Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, yossiaviel כתב:

על דוגמאות תיאורטיות, וחוקי פיסיקה יבשים... לא מתווכח.

הבעייה היא שברכבים הללו, כאשר ממש, אבל ממש אין מה לעשות ברכב, אז ממציאים מה לעשות.

בעליהם התרגלו שכמעט לא נוגעים ברפידות.

תקרא לזה עושק או כל מילה אחרת, אבל אלה עובדות בשטח, לא תיאוריות.

להחליף בלמים, גם כשאין צורך בכך, ובכן ללקוח אין הרבה ברירות.

כי זה עניין "בטיחותי".

הדבר היחידי שהוא יכול לעשות, זה לפשפש בכיס, כדי להוציא את השטרות..

אני במקום בעל הרכב הייתי מבקש לראות את הרפידות אשר ירדו מהרכב.

מענין מה הנסועה לאחר 5.5 חודשים , מה שבהחלא מציק לי באופן אישי היא העובדה שהיבואן אפילו לא חשב לשאת בחלק  . כל עלות הטיפול ונראה לו הגיוני לחייב את הלקוח במלוא העלות לרכב חדש לחלוטין.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כ-7000. נוסע בעדינות כדי לחסוך בחשמל.

הוא לא אחד כזה שגר בחיפה, ויורד את ה"ציונות" 5 פעמים ביום.

[ואפילו אם כן, לא בטוח שזה היה צריך להגיע לברזל]

הרפידות נזרקו לפח. הלקוח אינו רשאי להיכנס לשטח המוסך..

פורסם
לפני 25 דקות, yossiaviel כתב:

כ-7000. נוסע בעדינות כדי לחסוך בחשמל.

הוא לא אחד כזה שגר בחיפה, ויורד את ה"ציונות" 5 פעמים ביום.

[ואפילו אם כן, לא בטוח שזה היה צריך להגיע לברזל]

הרפידות נזרקו לפח. הלקוח אינו רשאי להיכנס לשטח המוסך..

המוסך מחויב לספק את החלק המוחלף במידה ונצבקש על ידי הלקוח לעשות זאת.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעתיים, outlander כתב:

עכשיו תתאר לעצמך מקרה קלאסי, שהוא פשוט שכח להטעין את הרכב בלילה, והוא קם בבוקר וצריך לנסוע לפגישה בין עירונית דחופה.

זה ברור שנהג רכב חשמלי מוטרד באופן קבוע ממצב הסוללה, חצי מהזיכרון הפנימי שלו בראש תפוס באופן קבוע.

תשמע, אתה רגיל לזרוק בפורום שטויות לא מבוססות כי ככה נדמה לך. 

כבר שנים שאתה בטוח שאתה צודק, ואז לומד שאתה טועה. 

אז תעשה מעכשיו משהו כזה, כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

אין לך נסיון או מושג על התנהלות עם רכב חשמלי, אז באמת די לרשום שטויות. 

מקרה קלאסי של מישהו שיש לו פגישה בינעירונית דחופה שנולדה הבוקר בהפתעה? בחייאת. אז עוצרים בדרך ומטעינים. 

ואני אתן לך דוגמא, לא תיאורטית, אמיתית. 

יצאתי אתמול מהבית עם קצת יותר מ 50% סוללה. נסעתי ליום עיון בעיר במרכז הארץ. בצהריים התברר לי שאני צריך לאסוף מישהו ממקום לא רחוק, ולנסוע לפגישה בעיר אחרת, ולשם כך לחצות את גוש דן. אח"כ לחזור לאותו מקום איפה שפגשתי מישהו, לחזור הביתה ולצאת מיד להרצליה. 

תיאמתי עם אותו אדם שיפגוש אותי ביהוד. בזמן שאני המתנתי לו חיברתי את הרכב לעמדה מהירה. תוך דקות הוא הגיע, ואני הוספתי בזמן הזה כ 100 ק"מ טווח. 

טו מייק לונג סטורי שורט - הגעתי הביתה אחרי כל הדאוורות במרכז עם יותר מ 200 ק"מ בסוללה, כלומר גם ה 100 ק"מ שהטענתי היו מיותרים, ונשאר לי מקום בזיכרון הפנימי בראש לצחצח שיניים וללכת לישון.  

