Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב החיילים, גם לוחמים, לא עוברים בצבא אימון באקדח. רק ביחידות שמשתמשים בזה.

לכן גם הלוחם וגם הטבח צריכים לעבור הכשרה בשימוש באקדח. אלה ששירתו ביחידות שמשתמשים באקדחים יכולים להיות פטורים מצידי.

בצבא הייתי רובאי 02, אבל תוך כדי השירות הצבאי עברתי אימון מתקדם פרטי בשימוש באקדח, ולכן יש לי רישיון 30 שנה.

השבוע קיבלתי ממשרד הבטפ את הטופס אמצע תקופת רישיון שאני חייב לעבור אימון והדרכה בשנה הקרובה.

ניגשתי למטווח מאחר ואני אוהב לסיים משימות כאלה ברגע שאפשר, כמו טסט למכוניות שאני עושה חודשיים לפני הזמן. אמרו לי שלא עושים עכשיו הדרכות בכלל והתוקף של כל הרשיונות מוארך אוטומטית בחצי שנה. אז קבעתי מטווח רגיל, כמו שאני עושה כל 3 חודשים. לפחות זה אפשר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 37 דקות, topop כתב:

איפה ראית שהשוותי בין השניים? גם לשיריונר מגיע. 

לא רואה סיבה למנוע משניהם בהנחה ועברו ראיון שמעיד על בריאותם הנפשית.

כמו שכתבו פה, נראה שמוותרים על הראיון.

הכוונה בהשוואה היא ששריונר בן 30 במילואים, הוא רסל ולכן לא זכאי לנשק.

לעומת זאת חימושניק בן 50 שעשה מילואים עד גיל 40 הוא רסר ולכן זכאי.

לעזאזל, אני שוקל להוציא רשיון רק בשביל שאוכל להגן על עצמי מהטבחים הזקנים שיתחמשו עכשיו באקדח 

• מצחיק 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 52 דקות, עדי-אל כתב:

אני לא מדבר על הכותרת אני מדבר מה שיש בשטח

גם אני. הייתי בסיני (גם אחרי הנסיגה) וגם בפטרה. רוצה לעשות טיול בסוריה או בלבנון?

אנחנו נתנו למצרים אישור להכניס כוחות בניגוד להסכם ואנחנו חיסלנו בשבילם לוחמי דעאש. 

כי זה שירת את האינטרס שלנו.

בוא נשאל. מה אנחנו מביאים להם בהסכם ומה הם מביאים לנו

שלום. לך זה לא מספיק?

זהירות. אם תקראו לכל אחד פאשיסט בסוף זה יאבד את האפקט ומתי שיגיע פשיסט אמיתי אתם לא תראו 

הם כבר הגיעו. שרים וח"כים שנבחרו על ידי לא מעט אנשים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

נראה שמוותרים על הראיון.

אז על זה צריך למחות. זה כנראה החלק הכי חשוב בכל הסיפור הזה. 

בסוף גם מתיישב מהשומרון רובאי 02 וגם תושב רעננה רובאי 07 יכולים (לרוב) לתפעל אקדח, זה לא כזה מורכב. 

החלק החשוב לדעתי - בדיקת בריאות נפשית.

אבל זו רק דעתי 🙃

פורסם

עברתי על השרשור....

עם רישיון, לא מהתקופה האחרונה, אלא קרוב ל-4 שנים, ולפני כן במשך 3 שנים בתואר. משתדל להתאמן כמה שיותר.

לגופו:

אני די קיצוני בדעה, אבל אם בצ'כיה כל אחד יכול לקבל נשק, במדינה מוכת טרור כל אחד צריך שתהיה לו את האפשרות, בכפוף לבדיקה יותר יסודית ממה שיש היום (נפשית בעיקר). וכן, ויתור על ראיון נראה כמו רעה חולה, אבל ראיון כמו שהיה לי בזמנו (שאלה אחת, 2 דקות ברוטו כולל להתיישב ולקום) - אין באמת הבדל. צריך ראיון מקיף עם קריטריונים ברורים וכתובים, ובדיקה רפואית ונפשית יסודית. הייתי גם מחייב מטווח פעם ב-3-6 חודשים מקסימום ולא שנה וחצי, וקורס יותר רציני כתנאי לרישיון, ומי שלא מוכן להתחייב להשקעה ולעלויות, שלא יקח נשק.

לגבי קוטר - 9X19 הוא העדיף לאו דווקא מפרמטרים באליסטיים (יש מספיק מחקרים שבין 7.65 עד 0.44 אין הבדלים עצומים כמו שאפשר לחשוב, וכולם יעצרו תוקף בצורה מספקת), אלא בשל זמינות בהיותו הקוטר הנפוץ ביותר. ולגבי 0.22 ספציפית - כמה שהוא לא אידיאלי, אני לא רואה סצנריו של מישהו שמקבל כדור טוטו וצועק "כההה, תן לי עוד". אז אם זה מה שיש, זה עדיף על כלום.

ומכיוון שאני מספיק שוטה בשביל לנבא - חצי שנה אחרי המלחמה יהיו הרבה ערכות הסבה למכירה במחיר טוב. 

