Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רצה הפיורטק ובמהלך נהיגה היום בכביש 1 נדלקה נורית שמן אדומה וה-2008 עבר לניוטרל בשמאלי. אולי כבר יודעת שאוטוטו היא מוחלפת והפיורטק החליט להתאבד באמצעות פירור רצועה.

לא נעים.

כיבוי והדלקה והרכב חזר לתפקד. המשכתי בנהיגה בימני עד שאפשר היה לרדת מהכביש המהיר והגענו ליעד.

זה אחרי שכבר נדלקה הנורה לפני שבועיים, נשלח לתיקון, והוחזר תחת הטענה ש- ״זה קורה בפיז׳ו״.

אותה טענה הייתה כשזה קרה בהנעה לפני כמה ימים.

הפעם האחרונה הייתה כבר פחות קלילה.

הגיע רכב חלופי, גם 2008, אבל דיזל. וחדשה יותר (פחות מ-10k קילומטראז׳).

נהגתי על הרכב קצת, אבל מייד אפשר היה להרגיש שהרכב שונה. לטעמי מאוד שונה (אבל במודע שיש לי רגישויות שאין לאחרים).

קודם כל, ציפוי ההגה שונה. יותר מחוספס. נחמד.

דבר שני, מייד מורגש שההגה יותר כבד עם נטייה חזקה למירכוז. בהתחשב בהגה המאוד קליל של הבנזין, זה דווקא חיובי. מבחינת התחושה, אין ממש הבדל, אין ממש פידבק מההגה.

דבר שלישי, כיול המתלים שונה, ולטובה. נעלמה הרכות המוגזמת בתחילת המהלך ותחושת הנדנוד, ובמקומה יש תנועת מתלים יותר לינארית, גם אם מעט יותר קשיחה. זה פשוט עובד יותר טוב והרכב בכללי מתנהג טוב יותר. הטרן אין קצת פחות חד, אבל זה לא נורא (ואולי זה בגלל שמנוע הדיזל כבד יותר).

מבחינת יחידת ההנעה, היא גם עדיפה. יש לה אותו הספק, אבל יותר מומנט. תגובת הדוושה עדיפה, בייחוד מול ההשהייה בחזרה לגז במנוע הבנזין, המומנט הבשרני מורגש ותגובת המנוע זריזה יותר. האמת היא שגם מנוע הפיורטק בנזין מרגיש דיזלי באופיו, אבל הוא במורגש רזה יותר מהדיזל האמיתי.

שתי הטענות המרכזיות שלי נגד ה-2008 נוטרלו בדגם הזה, אבל לשיפור במנוע אולי יש מחיר. נדמה לי שהצליל שהוא מכניס לתא הנוסעים בנהיגה בין עירונית מהדהד בתדר נמוך ומרגיז. אולי זה בגלל שברכב החלופי חסר מגש אחורי של תא המטען וזה יוצר בעיה אקוסטית, אבל זה משהו שאני צריך לבדוק אותו בנהיגה ארוכה יותר.

גם את הטענה המרכזית השלישית שלי נגד ה-2008 הדגם הזה פותר. מסך המולטימדיה הוא באותה רזולוציה, אבל התגובתיות שלו עדיפה פי כמה. כבר לא צריך ללחוץ פעמיים/שלוש לפעמים כדי לקבל תגובה.

יש גם שיפורים קטנים כמו מראות מתקפלות, צילום הקיפי ואולי עוד כמה שטויות שעוד לא גיליתי.

חבל שהבלמים נותרו צמיגיים עם נשיכה לא מספיק מיידית לטעמי, אבל זה עניין של סגנון והעדפה.

במבחני דרכים שקראתי לגבי ה-2008, חלק ביקרו את ההתנהגות, בדומה לביקורת שלי, ואחרים שיבחו אותה. ייחסתי את זה ליחסיות של מבחני דרכים, בהם בוחנים מתרשמים בהתאם לנקודת הייחוס הקרובה ביותר. אולי ביחס אליה ה-2008 הצטיינה אצל בוחנים מסויימים, בעוד אחרים מדדו אותה בהתאם לסטנדרט יותר אבסולוטי.

כמי שנהג ב-2008 בנזין ודיזל באותו היום, מדובר במכוניות שמכויילות אחרת. יכול להיות שהדיזל מכויילת אחרת או יכול להיות שהרכב עבר מקצה שיפורים סמוי לאורך חייו (דבר שקורה כל הזמן), אבל ה-2008 החליפית היא הפתעה נעימה.

