Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

כנראה יוציאו חוקים ואכיפה שתאסור טעינה של רכבים חשמליים בתקופות עמוסות

האכיפה תהיה בתוקף רק כנגד כלי רכב חשמליים בצבע אפור מטאלי, ולבן פנינה. 

בנוסף, תיאסר טעינה על ידי מי שהאות השלישית בשם המשפחה היא ו, או שהוא אסף בולים כשהיה קטן. 

• מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, discoTD5 כתב:

אתה מוזמן לקבוצות של בעלי מכוניות חשמליות אחרות לראות שגם שם יש תקלות. 

ועדיין 5-10-20 תקלות במכוניות שמכרה 10,000 יחידות מתחילת השנה זה לא רציני. 

אם זה היה רק 5-10-20 תקלות, או מקרים, זה הרי ממש בקטנה. אף אחד לא היה חושב לצייץ אפילו.

הבעיה היא שיש הרבה מעבר לזה. מדובר במאות רכבים עם בעיות זהות. [מזגן ותקלה בסגירת הגג, הם המשמעותיות והמרגיזות.] אם נתעלם מהגלים בגג. כי זו לא תקלה, אלה דפקט קטן בייצור.

אבל מה זה כמה מאות, מתוך הכמות העצומה שנמכרה?

בקטנה ...נכון?

על הטווח התיאורטי של הרכב כווולם כבר וויתרו מזמן. על סביב 320 ק"ם, זו הנורמה המקובלת. כבר היה מקרה שם עם רכב שלא הגיע ל-300 ונתקע באמצע הדרך.

ואני מתייחס רק לרכב שמכר לבד יותר מ-10000 רכבים.

קח בחשבון שלא כל אחד נכנס לקבוצה הזו, או נרשם בה אפילו, או לא יודע על קיומה.

אז אנחנו לא יודעים מה המספרים האמתיים של הרכבים עם הבאגים השונים.

גם לא כל אחד מעוניין בכך. כמה שיש כאלו הרבה, שיציגו בעייה זו או אחרת, זה ישפיע באופן ישיר על שוק הרכבים שהם בעצמם קנו, בעתיד, ולא כולם מעוניינים בכך.

כבר ראיתי שם רכבים למכירה, ב-20000 מתחת למחירם כחדשות.

גם הרבה קנו את הרכב, ורק אחר-כך התחילו לשאול על פתרונות לבעיות שלהם. ישר כשיצאו עם הרכבים מהסוכנות או בסמוך לכך.

הם צריכים להשתפר ודחוף. אחרת אנחנו נהיה שפני הניסיונות שלהם.

או שזה כבר קורה בשטח...

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, yossiaviel כתב:

הם צריכים להשתפר ודחוף. אחרת אנחנו נהיה שפני הניסיונות שלהם.

זה נכון שהסינים צברו הרבה קילומטראג׳ בתעשיית החשמליות שלהם, גם במספרים, אבל  למעט כמה יצרניות גדולות ומכובדות לא בטוח ששאר החברות ה״קטנות״ נמצאות בחזית המו״פ.

עם כל הפשטות היחסית של חשמליות והיתרונות עדיין יש מערכות מורכבות של קירור, חשמל, הדראוליקה, ובטח יש עוד שאני לא מכיר. אנחנו גם לא יודעים מה טיב שאר מכלולי הרכב, מתלים, היגוי, בטיחות וכו׳. (מישהו הזכיר פה גם ריתוכים)

ועל כל זה מנצח מסך מגע ומערכת הפעלה שלפעמים קופץ לה. 

אין לנו בארץ מספיק נסיון עם רכבים מתוצרתם.

מי שהחליט להיות early adapter על כל המשתמע מכך ולא שיקלל בחשבון כל מיני באגים לא עשה מספיק חושבים. אבל כן ירבו  : )

עריכה אחרונה על ידי Dudi2
  • אהבתי 1

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם
לפני 7 שעות, yossiaviel כתב:

על הטווח התיאורטי של הרכב כווולם כבר וויתרו מזמן. על סביב 320 ק"ם, זו הנורמה המקובלת. כבר היה מקרה שם עם רכב שלא הגיע ל-300 ונתקע באמצע הדרך.

שלא יישמע שאני שגריר תח"ש (תבנה חלום שלך) לקארספורום, כי אני לא. 

בבחינה שאני עשיתי לרכב רשמתי שהטווח הריאלי יהיה בין 350 ל 380 ק"מ. 

מישהו שלא עבר 300 ק"מ זה אדם שהנהיגה שלו אגרסיבית. 

