Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, yossiaviel כתב:

הייתי לא מזמן עם ה-ASX בים המלח, יצאתי עם מיכל מלא, למלונות שם, אחר-כך בסיום החופשה, נסיעה לחריש. בעליות לערד, במהירות זחילה אחרי משאיות, וכביש 6 עם הפקקים של השבועות, מזגן מקפיא!. ואז בחזרה לאילת. לא במהירויות "חסכוניות". תידלקתי בכביש 6 בנשרים, ועוד היה לי דלק במיכל. בלי מנורה דולקת .  

אם יש הרבה נסיעות במתווה כזה, אז מצד אחד רכב חשמלי יחסוך לך המון, ומצד שני יחייב היערכות.

אם זה פעם בהרבה זמן, ועדיין מרבית הנסיעות שלך הן בסביבות אילת, אז שווה לשקול.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אנחנו בהחלט שוקלים את הנושא.

אגב, בחנייה לידי נמצא שכן שהרבה ממה שתיארתי[מלבד רכב תקוע], התרחש . גם יצא לי לצבור על רכבו כמה מאות ק"ם.

הוא גם ביצע כבר טיפול ראשון, עם החלפת פילטר מזגן בשווי 630 שקל.

הוא זה שמנסה לשכנע, שלמרות הכל, הוא השלים עם רוב ה"פאקים הקטנים", להגדרתו, ובגלל מחירי הדלק, שרק יעלו, שווה לעבור.

זה רכבו: BYD DESIGN RED

image.jpeg

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם
לפני 9 שעות, yossiaviel כתב:

רק שכאן אתה משווה את הרכב שלך, ל-ATTO3 .

כי אני התייחסתי ל-ATTO3 מקודם.

אין כאן שום השוואה או תחרות. זה רכב טוב יותר וברמה אחרת. גם בא לידי ביטוי במחיר. מעל 50000 הפרש. רכב פרקטי ולא מצועצע. 

ואם נתייחס לטווח לרגע, הרי שהרכב שלך במציאות, יותר קרוב למוצהר, מאשר השני.

במצב ECO עוד יותר .

יש גם רכבים שלא עולים 50 אלף יותר מאטו 3 ונותנים טווח אמיתי של מעל 450 קמ. 

אבא שלי מעל גיל 60 עבר לג'ילי 460 גיאומטרי בהמלצתי, עם כל החששות שהיו לו לגבי הטווח זה לקח פחות משבועיים עד שהפסקתי לקבל טלפונים של תכנוני נסיעה, אם תשאל אותו היום הוא לא מבין למה לא עשה את המעבר הרבה לפני. 

אגב, החשש מפשיטות רגל של יצרנים סינים לא מובן, אם ככה גם לקוחות וולוו שנמצאת בבעלות חברה סינית- ג'ילי צריכים לדאוג.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 5 דקות, daniel204 כתב:

יש גם רכבים שלא עולים 50 אלף יותר מאטו 3 ונותנים טווח אמיתי של מעל 450 קמ. 

אבא שלי מעל גיל 60 עבר לג'ילי 460 גיאומטרי בהמלצתי, עם כל החששות שהיו לו לגבי הטווח זה לקח פחות משבועיים עד שהפסקתי לקבל טלפונים של תכנוני נסיעה, אם תשאל אותו היום הוא לא מבין למה לא עשה את המעבר הרבה לפני. 

אגב, החשש מפשיטות רגל של יצרנים סינים לא מובן, אם ככה גם לקוחות וולוו שנמצאת בבעלות חברה סינית- ג'ילי צריכים לדאוג.

ג'ילי לא מומלץ לטעון ל 100% זה שוחק את הסוללה ואין לה סוללת lfp כמו atto 3

פורסם
לפני 24 דקות, levy כתב:

ג'ילי לא מומלץ לטעון ל 100% זה שוחק את הסוללה ואין לה סוללת lfp כמו atto 3

סימוכין?