ואם השיפור בהתנהגות הוא רק בגירסת הדיזל, אז היא לחלוטין העדיפה על גירסת הבנזין, באופן מורגש.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 15 שעות, falou כתב:

נדמה לי שהצליל שהוא מכניס לתא הנוסעים בנהיגה בין עירונית מהדהד בתדר נמוך ומרגיז.

זה המנוע 1.5 130 אורבות? גיר EAT8? 

אם כן - אני מתאר לעצמי שהרעש הזה מגיע כשמאיצים בהילוך 7 במקרה? כי זה מה שאני חווה כשאני נוגה על לואי ברנרדט קרואסולר (האיירקרוס סי 5)  

מנוע נפלא בעיני מבחינת חוויית שימוש - אצלי יש את השרשרת טיימינג לפני הרוויזיה, אם ה2008 שקיבלת היא ללא הפצצת זמן המתקתקת הזו - מתאר לעצמי שזה רכב פשוט פנטסטי. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 18 דקות, lanosforce כתב:

זה המנוע 1.5 130 אורבות? גיר EAT8? 

חושב שכן.

לעומת הבנזין ההעברות במהירות נמוכה יכולות להיות פחות חלקות. מניח שזה עודף המומנט, כי עדינות יתרה בגז פותרת את זה.

לפני 19 דקות, lanosforce כתב:

מנוע נפלא בעיני מבחינת חוויית שימוש

כן. עובד מעולה. עולה על הבנזין טורבו 1.2 (שהוא גם אחלה). פשוט יותר בשרני במומנט.

לפני 18 דקות, lanosforce כתב:

אם כן - אני מתאר לעצמי שהרעש הזה מגיע כשמאיצים בהילוך 7 במקרה? כי זה מה שאני חווה כשאני נוגה על לואי ברנרדט קרואסולר (האיירקרוס סי 5)  

בסוף נהגתי היום עם מערכת בפול ווליום, אז לא שמעתי כלום...

גם המערכת שופרה, דרך אגב. נראה שתפרו אותה יותר טוב לתחושה של צליל היקפי. נחמד (בכלל השיפור בסאונד סטנדרטי ברכבים הוא מפתיע מאוד).

פורסם
לפני 1 דקה, falou כתב:

לעומת הבנזין ההעברות במהירות נמוכה יכולות להיות פחות חלקות. מניח שזה עודף המומנט, כי עדינות יתרה בגז פותרת את זה.

הקטע עם הדיזל ממה שאני שם לב - זה שאין לך מה להתעקש איתו - הוא נותן לך את מה שהוא יודע לתת פחות או יותר ישר על ההתחלה. 

טווח הסלד שלך בדיזל מאוד! מאוד קצר בין 1700 ל3000 - זהו... זה כל המשחק שיש לך כשמעל 2500 סלד זה כבר ממש - אבל ממש לא נעים. 

תיסע עם רגל עדינה על הגז וכשאתה רוצה קצת יותר - פשוט תיתן קצת יותר - ל99 אחוז מהמצבים ממה שאני קולט, אין לך שימוש נוסף בדוושה הזו. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כן. אין מה לעלות לגבוהים וגם לא צריך. תכלס, גם בבנזין 1.2 טורבו לא צריך לעלות מעל 4000.

פורסם

טוף. אחרי יום נסיעות של כמה שעות על הכביש אתמול, ההתרשמות מה-2008 דיזל נכונה.

החיסרון היחידי שמצאתי הוא בומיות מסויימת בתא הנוסעים כשהטורים עולים מעל 2500 סל״ד. זו בעיה אקוסטית, כי התדר הזה גם בעייתי במערכת השמע, שנוטה לבומיות בבאס העליון... (כן, כל אחד וה-OCD שלו). בעוד בסאונד זה גם די פתיר (מורידים באס/מעבירים קדימה את העוצמה) וגם לא בהכרח רע (עניין של טעם), מבחינת רעש המנוע זה לא נעים. יכול להיות שמגש אחורי, שחסר ברכב החלופי, ייפתור את העניין.

לא מדובר ברעש בלתי נסבל, אבל מורגש.

חוצמיזה, כמו בהודעה הראשונה, כל השאר יותר טוב, מהמנוע היותר בשרני, שנותן ביצועים עדיפים בכל מהירות ותנאי, ועד לריסון העדיף של המתלים, שמתבטא בפחות רכינה בסיבובים ובעיקר בטיפול בבורות וג׳עגו׳עים בכביש המהיר. 

לסיכום, קנו את ה-2008 דיזל. לא מצאתי אף מבחן שאיבחן את הכתוב למעלה, אבל תגידו שהבמבי שלח אותכם...

נ.ב. היום הזוגה תנהג ברכב ונראה אם היא תשים לב להבדלים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

אבל תגידו שהבמבי שלח אותכם...

