Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, RK כתב:

אני די קיצוני בדעה, אבל אם בצ'כיה כל אחד יכול לקבל נשק, במדינה מוכת טרור כל אחד צריך שתהיה לו את האפשרות

נראה לי שצ'כים פחות חמומי מוח 😀

לפני 5 שעות, RK כתב:

, בכפוף לבדיקה יותר יסודית ממה שיש היום (נפשית בעיקר)

זה

לפני 5 שעות, RK כתב:

הייתי גם מחייב מטווח פעם ב-3-6 חודשים מקסימום ולא שנה וחצי

פחות קריטי

לפני 5 שעות, RK כתב:

וקורס יותר רציני כתנאי לרישיון, ומי שלא מוכן להתחייב להשקעה ולעלויות, שלא יקח נשק.

זה בעיקר

לפני 4 שעות, oryo כתב:

הבנתי אותך, 

טיפ: קוטר הקליע לא משפיע על גודל הכלי, קצת כמו לדבר על אוקטביה דיזל לעומת f150 בנזין ולגזור מכך שרכבי בנזין קטנים גדולים יותר

מבחינת המלצות קונקרטיות פרסמתי על זה פוסט ארוך בקבוצה בפייסבוק, אם תרצה תבדוק אולי יעזור 

אם וכאשר אקבל רישיון אשמח ללינק.

לפני 4 שעות, עדי-אל כתב:

משום מה אתה לא בנושא הנכון

😛

צודק, טעיתי. אבל העיקר שהבנת את הרעיון 😊

לפני 4 שעות, RK כתב:

קוטר הקליע משפיע על רתע, כשרתע מתון יעזור לך לדייק, במיוחד בכל מה שיוצא אחרי היריה הראשונה, שסביר להניח שגם ככה לא תפגע במטרה. קליע חלש יותר, אם-כי בעקיפין (ולמעט פתרונות יעודיים כמו השילד איזי, למשל), יכול להסתפק בקפיץ פחות חזק, מה שיקל על דריכת הכלי לא.נשים פחות חזקים. לא הכל מסתכם בגודל הכלי.

אם טכניקת דריכה נכונה לא צריכה להיות בעיה לאף אחד שעבר בדיקה רפואית.

פורסם
לפני 9 שעות, oryo כתב:

22 זה קוטר פצפון עם כח עצירה מוגבל וסיכוי גדול יותר למעצורים (עדיין נמוך עם כלי ותחמושת איכותית). כמובן שבידיים מיומנות זה עובד אבל יש קונצנזוס יחסית רחב שזה לא קוטר המתאים להגנה עצמית. 

9ממ זה הסטנדרט, מסיבות טובות - לדעתי. 

נאמר כאן ש22 קל לנשיאה, לא ממש הבנתי את המשפט הזה, בגודל של כלי 22 לא בהכרח קטן יותר. מה שנכון זה שאין לו רתע בכלל, מרגיש כמו אקדח קפצונים (בקטע טוב, מאוד קל לירי), אבל זה לא קשור לנוחות נשיאה אלא לנוחות ירי. 

יריתי אלפי כדורים ויש לי נסיון עם מגוון כלים רחב, ה Go To שלי זה גלוק 19. 

חלק מהתובנות שלי רוכזו בסרטון ששמתי ביוטיוב 

אתה עושה בארצות הברית רק ירי חופשי במטווחים או שיש הכשרות מתקדמות איכותיות נגישות לכולם?

פורסם
לפני 6 שעות, יובל .מ. כתב:

אין הגיון, בגלל זה גם השריונר יהיה זכאי, לפי תבחין תעודת לוחם או אם עשה מילואים והגיע לדרגת רסר אז לפי דרגה.

תעודת לוחם זה רק לילדים. מי ששוחרר לפני 99 אין ולא תהיה לו תעודת לוחם.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 49 דקות, Night Driver כתב:

טיפלו בזה לפי מה שהבנתי או שיש דיונים על זה. כל מי שהוא אזרח נורמטיבי בערך יקבל אקדח.

פורסם

מתכון לאסון .

