Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסנן חלקיקים סתום

מעבר לפיתרון נפתר ע"י עידודו1,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי מה נשמע בדיוק כשבאתי למכור את האוטו קפצה לי תקלה ברכב p242f מסנן חלקיקים סתום האוטו מעשן ולא סוחב בכלל, אני מחפש חומר גרמני חזק שהשתמשתי בו פעם ועזר לי מאוד ישר ששמתי  אותו אבל אין להשיג אותו מי שמכיר שיגיד לי מאיפה אני מאוד אשמח.

2297FA99-08E4-41AF-95F5-E6B02767E0E4.thumb.jpeg.f45a126e9665193a4f9136ce1ebc386e.jpeg

פורסם
לפני 14 שעות, lior134 כתב:

רכב מעשן זה בעיה יותר חמורה מהמסנן הסתום גם אם תחליף יסתם שוב

הוא לא היה מעשן לי בכלל רק השבוע שהתחלתי להרגיש שהמסנן סתום ולא נותן לאוטו לזוז האוטו התחיל לעשן, חוץ מיזה עכשיו הוא כבר הגיע למצב שאני מניע אותו ואחרי חצי דקה בערך הוא רועד ונכבה, גם שחיברתי מחשב זה מראה מסנן חלקיקים סתום השאלה שלי זה מה הפיתרון להחליף או שיש דרך לנקות ביעילות?

פורסם (נערך)

או לשלוח לניקוי או להחליף אבל לפני זה צריך לבדוק שהמנוע לא מעשן (להוריד את המסנן ולהניע)

עריכה אחרונה על ידי lior134
פורסם
בתאריך 7.4.2023 בשעה 16:09, lior134 כתב:

או לשלוח לניקוי או להחליף אבל לפני זה צריך לבדוק שהמנוע לא מעשן (להוריד את המסנן ולהניע)

מחר אקח אותו למישהו שמתעסק באגזוזים וכו אבל מה הכוונה להוריד את המסנן ולהניע? להוריד את המסנן חלקיקים? או אוויר?

• פיתרון
פורסם
בתאריך 7.4.2023 בשעה 16:09, lior134 כתב:

בסדר היום הייתי במוסך נפילה של 1850₪!

פירוק כל הצנרת של המסנן חלקיקים והממיר וניקיון כללי שלהם כולל חיתוך וריתוך בחזרה ואחרי זה מסתבר שהבעיה שגרמה למסנן להיסתם זה היה אינטרקולר מפוצץ אז החלפתי אחד חדש וזהו הכל תקין עכשיו

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 9.4.2023 בשעה 18:22, Refaellevy כתב:

פירוק כל הצנרת של המסנן חלקיקים והממיר וניקיון כללי שלהם כולל חיתוך וריתוך בחזרה ואחרי זה מסתבר שהבעיה שגרמה למסנן להיסתם זה היה אינטרקולר מפוצץ אז החלפתי אחד חדש וזהו הכל תקין עכשיו

איזה רכב מדובר? באיזה עיר בארץ בוצעה העבודה? 

לפני 9 שעות, netanel1014 כתב:

איך האינטרקולר גרם לחסימה? נשמח לפירוט..

בזמן שאינטר קולר פורץ יש פחות תערובת של אוויר בחלל הצילינדר, מה שגורם לתערובת להיות עשירה מאוד, ומאוד בוצית, כל זה נשרף בחלל השריפה ומגיע למערכת הפליטה שגורם לחלק להיסתם. 

אגב  צינור אינטר קולר פורץ יכול לסתום ממיר תוך כמה ימים, אפילו תוך כמה שעות. 

בתאריך 9.4.2023 בשעה 18:22, Refaellevy כתב:

אני מניח שמדובר ברנו פלואמס דיזל דגם עד 2015, יש להם תקלות נפוצות מאוד של אינטר קולר פורץ, כולו מלא בבוץ 

פורסם
לפני 15 דקות, barak5915 כתב:

אני מניח שמדובר ברנו פלואמס דיזל דגם עד 2015, יש להם תקלות נפוצות מאוד של אינטר קולר פורץ, כולו מלא בבוץ 

אכן פלואנס דיזל 2013 לפי הודעות קודמות שלו. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, barak5915 כתב:

איזה רכב מדובר? באיזה עיר בארץ בוצעה העבודה? 