• אהבתי 6

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שרשור מצחיק, משתמשים שההכרות שלהם עם רכב חשמלי היא קריאה באינטרנט או מקסימום ישיבה ברכב של השכן קוטלים את הרכב בטענות חלשות ביותר. 

אני גר במושב שכולם גרים בבתים פרטיים, עשרות משפחות עברו לחשמליות סיניות ואף אחד לא מתחרט/ לא שכח להטעין את הרכב לפני פגישה ולא התפרקו לו הברקסים או וואטאבר באמצע נהיגה. 

ההיפך הוא הנכון, כולם מרוצים וממליצים ועובדה שהמעבר לרכב חשמלי על אף עליות המחירים רק במגמת עלייה. 

אני לא מתיימר להיות נביא ולדעת מה יהיה עם הרכבים בעתיד אבל ברור לי שיצרן שמייצר מאות אלפי רכבים בשנה ומחזיק בבעלות יצרני רכב אירופאים לא הולך לסגור את הבסטה מחר בבוקר בלי התראה מוקדמת. 

בעובדה רכב חשמלי יותר זול ממקבילו הבנזין באגרת רישוי, בטיפולים וכמובן בדלק. 

בזמן שפה בעלי רכב מנועי מחפשים בציציות תקלות ברכבים החשמליים, בעלי הרכבים נהנים מהחשמליות והרבה שאני מכיר לא מבינים למה לא עברו קודם.

• אהבתי 6

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

נדמה לי שבזה הענין. מי שיש לו חניה פרטית וכמובן יכולת נובעת למטען פרטי, בהחלט צריך לשקול מאוד בחיוב קניית רכב חשמלי, נדמה לי שהחסכון הכלכלי אינו פחות ממסיבי. אנשים מתמקחים על גרושים ופה יש להם חסכון שנתי של אלפי שקלים. מי שסומך על מטענים ציבוריים, צריך לעשות חשבון של עלות, זמינות וזמן, סיפור אחר לגמרי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 שעות, daniel204 כתב:

אני גר במושב שכולם גרים בבתים פרטיים, עשרות משפחות עברו לחשמליות סיניות ואף אחד לא מתחרט/ לא שכח להטעין את הרכב לפני פגישה ולא התפרקו לו הברקסים או וואטאבר באמצע נהיגה. 

שמע, הנושא של מושב עם בתים פרטיים קצת משנה את הפרדיגמה בהקשר לחשמליות בכלל.. אתה לא חושב? 😏
אם הייתי גר בבית פרטי במושב, קרוב לוודאי שהיתה לי בחניה איזו מפלצת לסופ"ש ובשאר הזמן הייתי מחנה לידה רכב חסכוני אחר כדיילי.. 🤷‍♂️

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 54 דקות, Super_T כתב:

שמע, הנושא של מושב עם בתים פרטיים קצת משנה את הפרדיגמה בהקשר לחשמליות בכלל.. אתה לא חושב? 😏
אם הייתי גר בבית פרטי במושב, קרוב לוודאי שהיתה לי בחניה איזו מפלצת לסופ"ש ובשאר הזמן הייתי מחנה לידה רכב חסכוני אחר כדיילי.. 🤷‍♂️

משנה, אבל לא בהרבה. בהערכה שנעשתה ע״י קרוב משפחה וקולגות שלו לפני כ-3 שנים, הם הגיעו למסקנה ש-85% ממשקי הבית בארץ שיש להם מכונית יכולים להתקין עמדת טעינה לשימוש קבוע בלילה.
הוא סמנכ״ל כספים בחברת הייטק גדולה, וזו היתה היערכות שלו ומקבילים בתפקיד בחברות אחרות לקראת כניסה משמעותית של חשמליות לצי רכב הליסינג.
85% זה כמובן לא כולם, וצריך פתרונות למי שלא יכול, אבל זה בהחלט הרוב המכריע.
החסם המרכזי זה מי שאין לו חניה בטאבו (או קבועה מוקצה לפי הסכם דיירים בבית משותף) -- אבל רוב מי שאין לו חניה כזו בארץ גם לא יכול להחזיק רכב שהוא מסתמך עליו. גם בלא מעט מושבים עם בתים חד-משפחתיים כבר יש מצוקת חניה רצינית.

