Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, DareDevil כתב:

אני חושב שצריך לעשות הכשרות כל חודשיים שלושה לאחר קבלת הרישיון בשביל להטמיע את זה כמו שצריך. במשך כמה שנים. לפחות שיצברו ניסיון והכשרה טובה יותר מאשר הבדיחה הנוכחית.

מסכים לחלוטין. 

אני גיליתי שמעבר לאימון עצמו זאת גם דרך טובה להוציא קצת אנדרנלין. מאוד משחרר.

פורסם
לפני כשעה, timur2008 כתב:

כבר לא בא לי להוציא שום נשק. 

מזל שלא מאשרים עכשיו ערכות מגן למלחמת המפרץ. פשוט בושה. 

את מי אתה מעניש בדיוק? 

דווקא מול הטירוף של הבקשות המשרד מתפקד בסדר. מעניין כמה פה בכלל יודעים שבימי השגרה לפני הטירוף זמן ההמתנה לראיון היה 8-9 חודשים וזה היה לגמרי בנורמה.

פורסם (נערך)

שלחתי לשרן השכל הודעה בפייסבוק, בנוגע להכשרות לבעלי רישיונות חדשים ומפציר בכם גם לפנות לחבר הכנסת שאתה מתחברים אליו ובקשו ממנו הכשרות לנשק לכאלו שקיבלו רישיון לנשק.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 8 שעות, DareDevil כתב:

אני חושב שצריך לעשות הכשרות כל חודשיים שלושה לאחר קבלת הרישיון בשביל להטמיע את זה כמו שצריך. במשך כמה שנים. לפחות שיצברו ניסיון והכשרה טובה יותר מאשר הבדיחה הנוכחית.

מסכים, רק תגדיר הכשרות.

אם זה 50 כדורים למטרת A3 והביתה לא עשית בזה כלום.

לפני 7 שעות, RBRB כתב:

את מי אתה מעניש בדיוק? 

דווקא מול הטירוף של הבקשות המשרד מתפקד בסדר. מעניין כמה פה בכלל יודעים שבימי השגרה לפני הטירוף זמן ההמתנה לראיון היה 8-9 חודשים וזה היה לגמרי בנורמה.

אמת.

משרד הבט"פ דווקא נתן עבודה מצוינת בתקופה הזאת.

הם עלו מ40 אלף בקשות בשנה לרבע מיליון בחודשיים.

פורסם
לפני 57 דקות, יובל .מ. כתב:

מסכים, רק תגדיר הכשרות.

אם זה 50 כדורים למטרת A3 והביתה לא עשית בזה כלום.

הלוואי שהייתי יודע איזה הכשרה תהיה אפקטיבית לאורך זמן. אני לא מחזיק ברישיון ואני רואה פה הרבה שעוברים הכשרות אז אני מניח שיש כבר את הידע במטווחים, לא נראה לי יהיה קשה להרים איזה הכשרה ספציפית להתנהלות בשטח בנוי, התמודדות במצבי לחץ, מתן עזרה ראשונה וכו'.

ואני מניח שהA3 הוא מה שעושים בקבלת הרישיון.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

משרד הבט"פ דווקא נתן עבודה מצוינת בתקופה הזאת.

הם עלו מ40 אלף בקשות בשנה לרבע מיליון בחודשיים.

לראש המשרד יש אג'נדה של חלוקת נשק לכל דיכפין והמשרד התנער מנורמות מקצועיות בשביל לרצות את העבריין המורשע הזה.

במדינה רצינית היה דיון ציבורי על מדיניות אחזקת הנשק, משמר אזרחי, כיתות כוננות וחימוש יישובים.

אצלנו נותנים נשקים לאנשים שלא כשירים להחזיק סכו"מ.

פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

לראש המשרד יש אג'נדה של חלוקת נשק לכל דיכפין והמשרד התנער מנורמות מקצועיות בשביל לרצות את העבריין המורשע הזה.

במדינה רצינית היה דיון ציבורי על מדיניות אחזקת הנשק, משמר אזרחי, כיתות כוננות וחימוש יישובים.

להיכנס לזה שוב? כן.

שומע גבר, ביקרתי מאז האישור רישיון 3 פעמים במטווח. ראיתי חלק מהיורים ברמה גבוהה, ראיתי חלק מהיורים ככה-ככה, ראיתי חלק מהם ברמה פח זבל.