בזמן שאינטר קולר פורץ יש פחות תערובת של אוויר בחלל הצילינדר, מה שגורם לתערובת להיות עשירה מאוד, ומאוד בוצית, כל זה נשרף בחלל השריפה ומגיע למערכת הפליטה שגורם לחלק להיסתם. 

אגב  צינור אינטר קולר פורץ יכול לסתום ממיר תוך כמה ימים, אפילו תוך כמה שעות. 

כן רנו פלואנס דיזל 2013 הרכב תוקן במוסך רובל רדיאטורים ואגזוזים באשקלון בן אדם באמת ישר ואלוף!

הבעיה הראשונה שנפתרה זה ניקוי הממיר והמסנן חלקיקים הבן אדם אמר לי ישר אחרי הניקוי לתקן את האינטרקולר שפרץ כי אם לא אני אצטרך לחזור אליו תוך יומיים במקרה הטוב.

וכן הסבר מדוייק לגבי הקשר בינהם👍

עריכה אחרונה על ידי Refaellevy
פורסם

קודם כל, אני מקווה בשבילך שהסאגה הגיע לסיומה.

מעניין. בריחת לחץ גדישה אמורה להיות מורגשת בנסיעה (חוסר סחיבה), בנוסף אמורה להדלק התראת תקלה צהובה. האם היה אחד משני אלה *לפני* שקיבלת התראה על מסנן החלקיקים?

חזיר דיזל

פורסם
לפני 14 שעות, קורן בן אשר כתב:

קודם כל, אני מקווה בשבילך שהסאגה הגיע לסיומה.

מעניין. בריחת לחץ גדישה אמורה להיות מורגשת בנסיעה (חוסר סחיבה), בנוסף אמורה להדלק התראת תקלה צהובה. האם היה אחד משני אלה *לפני* שקיבלת התראה על מסנן החלקיקים?

כן הרגשתי חוסר סחיבה במיוחד כשהמזגן היה דולק היה לו קשה לסחוב בתוך העיר, כרגע האוטו נוסע מעולה אבל כשאני קצת מאיץ עם הגז בעלייה או שסתם רוצה להעלות מהירות בכביש בינעירוני נדלקה לי נורת כשל במנוע ונורת סטופ בצבע אדום אבל האוטו ממשיך לנסוע כרגיל לא מרגיש שוני, בדקתי אצל מישהו שמבין את הקודי תקלה והוא אמר שזה סתם כנראה הegr אבל אני לא יודע איך לטפל בזה אני רוצה למכור את האוטו ושהבן אדם יבוא לקנות הוא ילחץ וסתם תידלק שוב הנורה, איך מטפלים בזה פשוט לעשות ניקיון לegr?

DACCE65F-7305-4D37-9846-4C75E7CB7CBC.thumb.jpeg.0d0947e6f781cfb2e105323bf549d033.jpeg

פורסם
לפני שעה, netanel1014 כתב:

תפרק אותו ותנקה 

במקביל שים תוסף דלק

כן קצת מסובך לפרק אותו בפלואנס בדקתי, כל מוסך אמור לעשות את זה או רק אנשי מקצוע ספציפיים?

פורסם (נערך)

לפי קודי התקלה אני לא משוכנע שזה קשור ל-EGR. חיישן לחץ גזי פליטה אצלך או לא תקין או נותן ערכים לא הגיוניים מבחינת מחשב המנוע. לדעתי, בעקבות כל ההתעסקות אצלך במסנן חלקיקים, יכול להיות שדפקו את החיישן, או עשו פעולה כלשהי שגורמת לו למדוד ערכים מחוץ לנורמה.

האם באמת ניקו לך את מסנן החלקיקים והרכיבו חזרה, או שפשוט הוציאו אותו ועכשיו יש רק צנרת ריקה?

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• תוכן חדש...