Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוושת בלם רכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים 

תעשיית לפני כמה שעות טיפול החלפתי בין היתר צלחות רפידות ונוזל בלמים.

בשלב של הנוזל בלמים המוסך לא שאב את הנוזל הקודם מהבלמים עם משאבות וגם לא מהמכסה של הנוזל בלמים, 

הוא פתח על כל הניקוזים של הנוזל בקליפרים, חיכה 15 דקות שהכל יטפטף משם וכל כמה דקות שם מהנוזל במכסה בתא המנוע כל כמה דקות , עד שהתחיל לנזול השמן החדש הגלגלים הוא סגר ומילא עוד קצת במכסה מנוע. 

תאמר ששואבים ומפמפמים רק שמחליפים משאבה אם הבנתי אותו. 

הקטע הוא שמאז הטיפול הדוושה של הברקס נהייתה רכה מאוד! מתחילה לבלום רק שהיא ברצפה. 

המוסך טען שזה יסתדר לאחר כמה פמפומים ונסיעה אבל זה לא הסתדר. 

האם זה יכול להיות בגלל הנוזל בלמים? או שזה קשור רק לאיך הרפידה יושבת? 

כמובן שמחר אחזור עליו אבל אני רוצה לשמוע דעות גם פה

פורסם

לא ברור מדוע במוסך לא פימפמו את הדוושה עד ליציאת הנוזל הישן וכניסה של נוזל חדש בכל ארבעת הגלגלים.

נשמע לא תקין ומסוכן לנהיגה. לדעתי אולי מדובר באוויר שנכנס למערכת. 

פורסם
לפני 2 דקות, Moshe c כתב:

לא ברור מדוע במוסך לא פימפמו את הדוושה עד ליציאת הנוזל הישן וכניסה של נוזל חדש בכל ארבעת הגלגלים.

נשמע לא תקין ומסוכן לנהיגה. לדעתי אולי מדובר באוויר שנכנס למערכת. 

אני לא יודע 

חיכו שכל הנוזל הישן יטפטף מהגלגלים,

ואז פשוט שפכו כל פעם נוזל חדש במכסה מנוע עד שהתחיל הנוזל החדש לנזול מהגלגלים הפסיקו.

מה הכוונה נכנס אוויר? מה הם אמור לעשות שאני אדע שלא מחרטטים אותי 

פורסם
לפני 3 דקות, BMW F30 כתב:

אני לא יודע 

חיכו שכל הנוזל הישן יטפטף מהגלגלים,

ואז פשוט שפכו כל פעם נוזל חדש במכסה מנוע עד שהתחיל הנוזל החדש לנזול מהגלגלים הפסיקו.

מה הכוונה נכנס אוויר? מה הם אמור לעשות שאני אדע שלא מחרטטים אותי 

אני לא יודע באיזה רכב מדובר.

ברוב הרכבים שיצא לי להכיר יש צורך לשחרר את פיטמת נוזל הבלם, ללחוץ על דוושת הבלם מספר פעמים עד ליציאת כל הנוזל הישן תוך כדי מילוי מיכל נוזל הבלמים כדי שלא ייכנס אוויר ולחזור על הפעולה בכל הגלגלים.

אם מיכל נוזל הבלמים התרוקן תוך כדי הפעולה, אוויר נכנס למערכת ויש צורך להוציאו ע"י ביצוע אותה פעולה. 

בכל מקרה, זה לא תקין שדוושת הבלם מרגישה לך כמו שתיארת ומשהו בטיפול לא בוצע כראוי. אתה אמור לצאת מהמוסך כשהבלמים תקינים. כמה לחיצות על דוושת הבלם כשהרכב מונע ועומד וזהו. 

פורסם
לפני 3 דקות, Moshe c כתב:

אני לא יודע באיזה רכב מדובר.

ברוב הרכבים שיצא לי להכיר יש צורך לשחרר את פיטמת נוזל הבלם, ללחוץ על דוושת הבלם מספר פעמים עד ליציאת כל הנוזל הישן תוך כדי מילוי מיכל נוזל הבלמים כדי שלא ייכנס אוויר ולחזור על הפעולה בכל הגלגלים.

אם מיכל נוזל הבלמים התרוקן תוך כדי הפעולה, אוויר נכנס למערכת ויש צורך להוציאו ע"י ביצוע אותה פעולה. 

