Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי בעיה עם מסך המגע. אתה מקריב כפתורים ומקבל Open space מרווח (מאוד בולט בקקטוס, לדוגמא). 

אבל למה שינוי הטמפ' צריך להיעשות במרווחים של חצי מעלה ובחיקוי של כפתור פיזי? 

זה פאקינג מסך, תכנן פתרון UX קצת יותר מהיר לעדכון... 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כפתורים פיזיים למערכת המיזוג לרבות התמסורת שהיא אלקטרונית תופסים מעט מאוד מקום. מבחינתי גם הצצה במסך בכדי לראות מה קורה עם הוייז, הוא מהלך מסוכן. כשאתה נוהג ותשומת הלב, קל וחומר המבט מוסחים, אפילו לשניות, צריך לזכור שהרכב עובר עשרות מטרים במהירות והיכולת להתמודד עם מצבי חרום פשוט נעלמת באותו זמן. כל מי שהתמודד עם תאונה, יודע עד כמה מיידי ומפתיע הוא ארוע שכזה. לכן עבורי הדגם היחיד של סטלנטיס שבא בחשבון הוא הC4 של סיטרואן ואוטו חשמלי הופך להיות ביג נו נו, גם כשיתאפשר להתקין עמדת טעינה, עד שיגיע מישהו שיואיל לרדת מהטרנד המטומטם הזה של שליטה טואטלית רק דרך המסך בו החלה טסלה וכל השאר החרו החזיקו אחריה.

פורסם

תכלס הייתי שם את השליטה בטמפ' - מההגה. במקום השליטה בווליום - גם ככה יש בPSA האלו כפתור ווליום במיקום מאוד נוח ונגיש אפילו לא צריך להביט פשוט שולחים יד - אז במקום, את הטמפ' של המיזוג הייתי שם בהגה. 

אבל זה רק אני וזה 14 בצהריים ביום שישי גשום ואני צריך סייסטה דחוף. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 11.1.2024 בשעה 08:27, falou כתב:

גם ל-208GTI היה משהו מעצבן

ב 208GTi אחרי מתיחת הפנים הורידו את הרזונטור והיא ידועה כ"חופרת" בשיוט.

סע בדגם לפני המתיחה ותרגיש כמו בקורולה (חסר סאונד).

צרפתים...

פורסם
בתאריך 12.1.2024 בשעה 10:10, רועי5 כתב:

כפתורים פיזיים למערכת המיזוג לרבות התמסורת שהיא אלקטרונית תופסים מעט מאוד מקום. מבחינתי גם הצצה במסך בכדי לראות מה קורה עם הוייז, הוא מהלך מסוכן. כשאתה נוהג ותשומת הלב, קל וחומר המבט מוסחים, אפילו לשניות, צריך לזכור שהרכב עובר עשרות מטרים במהירות והיכולת להתמודד עם מצבי חרום פשוט נעלמת באותו זמן. כל מי שהתמודד עם תאונה, יודע עד כמה מיידי ומפתיע הוא ארוע שכזה. לכן עבורי הדגם היחיד של סטלנטיס שבא בחשבון הוא הC4 של סיטרואן ואוטו חשמלי הופך להיות ביג נו נו, גם כשיתאפשר להתקין עמדת טעינה, עד שיגיע מישהו שיואיל לרדת מהטרנד המטומטם הזה של שליטה טואטלית רק דרך המסך בו החלה טסלה וכל השאר החרו החזיקו אחריה.

אז גם על לוח המכוונים אתה לא מסתכל?

באמת שזה סתם תפיסה שגויה שמסך זה ביג no no וכפתורים זה בסדר...

בכל שנותי על פיג'ו עם מסך הפעם היחידה שהיה מצב לא נעים בגלל הסתכלות לא על הכביש הייתה כשהסתכלתי על מד המהירות...

וגם כשנסעתי בקיה נירו עם בקרת אקלים וכפתורים פיזיים הייתי צריך להוריד עיניים למטה כדי לראות כמה מעלות אני שם כשאני מסובב את הכפתור.

פורסם
לפני 34 דקות, Gavrik כתב:

אז גם על לוח המכוונים אתה לא מסתכל?

זה מה שנקרא false equivalence. הסתת המבט ללוח המחוונים היא מהירה יותר ובטיחותית יותר (מה שנמצא מול הרכב תופס חלק משמעותי יותר משדה הראייה שלך). והיא גם הכרחית (אין לך דרך אחרת לדווח לנהג את המהירות שלו, אלא אם תלמד את כולם ברייל), לעומת מערכת מיזוג אוויר שהסתדרה עם מפסקים, כפתורים, ובוררים פיזיים מצויין במשך עשרות שנים.