פורסם (נערך)

85% נשמע לי קצת מוגזם. אני גר במרכז כפר סבא, סביבי הרבה בתים ישנים שאין להם אפילו חניות לדיירים. בבניין שלי יש חניה לכל דירה אבל נראה לי שיהיה מאתגר מאוד להקים עמדות טעינה בתשתית הישנה שיש לנו  (בנין מ- 1980). כרגע ל-28 משפחות בבנין יש אפס מכוניות חשמליות.

עריכה אחרונה על ידי motior
  • אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 5 שעות, motior כתב:

85% נשמע לי קצת מוגזם. אני גר במרכז כפר סבא, סביבי הרבה בתים ישנים שאין להם אפילו חניות לדיירים. בבניין שלי יש חניה לכל דירה אבל נראה לי שיהיה מאתגר מאוד להקים עמדות טעינה בתשתית הישנה שיש לנו  (בנין מ- 1980). כרגע ל-28 משפחות בבנין יש אפס מכוניות חשמליות.

כאמור, לא אני ביצעתי את ההערכה. היא מבוססת בין השאר על כך שלכמעט כל דירה שנבנתה בארץ מאז 1990 יש חניה בטאבו.
האוכלוסיה הכפילה את עצמה מאז עד היום, אז כך גם מס׳ הדירות, פחות או יותר -- ולחדשות יש חניה.
אם יש דרך להעביר כבילה מהלוח הדירתי לעמדת הטעינה, תשתית החשמל לא אמורה להיות בעייתית לטעינה לילית ברוב המקרים.
אם התשתית בדירה תומכת בהפעלת 3-4 צרכנים גדולים בו״ז של 2-3 קילווט, בלילה בד״כ פועל צרכן חשמל גדול יחיד, מזגן, ואז עדיין אפשרי להקצות לעמדה קצב נמוך של 2.3 קילוווט -- בלילה שלם תקבל כך 18 קוט״ש, או מספיק לנסיעה של 90 ק״מ. זה יותר ממכסה את היוממות של כמעט כל רכב פרטי בישראל.

בארה״ב יש אנשים רבים שכבר 10 שנים טוענים רכב חשמלי רק עם ״כבל סבתא״, משקע ביתי רגיל, ללא עמדה. אפילו שם ממוצע היוממות הוא פחות מ-60 ק״מ ביום.

וכמובן, בהרבה מקרים ממילא צריך לשדרג את מע׳ החשמל אם מישהו רוצה כיריים אינדוקטיווי, או מזגן מיני-מרכזי.

פורסם

אני מצטרף לדעתו של @motior 

אני חי בבניין מטופח מאוד אבל לא חדש בכלל (בן 40-50 בערך), יש לי מזגן מרכזי 4 כ"ס (ועוד אחד שהוא 1.5 כ"ס לחדר השינה) על לוח של 70 אמפר חד-פאזי.

יש לי חניה משלי, 
אנחנו 9 משפחות בבניין, לא רואה אין כולם מתקינים עמדות טעינה.

מעבר לזה, היו לא מעט כתבות על זה שחברת החשמל לא יכולה להעביר חשמל לבניינים גדולים (חדשים לחלוטין) בכמות כזו שתתאים לעשרות עמדות טעינה אישיות.

אז כשאתה עם בית פרטי, יש לזה המון השפעה והיכולות שלך שונות מאשר מי שגר בבית משותף, 
מעבר לזה שכמות הבניינים שנבנו מ-1990 בטח לא מאכלסת 85% ממשקי הבית (אם הבנתי נכון..)

כך או כך, מי שיש לו רכב חשמלי או רוצה לקנות כזה, צריך לוודא שיש בסביבתו או עבודתו מספיק עמדות טעינה זמינות.

• אהבתי 2

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תוכן חדש...