מה שכן, כולם, אבל כולם היו ישראלים טובים, שרוצים את ההזדמנות להגן על עצמם אם מחר בבוקר מחבלי הרשות יפרצו את גדר ההפרדה או חיזבאללה יפרוץ מצפון. אף אחד מהם לא רוצה לראות את אשתו נאנסת או את התינוק שלו נשרף חי. אפילו סתם להיתקל באיזה פיגוע ירי זה באסה.

אגב "אשתו", הייתי רוצה לראות גם יותר נשים מקבלות רשיונות. בסדר, נתקדם לאט לאט.

אז כן, אפשר לדבר על תהליך ההכשרה וכן, אפשר לדבר על ענישה במקרה של שימוש לא ראוי, על שני הדברים האלה דיברנו פה.

מה שאתה עושה פה זה טרחנות מדרגה ראשונה.

רשמתי כמה פעמים את דעתי על תפקודו של בן גביר (למי שלא מעודכן -אכזבה בלשון המעטה), אבל על זה כל הכבוד לו. חבל שכל הטרחנים לא דורשים לשפר את תהליך ההכשרה במקום לבלבל את השכל על הסינון.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אבל על זה כל הכבוד לו.

לא! לא כל הכבוד לו!

שר פח זבל שמחמש אנשים לא מתאימים והופך את המדינה למקום מסוכן במקום לעשות עבודה רצינית על מדיניות וסמכות הפעלת הכוח. חלומו של האויב.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

מה זה אנשים לא מתאימים? אתה מדינה דמוקרטית.

אתה בעצם רוצה למנוע נשק מאזרח שומר חוק על בסיס מה? על בסיס הפחד שלך?

אזרח לא מתאים זה אזרח שלא כשיר בריאותית או בעל עבר פלילי, זהו. 

אי אפשר להתעלם מהמצב במדינה אז תכניס קריטריון של שירות צבאי וסגרת סיפור.

אגב, אם היו "פלנגות" ב7.10 המצב היה יותר טוב. הרבה יותר טוב. בריק צדק.

פורסם

תשמע, אני ממש לא מחסידיו של בן גביר וכאחד שיכל להוציא רישיון כבר לפני 20 שנה ובחר שלא, הפעם באמת לא הייתה שאלה האם להוציא ואני גם לא רואה איך מאשרים נשקים לאוכלוסיה שנמצאת בלחץ ודורשת את זה בזמן מאוד קצר. זאת הייתה המציאות והדרישה ולא חושב שהייתה דרך לעשות זאת אחרת.

אני בכלל חושב שהתבחין ישוב זכאי צריך להתבטל ( ברור שלא יקרה כי רוב האנשים בתבחין הזה הם בכלל מצביעי בן גביר וסמוטריץ) ובמקום התבחין הזה הזה צריך לאפשר לכל אדם שעשה שירות צבאי מלא ( ולא משנה איזה רובאי הוא) יכול ורוצה להחזיק בנשק, ועמד בקריטריונים שנבנחנו בתוכנית מסודרת. ייתכן שמישהו שהוא רובאי 02 יצטרך לעשות רענון כל חצי שנה ולא שנה וחצי לרובאי 07. הבעיה שבמצב כזה מצביעיו נשארים בחוץ.

לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה בעצם רוצה למנוע נשק מאזרח שומר חוק על בסיס מה? על בסיס הפחד שלך?

אבל היום אתה מונע. יש אזרחים שרוצים אבל בגלל שהוא גר ברמת גן והיה מכונאי בצבא הוא לא יכול. לא משנה שעשה שירות צבאי מלא, אזרח שומר חוק - אם היה גר באלקנה היה מקבל, אבל הוא גר ברמת גן ולכן הוא לא זכאי. את הנקודה הזאת צריך לפתור.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, פריג'י כתב:

השינוי העיקרי שבוצע בתבחינים הוא שכל בעל תעודת לוחם זכאי ולא רובאי 07 בלבד או יוצאי יחידות מיוחדות. 

למה חירני"ק כן ומגבניק או שריונר לא? דווקא מבין את השינוי הזה. 

שאר התבחינים כמו יישוב זכאי וכו' נשארו ללא שינוי מהותי. לא ברור על מה התלונה.

לפני 2 דקות, asix כתב:

ייתכן שמישהו שהוא רובאי 02 יצטרך לעשות רענון כל חצי שנה ולא שנה וחצי לרובאי 07

גם רובאי 07 לא נגע באקדח בשירותו הצבאי אלא אם היה ביחידה מיוחדת.