ההשוואה לא צריכה לבוא מול דברים אחרים שנהג נאלץ להסית את מבטו עבורם. אלא מול מערכת מיזוג אוויר שבה הנהג לא נאלץ להסית את מבטו כלל (או כמעט בכלל). תחשוב כמה זמן אתה מסתכל על בורר טמפרטורה פיזי כדי לשנות את הטמפרטורה - אתה מוריד טיפה את המבט (אם בכלל) כדי לדעת לאן לשלוח את היד, ובשלב שבו היד שלך תפסה את הבורר, אתה כבר מסתכל חזרה על הכביש. תסובב כמה שבא לך - וגם תדע, לפי כמות הקליקים, האם סובבת הרבה או לא - כל זה בזמן שאתה ממשיך להסתכל על הכביש. נכון, אם בא לך לדעת בדיוק מה המעלות ששמת צריך להסתכל. אבל יש לך שליטה טובה יותר במתי להסית את המבט - אתה יכול לעשות את זה לרגע קצר מאוד אחרי שווידאת שהכביש נראה בטוח לפניך, ולהמשיך את פעולת הסיבוב מבלי להסתכל על הבורר (כי הפידבק מהסיבוב מאפשר לך לדעת בכמה מעלות עלית/ירדת, אז אין לך צורך להמשיך ולבהות במסך המעלות).

לעומת זאת, עם מסך מגע, אתה חייב להתמקד במסך כדי לפגוע עם האצבע בדיוק בנקודה הנכונה. אם אתה צריך שתי לחיצות או יותר - אתה צריך להמשיך להסתכל על המסך, כי אתה חייב להרים את האצבע ולגעת שוב, ולא בטוח שתיגע שוב במקום הנכון אם אתה לא מסתכל.

• אהבתי 1
פורסם

זה מה שנקרא הטיית האישוש - אצה מנסה להצדיק את הטזה שלך למרות שאני מניסיון אומר לך שבמציאות זה לא ככה.

כשנסעתי בקיה נירו הייתי צריך להסיט מבט ממש למטה איפה שהגיר למחוג של המזגן כדי לראות כמה מעלות אני שם, אני לא טלקינז ולא זוכר בעל פה מעלות וכשאני רוצה 22 אני אני מסתכל ששמתי 22...

מצד שני בפיג'ו 308 המסך נמצא ממש בגובה העיניים והכל (המעלות והכפותרים) בגודל ענק. לכן מה שיוצא שאני פשוט מקיש על המסך על עיוור את כמות ההקשות שצריך ורואה את המעלות בזווית של העין גם בלי להסיט מבט מהכביש.

פורסם

כבר נכתב, אבל אחזור, לא דומה הסטת מבט רגעית ללוח השעונים, שנמצא באותו קו ראיה לכביש שלפניך, למיקוד מבט ללוח דיגיטלי שלחיצה עליו אינה מפיקה פידבק ומחייבת לכן תשומת לב ומבט ממושך ורצוף. אצלך זה עובד בלי צורך לראות על מה אתה לוחץ, אשריך, לי אין את הכישורים האלו. מקווה בשביל כל משתמשי הדרך שאני החריג, לא בטוח.

פורסם

המבט האנושי הוא בעל יכולת קליטה פריפריאלית, ככה שזה לא שאו שאתה מסתכל על צג/לוח שעונים או שאתה מסתכל על כביש. לכן למיקום הצג יש חשיבות מכרעת.

לשאלה מה עדיף, צג ניהול טמפ׳ במסך מגע בחלק העליון או כפתורים פיסיים עם צג בגובה ההילוכים, התשובה היא שעדיף כפתורים פיסיים עם צג בחלק העליון (ע״ע סיאט לאון).

לטעון שפתרון אחד הוא בטוח והשני הוא סכנת נפשות... נו.

