Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, nadavd4 כתב:

אם מיאטה זה הרכב שיגרום לך לעשות שיפורים, התקדמנו :)

אתה רואה שאני לא מתלהב גדול מהרעיון, אבל העלות זניחה (סביבות ה 700 דולר), ההתקנה היא 5 דק' והרכב כבר באוויר - במקרה הכי גרוע אם לא אוהב - אוריד ואמכור.

• תגובות 249
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, כוכב השחר כתב:

אתה רואה שאני לא מתלהב גדול מהרעיון, אבל העלות זניחה (סביבות ה 700 דולר), ההתקנה היא 5 דק' והרכב כבר באוויר - במקרה הכי גרוע אם לא אוהב - אוריד ואמכור.

במקום שבו אתה גר אין סיכוי להורדה מהכביש בגלל תקנה מטומטמת כמו שיש כאן, הסיבה היחידה לא להתקין bolt-on למיניהם היא פסיכולוגית לדעתי. וכלכלית, אבל זה יעלה כמו טיפול תקופתי אחד לספיידר...

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 7 שעות, nadavd4 כתב:

במקום שבו אתה גר אין סיכוי להורדה מהכביש בגלל תקנה מטומטמת כמו שיש כאן, הסיבה היחידה לא להתקין bolt-on למיניהם היא פסיכולוגית לדעתי. וכלכלית, אבל זה יעלה כמו טיפול תקופתי אחד לספיידר...

פחות... הרבה פחות. טיפול תקופתי לספיידר זה סביבות ה $1000 🤣 וכבר בטיפול השני הם דוחפים לך כל מני דברים שמקפיצים את המחיר ל 3-4

פורסם
לפני כשעה, כוכב השחר כתב:

פחות... הרבה פחות. טיפול תקופתי לספיידר זה סביבות ה $1000 🤣 וכבר בטיפול השני הם דוחפים לך כל מני דברים שמקפיצים את המחיר ל 3-4

יאללה, תתחיל להתפרע

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

רציתי לעשות עדכון ביום השנה May the 4th אבל לא יצא :)

המיאטה עובדת קשה, אומנם רק כ 5000 קמ, אבל מתוכם לפחות 60% בנס הרים המקומי (Highway 9), ועוד 40% לעבודה 3-4 פעמים בשבוע (כ 6 ק"מ לכיוון).

היו מחשבות רגעיות על על החלפה לפני כמה שבועות כאשר דילר של BMW התקשר להציע BMW Z4 M40I ידנית חדשה של לקוח שהתחרט בדיוק כמו הבילד שרציתי, ובכ $10K הנחה. הרגיש דיל טוב על רכב מאוד מאוד מוצלח וקצת יותר "מיושב". אבל אחרי שישנתי על זה הגעתי למסקנה שאני לא רוצה מיושב. כל הרעיון הוא שזה רכב פאן נטו, ו 10 דק' בבוקר לעבודה ועוד 10 דק' אחה"צ בחזור. בשביל כל נסיעה שהיא לא "לנהוג" או לנסוע לעבודה - יש את המאזדה3 של האשה שעושה עבודה מצוינת.

עדיין לא מצליח לחשוב על רכב חדש שמתקרב לתת VFM כזה. הדבר היחיד שעלה לי בראש, ובהרבה יותר כסף, זה 718 Boxster GTS שנסחר פה סביבות ה 50-60K.

image.thumb.png.e64454cf0fe21e4f039a19370014ee04.png

עריכה אחרונה על ידי כוכב השחר
  • אהבתי 8
פורסם

Ron Swanson Rethink GIF - Ron Swanson Rethink Move - Discover & Share GIFs

ה-Z4 M40i רכב underappreciated מאוד, וממה שהבנתי הידנית מגיעה עם כיול טיפה שונה. ועוד בבילד שלך + הנחה? נהגת עליה?

לי זה נשמע כמו שדרוג בקו הנכון.

פורסם
לפני 9 שעות, yoni162 כתב:

ה-Z4 M40i רכב underappreciated מאוד, וממה שהבנתי הידנית מגיעה עם כיול טיפה שונה. ועוד בבילד שלך + הנחה? נהגת עליה?

מכיר את ה Z4 מקרוב. רכב מצוין, כמו שאמרתי, לכן שקלתי את הנושא ברצינות. זה עדיין 1650 קילו עם טורבו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מזל שהוקפץ, רק עכשיו קראתי את הסיפור המדהים הזה. מצחיק שגם הפאנצר וגם התאונה היה להם בפעם הראשונה, זה אומר כנראה שאתה הרוכש הכי חסר מזל של פורשה בהיסטוריה חחח. תודה על השיתוף.

אגב אולי זה רק אני, אבל יש מצב שהדימוי כלפי חוץ (חברים לעבודה) וכלפי פנים (האי הזדהות עם בעלי פורשה אחרים בסביבתך) שיחקו פה תפקיד מרכזי בהחלטה למכור את הרכב? הדברים האלה ניתקו אותך מהרכב בעצם? ואז הרגשת שזה קל מאוד למכור למרות שזה היה החלום שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, Arco כתב:

מזל שהוקפץ, רק עכשיו קראתי את הסיפור המדהים הזה. מצחיק שגם הפאנצר וגם התאונה היה להם בפעם הראשונה, זה אומר כנראה שאתה הרוכש הכי חסר מזל של פורשה בהיסטוריה חחח. תודה על השיתוף.

וזה אפילו לא קרוב כנראה לאחרי ברשימה.