בכל מקרה, זה לא תקין שדוושת הבלם מרגישה לך כמו שתיארת ומשהו בטיפול לא בוצע כראוי. אתה אמור לצאת מהמוסך כשהבלמים תקינים. כמה לחיצות על דוושת הבלם כשהרכב מונע ועומד וזהו. 

מדובר בבמוו 320 שנת 2014 

פורסם
לפני 5 דקות, BMW F30 כתב:

מדובר בבמוו 320 שנת 2014 

מצטער, לא יצא לי להכיר מקרוב. אני מאמין שמדובר בפעולה זהה אבל אני חלילה לא רוצה להטעות אותך.

תמתין לתגובות נוספות או שתריץ חיפוש ביוטיוב. 

פורסם

בושה ששלח אותך לנסיעה עם בלמים לא תקינים כדי שזה "יסתדר".

זה נשמע כמו אוויר במערכת.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 10 דקות, Coro כתב:

בושה ששלח אותך לנסיעה עם בלמים לא תקינים כדי שזה "יסתדר".

זה נשמע כמו אוויר במערכת.

השאלה אם יש משהו ברכב שיכל להפגע מזה? 

ומה הלאה מחליפים שוב נוזל בלמים? האם אפשר להחזיר את הנוזל הקיים החדש או שצריך לקנות שוב? 

פורסם

לא יפגע כלום, אבל זה לא בטיחותי.

סביר שיזרימו שוב נוזל עד שיצא האוויר.

אפשר להחזיר את הקיים החדש אבל עלות הנוזל מצחיקה שאני לא חושב שיעשו זאת.

אתה לא צריך לקנות כלום, זה בכל מקרה פאשלה שלהם והם צריכים לשאת בעלות.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

נשמע כמו אוויר במערכת.

לא אמורים לחכות שיטפטף. יש שסתום חד כיווני עם צינור שאמורים לחבר וללחוץ על הבלמים עד שרואים נוזל חדש. השסתום לא יתן לאוויר להיכנס בחזרה.

אם זה כמו שאתה מתאר עשו עבודה מאוד חאפרית ועל דבר בטיחותי כזה צריך לשלול להם את הרישיון.

פורסם
לפני 19 שעות, BMW F30 כתב:

השאלה אם יש משהו ברכב שיכל להפגע מזה? 

ומה הלאה מחליפים שוב נוזל בלמים? האם אפשר להחזיר את הנוזל הקיים החדש או שצריך לקנות שוב? 

נכון ששילמת ונכון שאתה מצפה לקבל תמורה לתשלום ואתה כמובן צודק. אבל במקומך הייתי שוקל להכיר בהפסד ולגשת למוסך אחר מקצועי יותר.

לדעתי בהתחשב בכך שיצאת מהמוסך עם בלמים לא תקינים, לטווח הארוך זה דווקא יחסוך לך כסף. 

פורסם

אהלן חברים,

מעדכן שחזרתי היום למוסך, הבעלים של המוסך נסע באוטו ונתן כמה בלימות חירום חזקות ממש, משום מה זה סידר את העניין של הדוושה רכה.

לאחר וויכוח העלו גם את האוטו על  הליפט ושאבו מכל גלגל בנפרד, הפעם תוך כדי שאני באוטו מפמפם.

אני לא יודע להגיד מה עשו בדיוק כי הייתי על הליפט באוטו, אבל הפועל ששאב מהגלגלים אמר שאכן היה אוויר בנוזל שהוא שאב.

בעל המוסך ניסה להכחיש שהיה אוויר, כי חצי שעה לפני הוא רב איתי שאין מצב שיש אוויר

כמובן שלא אחזור לשם יותר, אבל העיקר הסתדר ורכב בולם מעולה.

תודה רבה לכל מי שעזר והכווין אותי מה לדרוש מהמוסך!

מעדכן שעדיין יש רעש טיפה שלוחצים על הדוושה, אבל אולי זה היה גם לפני ולא שמתי לב, ואולי זה יעבור עם הזמן

פורסם
לפני 18 שעות, BMW F30 כתב:

כי הייתי על הליפט באוטו

עוד סיבה להתרחק מהמוסך הזה כמו מאש

זה אסור לפי כללי הבטיחות, הרכב לא מעוגן לליפט, ועלול לאבד שיווי משקל ולהתהפך אם יש תנועה משמעותית בתוך האוטו

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...