Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

תהיתי לעצמי מתי בתהליך רכישת רכב ביד2 אתם מעלים את סוגיית המחיר?

עלתה לי המחשבה בראש שזה קצת מבאס להוציא כסף על בדיקת הרכב, היסטורית ביטוחים ושעבודים (וכמובן זמן יקר שמתבזבז) רק כדי לגלות אולי שהמוכר לא יהיה מעוניין אפילו לרדת בשקל מהמחיר שקבע 😅.

חשבתי שאולי זה רעיון טוב לנסות לוודא לפני שהולכים לבדיקה אם בכלל קיימת איזושהי גמישות מצד המוכר, ולאחר הבדיקות לקבוע מחיר סופי. דעתכם?

פורסם

אחרי שאני רואה את הרכב, מדברים על המחיר, ורק אז בדיקה.

אבל אם הרכב רחוק, בהחלט אשאל אם זה מחיר אחרון בטלפון.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני כרגע בתהליך של מכירת רכב,

זה לגיטימי כבר בטלפון לשאול אם אני גמיש,

התשובה שלי אם אתה בא ולא מתחיל לרדת איתי לקטנות ילדותיות אז יש מה לרדת בעוד איזה אלפיה,

אבל אם אתה הולך לאכול את הראש, שכאן יש שריטה שלא ראיתה תוריד 500 ש"ח + זה שאני גמיש, במצבים כאלו אני לא גמיש,

אני משתדל כבר בטלפון להסביר בדיוק איפה יש שפשופים ואם מצאת עוד איזה שפשוף נסתר אז תתמודד.

אם תמצא משהו משמעותי זה כבר משהו אחר. 

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

אפשר לומר שאני בתהליך של חיפוש רכב.

רכב מסחרי קשה מאוד למצוא כי בישראל מסחרי (אפילו "קטן" כמו ברלינגו) נחשבים לרכבים של עבודה בלבד.

רק אחרי שאני רואה את הרכב, בודק אותו, מקבל החלטה שהוא בר קניה - אז אני מדבר על המחיר.

גם אם האוטו רחוק, אני לא ממהר לתלות תקוות ומדבר על המחיר - אלא נוסע לראות את הרכב.

המחיר פחות מעניין אותי אם הרכב באמת בר קניה ואני מרגיש שיש לי עם מה לעבוד (ולשקם).

יש מקרים שראיתי מכוניות ולא הגעתי לשלב הדיבור על המחיר, אלא נפרדתי לשלום מהמוכר והודתי לו על הזמן שלו (לעיתים, בלב, קיללתי אותו על זה שהוא הטריח אותי לראות את הנבלה הסרוחה שלו בטענה שהיא שמורה ונהדרת).

כשאני מתלבט אם האוטו בר קניה או לא - בהתאם למצב הקטסטרופה שאני רואה אני זורק את הכדור לצד השני בשאלה: "מה הקו האדום שלך מבחינת לרדת במחיר ?" וכמובן מציין מה מצריך טיפול מיידי (דברים שאינם תקינים וחייבים תיקון דחוף).

לפי זה אני גם מבין עד כמה הבן-אדם חי בסרט ואם יש על מה לדבר. 

לפעמים יש קטסטרופות שבמחיר הנכון אפשר לקפוץ עליהן, ולפעמים אתה מבין שהמוכר "קצת" חי בסרט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לדעתי, לשאול על גמישות בטלפון זה לגיטימי (במיוחד אם הרכב רחוק), אבל להתחיל לדבר על מחיר מעבר לזה נראה לי מיותר כי טרם ראיתי את הרכב, אין לי מושג באיזה מצב הוא (אולי זה הרכב הכי שמור בארץ ואתאהב מיד?).

אחרי שאני רואה את הרכב, בדרך כלל אם אני חושב שיש מצב שאקנה אותו אני ממשיך לבדיקה (פעם במכונים, היום במוסך מומחה), משם להצעת מחיר על טיפול וסיכום עם המוכר. עד כה זה עבד לי טוב ותמיד המוכרים הבינו שיש עבודה על הרכב ואין איך לברוח מהורדת המחיר.

חריג לזה הוא הרכב הראשון שנקנה בטריידמוביל, ושם הם התקשרו אליי שבוע אחרי שבוע עד שהגיעו למחיר שהתאים לי. וגם אז, הוא ירד אחרי הבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • אהבתי 1
פורסם

כישראלים,

תמיד יש מחיר ראשוני,

ואם אין הנחה לא קונה, מה לעשות זה הישראלי הממוצע,

ולכן זה שאלה לגיטימית,

כדאי לעשות פעם נסיון לרכב מבוקש, ולכתוב לא גמיש בכלל,

ולהעלות את אוטו פרטים של אוטו באלף שקל יותר גמיש מי יקבל יותר טלפונים,

רמז....... גמיש.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

יש מכוניות שמקבלות מחירון על השקל, כי הן באמת במצב נדיר וגם הביקוש שלהן גבוה.