פורסם (נערך)

חייב לומר, דיון סופר מעניין, 

עוד מהחלק על תומר הדר שהוא, איך לומר, טעם נרכש ולחובבי הז'אנר,

ועד לחלק האחרון על איכות המכוניות הסיניות, איכות הנהיגה וכדאיות הרכישה.

אני אנסה לרכז תגובות, בטח אסתה בסוף מהדיון... 🤷‍♂️ הסליחה מראש..

כן, תומר הדר מעצבן הרבה אנשים,

מצד שני, אני חושב שהמלחמה שלו ביבואנים והמחירים החזיריים שלהם שווה כוכב בצד הטוב של הטבלה,

הפליאה שלו כל פעם מחדש ממחירים לא הגיוניים בעליל עבור רכבים חדשים שאין באמת הצדקה לדרישות השיקליות עבורן,

היא דבר שצריך לציין לטובה - חשוב שכתב רכב בעיתון כלכלי, יסביר לאנשים שהרכב המסויים הוא ... ובכן... פחות כלכלי.
לגבי אי דיוקים, זה קיים ברוב "עיתונות הרכב" בארץ,

מהעובדה שאוטו נותנים ציוני-על לכל רכב של יונדאי במשך כמה חודשים ואז "במקרה" עושים סדרת כתבות על מערכות בטיחות ברכב - עם יונדאי, זה בסדר?
זה שכל סרטון רביעי שלהם מציג נתונים לא מדוייקים שהועתקו לא נכון מהחוברת של הרכב לשקופית מידע - זה בסדר?

מזל שיש שם את אוהד שאומר בפנים כל דבר שהוא חושב בלי להתייפייף ולהצטער ולהתנצל בפני אף אחד..

אז קחו את תומר הדר עם קורט מלח -

כמו כמעט כל כתב רכב בארץ וגם חלק מהחברים בעולם

(אפשר להוציא את ג'ייסון קאמיסה וכריס האריס מהרשימה הזו, שם הכל יהיה 100% נכון ככל הנראה, תמיד.)  

אגב, תומר הדר מתעלל ברכבים כמו שמאט ווטסון מנסה לתלוש דשבורדים בכל רכב שהוא נכנס אליו :-) 

לפני 14 שעות, levy כתב:

אני עם byd קרוב לחצי שנה לא יורד מ 400 קמ, רוב הנסיעות בפקקים של ת'א, בחורף מעל 410 קמ כי המזגן לא פועל.

אני נוסע מתון בדיוק כמו שנסעתי עם הבנזין.

הרכב מפתה אותך לתאוצות שאפשר רק לחלום עליהם במנוע בנזין,טיפה לחיצה על דוושת התאוצה ואתה מרגיש את התאוצה אדירה.

אני נסעתי 25 שנה בטויוטות קורולות חדשות,מדובר ברמה אחרת לגמרי של מכונית. ויש לי בבית גם ויטארה,באלנו ומיקרה אף אחד מהם לא מגיע לנסיעה הכיפית שיש ב byd, וגם מלא השתאות לרמת התיכנון שהסינים הגיעו.

לכל אלה שמשמיצים את הסיניות אני מציע שיתנסו כמה חודשים ואז ידברו.

סליחה שבחרתי בתגובה שלך - אני לא מנסה להתייחס אליך באופן אישי, אנחנו לא מכירים,

אבל,

מה שרשמת עולה לא מעט בתגובות על רכבים חשמליים,
נהיגה בחשמלית כמו שדיסקו רשם והסביר בסבלנות - דורשת שינויי תפיסה והתנהלות, 

"תאוצות שאפשר רק לחלום עליהם ברכב בנזין" פחות תופס בעיני, 
הרבה מאוד חשמליות הן אחלה ב0-100 מול רכב עם מנוע בנזין מטורבת וקטן (נגיד ארונה ליטר..),
ונכון - יש טסלה חזקה מאוד שמביישת גם סופר-קארס אבל כמות המכוניות האלה בארץ שואפת לאפס,

כל עוד נישאר בתחום רכבים שלא נחשבים פרימיום (פורשה, מרצדס ודומותיהן..),

בשניה שתיקח רכבי טורבו-בנזין שאמורים לנסוע מהר, החשמליות לא יתנו פייט, נקודה,
העניין הוא - שנראה שרוב האנשים שקונים חשמליים הם אנשים שנוסעים בפקקים לעבודה, או בשיוט על 110 באוטוסטראדה כדי למקסם טווח.

