Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שטיפת בצינור כיבוי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, gsi16v כתב:

וכנהלים של כיבוי אש על הגלגלון להיות נעול.

כן שמעתם נכון, נעול ורצוי לא עם מנעול אלא עם משהו שאין לו יכולת פתיחה רב פעמית וכך יודעים שהציוד בתוך הארון תקין למקרה חירום

במקרה חירום כבאי פורץ בשניה את המנעול ובכלל גלגלונים בבניין אינם בסדר עדיפות לשימוש ע״י צוותי כיבוי

מארון כיבוי עם זרנוק ומזנק צריך להיות נעול. גלגלון פתוח.

יש מדינות שמגבילות בתקנות שימוש בגלגלונים אבל בארץ לא.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 31 דקות, om2 כתב:

שטיפת רכב מבזבזת כ100 ליטר בערך (קצת יותר/פחות)

2 רכבים

פעם בשבוע.

משמע כ2 קוב לצריכה המשותפת בחודשיים

לחלק ל8 דירות 

רבע קוב 

פחות מ5 ש"ח יותר בתשלום המשותף בחודשיים.

אישית,

צודק/לא צודק.

את מלחמות השכנים שלי הייתי שומר לדברים עקרוניים יותר.

(במאמר מוסגר

אני מוכן לשלם גם 20-30 שח בחודש רק שתהיה לי האפשרות לשטיפה פעם בשבוע של הרכבים ליד הבית עם צינור)

זה לא משנה עם זה 5 שקלים או שקל .

כאן בדיוק הבעיה שמתחילה כמשהו קטן וגוררת אחריה אפשרויות נוספות כגון חניה במקום שלא חנוה בטאבו וקביעת שקע טעינה לרכב חשמלי 

אגב זה מה שקורה כיום ונוחיות שלי ניפגמת ושל יתר הדיירים ומצמצמת את יציאה ל1 במקום 2 שהיציאה שנותרה היא יציאה מסוכנת וללא שדה ראיה בטוח לצאת עם רכב . 

בנוסף לזה דיווחתי למוקד כיבוי 

נאמר לי בצורה ברורה וחד משמעית ששימוש בצינור גלגל כיבויי אסורה ופלילית ובנוסף נחשבת לגנבת מים ! 

• אהבתי 1

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

איך אני רואה את העניין, להשתלט על הוועד הבניין ולהחליף מנעול. ברגע שתחזיק את הכוח של וועד הבית, יהיה קשה יותר לערער על כך.

קצת יותר עבודה בת'כלס בשוטף אבל בהחלט יאפשר לך למנוע כאלה שטויות..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

פעם התגוררתי בבית משותף של 4 דירות.

חשבון החשמל המשותף מימן נורת 60 ואט שדלקה במבואה.

השכנה היתה מכבה אותה כל לילה, גם אחרי שהסברתי לי שכאשר חוזרים ב-3 בלילה מהעבודה, זה לא נעים ולא נוח כשהכל חשוך.

החשבון היה כל כך נמוך שחוייבנו כל 4 חודשים, כי בחודשיים לא הגענו לסכום המנימלי לחיוב.

אז יום אחד דפקתי לה בדלת, הנחתי לה שטר של 50 ש״ח ביד ואמרתי לי שמעכשיו ועד סוף השנה הנורה תדלוק, גם ביום. 

גם אם השכן עשה בעבר דברים אחרים שלא בסדר, זה לא משנה את העבודה ששימוש במים משותפים לרחיצת שני רכבים נופל תחת ההגדרה של זוטי דברים.

אתה רוצה להלחם בענין החניות כי זו הפרעה ממשית, לך על זה. לערב את זה בענין שולי כמו המים לא ימנף לך כלום.

לגבי חוקיות השימוש מבחינת שירותי הכבאות, האיסור היחיד שמצאתי הוא איסור שימוש בברז כיבוי, כזה שמצריך התחברות עם צינור. למיטב הבנתי צינור הגלגלון לא נכלל פה (סעיף 8), אבל לא יצא לי לחפור יותר מידי.

https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_852.htm#Seif8

אין פה גניבה, המים הם מאספקה משותפת של הבנין. מקסימום שימוש לא סביר ברכוש משותף. זו היתה גניבה אם היה מדובר בצינור שנמצא שטח ציבורי.

נראה שמי שענה לך התייחס להתחברות לברז כיבוי ציבורי, לא לגלגלון בשטח פרטי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בבניין שלי יש כמה שכנים שהתקינו מקררים במחסנים שלהם. משתמשים שנים בחשמל משותף...

הוועד בית דיבר איתם, לא עזר.

מה הייתם עושים?

לפי דעתי זה פשוט גניבה.

פורסם
לפני 26 דקות, דניאל1983 כתב:

בבניין שלי יש כמה שכנים שהתקינו מקררים במחסנים שלהם. משתמשים שנים בחשמל משותף...

הוועד בית דיבר איתם, לא עזר.

מה הייתם עושים?

לפי דעתי זה פשוט גניבה.

אפשר להתחכם ופשוט לעשות ישיבה ולהציע להתקין לכל מחסן שעון חשמל

עלות השעונים מתקזזת עם דמי ועד בית

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
בתאריך 12.3.2023 בשעה 09:52, ברווז כתב:

למיטב הבנתי לוועד אמור להיות מפתח של הגלגלונים, כך שמדובר על MOOT POINT...