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

כתבתי שלמרות שיריתי אלפי כדורים לא מומחה, ניסיוני מוגבל ל-3 דגמים - BERETTA 0.22, 7.65 FN 9. ביניהם 0.22  משמעתית יותר קטן, קל ונוח לנשיאה. לא מכיר מה יש היום, לכן שאלתי על 0.22

הבנתי אותך, 

טיפ: קוטר הקליע לא משפיע על גודל הכלי, קצת כמו לדבר על אוקטביה דיזל לעומת f150 בנזין ולגזור מכך שרכבי בנזין קטנים גדולים יותר

מבחינת המלצות קונקרטיות פרסמתי על זה פוסט ארוך בקבוצה בפייסבוק, אם תרצה תבדוק אולי יעזור 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 48 דקות, mikyl כתב:

גם אני. הייתי בסיני (גם אחרי הנסיגה) וגם בפטרה. רוצה לעשות טיול בסוריה או בלבנון?

כי זה שירת את האינטרס שלנו.

שלום. לך זה לא מספיק?

הם כבר הגיעו. שרים וח"כים שנבחרו על ידי לא מעט אנשים.

משום מה אתה לא בנושא הנכון

😛

פורסם
לפני 22 דקות, oryo כתב:

טיפ: קוטר הקליע לא משפיע על גודל הכלי, קצת כמו לדבר על אוקטביה דיזל לעומת f150 בנזין ולגזור מכך שרכבי בנזין קטנים גדולים יותר

קוטר הקליע משפיע על רתע, כשרתע מתון יעזור לך לדייק, במיוחד בכל מה שיוצא אחרי היריה הראשונה, שסביר להניח שגם ככה לא תפגע במטרה. קליע חלש יותר, אם-כי בעקיפין (ולמעט פתרונות יעודיים כמו השילד איזי, למשל), יכול להסתפק בקפיץ פחות חזק, מה שיקל על דריכת הכלי לא.נשים פחות חזקים. לא הכל מסתכם בגודל הכלי.

גם לגבי גודל הכלי, פאן אינטנדד, גם כאן הרוחב משפיע לא פחות, אם לא יותר, בעניין ההסלקה, לצד אורך הקת. 

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעתיים, topop כתב:

איפה ראית שהשוותי בין השניים? גם לשיריונר מגיע. 

לא רואה סיבה למנוע משניהם בהנחה ועברו ראיון שמעיד על בריאותם הנפשית.

הנקודה היא שדרגת רסר רק מעידה עת ותק ומספר ימי מילואים. אין לה שום קשר להכשרה על נשק ואותו רסר רובאי 02 לא שונה מבחינת הכזרה מטוראי 02.

לפני כשעה, פינדר כתב:

לעזאזל, אני שוקל להוציא רשיון רק בשביל שאוכל להגן על עצמי מהטבחים הזקנים שיתחמשו עכשיו באקדח

פשוט אל תעביר ביקורת על  אוכל שלהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

הנקודה היא שדרגת רסר רק מעידה עת ותק ומספר ימי מילואים. אין לה שום קשר להכשרה על נשק ואותו רסר רובאי 02 לא שונה מבחינת הכזרה מטוראי 02.

בהחלט, אבל גם רובאי 07 לא מוכשר (לרוב) על אקדח. 

פורסם

חייל קרבי לרוב יהיה בעל משמעת נשק עדיפה. אמנם לא על אקדח, אבל חייל קרבי (ונעזוב את האנקדוטות) לא ישחק בנשק, לא ישלוף שלא לצורך, לא יכניס אצבע לשמורת ההדק שלא לצורך, ידע לפרוק כשצריך כי זה טבוע בו וכו'. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 7 דקות, RK כתב:

חייל קרבי לרוב יהיה בעל משמעת נשק עדיפה. אמנם לא על אקדח, אבל חייל קרבי (ונעזוב את האנקדוטות) לא ישחק בנשק, לא ישלוף שלא לצורך, לא יכניס אצבע לשמורת ההדק שלא לצורך, ידע לפרוק כשצריך כי זה טבוע בו וכו'. 

זה כבר טיעון טוב ולצערי נפגעתי ממנו באופן אישי. 

בהחלט אדם ששומע במשך 32 חודשים את הנהלים שוב ושוב יהיה יותר חד בהם. 

פורסם

אני מאוד רוצה להוציא רישיון ולהחזיק בנשק, ולצערי לא עומד בתבחינים.

מסכים לגמרי עם rk, במדינה כמו שלנו צריכה להיות זכות לכל אזרח להחזיק בנשק,

ובתנאי שהוא כשיר לכך מבחינה בריאותית ונפשית.

מצד שני נתקלתי בכתבה הזו, על ההיא שלא פגעה אפילו פעם אחת, ויצאה עם אקדח הבייתה🤔

משהו פה לחלוטין לא תקין.

• אהבתי 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 45 דקות, - XM - כתב:

אני מאוד רוצה להוציא רישיון ולהחזיק בנשק, ולצערי לא עומד בתבחינים.

מסכים לגמרי עם rk, במדינה כמו שלנו צריכה להיות זכות לכל אזרח להחזיק בנשק,

ובתנאי שהוא כשיר לכך מבחינה בריאותית ונפשית.

מצד שני נתקלתי בכתבה הזו, על ההיא שלא פגעה אפילו פעם אחת, ויצאה עם אקדח הבייתה🤔

משהו פה לחלוטין לא תקין.

הלא תקין פה הוא לא ברמת החוק או הנהלים, אלא פיקוח לקוי. מטווח כזה צריך לאבד את הזיכיון.

• אהבתי 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

מה הגיוני בזה שטבח שעשה מילואים עד גיל 40 יקבל נזק ושיריונר ששירת עד גיל 35 לא?

אין הגיון, בגלל זה גם השריונר יהיה זכאי, לפי תבחין תעודת לוחם או אם עשה מילואים והגיע לדרגת רסר אז לפי דרגה.

• תוכן חדש...