לא חושב שתראה חובב הגה שינהג בחשמלית שהיא לא פורשה או מרצדס וגם אז, תלוי לאיזו מטרה.

לנהוג ברכב מ-A ל-B  זה על הכייפאק, ועיצוב בצד - יש מצב טוב שחשמלי זה פתרון מעולה,

אבל רוצה להינות מנהיגה? אני מניח שייקח עוד זמן עד שתקנה במיינסטרים מכונית חשמלית נאותה (לא, לא כולנו יכולים לקנות לוסיד אייר)

בשורה התחתונה, מבחינתי בכל אופן, אין תחליף לרכב בנזין בעולם החשמליות, בטח אם משווים מחירים,

גם אם ניקח איוניק 6, ברמה הכי גבוהה - 286 אלף ש"ח בקירוב,
מול הקופרה אטקה שלי - שעלתה 30K פחות (על הכביש כולל חבילת ג'אנט מיוחד בהזמנה),
אין ספק שהאיוניק חדשנית יותר ונראית "עתידנית" יותר בעיני רוב הקונים, בטח מול הרכב שלי שעוצב במקור ב-2016 אם אני זוכר נכון,
מצד שני,

היא תקבל בראש ב- 0-100, ו"תיחנק" לה לאיטה מאיזור 160 קמ"ש ומעלה עד לסוף הסקאלה שלה ב180-וקצת קמ"ש...בזמן שהקופרה תדחוף עוד הרבה יותר קדימה (תיאורטית.. ע"פ גורמים זרים ונתוני יצרן בלבד..) לכיוון ה-250 קמ"ש..
על הרעש של מנוע ספורטיבי עם מערכת פליטה מתאימה, אני לא מדבר, זה כבר עניין של טעם.

מה שאני בא לומר, זה שאין כאן "צודקים"
יש כאן מה שמתאים לאנשים שונים, 

ותקלות יש בכל מקום, חמש דקות בפורום קופרה ואנשים עם פורמנטור שם יראו לך 10 תקלות שחוזרות באחוז לא קטן בכלל של הרכבים ומחכות ל"עדכון תוכנה" ..
בסופו של יום, 

אוהב לנהוג מ-א' ל-ב', בעיר, בפקקים, עד 300 ק"מ ליום? קח חשמלית נוחה ומתאימה לך בשמחה, סינית או לא..
אבל לכל דבר אחר? חפש רכב בנזין הולם,
אם זה לנהיגה יותר "מעניינת" , ספורטיבית ומערבת, אם זה לשטח ואם זה לנסיעות ארוכות צפונה / דרומה.. - שם גם היברידי יתפוס אחלה,

ובטח אם אתה גר בבלוק - כי יש שם סט חדש של עניינים עם החשמל והחיובים והעניינים.
אבל, עשו טובה, אל תגדירו את הרכבים הסיניים כדבר הכי טוב שקרה פה (זה הרושם שאני "קיבלתי" מחלק מהתגובות פה..) 
אפרופו אירופה, חזרתי מברצלונה לפני שלושה ימים - אפס סיניות ברחוב, מעט מאוד יונדאי וכאלה,
יש חשמליות - דווקא ראיתי לא מעט - כולן אירופיות.

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • רעיון טוב! 3

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 8 שעות, daniel204 כתב:

לא חושב שמישהו מתכוון לג'ילי, BYD או גרייטוול כאשר מדברים על פשיטת רגל, אלו מותגים וותיקים הקיימים מעל ל-30 שנה בערך ועם כיסים עמוקים מאוד, אבל מותגים חדשים חסרי ניסיון כמו סקייוול, איווייז ועוד, הם בהחלט מותגים שפשוט יכולים להעלם יום אחד. 