כל מעבר לרכב חשמלי, לכל רכב חשמלי, מצריך גם שינוי סגנון נהיגה. 

אותו אחד שלא עבר 300 ק"מ עם הרכב שלו, זה בנאדם שלא יגיע ל 350 ק"מ עם איוניק 5. אז הרכב לא בסדר? במקרה ב BYD אין בעיה מהותית למשל כמו שיש בסקייוול, שאני בספק עם עושה קצת מעל 300 ק"מ בנהיגה רגועה. 

רכב חשמלי מחייב הבנה שאם אתה רגיל לעלות על כביש מהיר ולנהוג במהירות שבין 110 ל 140 ק"מ, עם פרצי האצות כשבא לך, אתה מקצר את הטווח.

זה כמו שתיקח קורולה היברידית, תנהג בה עם רגל עד הפח, ואז תגיד שצריכת הדלק שלה גבוהה. זה באותה רמת טיעון. זו לא תקלה ברכב, זה נהג שלא הבין את אופן השימוש ברכב שלו. 

ולמען הסר ספק, בחנתי כמעט כל רכב חשמלי שנמכר בארץ, והיו כאלה שבהינתן שיש לי מספיק ספיירים בסוללה אז אפשר להתגרזן וטווח הנסיעה התקצר משמעותית.

רכב חשמלי נותן לך כל-כך הרבה אינדיקציות לגבי כמה סוללה עוד יש לו שאתה צריך להיות נהג מאוד סתום למידע כדי להגיע למצב כזה. 

תקלה ברכב - לא ממש. יש חוסר הבנה של אופן השימוש.

ועל כל אחד שמדווח שהוא לא מוציא יותר מ 320 ק"מ יש כמה שמדווחים על מעל 370 ק"מ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם (נערך)
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

שלא יישמע שאני שגריר תח"ש (תבנה חלום שלך) לקארספורום, כי אני לא. 

בבחינה שאני עשיתי לרכב רשמתי שהטווח הריאלי יהיה בין 350 ל 380 ק"מ. 

מישהו שלא עבר 300 ק"מ זה אדם שהנהיגה שלו אגרסיבית. 

כל מעבר לרכב חשמלי, לכל רכב חשמלי, מצריך גם שינוי סגנון נהיגה. 

אותו אחד שלא עבר 300 ק"מ עם הרכב שלו, זה בנאדם שלא יגיע ל 350 ק"מ עם איוניק 5. אז הרכב לא בסדר? במקרה ב BYD אין בעיה מהותית למשל כמו שיש בסקייוול, שאני בספק עם עושה קצת מעל 300 ק"מ בנהיגה רגועה. 

רכב חשמלי מחייב הבנה שאם אתה רגיל לעלות על כביש מהיר ולנהוג במהירות שבין 110 ל 140 ק"מ, עם פרצי האצות כשבא לך, אתה מקצר את הטווח.

זה כמו שתיקח קורולה היברידית, תנהג בה עם רגל עד הפח, ואז תגיד שצריכת הדלק שלה גבוהה. זה באותה רמת טיעון. זו לא תקלה ברכב, זה נהג שלא הבין את אופן השימוש ברכב שלו. 

ולמען הסר ספק, בחנתי כמעט כל רכב חשמלי שנמכר בארץ, והיו כאלה שבהינתן שיש לי מספיק ספיירים בסוללה אז אפשר להתגרזן וטווח הנסיעה התקצר משמעותית.

רכב חשמלי נותן לך כל-כך הרבה אינדיקציות לגבי כמה סוללה עוד יש לו שאתה צריך להיות נהג מאוד סתום למידע כדי להגיע למצב כזה. 

תקלה ברכב - לא ממש. יש חוסר הבנה של אופן השימוש.

ועל כל אחד שמדווח שהוא לא מוציא יותר מ 320 ק"מ יש כמה שמדווחים על מעל 370 ק"מ.

אני עם byd קרוב לחצי שנה לא יורד מ 400 קמ, רוב הנסיעות בפקקים של ת'א, בחורף מעל 410 קמ כי המזגן לא פועל.

אני נוסע מתון בדיוק כמו שנסעתי עם הבנזין.

הרכב מפתה אותך לתאוצות שאפשר רק לחלום עליהם במנוע בנזין,טיפה לחיצה על דוושת התאוצה ואתה מרגיש את התאוצה אדירה.