כל המשתתפים בהכשרה לקבלת נשק הוסמכו. כולל האישה שירתה ולא פגעה במטרה אפילו פעם אחת, האיש שכיוון נשק טעון לרגליו, זה שרימה במבחן הידע, זה ששאל אם אפשר להתקלח עם הנשק, זו שלא פגעה בשום מטרה - כולם הוסמכו לנשיאת נשק ברישיון אחרי 4.5 שעות של הכשרה חובבנית ■

הקלות הבלתי נסבלת שבה עוברים "הסמכה" לנשק אמורה להדאיג כל ישראלי, גם את השר לביטחון לאומי

ההכשרה כוללת בחינה עיונית, אימון ירי של 80 כדורים ומבחן הסמכה של ירי 20 כדורים (ציון עובר 70%)

ההכשרה התחילה בהסבר קצרצר של החוק הפלילי: מתי אסור ומותר לירות, מהי הגנה עצמית, ועוד. בשלב הזה החלו שאלות, שהראו חוסר ההבנה בסיסי בחוק ובתפעול נשק. כאשר המדריך הסביר מהי הגנה עצמית, היו כאלה שלא הבינו מה ההבדל בינה לבין ירי קטלני. כלומר, לא הבינו את ההבדל בין הזכות להדוף כייס ביד חשופה לבין ירי קטלני בעת סכנת חיים. ההבדל שבין מחבל עם נשק לבין גנב רכב, הקשה על חלקם.

כולם הוסמכו כך לירות באקדח שרכשו. האיש החביב שכיוון על רגלו אקדח טעון עם כדור בקנה — עבר.

האישה המצחיקה שלא פגעה במטרה ולו פעם אחת — עברה.

הצעיר שלא ירה מעולם בנשק לפני כן והתפלא שהקנה התחמם לאחר ירי — עבר.

האיש שלא הבין כיצד לפרוק את הנשק, ולא הבין את סדר פעולות שמביא לכך שאקדח יהיה טעון ומוכן לירי — גם הוא עבר.

המאמר המלא :

https://www.themarker.com/blogs/2023-11-13/ty-article/0000018b-c35d-da6e-a9df-f35f7ee50000?gift=2a7c654be2b94289a0f4ccf522fa45fe

• מבאס 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

כמו דברים רבים אחרים בישראל - patch over patch 

ועם זאת, עדיין הרבה יותר טוב מהמצב אצלנו בארה"ב בכלל וטקסס בפרט. כאן בעקבות החוקה אפשר לרכוש נשק בשוק המשומש בלי שום רגולציה או רישום. אפס. 

אם בא לי תבור מחר, אני פוגש בחור בחניה בוולמארט ורוכש אחד. 

התחום פרוץ לגמרי וכל פעם שמנסים לתקן את זה אז הטהרניסטים אומרים שהאבות המייסדים אמרו שלכל אחד יש זכות לשאת נשק אז (...) 

אני מבין את החרדה בישראל ואישית סבור שהמצב המקורי במסגרתו מישהו כמוני לא מסוגל לקבל רישיון לנשק אישי בבית במדינה מוכת טרור הוא אבסורד - ובד בבד רואים שבמקום להתכנס, לחשוב, לייצר תהליך מסודר ובטיחותי: בן גביר פשוט אמר אללה בבללה ויאללה בלאגן ועכשיו אנשים נוהגים לגלוקיות בלי שיש יותר מדי מושג איך לעשות את זה בצורה אחראית ונבונה. 

מי מכם ששוקל ברצינות, תעשו קצת מחקר. לי היה קשה מאוד למצוא מקורות פרגמטיים איכותיים כי תחום הנשק מלא במטורללים עם עודף טסטוסטרון (או רצון להציג זאת) ולכן יש המון תבן ומעט מוץ. 

@mikyl תמצא אותי כאן אם וכש 

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

אם וכאשר אקבל רישיון אשמח ללינק

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 7 שעות, mikyl כתב:

נראה לי שצ'כים פחות חמומי מוח 😀

יש איזו אמונה שאנחנו המצאנו את העצבים. לא. ערסים אירופאים לא רואים אותנו ממטר. כנ״ל בעיות האלכוהול שם.

כל הבעיות שפה ניתנות לפיתרון באמצעות הכשרה ופיקוח (על האנשים ועל ההכשרה), והדבר היחיד שמונע את זה זה חוסר הרצון של הרשויות לעשות את העבודה שלהן, אז מעדיפים למצמם גישה.