פורסם (נערך)

הדיון הזה התחיל כדיון נקודתי בחשמליות סיניות והסתיים בויכוח כן חשמלי לא חשמלי. נכנסים לכאן פאנבויז של רכבים חשמליים שהם גם שקועים עמוק בבוץ הזה, ומאוד חשוב להם להגן על הסיני הקטן שלהם. אני לא בא אליהם בטענות, בסך הכל מזכירים לי את עצמי נוסע להנאתי בדייהו נובירה מפואר ומגן עליו בלהט, אז מה אם עשיתי ראש מנוע 4 פעמים ושיפצתי גיר 3 פעמים. סך הכל אחלה רכב וגם מאחורה הוא מזכיר מרצדס. הדפקט היחיד שאין לו סאנרוף ואין מקום לאוזניים של החמור שקנה אותו.

כפי שכבר נאמר, יש כאלה שאצלם זה שיקול כלכלי טהור, והשאר בונוס. רכב רגיל עולה להם 7000 שקל לחודש, וחשמלי 1500 שקל (זה מה שסיפר לי חבר שעבר לחשמלית, אולי אני לא ממש מדייק בסכומים), אז שום דבר לא מהווה שיקול וברור שעבורם מכונית חשמלית היא עסק משתלם.

אבל עבור האנשים הנורמטיביים שלא עושים שעות רבות בכבישים בין עירוניים, השאלה היא שאלה מהותית, האם כדאי לעזוב את היפניות האמינות אחרי שלא ביקרת במוסך למעלה מעשור למעט טיפול שגרתי, ולעבור להרפתקאה של רכב חשמלי - על כל המשתמע מכך.

וזה לא רק ברכב סיני אלא גם בטסלה, כל מסכי המגע שמחליפים מקשים פיזיים ומייצרים דיליי מעצבן בכל פתיחת דלת או חלון, הפעלת או כיבוי מזגן, הגברה או הנמכה של ווליום, ועוד תוך כדי נסיעה, והחישוב המתמיד של 'כמה נשאר לי בסוללה' או 'איפה להטעין עכשיו את הרכב וכמה זמן לשרוף על זה'. נהגתי על טסלה של חבר, נתתי גז והתאוצה היתה מפחידה (לא מפחידה כסלנג אלא ממש מפחידה), כשבאתי ללחוץ שוב על הגז הוא אמר 'הלו הלו, אני צריך עוד לנסוע ל... ואין לי מספיק סוללה'. פה קלטתי את המציאות שהוא חי בה, להבדיל ממני שאני נזכר בדבר הזה שנקרא 'דלק' רק כשנדלקת לי נורת אזהרה, וכשזה קורה אני פשוט נכנס לתחנה הקרובה ומקדיש לזה חצי דקה מחיי...

העובדה שמסך אחד שמתקלקל משבית את כל הרכב, מצריכה מהמותג מידה רבה של אמינות, כדי לא להיתקע באמצע האטרף היומיומי שאנחנו חיים בו. איך אפשר להאמין ברכבים סיניים עם קונוטציה לעלי אקספרס, ועוד חדשים?

כאחד שבילה עשור מחייו במוסכים תוך הכרה מעמיקה של כל מוסך בארץ (כולל מוסכי פחחות), כל באג הכי קטן גורם לי לחרדה עמוקה. לא רוצה לשמוע על באגים, עדכונים, גוררים, מוסכים, לא תודה. וזה אפילו כששילמתי סכום של 50,000 על רכב בן שנתיים. אם הייתי משלם 200K וצפונה ונתקל בתקלות - סביר להניח שהייתי מטופל אצל פסיכולוג.