אני נסעתי 25 שנה בטויוטות קורולות חדשות,מדובר ברמה אחרת לגמרי של מכונית. ויש לי בבית גם ויטארה,באלנו ומיקרה אף אחד מהם לא מגיע לנסיעה הכיפית שיש ב byd, וגם מלא השתאות לרמת התיכנון שהסינים הגיעו.

לכל אלה שמשמיצים את הסיניות אני מציע שיתנסו כמה חודשים ואז ידברו.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 1
פורסם

ראשית כל, אף אחד לא משמיץ כאן.

בוא נתעלם לרגע מהתקלות. או בשפה אחרת, אנחנו נקרא לזה, "חוסר ידע בהבנה ותפעול הרכב, בידי הנהג", OK ?

בוא נתרכז לרגע בטווח. או יותר נכון בחרדת הטווח.

איך אני אישית רואה צורך בקניית רכב חשמלי ? אני אסביר.

-הרכב ישמש אותי בעיר או בסביבתו.

-כמובן שאפשר לנסוע איתו גם מרחקים ארוכים, [אני אילתי], אבל דורש תכנון מוקדם.

-כביש 6 או כבישים מהירים אחרים, לנסוע בין 90-100 קמ"ש.

-לתכנן שהמזגן לא יעבוד שעות נוספות. [ב-ATTO3 אין לי את הבעיה הזו!].

-המון סבלנות בתחנות הטעינה, ולוודא שהם פנויות\תקינות..

-לקחת בחשבון את תעריפי הטעינה בתחנות, שלאחרונה התייקרו באופן ניקר.

-גם את מס הנסועה העתידי.

-גם לקחתי בחשבון שיש לי רכב עם 200-300-400 כוח סוס, שלא אנצל .

-עלות טיפולים מיותרות.

-חשש מפשיטת רגל של יצרן סיני? מקווה שלא עלינו. רגע...כבר יש אחד בדרך .

כל זה אחרי שלמדנו להתעלם מנורות שדלוקות להם סתם ליופי במסך. כי אלו לא באגים. אנחנו סתם נהגים, ללא ידע בהפעלת הרכבים הללו...

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, yossiaviel כתב:

ראשית כל, אף אחד לא משמיץ כאן.

בוא נתעלם לרגע מהתקלות. או בשפה אחרת, אנחנו נקרא לזה, "חוסר ידע בהבנה ותפעול הרכב, בידי הנהג", OK ?

-גם את מס הנסועה העתידי.

-עלות טיפולים מיותרות.

כל זה אחרי שלמדנו להתעלם מנורות שדלוקות להם סתם ליופי במסך. כי אלו לא באגים. אנחנו סתם נהגים, ללא ידע בהפעלת הרכבים הללו...

ביום יום אין לי חרדת טווח שהיא שונה ממנוע בנזין, נסעתי גם לים המלח מרחובות וחזרה ונישארתי עם 120 קמ, לאילת אני לא נוסע כי אין מה לעשות שם וסתם חם בקיץ, פעם בכמה שנים אני נוסע לטיול לצפון,אז נשלם קצת יותר על עמדה ציבורית,אני לא מכיר הרבה אנשים שעושים 400 קמ ביום.

סהכ הק'מ שמציג הרכב די מדויק ומספק אותי.

לגבי השוואה לקורולה,אם אני צריך לקנות קורולה החל מ 160 או חשמלי סיני באותו מחיר כמובן שאבחר סיני.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני 4 דקות, Fraysa כתב:

אתה שוכח שאני יותר מחצי מהגיל שלו, כן? 

כנראה שגם אני, ואני באמת לא מבין את הזלזול בקורולה, נכון שזה לא רכב "מעניין" אבל ליום יום ולנסיעות לעבודה זה מספיק.

ברור שאם מחפשים קצת יותר אז אופציות יותר טובות אבל זה בדרכ בא על חשבון דברים אחרים(כמה הרכב פרקטי, אמינות צריכת דלק)

פורסם
לפני 39 דקות, yossiaviel כתב:

-גם את מס הנסועה העתידי.

-עלות טיפולים מיותרות.

כתבת נהדר. לא בצחוק. 

כשהתלבטתי אם להזמין את האיוניק 5 התקשרתי למנהל סוכנות יונדאי וביקשתי שיזרוק עלי את כל ההתנגדויות של הלקוחות כשהוא מציע להם מעבר לרכב חשמלי. זה בערך מה שהוא אמר.

חרדת טווח - קיימת רק למי שטרם עבר לרכב חשמלי, כי זה 'נשמע נכון'. 

אמא שלי ואח שלי גרים 150 ק"מ ממני. לכל כיוון. אני רואה אותם לא פחות מאשר עם רכב בנזין. נהיגה עירונית בלבד? קשקוש. 

