה מקום עבודה שכל יום קיבל נהג אחר, בסופי שבוע השתתף במרוצי ראלי אצל הבן של... שהוא בכלל נהג חדש ודפק רייסים על הרכב מהעבודה של אבא בכל סוף שבוע שחזר מהצבא.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנשים אוהבים לקנות בנוחות, עם קפה אשראי ואיש מכירות עם עניבה

הפגושים מבריקים, על הכיסאות יש ניילון ועל הצמיגים מרחו שמן

כל זה עולה כסף, מי ישלם את זה?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, Roycohen1979 כתב:

אנחנו חיים בעולם חופשי, אף אחד לא חייב למכור לך במחיר לוי יצחק, זה קו מנחה כדי שהקונהידע להעריך את מחירי השוק ויקל עליו לדעת מה אתה קונה ולאן אתה נכנס. כל מוכר זכאי לבקש איזה מחיר שבא לו לפי מה שהוא מעריך שהאוטו שווה ולפי מה שהוא חושב שיוכל למכור אותו, הרי לא היינו באים בטענות למי שמוכר מתחת למחירון שהוא מבקש פחות מלוי יצחק אז למה לבוא בטענות כשמבקשים יותר ?

לקניה ממגרש יש יתרונות ויש גם חסרונות ואתה צריך לעשות את השיקול שלך ממי לרכוש את האוטו, יש שחושבים שקניה ממגרש אמין (יש גם כאלה) הנותן אחריות של חלקים מסוימים של הרכב שווה את הרכישה מעל המחירון, אחרים סקפטיים יותר וחושבים שזה לא שווה את ההפרש במחיר.

תמיד ניתן למסות להתמקח, אם יצליח לך או לא תלוי ביכולת שלך להתמקח וביכולת של המוכר לנסות למקסם את הרווח שלו על הרכב, לנסות לא עולה כסף כך שאין לך מה להפסיד.

נו באמת, לא ציינתי בפוסט שלא מחייבים אותי לקנות כי חשבתי שזה ברור העניין הזה. בסהכ שאלתי אם מהכרותכם האם ניתן להוריד אותם משמעותית במחיר או שזה חקוק בסלע

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כפי שכבר ציינתי - חקוק בסלע זה לא. אבל מצד שני אם מדובר בדגם מבוקש, הגמישות תהיה קטנה מאד.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וזו בתמצית הבעיה, אם מדובר ברכב מבוקש, קל וחומר "חתיכה טובה", שמורה ומטופחת, רוב הסיכויים שהיא תגיע לאיזה מקורב. אם מסיבה כלשהיא היא זמינה גם לקליינט "רגיל", המחיר יהיה בהתאם. לכן הסיכוי למצוא באמת משהו טוב ובמחיר הגיוני, גבוה יותר אצל מוכר פרטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכשתי מטרייד מוביל לפני שנתיים. לא ארכוש מהם ולא הייתי ממליץ לרכוש מהם.

ממה שאני ראיתי הרכבים שמורים מעט קילומטראג' ומעט ידיים. המחירים לעומת זאת בגבול העליון.

יש מקום למשא ומתן במחיר. להבנתי הם לא מספקים אחריות לפחות לחלק מהרכבים מצידם - מעבר לאחריות יצרן.

הסיבה שאני לא הייתי ממליץ לרכוש מהם היא היחס ללקוח בזמן הרכישה.

אם עדיין תלך על זה - כמו בהרבה מגרשים, כדי למקסם מחיר-תמורה. כדאי לקנות מהם רק רכב. לא טרייד. לא מימון.

כשמדובר ברכב אל מול מחיר - קל לך לעשות השוואה.

כשמכניסים טרייד מימון או שניהם - יש המון פינות שאם אתה לא שוחה בחומר, יהיה לך קשה לתמחר אותם ריאלית בעסקה ככה שאתה לא באמת יודע כמה אתה משלם.

בנוסף, לפני העברת שקל אחד - וודא את כל מה שנדרש ותוודא שאתה לא מוסיף שקל מלבד המחיר שסגרתם.

זה כולל מחיר העברת בעלות (שיכול להיות פעמיים אם אתה עושה טרייד)

עריכה אחרונה על ידי stum
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כמה שנים, הם ״נתקעו״ עם לא מעט רכבים שביקשו עליהם מחירים מוגזמים.

עשיתי טדיידאין לספורטאז׳ פרמיום 2015  והם לקחו אותו במחיר מחירון בסיס פחות 1000 שקל , ״בגלל שצריך להחליף צמיגים״ . הגעתי אליהם מכיוון שלא הצלחתי במשך כשבועיים בשוק החופשי לקבל מחיר אפילו קרוב למחירון פרימיום שהוא גבוה ממחיר האורבן שהיה נפוץ מאוד, במיוחד יוצאי ליסינג.

לאחר כחודשיים קיבלתי להפתעתי מכתב ממשרד התחבורה המאפשר לי זיכוי על חלק יחסי של אגרת הרישוי מכיוון שהרכב נמצא על תו סחר יותר מ 30 יום. כלאמר גם טריידמוביל התקשו למכור. 