מה שתומר הדר עשה, זה הדבר הכי נכון לעשות. גם כשאני רוצה לדעת על עסק כמו בית מלון, אני קודם כל רוצה לקרוא את הביקורות הגרועות. מה שטוב לא מעניין. רק שבקטע של בתי מלון אתה נתקל בכל מיני טיפוסים ממורמרים שמדרגים נמוך כי מישהו מסגל העובדים לא חייך אליהם, או כאלה שאוהבים להתלונן על כל קשקוש, או כאלה שנפלו על אוכל מקולקל. וברכבים זה ממש לא ככה, כל תקלה היא מהותית.

כשנכנסתי לכתבה שאמורה לענות לתומר הדר, ירדתי מיד לטוקבקים. ואז אני רואה אחד שמספר "גם אצלי בBYD יש חריקות מבחוץ בימים חמים. כבר 3 חודשים והמוסך לא מצליח לפתור את הבעיה. גם בעיית הטווח המרגיזה.. בעדכון של פברואר הפנסים האחוריים הפסיקו לעבוד מבלי שהיה לי מושג בכלל. היה נדרש עדכון נוסף לתקן את הבעיה..."

להזכירכם, רכב חדש. האיש מבלה 3 חודשים במוסך וזה נראה לו טבעי... מה שמעצבן זה שהמוסך עדיין לא הצליח לפתור את הבעיה...

חיפוש נוסף בגוגל על בעיות בBYD מוביל אותי היישר לשרשור בפורום שלנו, החבר מספר על חריקות חזקות בסיבובי הגה, מחסור חמור בחלפים, מזגן מקרטע, או לא עובד כלל, בעיות במולטימדיה, נוריות שנדלקות ללא סיבה, דורשת RESET כל פעם, חלון בגג שאינו נסגר עד הסוף, כבל טעינה שאינו משתחרר, תא המטען, שאינו נסגר עם נעילת הרכב, טווח הנסיעה האמיתי רחוק מאוד מהמוצהר, קבלת רכב חדש כאשר גג הרכב עם לחיצות (הרוכשים נאלצים לחתום על מסמך הזוי במעמד קבלת הרכב ובו וויתור על השתתפות בתביעה הייצוגית שנפתחה בנושא), אין אנדרואיד אוטו.

קישור נוסף מוביל אותי לתבהלת חלודה ברכבי BYD.

אני חושב שמה שתומר הדר מנסה לומר זה שהיבואנים (ואולי גם היצרנים הסינים) צריכים לרדת מהעץ ולתמחר את הצעצועים שלהם בהתאם, אתם רוצים את הקהל הישראלי שפני ניסיונות - לפחות תשתתפו גם אתם בעלות הניסוי, הישראלים שמחים לקנות רכב מוזר שאין לאף אחד מהשכנים אבל הם לא שמחים בכל הבאגים הנלווים והם לא מסתירים שום דבר.

עריכה אחרונה על ידי outlander
  • אהבתי 5
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, outlander כתב:

הדיון הזה התחיל כדיון נקודתי בחשמליות סיניות והסתיים בויכוח כן חשמלי לא חשמלי. נכנסים לכאן פאנבויז של רכבים חשמליים שהם גם שקועים עמוק בבוץ הזה, ומאוד חשוב להם להגן על הסיני הקטן שלהם. אני לא בא אליהם בטענות, בסך הכל מזכירים לי את עצמי נוסע להנאתי בדייהו נובירה מפואר ומגן עליו בלהט, אז מה אם עשיתי ראש מנוע 4 פעמים ושיפצתי גיר 3 פעמים. סך הכל אחלה רכב וגם מאחורה הוא מזכיר מרצדס. הדפקט היחיד שאין לו סאנרוף ואין מקום לאוזניים של החמור שקנה אותו.

כפי שכבר נאמר, יש כאלה שאצלם זה שיקול כלכלי טהור, והשאר בונוס. רכב רגיל עולה להם 7000 שקל לחודש, וחשמלי 1500 שקל (זה מה שסיפר לי חבר שעבר לחשמלית, אולי אני לא ממש מדייק בסכומים), אז שום דבר לא מהווה שיקול וברור שעבורם מכונית חשמלית היא עסק משתלם.