זה זילזול באזרח והזנחתו לכל דבר.

• אהבתי 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 38 דקות, RK כתב:

יש איזו אמונה שאנחנו המצאנו את העצבים. לא. ערסים אירופאים לא רואים אותנו ממטר.

אמרתי בחצי צחוק. אבל ספציפית צ'כים ב-WWII אפילו לא נלחמו, למרות שהתעשייה הצבאית שלהם היית הרבה יותר מפותחת מגרמנים. גם חלוקה לצ'כיה וסלובקיה עברה בשקט בלי בלגן להבדיל נגיד מיוגוסלביה. ואם נעזוב את הערסים התנהגות בכביש ברוב המקומות שהייתי קצת שונה מישראל.

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

מתכון לאסון .

כל המשתתפים בהכשרה לקבלת נשק הוסמכו. כולל האישה שירתה ולא פגעה במטרה אפילו פעם אחת, האיש שכיוון נשק טעון לרגליו, זה שרימה במבחן הידע, זה ששאל אם אפשר להתקלח עם הנשק, זו שלא פגעה בשום מטרה - כולם הוסמכו לנשיאת נשק ברישיון אחרי 4.5 שעות של הכשרה חובבנית ■

הקלות הבלתי נסבלת שבה עוברים "הסמכה" לנשק אמורה להדאיג כל ישראלי, גם את השר לביטחון לאומי

ההכשרה כוללת בחינה עיונית, אימון ירי של 80 כדורים ומבחן הסמכה של ירי 20 כדורים (ציון עובר 70%)

ההכשרה התחילה בהסבר קצרצר של החוק הפלילי: מתי אסור ומותר לירות, מהי הגנה עצמית, ועוד. בשלב הזה החלו שאלות, שהראו חוסר ההבנה בסיסי בחוק ובתפעול נשק. כאשר המדריך הסביר מהי הגנה עצמית, היו כאלה שלא הבינו מה ההבדל בינה לבין ירי קטלני. כלומר, לא הבינו את ההבדל בין הזכות להדוף כייס ביד חשופה לבין ירי קטלני בעת סכנת חיים. ההבדל שבין מחבל עם נשק לבין גנב רכב, הקשה על חלקם.

כולם הוסמכו כך לירות באקדח שרכשו. האיש החביב שכיוון על רגלו אקדח טעון עם כדור בקנה — עבר.

האישה המצחיקה שלא פגעה במטרה ולו פעם אחת — עברה.

הצעיר שלא ירה מעולם בנשק לפני כן והתפלא שהקנה התחמם לאחר ירי — עבר.

האיש שלא הבין כיצד לפרוק את הנשק, ולא הבין את סדר פעולות שמביא לכך שאקדח יהיה טעון ומוכן לירי — גם הוא עבר.

המאמר המלא :

https://www.themarker.com/blogs/2023-11-13/ty-article/0000018b-c35d-da6e-a9df-f35f7ee50000?gift=2a7c654be2b94289a0f4ccf522fa45fe

הייתי לוקח את זה בערבון מוגבל, הם טוענים שאנשים יצאו עם הנשק באותו יום אבל התהליך לוקח היום כמה ימים עד שמתקבל אישור סופי מהבטפ.

תשקר בדברים קטנים אתה תשקר גם בדברים גדולים.

בלי קשר לזה שלדעתי תהליך ההכשרה קצרה מדי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

השתחררתי ב-77 ובטופס 830 כתוב לוחם חי"ר.

פורסם

כמקצוע צבאי ובטח רובאי 07.

לוחמי שריון/תותחנים/נמ על שלל מקצועותיהם מופיע רק המקצוע (אצלי מופיע מודד, משק מודדים, משנה טכני וחייל הצלה למרות שאת ההסבה לגדוד חילוץ לא ביצעתי בכלל כי הייתי מאושפז ולא עשיתי שירות פעיל מאז).

פורסם

כן.

למשל אם עברתי הכשרה ללוחם בשריון, אחרי חצי שנה רבתי עם הצוותים והועברתי להיות אפסנאי אני לא לוחם למרות ההכשרה כלוחם.

החל משנת 99 למשוחררים ששירתו כלוחמים מעל תקופה מסויימת מונפקת תעודת לוחם.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...