הבנתך אינה במיטבה

אין טעם שיהיה מפתח למישהו כי בשעת חרום לא מחפשים מפתח

חוזר שוב על דברי ומוסיף:

כבאי פורץ את הארון בפחות זמן מלסובב מפתח או לסדר קוד במנעול, אזרח פורץ את זה עם אזמל שאמור להיות מוצמד לארון (כמו ״פטיש ניפוץ״), ארון תקני שיותקן היום יהיה מפיברגלס כל שאינו מצריך כלי פריצה, גלגלון הוא לא בעדיפות לשימוש עי צוותי כיבוי, ארון כזה שאינו נעול רק יוריד את הסיכוי שבשעת הצורך יגשו להשתמש בו כי סביר להניח שהציוד בו לא יהיה תקין (צינור מפוצץ, מלופף לא נכון כך שלא יכול לספק זרימה, ברז שלא נפתח, חלקים חסרים וכו..)

לכן עושים ביקורת תקופתית, מחדשים ציוד אם צריך ונועלים את הארון שלא יהיה ניתן לפתוח באופן רב פעמי.

במעמד בדיקת כיבוי אש ניתן לבקש נעילה עם פלומבה לארון (אם לא הוצע) מהחברה שמבצעת את הביקורת כיבוי אש.

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לפני 4 דקות, gsi16v כתב:

לכן עושים ביקורת תקופתית, מחדשים ציוד אם צריך ונועלים את הארון שלא יהיה ניתן לפתוח באופן רב פעמי.

ואצל מי המפתח?...כי לביקורת לא פורצים את הארון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

אני מבין שלא ראית אף פעם איך עושים ביקורת.

נכון. 

אשמח אם תוכל בבקשה להאיר את עיניי כהדיוט בתחום- אני לא מצליח להבין מדוע בביקורת יש לפרוץ את הארון, וכיצד נועלים אותו מחדש לאחר מכן?

פורסם
לפני 7 דקות, ברווז כתב:

נכון. 

אשמח אם תוכל בבקשה להאיר את עיניי כהדיוט בתחום- אני לא מצליח להבין מדוע בביקורת יש לפרוץ את הארון, וכיצד נועלים אותו מחדש לאחר מכן?

אני אספר לך על ביקורת אחת שעשו אצלי.

הסוקר הגיע עם סנדלים וביקשתי ממנו לחזור עם נעליים סגורות (בכל זאת אולם ייצור). כתגובה קיבלתי את הדוח של השנה שעברה עם תאריך חדש (ומיותר לציין שלא קיבלתי את זה ופניתי למפקד התחנה שיעשו ביקורת כמו שצריך).

ביקורת אחרת ספרו לי הידרנטים במבנה ובאו בטענות על הכמות (מבנה של 1000 מ"ר. 40 על 25 כשכל 4.5 מטר עומד הידרנט. אין לי שום דבר דליק במבנה). כששאלתי אותו אם הוא בדק שבכלל יש בברזים מים, מה הלחצים, מה הספיקות ואם הם בכלל תקניים הוא התחיל לגמגם ומחק את הטענה על הכמות.

• מבאס 5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה שראיתי בביקורות כיבוי אש, היה רק לגבי מטפים האמת. 

באים, בודקים לחץ בשעון, תאריך או משהו כזה וזהו. אם יש צורך להחליף, מחייבים אותך להחליף (או שזה כבר מחוייב אחת לשנה? לא זוכר. אמרתי שאני לא מומחה בתחום? :LOL:).

לגבי גלגלים ושות' אין לי מושג ירוק.

אני כן יודע שפותחים אותם אחת ל... אם כי אני לא יודע מה בודקים שם ואיך. 

מנחש שבודקים את תאריך הייצור של הצינור האמת. 

ולא אם יש מים בברז. אפרופו.

פורסם

יש כמות הגיונית  שמותר לכל שכן לבזבז מהברז המשותף

שטיפת רכב זה חלק מהעניין

אם היית אומר שהוא פתח עסק של שטיפת רכבים ועושה את זה מהברז המשותף הייתי מבין אותך

אבל אם הוא שוטף  2 רכבים ועושה את זה בצורה חסכונית והגיונית ולא סתם מפזר מים כי הוא שם זין על כולם

אין לך יותר מדי מה לעשות וזאת זכות המלאה

תשטוף גם

לפעמים אני לא מבין למה  דיירים שמחפשים מלחמות על דברים כאלה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא יודע איזה ביקורות ראיתם, יש חברות מסודרות ומורשות בתחום ולמרות שביקורת כיבוי האש היא מיוזמת הבניין ולא כתלות חוקית (כגון עסק שמחוייב בכך לצרכי רישוי וביטוח) הם מנפיקים דוח מסודר עם כל הליקויים ללא שום פיספוס וגם מבעוד מועד מציגיח מחירון של הדברים הנפוצים שבדרך כלל מחליפים כך שיהיה אפשר לדעת עלויות מול איזו חברה לבקש להגיע לביקורת.

אם הארון נעול עם פלומבה הם חותכים ושמים חדשה, אם זה נעול בכל דרך שאין מפתח או קוד הארון צריך להיות פתוח לפני שהם באים, מצידם תזמינו מנעולן.

ברוב הבנייינים שלא עברו ביקורת הארונות פתוחים לרווחת הדיירים שיש להם ג׳יפים…

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...