משקיע מעט מאוד ב'תכנון' נהיגה. יודע שמצפה רמון ועין עבדת יש עמדות טעינה. גם בשדה בוקר, ערד, דימונה, ובאילת. אז אין בעיה. בצפון - צומת כח, צומת גומא, נהריה, מחלף יגור. יאללה, עברנו את השטות הזו גם. 

כביש 6 או כבישים מהירים אני לא מעט על מהירויות לא חוקיות. למה? כי אני יכול, כי יש לי טווח מספק, וכי זה בגדול עולה גרושים. גם קשקוש. 

בחיים לא כיביתי מזגן כדי לחסוך בחשמל.

פעמיים המתנתי מעט שעמדה תתפנה. עם רכבי מבחן. בשאר הפעמים באתי והתחברתי. שרדתי לספר. חליק, אתה ממתין כמה דקות, אפילו 20 דקות פעם בחצי שנה. לא מתים מזה.

על אף התייקרות התעריפים, זה עדיין חצי מעלויות חשמל. אם אתה מטעין בבית - אז אתה בין שישית לחמישית. מוזמן לקרוא את שתי הכתבות האלה בנושא - שימוש ברכב פלאג אין ושימוש ברכב חשמלי.   

מס נסועה - יהיה גם יהיה. אבל יקח עוד זמן. אז מה לעשות להמתין עד שהוא יהיה בתוקף או להתחיל לחסוך עכשיו, וכשהוא יהיה אתה כבר אחרי תקופה של שנתיים / שלוש של חסכון. גם אחרי מס נסועה אנרגיה לרכב חשמלי תעלה פחות משליש מעלות בנזין. 

כ"ס שלא מנצלים??? מאיפה הבאת את זה? מנצלים גם מנצלים, וצוחקים תוך כדי, כי העלות פשוט זניחה, בהשוואה לצריכת דלק כשמתגרזנים. 

עלויות טיפולים - לא הבנתי. איזה עלויות טיפולים יש ברכב חשמלי? 

חשש מפשיטת רגל של יצרן? כי בעולם מנועי הבעירה הפנימית מעולם לא קרס יצרן ונעלם. כמו בכל ענף עסקי יש מי ששורד ויש מי שלא. 

תשמע - כל הפוסט שלך הוא פוסט של מישהו שמשכנע את עצמו שלא מתאים לו רכב חשמלי. זה לגיטימי, אם לפחות הטיעונים היו נכונים. אבל הם לא. הם שגויים בבסיס. עם זאת, רכב חשמלי בהחלט לא מתאים לכל אחד, וצריך לשקול היטב אם לעבור לעולם הזה. מי שלא יכול להטעין בבית - לדעתי לא צריך כרגע לעבור לחשמל. 

• אהבתי 3

לשעבר:

פורסם

היות שאני לא בשוק לרכב חדש (אבל די מחליף הרבה בשוק המשומשות, מן הפרעה כזו) אני עוקב מתוך ענין תאורטי. אין לי סימוכין להגיד "תוך X שנים אלו יהיו גרוטאות" אבל גם לא ההיפך. "מבחני" הרכב למינהם אומרים לי מעט מאוד, כי אין הרבה מבחנים לרכבים בני 7-10 (או למוצרים בכלל). אין ברירה, עד שלא יעברו כמה שנים טובות לא נדע איך הרכבים הללו מחזיקים, איך יהיה שוק היד שניה שלהם, ומה יקרה בשוק הסוללות. 

לטובת איכות הסביבה ולא רק אני מקווה שלא מדובר על רכבים עם תוחלת חיים קצרה. ברכבי בנזין/דיזל (יש לי שניהם, ישנים) כידוע השאלה הכמעט היחידה היא שאלת ההשקעה בתחזוקה [מונעת]. מקווה שבעלי החשמליות לא יכנסו למחילת הארנב של "אין הוצאות תחזוקה" כדי שהמכוניות יחזיקו מעמד יותר זמן, וירכשו פחות חדשות. 

ומתוך סקרנות, איך מורידים חשמלית מהכביש? כרגע סביר שאין שום רגולציה מיוחדת, אבל לאור הקשיים בהחזרת נשמת סוללה ישנה לאלוהי הליתיום, לא אתפלא אם ממשלתנו הנחמדה תייצר אגרה מיוחדת.

