Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת הילוכים ללא קלאץ'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. מוציאים מהילוך לניוטראל אך ורק תוך כדי לחיצה על מעט גאז, באופן שהרכב לא מאיץ ולא מאיט.
  2. הדבר הקל זה התחושה כמה זמן בדיוק להשהות את הידית בניוטרל לפני שמכניסים להילוך גבוה יותר. בזמן הזה גלגל השיניים שמחובר לקלאץ' צריך להאט למהירות הסיבוב (המשיקית...) של גלגל השיניים בו הוא אמור להשתלב, או יותר מדוייק - לתאם את מהירויות הסינכרומשים.
  3. הדבר היותר מסובך זה כמה גז ללחוץ , או לאיזה סל"ד להגיע, כאשר הידית בניוטראל לפני שמשלבים להילוך נמוך יותר. זה תלוי גם במהירות ומאיזה הילוך לאיזה הילוך מורידים.

בכל המקרים, אם עושים את זה בצורה הנכונה הידית מחליקה כמו חמאה להילוך החדש. אם יש חריקה אפילו קלילה אסור להכניס הילוך בכוח. צריך להחזיר לניוטראל וללחוץ גאז - מעט במקרה של העלאת הילוך והרבה מאד במקרה של הורדה על מנת לתאם מחדש את מהירויות הסינכרומשים.

אם לא מצליחים, עדיף במקרה זה להעזר בקלאץ'.

מי שמנסה ללמוד את הטכניקה באוטו שלו יטחן כמה גירים עד שידע לעשות זאת נכון, אבל שלא יישמע מדברי רמז או עידוד כלשהו להתעלל ברכבים צבאיים או שכורים או מליסינג...

פורסם

במיוחד בגלל העובדה שאנשים סביבי מחליפים מצמד כל שני וחמישי ואני ..מצמד??מזה בכלל?

:shock: ?

1. או שהאנשים שסביבך לא יודעים לנהוג.

2. הם מורי נהיגה.

3. תשובות 1 + 2 נכונות.

4. שיפסיקו ללכת למוסכניק שמחליף להם קלאץ' כל שני וחמישי.

5. אתה נוהג באוטומט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוטומט לא אוטומט ,אני משאיר את הספקולציות לכם.

אני נוהג על רנו מגאן 06 ידנית ..

ולשאלה איך אני עושה זאת ? :)

אז ככה קודם כל זה התחיל בצורך להוכיח לחבר שגם אני יכול. וזה נרכש לאט לאט עם הזמן שאתה לומד להכיר את האוטו..(גם באוטו הקודם עשיתי זאתולא הוחלףך הגיר במשך 3 שנים). וזה פשוט מאוד סינכרון בין מהירות הגלגל למהירות סיבוב מנוע,בלי סל"ד מדוייק ובלי נוסחאות..רק תזמון והאזנה לרעשי המנוע.

או בקיצור...

מישהו שמבין עניין

1. מוציאים מהילוך לניוטראל אך ורק תוך כדי לחיצה על מעט גאז, באופן שהרכב לא מאיץ ולא מאיט.
  2. הדבר הקל זה התחושה כמה זמן בדיוק להשהות את הידית בניוטרל לפני שמכניסים להילוך גבוה יותר. בזמן הזה גלגל השיניים שמחובר לקלאץ' צריך להאט למהירות הסיבוב (המשיקית...) של גלגל השיניים בו הוא אמור להשתלב, או יותר מדוייק - לתאם את מהירויות הסינכרומשים.
  3. הדבר היותר מסובך זה כמה גז ללחוץ , או לאיזה סל"ד להגיע, כאשר הידית בניוטראל לפני שמשלבים להילוך נמוך יותר. זה תלוי גם במהירות ומאיזה הילוך לאיזה הילוך מורידים.

בכל המקרים, אם עושים את זה בצורה הנכונה הידית מחליקה כמו חמאה להילוך החדש. אם יש חריקה אפילו קלילה אסור להכניס הילוך בכוח. צריך להחזיר לניוטראל וללחוץ גאז - מעט במקרה של העלאת הילוך והרבה מאד במקרה של הורדה על מנת לתאם מחדש את מהירויות הסינכרומשים.

אם לא מצליחים, עדיף במקרה זה להעזר בקלאץ'.

מי שמנסה ללמוד את הטכניקה באוטו שלו יטחן כמה גירים עד שידע לעשות זאת נכון, אבל שלא יישמע מדברי רמז או עידוד כלשהו להתעלל ברכבים צבאיים או שכורים או מליסינג...

פורסם

אם או בלי זה עניין של הזמן עד שה"synchro" נידפק! בחייאת! יש לך קלאץ' תשתמש בו! בחיי רק ניתקעתי פעמיים על תקלת של קבל שבור,(פיאט 127)וחיפושית ובצבא על ריו אבל, מה הגאיון כאן ? ..סע כמו שצריך וזהו ,..

ניפגש בג'מיקנה..

יבוא של חלקי חילוף לפי הזמנה מארה"ב .

משומשים ,משופצים או חדשים לפי דרגות .

קנייה ישירה לפרטים: יוני.18185887070+[email protected]

פורסם

כמו שאמרו פה רבים, אכן ניתן להעביר הילוכים בלי קלאץ'

נהגים שבולמים ברגל שמאל, יכולים להשתמש בטכניקה הזו כדי להעביר הילוכים ביציאה או בכניסה ל/מסיבוב בלי להסיט את רגל שמאל מתפקודה האמיתי בלימה

הבעייה היא, שהטכניקה הזו היא קשה מאוד ומסובכת. לדעתי מספיק קשה לבלום ברגל שמאל בלי העברות הילוכים :roll:

באופן כללי אין שום מניעה בהעברת הילוכים בלי קלאץ', לפחות בכל רכב ידני שאני נהגתי אי פעם.

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
אם או בלי זה עניין של הזמן עד שה"synchro" נידפק!
אני לא בטוח לגבי זה.

דווקא החלפת הילוכים עם קלאץ' שוחקת את הסינכרומש. הנקודה היא שכשהקלאץ' לחוץ, הסינכרו' שהיה מחובר קודם לקלאץ' (ולמנוע) מחובר כעת למאסה מסתובבת קטנה מאד ולכן סופג בקלות את המכה של השילוב לעצם שנע במהירות שונה, אבל בכל זאת יש שחיקה מזערית שלו בכל שילוב.

החלפה נכונה בלי קלאץ' יכולה להתבצע רק אם מהירות חלקי הסינכרו מתואמת לגמרי זה עם זה ולכן באופן תאורטי אינה גורמת כל שחיקה לחלקי הסינכרו'.

הבעייה היא שכל פספוס בהחלפה בלי קלאץ' גורם לשחיקה רבה מאד ולכן הזכרתי קודם שלא כדאי לרכוש את המיומנות הזו במכונית שתצטרך אחר-כך לדאוג לתיקון שלה.

כפי שאמר psychomatrix, צריך לגרום לשני החלקים להסתובב באותה מהירות:

חלק אחד מחובר לגלגלים והמהירות שלו מוכתבת על ידם.

החלק השני מחובר למנוע וצריך להאיץ אותו בעזרת לחיצה על הגז כשמורידים הילוך, או להאיט אותו ע"י המתנה קצרה בניוטרל כשמעלים הילוך.

גם הלחיצה החלשה על הגז בזמן הוצאה מהילוך נועדה למנוע מצב שחלק אחד יתחכך עם השני בזמן ההחלקה אם הוא מאיץ אותו או מאיט אותו.

• תוכן חדש...