Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת הילוכים ללא קלאץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעבר, נסעתי על רכב ידני,

והחלפתי הילוכים בלי קלאץ'.

היתה לי סיבה טובה, יענו, הקלאץ' לא היה משהו...

אז העדפתי כמה פחות להשתמש.

אני הצלחתי רק להעלות הילוכים משני לשלישי ורביעי,

גם משלישי לרוורס, אבל זה היה בטעות 🤣🤣🤣

במשך שנים, כל מי שסיפרתי לו על זה, פקפק בנוגע לענין... עד שהתחלתי לחשוב שהרכב הספציפי שנהגתי עליו היה בעל יכולות מיוחדות.

עכשיו אני קורא כאן בפורום מישהו בשם  ULY

שכותב ככה 

מוציאים מהילוך לניוטראל אך ורק תוך כדי לחיצה על מעט גאז, באופן שהרכב לא מאיץ ולא מאיט.

הדבר הקל זה התחושה כמה זמן בדיוק להשהות את הידית בניוטרל לפני שמכניסים להילוך גבוה יותר. בזמן הזה גלגל השיניים שמחובר לקלאץ' צריך להאט למהירות הסיבוב (המשיקית...) של גלגל השיניים בו הוא אמור להשתלב, או יותר מדוייק - לתאם את מהירויות הסינכרומשים.

הדבר היותר מסובך זה כמה גז ללחוץ , או לאיזה סל"ד להגיע, כאשר הידית בניוטראל לפני שמשלבים להילוך נמוך יותר. זה תלוי גם במהירות ומאיזה הילוך לאיזה הילוך מורידים.

בכל המקרים, אם עושים את זה בצורה הנכונה הידית מחליקה כמו חמאה להילוך החדש. אם יש חריקה אפילו קלילה אסור להכניס הילוך בכוח. צריך להחזיר לניוטראל וללחוץ גאז - מעט במקרה של העלאת הילוך והרבה מאד במקרה של הורדה על מנת לתאם מחדש את מהירויות הסינכרומשים

אני התנסיתי ברכב משנת 2001, ברכבים חדשים יותר זה לא מצליח לי. ייתכן שברכבים חדשים יותר יש מנגנון שמונע מהגיר לעבור מהילוך לניוטראל בלי קלאץ' ? או שפשוט לא מצאתי את הנקודה בדוושת הגז  בה המומנט 0 שהרכב לא מאיץ ולא מאיט ?

לטובת המתעניינים,

ברור שזו לא המלצה... 

בגלל פונטציאל הנזק במקרה של אי דיוק, וגם בגלל ה"צורך" לצבור ניסיון,

ובכל רכב זה מעט שונה, אז תגמור כמה גירים ברכב שלך עד שתדע לעשות את זה...

אין צורך להסביר עד כמה זה הורס את הגיר. 

זה מובן לי, התשובה רלוונטית למי שמעוניין להתנסות בחוויה זו על אף הנזק הפונטציאלי, כל אדם והתחביבים שלו...😆

וגם, פשוט מעניין אותי מבחינה טכנית 🫣

עריכה אחרונה על ידי M H
הבהרה
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

בכלל לא בעיה, עשיתי את זה שנים בעיקר בהילוכים גבוהים.
כשאתה מכיר את הרכב ואת הסל"ד זה נכנס כמו חמאה

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 5 שעות, סולל הדרך כתב:

עשיתי את זה שנים

איך התחלת ?

ברכב שלך ?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

איך התחלת ? - משעמום

ברכב שלך ? - נראה לך? היתה ברלינגו של העבודה, ידעתי להחליף הילוכים, חוץ מראשון בקלי קלות

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 27.8.2023 בשעה 02:32, M H כתב:

אני התנסיתי ברכב משנת 2001, ברכבים חדשים יותר זה לא מצליח לי. ייתכן שברכבים חדשים יותר יש מנגנון שמונע מהגיר לעבור מהילוך לניוטראל בלי קלאץ' ? או שפשוט לא מצאתי את הנקודה בדוושת הגז  בה המומנט 0 שהרכב לא מאיץ ולא מאיט ?

אני נוהג בסיטרואן 2011 עם גיר 6 הילוכים ידני, ומרבית הפעמים שאני מוציא מהילוך לניוטראל בנסיעה (לקראת האטה) אני עושה את זה בלי קלאצ'.. לא מכיר שום מנגנון בשום רכב שאמור למנוע את זה באופן יזום.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעה, Sparrow420 כתב:

את הניסיון שלי בזה צברתי על רכבים של הצבא

לחלוטין, היינו עושים את זה בטויוטה HILUX שעבדתי באבטחה של חח"י באורות רבין.

הרכב הכי טוב הוא רכב שלא שלך... 😁

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 3 שעות, Liran3331 כתב:

שאנשים פה בטעות לא יחשבו שזה מומלץ או אפשרי, אחרת הגיר שלהם יישבר ויצאו בנזק רציני.

זה לא מומלץ אבל בהחלט אפשרי...

ואם עושים נכון גם לא אמור להיות נזק מהותי לגיר.

ברגע שמפספסים ונטחנות שיניים - זה בעיה :)

• אהבתי 1

עומר :-)

פורסם (נערך)

בכל רכב ידני יש טווח סל"ד שבו הגיר יוכל להשתלב ללא הצורך בקלאץ'. החוכמה היא למצוא את הנקודה/טווח מבלי לשחוק את הגיר ואת זה ניתן לעשות רק על רכב ידני שלך (שאתה כנראה ממש שונא) או של העבודה, או של חבר שאתה ממש שונא, או שכל התשובות נכונות.

בברכת שרשור "עוד כמה ימים מסתיים החופש הגדול" פורה לכולם.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • מצחיק 4
פורסם

בגיר ידני מודרני, במיוחד ברכב פרטי שלא נועד לעומסים גבוהים זה נשמע לי כמו מתכון לצרות שיגמור את הסינכרונים מהר מאוד.

with that being said, זאת נשמעת לי כמו אחלה מיומנות למקרה של נהיגה ברכב עם קלאץ' לא מתפקד או גיר עם סינכרונים גמורים.

פורסם

ואו לא ידעתי שכ"כ הרבה אנשים עושים את זה, ועוד באופן קבוע. 

כשאבא שלי סיפר לי שפעם הלך לו הקלאץ והוא העביר נסיעה יחסית ארוכה ככה עד למוסך חשבתי שהוא היה קצת משוגע.

• מצחיק 3
  • תוכן חדש...