לפני 13 דקות, Arco כתב:

אגב אולי זה רק אני, אבל יש מצב שהדימוי כלפי חוץ (חברים לעבודה) וכלפי פנים (האי הזדהות עם בעלי פורשה אחרים בסביבתך) שיחקו פה תפקיד מרכזי בהחלטה למכור את הרכב? הדברים האלה ניתקו אותך מהרכב בעצם? ואז הרגשת שזה קל מאוד למכור למרות שזה היה החלום שלך.

שיחקו פקטור משמעותי לחלוטין.

פורסם
לפני 7 דקות, מיץ פטל כתב:

תודה על העדכון.

נזכרתי בזה:

תמשיך להנות ולשתף.

ראיתי את זה המון פעמים, יש לי מקום חם בלב ל Z4. אני חושב שזה באמת אחד הרכבים הכי לא מוערכים שיש היום

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לא רוצה לפתוח פה מוקדם מדי, אבל אם הכל ילך כשורה שבוע הבא אחליף את המיאטה ב Z4 M40i ידנית.

היו כמה פרמטרים שתרמו להחלטה:

• האשה מסרבת להכנס למיאטה לנסיעות של יותר מ 5 דק' (ולא מאשים אותה, המושב של הנוסע בלתי נסבל, במיוחד לאנשים עם רגליים קצרות)
  • ה Z4 M40 הידנית הפסיקה ייצור (אחרי 6 רבעונים בלבד), ז"א שמדובר בכ 2000 רכבים ידניים לכל ארה"ב - אפילו יותר אקסלוסיבי מה 718ספיידר = שמירת ערך פנומנלית בד"כ
  • בא לי משהו קצת יותר נוח, קצת יותר חזק, קצת יותר איכותי, קצת יותר מעודן
  • מחיר מצוין על 26' בדיוק בקונפיגורציה שרציתי
  • מחיר פשוט משוגע על המיאטה שלי (35 כאשר אני שילמתי לפני 14 חודשים 37)

מרגישה רכישה די בטוחה - נהגתי על ה Z4 האוט' בגרמניה כשבוע וזה פשוט רכב מצוין. הדבר היחידי שהפריע לי היה התחושה שה ZF8 קצת עצל - שהבעיה הזו פשוט לא קיימת בגרסא הידנית.

אעדכן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

בחירה מצויינת.

אפילו בארה"ב נמכרת בשם handschalter.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 23.5.2025 בשעה 07:36, yoni162 כתב:

ואללה זה עבד.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, כוכב השחר כתב:

לא רוצה לפתוח פה מוקדם מדי, אבל אם הכל ילך כשורה שבוע הבא אחליף את המיאטה ב Z4 M40i ידנית.

היו כמה פרמטרים שתרמו להחלטה:

• האשה מסרבת להכנס למיאטה לנסיעות של יותר מ 5 דק' (ולא מאשים אותה, המושב של הנוסע בלתי נסבל, במיוחד לאנשים עם רגליים קצרות)
  • ה Z4 M40 הידנית הפסיקה ייצור (אחרי 6 רבעונים בלבד), ז"א שמדובר בכ 2000 רכבים ידניים לכל ארה"ב - אפילו יותר אקסלוסיבי מה 718ספיידר = שמירת ערך פנומנלית בד"כ
  • בא לי משהו קצת יותר נוח, קצת יותר חזק, קצת יותר איכותי, קצת יותר מעודן
  • מחיר מצוין על 26' בדיוק בקונפיגורציה שרציתי
  • מחיר פשוט משוגע על המיאטה שלי (35 כאשר אני שילמתי לפני 14 חודשים 37)

מרגישה רכישה די בטוחה - נהגתי על ה Z4 האוט' בגרמניה כשבוע וזה פשוט רכב מצוין. הדבר היחידי שהפריע לי היה התחושה שה ZF8 קצת עצל - שהבעיה הזו פשוט לא קיימת בגרסא הידנית.

אעדכן.

מן הסתם רכב מצויין אבל קצת יוצא מהנישה של הנעה אחורית קלת משקל מכונת חיוכים סטייל המיאטה. אני חושב שתרגיש שיש פשרה בפאן ובתקשורת אבל בתמורה תקבל עוד יותר ליטוש (שידוע לי שזה משהו שאתה מאוד אוהב ברכבים) ויוקרה וכוח מן הסתם וגם נוחות ומרווח מחייה, בקיצור דיילי עדיפה משמעותית. 

לא אומר מה עדיף, זה טרייד אוף שלגיטימי לבצע מתוך החלטה מודעת שלוקחים קצת צעד אחורה ממטרת העל של מקסימום כיף לטובת עדיין כיף מאוד אבל גם מיושב יותר. גם ביחס למיאטה יש דברים שביחס אליהם המיאטה מרגישה כמו צעד אחורה בכיף אבל מיושבת יותר, עד שמגיעים לכלים קיצוניים כמו אריאל אטום וכאלה שהולכים על אפס אחוז מיושב ו 100 אחוז טירוף. נטו עניין של העדפה אבל כל עוד הרכב מצויין ומתקשר זה מה שחשוב והבימר הנ״ל במיוחד בקונפיגורציה הידנית הספורטיבית יותר - לגמרי עומדת עדיין בהגדרה של רכב לנהג.

אגב קצת לא הבנתי למה המיאטה סיוט לנוסעת עם רגליים קצרות, זה לא אמור להיות הפוך? בזמנו אחת הסיבות שבגללן חששתי לקנות מיאטה זה כי בת הזוג גבוהה ושאין סיכוי שיהיה לה שם נוח לאורך זמן.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...