Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בקשר לשמן מנוע לפיג'ו 301 2016 1.6 דיזל ידני BlueHDI.

ראיתי שצריך שמן מנוע 5W30 בתקן פיז'ו B712297.

ראיתי שבפורום מדברים על TOTAL ועוד איזה חברה אחרת.

ראיתי שמוכרים Just Motor - מבית אבי חלקי חילוף | שמן מנוע PRO-TEC PSA B71 2297 5W30

חברה שנקראת : PRO-TEC, במחיר טוב.

האם אפשר או מומלץ להשתמש בשמן הזה לרכב שלי ?

פורסם

בתקן המדובר יש לך שמנים טובים מאוד של TOTAL או של MOBIL1

התקן קיים גם בשמנים פחות מוכרים כמו PROTEC או REKTOL שיתכן והאיכות שלהם מעט פחותה.

הפער ביניהם יהיה כ60-100 שקלים לרב בחנויות החלפים.

לדעתי שווה להתאמץ עוד קצת ולהשקיע כמה עשרות שקלים בשמן איכותי יותר.

פורסם

בינינו, המנוע הזה מיוצר כבר יותר מ20 שנה, התקן הזה הופיע רק לפני כמה שנים בודדות.

20 שנה אנשים טיפלו במנוע הזה בכל מיני שמנים שונים ולא היו שום  בעיות עם זה.

אם הרכב לא באחריות אני לא רואה סיבה להיצמד לשמן מנוע בתקן שקבע היצרן, אתה יכול לקנות שמנים מעולים כמוhx8  shell או motul באזור ה170 ש"ח, לכן אני לא רואה צורך לקנות דווקא שמנים בתקן שבהכרח יקרים יותר.

פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

בגרסה של לפני 20 שנה לא היה DPF ואיראה, זה לא אותו דבר. 

פורסם

גם ברכבים אחרים יש DPF ואוריאה אבל אין שם שום בעיה להשתמש בשמנים איכותיים, אתה יכול למצוא שמן מתאים בלי להיכבל לתקן של היצרן אלא להסתכל על תקן הACEA
אני לא אומר להוציא מהמחסן שמן של לפני 20 שנה, אבל לא ראוה סיבה למה ה2297 כ"כ מיוחדים ששווה לשלם על משקלם בזהב, כל שמן אחר שעומד בתקני הACEA והAPI המקבילים יהיה לא פחות טוב ומשמעותית יותר זול.

פורסם
לפני שעה, Gavrik כתב:

בינינו, המנוע הזה מיוצר כבר יותר מ20 שנה, התקן הזה הופיע רק לפני כמה שנים בודדות.

אם הרכב לא באחריות אני לא רואה סיבה להיצמד לשמן מנוע בתקן שקבע היצרן, אתה יכול לקנות שמנים מעולים כמוhx8  shell או motul באזור ה170 ש"ח, לכן אני לא רואה צורך לקנות דווקא שמנים בתקן שבהכרח יקרים יותר.

להגיד שלא חייב להחמיר באיזה יצרן זה דבר אחד אבל להגיד לא להשתמש בתקן וסתם לשים משהו זה כבר עצה מסוכנת שעלולה לעלות לאנשים במנוע, ממיר קטיליטי או dpf בשביל לחסוך כמה שקלים.

אישית, אני לא מאמין שיש הבדל גדול בין יצרנים. אישית, אני אקנה את המוצר הכי זול שעומד בתקן שאני צריך.

פורסם

שוב תקרא את ההודעה שכתבתי למעלה לא הבנת אותי נכון, לא אמרתי סתם לשים משהו אמרתי שמן איכותי כמו SHELL HX8, כל שמן איכותי בימינו עומד בתקן ACEA C2 וAPI SN לפחות וכל שמן מנוע שעומד בתקן ACEA C2 וAPI SN נועד לעבוד עם מערכות לצמצום זיהום אוויר כמו DPF וממיר קטליטי ואוריאה.

אמרתי שלדעתי אין צורך להיצמד רק לתקן שהיצרן קבע שהוא ה2297 כי זאת שטות שיווקית לראיה לפני שנה-שנתיים עוד לא היה 2297 והיה תקן אחר 2312 וגם 2290 ששם היו שמנים שאפילו לא עמדו בAPI SN אבל הם היו טובים לשימוש גם ב1.6 BLUEHDI לפחות על פי PSA...

• רעיון טוב! 1
פורסם

תיקון קטן, 2290 לא היה מאושר ל BlueHDi, 

מה שהיה בהתחלה כשגרסת מנוע זו יצאה היה 2312, בהמשך 2302 וכעת 2297. 

שני הראשונים הם צמגות 0W30.

אחרי ששונתה ההמלצה לישראל להשתמש בצמיגות 5W30 ולא 0W30, התקן המומלץ הפך להיות 2297 שהוא 5W30.

פורסם

גם לי הייתה את ההתלבטות הזאת..ובסוף קניתי טוטאל. פרוטק מייצרת תוספים לרכבים , שמנים - םעם ראשונה שאני רואה. ויש את החברה השלישית שהיא רקטול - אומרים שזאת חברה גדולה. 

בגדול לא רואה בעיה ללכת על הזול..

• תוכן חדש...