לפני 4 דקות, asix כתב:

אני בכלל חושב שהתבחין ישוב זכאי צריך להתבטל ( ברור שלא יקרה כי רוב האנשים בתבחין הזה הם בכלל מצביעי בן גביר וסמוטריץ)

לא מסכים עם הקביעה הזו. אגב תתפלא, אבל רוב רובם של היישובים הזכאים שנמצאים בתוך הקו הירוק (ויש לא מעט כאלה) הם לא הבייס של המפלגה הזו ואפשר לבדוק את זה בקלות באתר של הבחירות.

ומה עם מישהו שעלה לפה בגיל 30 לאחר שרות צבאי במקום מולדתו ומתגורר ביישוב זכאי אז לא תתן לו נשק להגן על משפחתו כי לא עשה פה שירות צבאי? או לאשת שרות לאומי? יש פה כל כך הרבה משתנים שאי אפשר לקבוע קביעה כזו. 

פורסם
לפני 12 דקות, RBRB כתב:

גם רובאי 07 לא נגע באקדח בשירותו הצבאי אלא אם היה ביחידה מיוחדת.

נכון, אך הוא תפעל והתאמן בנשק לכל אורך השירות.

לפני 12 דקות, RBRB כתב:

לא מסכים עם הקביעה הזו. אגב תתפלא, אבל רוב רובם של היישובים הזכאים שנמצאים בתוך הקו הירוק (ויש לא מעט כאלה) הם לא הבייס של המפלגה הזו ואפשר לבדוק את זה בקלות באתר של הבחירות.

ומה עם מישהו שעלה לפה בגיל 30 לאחר שרות צבאי במקום מולדתו ומתגורר ביישוב זכאי אז לא תתן לו נשק להגן על משפחתו כי לא עשה פה שירות צבאי? או לאשת שרות לאומי? יש פה כל כך הרבה משתנים שאי אפשר לקבוע קביעה כזו. 

אז למה שלא תיתן למי שגר בפתח תקווה או ברמת גן להגן על משפחתו ועשה שירות צבאי מלא ( אומנם לא לוחם, ולא רובאי 07 אבל בכל זאת שירות מלא)?

למה לו אין את הפריווליגיה להגן על משפחתו? כי הוא לא גר במקום מסוכן או לא מאמין בארץ ישראל השלמה?

וזה שקיבל על סמך התבחין ישוב זכאי, בדקת שהוא כשיר לשאת נשק חוץ מזה שהוא גר במקום שזכאי?

על זה אני מלין - אני חושב שכל אחד צריך לתת לו את האפשרות. אולי יש הקלות ( רובאי 07, לוחם) אבל לא יכול להיות שתשלול את האפשרות לאדם רק בגלל שהוא גר בגוש דן או בשרון. 

תדמיין שרישיון נהיגה לא היה ניתן לתושבי גוש דן כי יש להם תחבורה ציבורית ולאלא שגרים בשומרון נותנים רישיון נהיגה ללא מבחן רק כי הם גרים רחוק ואין להם תחבורה ציבורית?

פורסם
לפני 39 דקות, asix כתב:

אבל היום אתה מונע. יש אזרחים שרוצים אבל בגלל שהוא גר ברמת גן והיה מכונאי בצבא הוא לא יכול. לא משנה שעשה שירות צבאי מלא, אזרח שומר חוק - אם היה גר באלקנה היה מקבל, אבל הוא גר ברמת גן ולכן הוא לא זכאי. את הנקודה הזאת צריך לפתור.

חבר, אתה יכול לעקוב אחרי ההודעות שלי. מבחינתי כל מי שאזרח נורמטיבי רשאי לשאת נשק. אישה ששירתה במודיעין מבחינתי היא טובה בדיוק כמו לוחם סיירת מטכ"ל, וגם רשמתי את זה בתגובה הקודמת.

ההבדל הוא שמתעסקים במי מקבל ולא במה רמת ההכשרה שהוא עובר. זאת בדיחה.

אפשר לקחת פקידה מהקריה, לשים אותה שבוע במטווחים והיא תדע לירות מצויין בשביל הגנה עצמית.

פורסם

מסכים לחלוטין.

אני לדוגמא, לא רובאי 07 ונשק מעולם לא דיבר אליי, הוצאתי רישיון ובמקום לבזבז את הכסף על כוונות ואביזרים ( למרות שנרתיק נוח זה החלק הכי קשה למצוא) מוציא את הכסף על מטווחים. גם להכיר את הכלי וגם להתאמן. כמו שרשמתי מקודם - אפילו מצאתי שזה משחרר.

אבל, המצב שנוצר, גם במטווחים - הם לא בנויים לעומס הזה וכתוצאה מכך המערכת קורסת מכל הכיוונים ( כמו כל דבר במדינה הזאת).

• תוכן חדש...