זי בימבי!!!!

לפני שעתיים, falou כתב:

נ.ב. היום הזוגה תנהג ברכב ונראה אם היא תשים לב להבדלים.

יכול לאמר לך שהזוגה שלי התחילה להביט על הסובארו עם מבט מאוד מאוס ולעוס על הסובארו אחרי נהיגה אחת באיירקרוס עם המנוע הזה. 

בקיצור הגעתי היום לעבודה באופטימוס (הסובארו). 

• מצחיק 1

Pioneer TS-X150

פורסם

המסקנה היחידה של הזוגה מהדיזל היא: יותר רועש. 

זהו.

נכון, יש איזו בעיה של המהום מוגזם בבאס העליון, אבל זה פחות המנוע ויותר משהו באקוסטיקה של הרכב. לא מבין מה הקטע של פיז׳ו ובעיות אקוסטיקה (גם ל-208GTI היה משהו מעצבן).

בתאריך 8.1.2024 בשעה 09:15, TZR84 כתב:

מבחני רכב - פיג'ו 2008 דיזל - מבחן רכב - iCar

מזדהה לחלוטין עם ההערות, מבלבד עניין הרכינה, שממש מורגש פחות בדיזל שאצלי עכשיו מאשר בבנזין, מה שגורם לי לחשוב שפיז׳ו שינו כיול. גם ההגה כבד יותר (עם מרכוז ממש חזק), כך שגם עם ההערה על עצבנות בכביש מהיר לא חוויתי. שוב, כנראה כוייל מחדש.

״הכתבה״ של אוטו נטולת תובנות.

פורסם
לפני 7 שעות, falou כתב:

יש איזו בעיה של המהום מוגזם בבאס העליון

בט נדר 504 דיזל היתה בעיה דומה בין 80 ל 110 קמ"ש אבל ההמהום היה מאוד מורגש ברמה שלא שמעת את הרדיו.

הפיתרון היה לא לרדת מ 130.

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אה. כן.

בדיזל הזו, בניגוד לבנזין, יש ״בקרת אקלים״, שזה, במונחים מקצועיים, חרא בלבן.

במקום פס מקר (כחול) עד קר (אדום) בתצוגה, יש מספרים של טמפ׳. להזיז מחוון וירטואלי מצד לצד לוקח שנייה. להזיז מספרי טמפ׳ בקפיצות של חצי מעלה, לוקח מלא לחיצות.

עכשיו תסבירו לי, מה יותר ״בקרת אקלים״ בתצוגה של טמפ׳ לעומת תצוגה של פס מכחול לאדום?

זה שיש לה מצב אוטומט שמשנה את חוזק המאוורר לבד?

• מצחיק 1

פורסם (נערך)
לפני שעה, falou כתב:

אה. כן.

בדיזל הזו, בניגוד לבנזין, יש ״בקרת אקלים״, שזה, במונחים מקצועיים, חרא בלבן.

במקום פס מקר (כחול) עד קר (אדום) בתצוגה, יש מספרים של טמפ׳. להזיז מחוון וירטואלי מצד לצד לוקח שנייה. להזיז מספרי טמפ׳ בקפיצות של חצי מעלה, לוקח מלא לחיצות.

עכשיו תסבירו לי, מה יותר ״בקרת אקלים״ בתצוגה של טמפ׳ לעומת תצוגה של פס מכחול לאדום?

זה שיש לה מצב אוטומט שמשנה את חוזק המאוורר לבד?

עובר לבד מחום לקור, משנה את תפוקת המדחס ואת המאורר. 

קבע טמפ' ושכח ממנה גם בקיץ וגם בחורף.

הקטע של המיליון לחיצות זה הנדסת אנוש צרפתית.

גם בוולבו זה מיליון לחיצות אבל לפחות יש תפעול קולי (לא צרפתי. אתה יכול להגיד לו את הטמפרטורה הרצויה ולא צריך להגיד לו תוריד עוד, עוד, עוד, עוד, זהו).

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@falou, הבעיה שאתה מתאר היא לא במערכת בקרת אקלים, אלא בעובדה שב-PSA החליטו שהשליטה על המזגן היא דרך מסך מגע. אחלה רכבים מהרבה בחינות, אבל על ההחלטה הזו צריך להוריד שם לאנשים אצבעות. כאילו, עזבו שאיזה מהנדס או מתכנן UX זותר חשבו שזה רעיון טוב - זה יכול לקרות, יש אנשים טיפשים. אבל היו כמה וכמה דרגים ניהוליים שאישרו את זה. זה בלתי נתפס בעיניי.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...