נהג צריך להיות מסוגל להפעיל שיקול דעת מתי, איך וכמה הוא יכול להסיט מבט מהכביש. זה לא שעדכון המיזוג הוא משהו שעושים כל שתי דקות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

ההשוואה בין שינוי ערכים במסך לשינוי ע"י כפתור (גם אם השינוי משתקף במסך) היא די ברורה.
בכפתור יש לך פידבק מיידי באצבעות על הפעולה שביצעת, קליק או במקרה של חוגה גם הבנה כמה סובבת אותה. אתה יודע ששינית משהו גם בלי להסתכל, כי היה פידבק מיידי לפעולה שלך. גם אם הכפתור נמצא באיזה מיקום שאתה לא יכול לראות אפילו, כמו למשל ידית כיוון המושב...
במסך זה פשוט עוד מאמץ (שאחרת, היה הולך לנהיגה? לטיקטוק? תלוי נהג) שבו אתה גם צריך ללחוץ במקום הנכון וגם צריך להפעיל עוד חוש כדי לדעת אם הפעולה התבצעה או לא, עם כל התסכול כשזה לא קורה כי פספסת או שסתם האצבע מלוכלכת.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 23 שעות, falou כתב:

המבט האנושי הוא בעל יכולת קליטה פריפריאלית, ככה שזה לא שאו שאתה מסתכל על צג/לוח שעונים או שאתה מסתכל על כביש. לכן למיקום הצג יש חשיבות מכרעת.

לשאלה מה עדיף, צג ניהול טמפ׳ במסך מגע בחלק העליון או כפתורים פיסיים עם צג בגובה ההילוכים, התשובה היא שעדיף כפתורים פיסיים עם צג בחלק העליון (ע״ע סיאט לאון).

לטעון שפתרון אחד הוא בטוח והשני הוא סכנת נפשות... נו.

נהג צריך להיות מסוגל להפעיל שיקול דעת מתי, איך וכמה הוא יכול להסיט מבט מהכביש. זה לא שעדכון המיזוג הוא משהו שעושים כל שתי דקות...

שום דבר בנהיגה אינו בטוח, נדמה לי שעל כך לא אמור להיות ויכוח. הואיל ונהיגה היא אוסף כמעט אינסופי של מצבים משתנים, תגובה מיידית על חלקם עלולה להיות ההבדל שבין המשך נסיעה נורמלי לקטסטטרופה, מכאן מתבקשת הקטנת הסיכונים הנובעים מהסטת תשומת הלב של הנהג מנהיגה נטו. העברת השליטה ללוח מגע המחייב צפייה היא ההיפך מכך. הציפיה מנהג ממוצע שיידע מתי הוא מסתכל על הכביש ומתי אפשר שלא, מעט מוגזמת ולא רק בשל ריבוי אלו שמסמסים תוך כדי נהיגה למשל, אלא בשל כך שהתופעה האמורה היא סימפטום לתחושת הבטחון המופרזת שהם נשארים בשליטה וכלום לא יקרה אם יתעסקו במשהו אחר כמה שניות תוך כדי נהיגה. תחושה אגב שמאפיינת את מרביתנו והיא אולי תולדה של האבולוציה האנושית שטרם סיגלה לעצמה את התכונה של התנהלות במהירויות שמעבר להליכה או ריצה.

• אהבתי 1
פורסם

לציין כי חלק מן המערכות ברכבים חדשים יש הפעלה קולית למזגן, ואז זה מנצח גם כפתורים פיזיים. למי שמאוד מוטרד מהבטיחות שלו עד כדי כך שהוא פוסל רכב בגלל שהמזגן מתופעל עם מסך, יש לזה גם פתרונות אפטרמרקט לא יקרים ואז הכל נהיה קולי, שזה אפילו יותר בטוח מכפתורים ולא מצריך הסטת מבט אפילו למאית השנייה. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זו מגמה שאני רואה יותר ויותר.

זה היה בעיקר ב-PSA, אבל גם בחלק מקבוצת VAG עברו למתגי טאצ' ולתפעול של יותר דברים מהמולטימדיה (ככה היה לי בקופרה שכורה שקיבלתי בחו"ל). על רכבים שמופעלים לגמרי מהמסך אני לא מדבר.

מי שבנתיים פחות עושה את זה אלו היפנים והקוריאנים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 12.1.2024 בשעה 07:11, falou כתב:

אין לי בעיה עם מסך המגע. אתה מקריב כפתורים ומקבל Open space מרווח (מאוד בולט בקקטוס, לדוגמא). 

אבל למה שינוי הטמפ' צריך להיעשות במרווחים של חצי מעלה ובחיקוי של כפתור פיזי? 

זה פאקינג מסך, תכנן פתרון UX קצת יותר מהיר לעדכון... 

למיטב הבנתי ,

התכנון של חצי מעלה הוא התאמה למעלות פרהנהייט ,

שם כל מעלה היא בערך חצי מעלה בצלזיוס.  (0.56 מעלות ליתר דיוק)

• מעניין 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...