ועוד שאלה: האם יש סטטיסטיקה לגבי מעורבות של מכוניות חשמליות בתאונות ביחס למכוניות בערה פנימית חדשות, ותוצאותיהן? יהיה מענין מאוד לראות אם יש יתרון מבחינה זו (למשל תאוצות ביניים שיכולות להוציא מצרה), לעומת נחיתות של חלקן בבטיחות הפאסיבית.   

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

יואב,

גם אתה כותב יוצא מהכלל. סוף הדרך. באמת. ויש לך אחלה אתר!

רק שכאן אתה משווה את הרכב שלך, ל-ATTO3 .

כי אני התייחסתי ל-ATTO3 מקודם.

אין כאן שום השוואה או תחרות. זה רכב טוב יותר וברמה אחרת. גם בא לידי ביטוי במחיר. מעל 50000 הפרש. רכב פרקטי ולא מצועצע. 

ואם נתייחס לטווח לרגע, הרי שהרכב שלך במציאות, יותר קרוב למוצהר, מאשר השני.

במצב ECO עוד יותר .

אתה כן מנצל את הכוח הרכב שלך. אחרים לא כל כך. אני רואה את זה בפוסטים שלהם, וגם על הכביש, כמדי יום.

אל תשווה בין המזגן שיש לך לזה של ה-BYD. חשבתי שהיבואן למד לקח. אבל ממשיך לשחרר רכבים שלא מקררים. והקיץ רק בתחילתו.

ולגבי ? יש לי שקע תלת פאזי  לידי בתוך החנייה התת קרקעית הפרטית במתחם .

גם לחץ חזק מצד אשתי להחליף את ה-ASX בסוף השנה ל-MG4. אוהבת את האוטו הזה. באדום . מה לעשות.

לגבי העניין, יש לי זמן עוד כמה חודשים.

הייתי לא מזמן עם ה-ASX בים המלח, יצאתי עם מיכל מלא, למלונות שם, אחר-כך בסיום החופשה, נסיעה לחריש. בעליות לערד, במהירות זחילה אחרי משאיות, וכביש 6 עם הפקקים של השבועות, מזגן מקפיא!. ואז בחזרה לאילת. לא במהירויות "חסכוניות". תידלקתי בכביש 6 בנשרים, ועוד היה לי דלק במיכל. בלי מנורה דולקת .  

אם איאלץ למכור, זה יהיה סתם בצער, וללא סיבה. 

פורסם

אני זוכר שלפני 4-5 שנים אנשים כתבו בכל פוסט שהם פוחדים מקרינה ברכב היברידי. היום זה כבר לא מוזכר. כנראה שככה ייעלמו גם ההתלבטויות לגבי מעבר לרכב חשמלי. לי מפריע המחיר המוגזם שדורשים על כל רכב חדש חשמלי. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 2 דקות, Michazzz כתב:

אני זוכר שלפני 4-5 שנים אנשים כתבו בכל פוסט שהם פוחדים מקרינה ברכב היברידי. היום זה כבר לא מוזכר. כנראה שככה ייעלמו גם ההתלבטויות לגבי מעבר לרכב חשמלי. לי מפריע המחיר המוגזם שדורשים על כל רכב חדש חשמלי. 

לי מפריע שקורולה חדשה זה החל מ 160

פורסם
לפני 3 שעות, levy כתב:

לי מפריע שקורולה חדשה זה החל מ 160

דווקא זה לא מה שצריך להפריע לך. אתה לא הולך לקנות את זה. גם אני לא.

יש הרבה יבואנים שמנסים את מזלם, כדי לדוג פראיירים.

גם בתחום החשמל:

דאצייה ספרינג, 125000, סליחה מבצע ב-100000.

ליפמוטור ב-100000.

וגם  בבנזין לא חסר.

ראית כמה היבואן תימחר את הסיוויק החדשה?

פורסם (נערך)

איש עסקים סיני מצליח שנמצא בקשרים עיסקיים עם ישראל . בשיחה עפ עמיתו הישראלי אמר, כבר שנים אנחנו בקשרים אני כיצואן סיני ואתה כיבואן בישראל.קניתם המון מאיתנו ותמיד העסיקה אותי המחשבה כמה תושבים אצלכם שקונים כאלה כמויות גדולות .  המשיך הסיני, כמה תושבים יש למעשה בישראל-מיליארד או יותר. וואי , לא מאמין , "לא יכול להיות שאתם כל כך קצת" , כולכם יכולים להכנס במלון אחד אצלנינו. אז זהו אנחנו סופר מגזימנים בכל תחום ובכל דבר, רוב ההגזמות בעוכרינו ובגדול

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • תוכן חדש...