אבל עבור האנשים הנורמטיביים שלא עושים שעות רבות בכבישים בין עירוניים, השאלה היא שאלה מהותית, האם כדאי לעזוב את היפניות האמינות אחרי שלא ביקרת במוסך למעלה מעשור למעט טיפול שגרתי, ולעבור להרפתקאה של רכב חשמלי - על כל המשתמע מכך.

וזה לא רק ברכב סיני אלא גם בטסלה, כל מסכי המגע שמחליפים מקשים פיזיים ומייצרים דיליי מעצבן בכל פתיחת דלת או חלון, הפעלת או כיבוי מזגן, הגברה או הנמכה של ווליום, ועוד תוך כדי נסיעה, והחישוב המתמיד של 'כמה נשאר לי בסוללה' או 'איפה להטעין עכשיו את הרכב וכמה זמן לשרוף על זה'. נהגתי על טסלה של חבר, נתתי גז והתאוצה היתה מפחידה (לא מפחידה כסלנג אלא ממש מפחידה), כשבאתי ללחוץ שוב על הגז הוא אמר 'הלו הלו, אני צריך עוד לנסוע ל... ואין לי מספיק סוללה'. פה קלטתי את המציאות שהוא חי בה, להבדיל ממני שאני נזכר בדבר הזה שנקרא 'דלק' רק כשנדלקת לי נורת אזהרה, וכשזה קורה אני פשוט נכנס לתחנה הקרובה ומקדיש לזה חצי דקה מחיי...

העובדה שמסך אחד שמתקלקל משבית את כל הרכב, מצריכה מהמותג מידה רבה של אמינות, כדי לא להיתקע באמצע האטרף היומיומי שאנחנו חיים בו. איך אפשר להאמין ברכבים סיניים עם קונוטציה לעלי אקספרס, ועוד חדשים?

כאחד שבילה עשור מחייו במוסכים תוך הכרה מעמיקה של כל מוסך בארץ (כולל מוסכי פחחות), כל באג הכי קטן גורם לי לחרדה עמוקה. לא רוצה לשמוע על באגים, עדכונים, גוררים, מוסכים, לא תודה. וזה אפילו כששילמתי סכום של 50,000 על רכב בן שנתיים. אם הייתי משלם 200K וצפונה ונתקל בתקלות - סביר להניח שהייתי מטופל אצל פסיכולוג.

מה שתומר הדר עשה, זה הדבר הכי נכון לעשות. גם כשאני רוצה לדעת על עסק כמו בית מלון, אני קודם כל רוצה לקרוא את הביקורות הגרועות. מה שטוב לא מעניין. רק שבקטע של בתי מלון אתה נתקל בכל מיני טיפוסים ממורמרים שמדרגים נמוך כי מישהו מסגל העובדים לא חייך אליהם, או כאלה שאוהבים להתלונן על כל קשקוש, או כאלה שנפלו על אוכל מקולקל. וברכבים זה ממש לא ככה, כל תקלה היא מהותית.

כשנכנסתי לכתבה שאמורה לענות לתומר הדר, ירדתי מיד לטוקבקים. ואז אני רואה אחד שמספר "גם אצלי בBYD יש חריקות מבחוץ בימים חמים. כבר 3 חודשים והמוסך לא מצליח לפתור את הבעיה. גם בעיית הטווח המרגיזה.. בעדכון של פברואר הפנסים האחוריים הפסיקו לעבוד מבלי שהיה לי מושג בכלל. היה נדרש עדכון נוסף לתקן את הבעיה..."

להזכירכם, רכב חדש. האיש מבלה 3 חודשים במוסך וזה נראה לו טבעי... מה שמעצבן זה שהמוסך עדיין לא הצליח לפתור את הבעיה...