רוב המכוניות לא כאלה (גם חלק גדול מהמבוקשות ביותר) ולכן יש "מחיר ראשוני" - על אחת כמה וכמה אם מדובר ברכב שהשוק שלו חלש.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מכרתי השבוע תוך פחות מ-48 שעות מהפירסום סובארו XV אייסייט 2018 מנוע 2.0. הרכב ביצע טסט וטיפול במוסך השבוע ונרכש ללא בדיקה (סיפקתי היסטוריית טיפולים / העדר תביעות וכל מידע שהרוכש ביקש). לגיטימי לשאול ואני עונה בד"כ בקטנה וליד הרכב

מחירון הרכב המשוקלל 107 ביקשתי 115 ומכרתי ב-113 (עלות טסט וטיפול אחרון 6 והאיבדור ברכב לרכישה כחדש 5+- )

WhatsApp Image 2023-04-20 at 18.55.28.jpeg

עריכה אחרונה על ידי carmonle

SUBARU XV Eyesight 2.0 2018

• ספונסר פורום
פורסם

הכלל הראשון הוא: אין כללים קבועים, אך כיועץ שניהל כבר מאות משאים ומתנים אני יכול לסכם ש:

1. לגמרי לגיטימי לשאול לגבי גמישות (או קו אדום, במילים יותר מתוחכמות) עוד לפני שיוצאים לראות את הרכב. יהיה נכון להפריד בין מצב הרכב

למו"מ המסחרי, היות וגם מוכרים עם רכב מעולה יכולים להיות לחוצים בכסף/זמן, ומאידך יש גם רכבים גרועים שהמוכר שלהם ממש לא לחוץ למכור ויודע לשחק אותה אדיש בטלפון. כלומר - רצוי להבין כבר בטלפון מה הלו"ז של המוכר. חשוב להקשיב היטב לצורת ההתבטאות שלו.

2. בבדיקה הראשונית שלי (אני מכונאי מוסמך) אדבר מיד (בנימוס!) על כל ריג'קט שאני מוצא - לפי גיל/מחיר הרכב. אף מוכר לא אוהב שבאים אליו בטענות על שריטות חנייה ברכב בן 5, ולכן מומלץ ללהתייחס עם פרופורציות נכונות לכל ממצא.  ממצאים בטיחותיים (מצב צמיגים/בלמים/היגוי/מתלים) חובה להדגיש מיד ובצורה עניינית. אני נוהג תמיד לומר למוכר: "עכשיו, משהראיתי לך מה מצב הצמיגים - האם היית ממשיך לתת לאשתך לנהוג ככה ברכב?" - זה מיד שם את הדברים בפרופורציות הנכונות מבלי להתנצח איתו/איתה.

3. מדברים על מחיר לפני לקיחה לבדיקה - בהתאם לממצאים בשטח. זה נותן תמונה חשובה לגבי מידת הגמישות כי הנה - כעת אנחנו "ליד הרכב".

4. אני לא מעמיס על לקוחותי עלות נוספת של מכון בדיקה (אני קורא להם יותר "מכוני כסת"ח "  - ויסלחו לי המעטים שבהם, שאכן עושים עבודתם נאמנה באיבחון מדוייק, ללא משפטי-כיסתו"ח גנריים כדוגמת "יש לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה", ויודעים לחבר מחשב לשקע OBD...) - אלא לוקח למוסך שמתמחה ברכב הנבדק, לקבלת מצב מדוייק מאד של הרכב מלמטה וביצוע דיאגנוסטיקה ממוחשבת, כמו גם מחיר ריאלי לתיקון הריג'קטים שכבר מצאתי בבדיקה הראשונית שלי, וכל דבר נוסף שמתגלה אצלם.

5. המו"מ האמיתי מתחיל כעת! יש לכם תמונה מלאה של עלות יישור קו, וביחד עם ידע מוקדם על מחירי השוק (אין דין קורולה כדין C4...) תוכלו כעת לגשת בנימוס ונחישות ל-5 דקות של סחר-סוסים ענייני. קשה לתאר את חשיבות ניסיון-החיים שלי בתהליך המאד אנלוגי הזה - אבל חשוב בעיקרון לשמור על דרך ארץ, לא להתלהם, להדגיש שכל ההערות הן ענייניות בנושא בטיחות/מכניקה לפי הצורך (והאסתטיקה תיכנס כאן בחשיבות הולכת ועולה ככל שגיל הרכב נמוך יותר) - ומהר מאד תגיעו לתמונת מצב של השורה התחתונה מחינתו של המוכר.

6. בהחלטה הסופית תזכרו גם אתם - חבל להפסיד עיסקה טובה בגלל 1000-2000 ש"ח אחרונים. זה תמיד נוטה להיות השלב האחרון במו"מ, אולם ברגע שאני מבין שיש לפני פנינה אמיתית, אני גם יודע להמליץ ללקוח (בשקט, בצד) שרכב כזה לא מוצאים כל יום (הבנת הפרופורציות מאד מתבטאת כאן)  - ומכאן הדרך קצרה להבנה שהטעם המריר של עוד 1000 ש"ח יתמוגג מהר עם החיוך בכל פעם שמתיישבים מאחורי ההגה, או לחילופין הרכב לא שווה אפילו את ההצעה המקורית שלכם, ולכן גם חשוב לא פחות לדעת מתי פשוט מסתובבים - והולכים.

בהצלחה! 

• אהבתי 6

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...