Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים עם התגובה האחרונה.

מה שכן, הייתי מחפש בתקציב הזה רכב לא מורכב מדי, עם פחות פונטציאל לתקלות.

לא הייתי קונה למשל רכב טורבו עם גיר רובוטי בתקציב הזה.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מהניסיון שלי תחפש רכב ממונית או ממורה נהיגה, לא משנה מס' קילומטרים רק איך הרכב שמור 

אם אתה רואה רכב שמור מטופל בזמן ולפני, אני הייתי הולך על זה.

רוב רכבי הדיזל בנויים לקילומטז' ארוך יש בלאי לשאר המיכלולים ולכן צריך לראות את אופי תחזוקת הרכב.

ולהמשיך לטפל כל 10,000 במקום 15,000 ולדעת שהפתעות תמיד יכולות להיות

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

120 ק"מ ביום זה המון לפחות בעיניי. כשהייתי תקופה קצרה במצב זהה רכשתי b4 2011 הנוחות היתה חשובה לי מאוד. למרות שהרכב לא היה חסכוני במיוחד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 29.9.2023 בשעה 09:32, OhadE כתב:

תודה למגיבים

מה דעתכם על מאזדה 2?

יש לי מזדה 2 שאשתי נוהגת עליה בתוך העיר, תכלס קרש גיהוץ על גלגלים. אין נוחות או חוויית נסיעה. 

מניח שהיא אמינה פשוט היא כמעט לא צוברת אצלנו קמ, אולי בקרוב אשתי תתחיל עבודה של 40 ק״מ לכיוון ואז אדע באמת אבל תכלס מה כבר יכול להתקלקל הרכב נורא פשוט.

מה שכן צריכת דלק גרועה מאוד, אבל שוב אני על סביבה עירונית. פעם אחת נסעתי איתה טבריה - יקנעם וחשבתי בשביל הפאן יצא לי איזה 1/12. אבל בתוך העיר 1/8 בלי בושה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כל עוד הרכב לא היברדי בתוך העיר הוא ישתה,

רק תקח את זה שעד שהמנוע לא מגיע לטמפרטורת עבודה הוא שואב דלק,

נסיעה עירונית היא זללנית בכל הרכבים.

• רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

בתקציב כזה הייתי מסתכל על סוזוקי סלריו. אפשר למצוא שנת 2016/17 חסכוני מאוד בדלק. הרכב אומנם עם גיר רובוטי שזה פחות נוח ובכללי אני מאמין שהרכב פחות נוח לנסיעות ארוכות אבל החיסכון בדלק והשנה החדשה עדיפים בעיני על רכב 2011 עם כפול ק"מ וצריכת דלק גדולה יותר. 

פורסם

לדעתי מי שמבלה כל כך הרבה זמן ומרחק ברכב באופן יום יומי חייב רכב נוח.

לא יעזור שום חיסכון בדלק אם אתה יוצא מהנסיעה שבור.

אמנם יצריך מתיחה קלה של התקציב אבל לדעתי סיטרואן קקטוס דיזל תתאים.

גם נוח מאוד, גם תהיה חסכוני בבין עירוני ובנוסף תקבל רכב שכיף לנהוג בו ועם מראה

מיוחד.

הייתי מנסה לשמור על שנתון גבוה כדי לקבל בטיחות כמה שיותר עדכנית, לא להתחיל לעשות 2 טסטים בשנה, ומה גם שרכבים בני 12-13 ומעלה מתחילים להראות סימני זיקנה בדמות היחלשות המנוע, חריקות, קרקושים, תקלות חשמל קטנות וכו'.

נכון שהרבה פה בפורום מחזיקים רכבים ישנים ומתוחזקים היטב(אני אישית עם לאון 2012 שמרגיש צעיר בהרבה) אבל הפורום לא מייצג את השוק הרחב שבו רכבים מטופלים גרוע ורק במתכונת תחזוקת שבר(מה שמקולקל - מתוקן אבל לא מבוצעת תחזוקה מונעת לפי הספר)

• רעיון טוב! 1
פורסם

מיצובישי לנסר שנת 1500

פורד פוקוס 2010

ניסן טידה

קורולה 2007

אלו רכבים מאד אמינים גם בגיל הזה ובכיף עושים 250 -300 אלף קילומטר אם טופלו טוב. אבל גם אי אפשר לצפות מהם בלי אף תקלה לגמרי.

• רעיון טוב! 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

זה שהם היו אמינים בתור חדשים או משומשים צעירים יותר לא אומר הרבה, הרבה תלוי בתחזוקה שהם קיבלו לאורך השנים וצריך לזכור שחלק מהרכבים שהצעת אלו רכבים שחצו את גיל 15, מה שאומר שצריך להגיע עם אישור בלמים לטסט.

ורכב בן 15-16 כבר יהיה יותר עייף ויש יותר סיכוי לבלת"מים, גם אם יש לו שילוב מנוע וגיר מאוד אמין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

זה שהם היו אמינים בתור חדשים או משומשים צעירים יותר לא אומר הרבה, הרבה תלוי בתחזוקה שהם קיבלו לאורך השנים 

את זה אפשר להגיד על כל רכב
ואם כבר לקנות רכב שאולי לא תחזקו אותו כהוגן, אז עדיף אותם
אחי קנה ניסן טידה 2008/9 220KKM שבעבר הייתה בליסינג ועדיין חוץ מיישור קו של 900 ש"ח בהתחלה כבר שנה שהרכב נטחן ללא שום תקלה ב"ה  

לפני כשעה, dorsht כתב:

ורכב בן 15-16 כבר יהיה יותר עייף ויש יותר סיכוי לבלת"מים, גם אם יש לו שילוב מנוע וגיר מאוד אמין.

א. הוא רצה רכב בתקציב נמוך
ב. הבלת"מים שלהם יחסית לא יקרים בד"כ

פורסם

ממליץ על קיה פורטה רכב מאוד אמין עם צריכת דלק טובה בבין עירוני, ב25 אלף שח ניתן למצוא בקלות 2013, אצלנו הייתה תקופה שהפורטה נסעה כ-100 קמ ביום, זה אפילו לא דיגדג את הרכב. 

עוד אפציות קורולה 2011, יונדאי i35 גם מ2011, שלושתם סוסי עבודה. 

אם אתה מוכן לאתגר את עצמך מעט בצד האמינות- רנו מגאן אסטייט טורבו דיזל רכב אמין למעט מס' תקלות שמאפיינות את הדגם, חסכוני מאוד, נוח לנהיגה ובטיחות, הייתה לי לפני מס' שנים מהעבודה, נהנתי מאוד

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

בשביל קורולה שמורה כנראה שיצטרך לחרוג ב3-4 אלף.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

קורולה פשוט לא עדיפה על פני אחרות ורק בארץ יש הייפ מסביב לטויןטה. שאר הרכבים לא פחות אמינים ולא פחות טובים.הייתה לי לנסר 2008 1.8 לפני 4 שנים והיה רכב נהדר יחסים למחיר עם אפס תקלות במהלך 3 שנים היה לי

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תוכן חדש...