חיפוש נוסף בגוגל על בעיות בBYD מוביל אותי היישר לשרשור בפורום שלנו, החבר מספר על חריקות חזקות בסיבובי הגה, מחסור חמור בחלפים, מזגן מקרטע, או לא עובד כלל, בעיות במולטימדיה, נוריות שנדלקות ללא סיבה, דורשת RESET כל פעם, חלון בגג שאינו נסגר עד הסוף, כבל טעינה שאינו משתחרר, תא המטען, שאינו נסגר עם נעילת הרכב, טווח הנסיעה האמיתי רחוק מאוד מהמוצהר, קבלת רכב חדש כאשר גג הרכב עם לחיצות (הרוכשים נאלצים לחתום על מסמך הזוי במעמד קבלת הרכב ובו וויתור על השתתפות בתביעה הייצוגית שנפתחה בנושא), אין אנדרואיד אוטו.

קישור נוסף מוביל אותי לתבהלת חלודה ברכבי BYD.

אני חושב שמה שתומר הדר מנסה לומר זה שהיבואנים (ואולי גם היצרנים הסינים) צריכים לרדת מהעץ ולתמחר את הצעצועים שלהם בהתאם, אתם רוצים את הקהל הישראלי שפני ניסיונות - לפחות תשתתפו גם אתם בעלות הניסוי, הישראלים שמחים לקנות רכב מוזר שאין לאף אחד מהשכנים אבל הם לא שמחים בכל הבאגים הנלווים והם לא מסתירים שום דבר.

לצערי אתה נימצא בפוזיציה של מיעוט והעובדות מתבטאות בנכירות.

יש תקלות בבודדים עם כמות רכבים של סדר גודל 12000 רכבים בארץ והרכב הכי נימכר במדינה.

הסיניות נותנות יותר תמורה למחיר שאתה משלם,הסיניות זה לא דייהו נוביירה.

לגבי המחיר,אתה לא מעודכן שטויוטה חשמלית עולה 1/4 מיליון שקל וקורולה החל מ 160000 שקל.

לא רוצה להכין לך רשימות ארוכות של באגים של המתחרים האירופאים.

אם אתה מפחד מבאגים עדיף באמת שתמשיך עם היפניות, גם אני חסיד גדול שלהם ב 25 שנה האחרונות וגם היום יש לאישתי סוזוקי.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

לא צריך לשכנע - יש אנשים שהחשמל מתאים להם כמו כפפה ליד ויש כאלה שחוששים או שסתם לא רוצים. ברכב פלאג אין תוכל להנות ממנוע רגיל וגם מנסיעות על חשמל. 

אני ממש לא סומך על הסינים, קראתי איפושהו שהם לא מייצרים מטוסים כי לא יתנו להם לנחות במדינות מתקדמות. אבל רכבים מכל הסוגים והמינים הם מייצרים ומוכרים בישראל כמו לחמניות. אז כן, ישראל מדינה מוזרה. שימו לב שלמרות שבאירופה רכבי דיזל הם ממש פופולארים, כאן בישראל זה ממש נדיר ברכבים פרטיים. כנ"ל תצורת סטיישן באירופה לעומת SUV בישראל. מה שבטוח, אפשר למכור לנו הכל וביוקר. 160,000 שח לקורולה זה מטורף לגמרי, ולכל סיני שנולד אתמול זה גם ממש יקר. מסקנה? תעשו מה שאתם רוצים בכסף שלכם, אבל אל תתפלאו שאחרי שלוש שנים עם רכב סיני - הירידה במחיר תהיה כואבת

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, outlander כתב:

אין גבול למה שחלק מהנהגים מוכנים לעבור, העיקר להיגמל מהטיפה המרה של הדלק..

לפני שעתיים, levy כתב:

לא נראה לי שהמגיבים כאן בפורום מחפשים חיזוקים ללייקים.

זה שקורולה כבר עולה 160000 שקל, צריך לתת לגיטימצייה לאחרים לפוצץ במחירים משלהם?

ממש לא. רק שבשטח המציאות אחרת. בעזרת הלקוחות. 