• אהבתי 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני דווקא שמעתי עליהם דברים טובים 

אבל האחריות שהם נותנים היא לא מציאה גדולה 

היום כל מכון רישוי או מוסך שתבדוק אצלו את האוטו יתן לך אחריות דומה בהרבה פחות כסף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק שאלה - 9K מעל המחירון הרגיל או מעל המחירון המשוקלל?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סוחרי רכב הם סוחרי רכב, הם קונים את הרכב במחיר זול יותר מהמחירון וימכרו לך במחיר יקר יותר מהמחירון או מחיר מחירון אם הרכב נתקע אצלם -ועדיין הם מרוויחים עליו מספיק.

אין מתנות חינם. הם גם יספרו לך שהם מכירים את הרכב ויבטיחו כל מיני הבטחות שאין להן בסיס, מה שקובע הוא מה שכתוב בחוזה.

זה כמו מתווך דירות, כמו הבנקאי שנותן לך את הריבית הכי טובה שיש ועוד ועוד. 

הרבה קונים מהמגרשים האלה כי הם נותנים אשראי שישראלים מאוד אוהבים, הם נותנים כל מיני טרייד אין שנוח לאנשים, יש אנשים שרוצים לבוא עם רכב ולצאת עם רכב. הנוחות הזו שווה כסף, וכל אחד יעשה לעצמו את החשבון. לדעתי אין כמו קניה של רכב יד ראשונה מהקונה שהחזיק את הרכב, הוא יכול לספר לך כל מה שהוא יודע על הרכב ותוכל להתרשם ממנו. במגרש אתה מתרשם מהעובד שלהם שאני בטוח שלא בדק את הרכב בכלל ואין לו מושג מה לא תקין בו.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, stum כתב:

זה כולל מחיר העברת בעלות (שיכול להיות פעמיים אם אתה עושה טרייד)

באיזור האישי, כשעושים העברת בעלות - אז המוכר (בעל הרכב...) מעביר את הרכב לקונה ומשלם 40 שקלים העברת בעלות. 

זה מהניסיון שלי לפני כמה חודשים, שעשיתי טרייד אין באוטו דיל לצורך קנית רכב חדש. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 8.8.2024 בשעה 13:50, Roycohen1979 כתב:

החברות מצאו שיטה, הן לכאורה מורידות את ההפחתה של הליסינג, אבל מכניסות סעיף "השבחה" לרכב, כל אחת קוראת לזה בשם אחר.

תאכלס הם מחליפים צמיגים לסיניים הכי זולים שיש, לוקחים לפחח דרגה 0 שעושה על הרכב חידוש צבע עם ספריי, לפעמים הוא אפילו לא טורח לכסות אזורים שלא צריך לצבוע ואתה רואה סימני צבע על הפלסטיקה מסביב לבתי הגלגלים או על מפתני הדלתות והחלונות או פסי הניקוז על הגג, אתה רואה רכב מבריק וחדש אבל תאכלס אחרי חצי שנה יתחילו הקילופים.

עושים לאוטו שטיפה רצינית כולל מתחת למכנס מנוע והרכב מרגיש לך כאילו מדובר במציאה שישבה במוזיאון. והופ הרכב אחרי השבחה עולה כאילו הרכב בכלל לא היה בליסינג או בהשכרה.

הם גם תמיד היו אצל נהג יחי פדנט שאהב את הרכב כאילו היה הרכב הפרטי שלו, אף פעם לא מדובר ברכב שהיה רכב שירות באיזה מקום עבודה שכל יום קיבל נהג אחר, בסופי שבוע השתתף במרוצי ראלי אצל הבן של... שהוא בכלל נהג חדש ודפק רייסים על הרכב מהעבודה של אבא בכל סוף שבוע שחזר מהצבא.

אין כ"כ קשר בין ההשבחה לבין ההפחתה של הליסינג.
הפחתה של ליסינג היא 17 אחוז, בעוד שהתוספת על השבחה ואחריות נעה בין 5-7 אחוז במקיסמום.

הלקוחות פשוט מטומטמים,עדיין צריכה להיות הפחתה של סביב ה12 אחוז.
ובכלל ההשבחה שהם עושים זה יותר גורע מהרכב.

Bayerische Motoren Werke

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברות הליסינג פועלות במגוון מישורים על מנת למכור את הרכבים שלהם , הרכבים הבעיתים נשלחים לסוחרים ונמכרים בעיסקאות קונסולידציה משמע רק לאחר מכירת הרכב התשלום עובר לחברות הליסינג.

את הרכבים הטובים משמע אילו עם נסועה נורמאלית  לשנתון ואשר לא עברו טיפולי פחחות , אילו עוברים למגרשי חברות הליסינג עם הפחתה מינימאלית של 5% ממחירון מלא , ותתפלאו יש קונים לסחורה ולא מעט... 

רכבים מבוקשים כדוגמאת ראב 4 , CX5 מקבלים מחירון מלא ולעיתים מעל מחירון , כי אם יש מסמר בשטח יש פטיש שידפוק...

עריכה אחרונה על ידי Adam70
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...