Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

יופי, אז אני עברתי כמעט 3.5 שנים בקרבי בלי כל התקריות האלה, ובשירות מילואים גם לא ירינו אחד על השני. חוץ מזה שכל המקרים שרשמת פה קרו במסגרת צבאית ולא אזרחית שממנה אתה מפחד. אפשר לנשום.

אני מניח שהכל תלוי בכמות ואינטנסיביות של אימונים פלוס מה עשית בשגרה. אצלי אימונים היו יותר משנה וחצי מ-3. נורמה ליום אימון בסביבות 1000 כדור (מאג). לא מאגיסטים היו מורידים בסביבות 200-300 כדור ביום. בשגרה (קוו) בעמדות שמירה וסיורים כל הכלים עם כדור בקנה ונצרות פתוחות.  מה שכתבתי זה בהקשר לנוהלים ש"נכתבו בדם" ולא לאקדחים באזרחות. שם אני מפחד מהדברים שונים לחלוטין.

פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

מה זה ערכת ניקוי שמספיקה ל5-6 ניקיונות?

כמות השמן ומסיר פיח שמגיעים עם הערכה. טענו ל5-6 פעמים פלוס מינוס בערכה הקטנה.

לפני כשעה, mikyl כתב:

אני מניח שהכל תלוי בכמות ואינטנסיביות של אימונים פלוס מה עשית בשגרה. אצלי אימונים היו יותר משנה וחצי מ-3. נורמה ליום אימון בסביבות 1000 כדור (מאג). לא מאגיסטים היו מורידים בסביבות 200-300 כדור ביום. בשגרה (קוו) בעמדות שמירה וסיורים כל הכלים עם כדור בקנה ונצרות פתוחות.  מה שכתבתי זה בהקשר לנוהלים ש"נכתבו בדם" ולא לאקדחים באזרחות. שם אני מפחד מהדברים שונים לחלוטין.

אז לומדים מזה, משתפרים וממשיכים הלאה. כמו שרשמנו אני, רומן ועוד כמה פה - הבעיה היא לא מי מחזיק את הנשק (החוקי!), הבעיה היא רמת ההכשרה שלו.

כל עוד חברות כנסות ינצלו תנועות פופוליסטיות שטוענות שנשק חוקי ברחובות ירצח נשים כי לא העמידו סיר אורז בזמן במקום לדרוש לשפר את ההכשרה, לא נתקדם לשום מקום.

אגב:

אומנם זה רק סרטון יוטיוב, אבל יש לי תחושה שזה לא רחוק מהאמת. צריך למצוא את הנתונים.

פורסם
לפני 15 שעות, יובל .מ. כתב:

סיכום עלויות אם יעזור למישהו:

איפה קנית אותו בסוף?

אני בינתיים "בטיפול" כבר חודש וחצי :(

פורסם

להב חולון.

אם קנית כבר את הנשק משהו לא תקין.

אם שיגרו את המסמכים אמור להיות עדכון באיזור אישי ממשלתי לתאריך הקנייה/יום אחרי, גם אם לא שלחו טוב.

אם מופיע עדכון תתקשר למקום שקנית ממנו שישלחו שוב או שיתקשרו לאיזה איש קשר שלהם.

פורסם
לפני 6 שעות, mikyl כתב:

במהלך השירות הקרבי שלי, ראיתי פליטת כדור אחת, אם-כי מטר מולי ודי מסובכת מבחינה הסתברותית (נגב בלי קנה). זה לא שזה לא קורה, אבל זה בעיקר עניין של משמעת.

אם יש בעיה (חוסר אימון) מטפלים בבעיה, לא מסביב לה. כי, שוב, לגורמים שלא פועלים במסגרת החוק יהיה נשק, כך או אחרת. למנוע גישה ממי שכן מבקש לפעול באופן חוקי זה פסול. למנוע גישה בשל תירוצים שניתן וצריך לטפל בהם אחרת, זאת כבר עיוולת.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

לא, הבקשה שהגשתי לרשיון בתחילת נובמבר עדיין בטיפול.

זה משהו אחר, העומס עליהם גדל בכמה סדרי גודל מכובדים, בהתחלה עוד חתמו יחסית מהר אבל עם כל הבלאגן סביב זה + המשך העלייה נהיה עיכובים.

גם אח שלי הגיש בתחילת נובמבר ועדיין מחכה, בהתחלה רציתי לחכות לו להכשרה אבל זה נהיה ארוך מדי ולך תדע מה יהיה.

פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

אם יש בעיה (חוסר אימון) מטפלים בבעיה, לא מסביב לה

אז קודם מטפלים בבעיה (ואני לא מאמין בשיט שמישהו מתכוון לעשות את זה) ואחר כך מחלקים את האקדחים. מניח שנרגיש את זה בעוד איזה חצי שנה.

פורסם
לפני 42 דקות, matanff כתב:

אני הרמתי ידיים.. נפילה בין הכסאות, כמעט כל מי שאני מכיר שהגיש בכמה ימים בודדים לפני כבר מזמן עם רישיון.

image.png.3f198b0faf0d43ee95f8b447da6426fd.png

אין שום חוקיות, יש גם אנשים שהגישו בסוף בנובמבר וכבר אושרו. 

פורסם

גם בקשה של אשתי מ22/10 עד היום "נמצאת בטיפול"

בהתחלה היה כתוב שם - מענה בכתב תוך 14 יום ולא יאוחר מ30 ימי עבודה. בדיחה טובה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, matanff כתב:

אני הרמתי ידיים.. נפילה בין הכסאות, כמעט כל מי שאני מכיר שהגיש בכמה ימים בודדים לפני כבר מזמן עם רישיון.

image.png.3f198b0faf0d43ee95f8b447da6426fd.png

אני בדיוק כמוך. 

לפני כמה ימים התאריך שם שונה משום מה ל19.12.

פורסם
לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

גם בקשה של אשתי מ22/10 עד היום "נמצאת בטיפול"

בהתחלה היה כתוב שם - מענה בכתב תוך 14 יום ולא יאוחר מ30 ימי עבודה. בדיחה טובה.

עלה ל60 ימים.

לפני 8 שעות, topop כתב:

אני בדיוק כמוך. 

לפני כמה ימים התאריך שם שונה משום מה ל19.12.

זה דווקא טוב, זה אומר שמישהו התעסק בבקשה. אולי העבירו את הבקשה למשטרה/משרד הבריאות לאישור.

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

זה דווקא טוב, זה אומר שמישהו התעסק בבקשה. אולי העבירו את הבקשה למשטרה/משרד הבריאות לאישור.

אני רוצה להאמין שזה מה שקרה.

• תוכן חדש...