גילי , שנמכרה ב-145000 ממש לא מזמן, היא כבר מתומחרת ב-175000 שקל. עם שינויים ממש מינוריים. אחר-כך זה יקרה עם ה-ORA, וה-ATTO3 .

ולמה זה? כי הם יכולים. פשוט מאוד.

כי ואנחנו,[חלק מאתנו], נותנים לזה לקרות.

נקודה.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
  • אהבתי 2
פורסם

בינתיים כל הצי הזה של רכב חשמלי, ודאי בארץ, מורכב מינוקות שהזקנים בו הם בני שנתיים. קצת לא אחראי לנבא מה יקרה. אם ניקח להשוואה רכבי בנזין באותו גיל, מרביתם המוחלטת גם מגלה אמינות מצוינת. בקיצור, סבלנות. ונכון, קשה להתווכח על החיסכון שבתחזוקה השוטפת של הנעה חשמלית מול פוסילית, עוזב לעניין זה את ההשקעה ראשונית הגבוהה יותר בד"כ ושמירת הערך שהיא נעלם מוחלט בשלב זה. אבל גם קשה להתווכח עם העובדה שנהג ברכב בעירה פנימית מוטרד הרבה, אבל הרבה פחות מנהג מקביל ברכב חשמלי. נסיעה ארוכה ברכב חשמלי זה סוג של פרוייקט תכנוני, ברכב "רגיל" לא יבינו על מה אתה מדבר.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 4
פורסם
לפני 4 שעות, רועי5 כתב:

בינתיים כל הצי הזה של רכב חשמלי, ודאי בארץ, מורכב מינוקות שהזקנים בו הם בני שנתיים. קצת לא אחראי לנבא מה יקרה. אם ניקח להשוואה רכבי בנזין באותו גיל, מרביתם המוחלטת גם מגלה אמינות מצוינת. בקיצור, סבלנות. ונכון, קשה להתווכח על החיסכון שבתחזוקה השוטפת של הנעה חשמלית מול פוסילית, עוזב לעניין זה את ההשקעה ראשונית הגבוהה יותר בד"כ ושמירת הערך שהיא נעלם מוחלט בשלב זה. אבל גם קשה להתווכח עם העובדה שנהג ברכב בעירה פנימית מוטרד הרבה, אבל הרבה פחות מנהג מקביל ברכב חשמלי. נסיעה ארוכה ברכב חשמלי זה סוג של פרוייקט תכנוני, ברכב "רגיל" לא יבינו על מה אתה מדבר.

נושא חרדת הטווח מחשמליות יצא מפרופורציות.

בעל חשמלית שלא עושה יותר מ 350-400 קמ ביום יכול להיות רגוע ולנסוע בשקט.

• רעיון טוב! 3
פורסם

@outlander לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר מאיך שניסחת את הדברים.

לפני 18 שעות, levy כתב:

יש תקלות בבודדים עם כמות רכבים של סדר גודל 12000 רכבים בארץ והרכב הכי נימכר במדינה.

הסיניות נותנות יותר תמורה למחיר שאתה משלם,הסיניות זה לא דייהו נוביירה.

(שם רגע בצד את העובדה שהתגובות שלך לא אובייקטיביות, אבל ניחא).

אתה מבין שאתה מדבר על מדינת ישראל, כן? זה ש-BYD הוא הרכב הכי נמכר במדינה זו לא בשורה טובה, זה מביך. באף מדינה בעולם הדבר

הזה לא היה מתקבל על הדעת. החסכנות הישראלית, בשילוב חוסר תרבות רכב, מוביל למספרים האלה. לא היצרן ולא התמורה למחיר.

כל חובב רכב באשר הוא, בשלב הנוכחי של המותגים הסיניים ובאיכותם (וכן, ישבתי באחד כזה וגם נסעתי עליו מספר דקות) לא ירצה לתת לזה יד.

עם זאת, איני שולל אפשרות שיקרה לסיניים מה שקרה ליפנים, ו"סיני" כבר לא תהיה מילה גסה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...