Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות נתיך של חברת חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

עשיתי איזה שטות ונשרף לי נתיך של הקופסה של חברת חשמל.

כל המפסקים היו למעלה ועדיין לא היה חשמל.

לונג סטורי שורט, הזמנתי חשמלאי, נכון, יום שישי אחר הצהריים ועדיין עבודה של כמה דקות עלו לי 700 ש''ח.

לידיעה, מישהו יודע כמה עולה נתיך כזה? אלה העגולים האלה.

PXL_20230224_151355544.MOTION-01.COVER.jpg

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברת חשמל לוקחת בסביבות 50 שקלים להחלפת נתיך כזה, זה שלהם לא שלך.

לא בטוח שחשמלאי פרטי אמור לגעת בזה, אבל אולי אני טועה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

בתמונה שצירפת רואים את בית הנתיך בעל הברגה. בתוך בית הנתיך מותקן נתיך דומה לזה שבתמונה המצורפת.

מחירו נעה בין 10-20 שקלים.

DIII-DIAZED.png

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 3 שעות, aviaviavi כתב:

אם מקודם הרגשתי שנעקצתי, עכשיו אני מרגיש את זה פי 14.

תודה

הכי חשוב שתבין שזו לא אשמתך, אנחנו פשוט חיים במדינה של אנשים לא הגונים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, aviaviavi כתב:

אם מקודם הרגשתי שנעקצתי, עכשיו אני מרגיש את זה פי 14.

תודה

למה נעקצת ?

יש אמרה (זה הניסוח פחות או יותר): כאשר אתה מזמין איש מקצוע, אינך משלם עבור הזמן שלו אלא עבור הידע שלו.

אינך יודע להתעסק עם חשמל ? עדיף לשלם לאיש מקצוע ע"פ התעסקות באופן עצמאי אשר תגרום לנזק יותר חמור.

מעבר לכך, חשמלאי פרטי מגיע עכשיו ופותר לך בעיה. תזמין חברת חשמל. יתאמו לך הגעה לעוד מספר ימים -> גם אם הביקור של נציג חברת חשמל היה חינם, האם פתרון הבעיה כעת ולא בעוד מספר ימים לא שווה את המחיר ?

פורסם

שמע, אני מבין שהוא בעל מקצוע והכל.

אבל חלק זול, עבודה קלה, אבחון מיידי(הוא כבר ידע מראש כשתיארתי לו את הבעיה)

מהרגע שהוא החנה את הרכב ועד שהוא יצא בחזרה לדרך לא עברו יותר מ-5-6 דקות וגם זה כי הם התלהבו מהבת הקטנה שלי.

במוסך למשל, זה נראה יקר, אבל יש מחירון די שקוף לשעת עבודה ופירוט מחירי חלפים, ובסופו של דבר הכל "מתחבר".

פה זה הרגיש מחיר שחיטה, לדוגמה לפני כמה שנים, הייתה לי בעיה בשקע של מכונה ומייבש כביסה, בא בן אדם, השחיל כבל מהארון לחדר כביסה, עם הרבה הסתבכויות בדרך כי הבניין לא חדש.

עבד שעה פלוס, ולקח הרבה פחות(משהו כמו 400-500)

החלקים בטוח עלו יותר, כבל חשמל באורך כמה מטרים, תעלות שקע חדש. עבודה - קשה וממושכת בהרבה ועדיין לקח פחות. לצערי היום לא הצלחתי להשיג אותו.

שילמתי, זה כבר בעבר. אבל זה מחזיר אותי לחוסר אמונה באנשי מקצוע. וזה עוד מישהו שקיבלתי בהמלצה.

• אהבתי 1
פורסם

זה ניצול, אני הייתי מוחק את ההמלצה.

הייתי מבקש הצעת מחיר מעוד כמה חשמלאים להשוות אבל בסופו של דבר זה תקוע באמצע יום שישי, אף אחד לא יזיז את עצמו מהספה בתחתונים ביום שישי בצהרים אם לא יוצא לו סכום יפה..עם זאת, 700 שקל זה יקר, סכום של עד 500 הייתי עוד יכול איכשהוא להבין.

ודבר אחרון, חברת חשמל לוקחת על זה 60-70 שקל ומגיעים בטווח של כמה שעות

פעם נשרף לי פחת ושרף לי את אחת הפאזות, כעבור 3 שעות (ב 1 בלילה) הגיעו להחליף בחוץ, אפילו לא דפקו, פתאום חזר החשמל.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, guya72 כתב:

מעבר לכך, חשמלאי פרטי מגיע עכשיו ופותר לך בעיה. תזמין חברת חשמל. יתאמו לך הגעה לעוד מספר ימים -> גם אם הביקור של נציג חברת חשמל היה חינם, 

אתה טועה ומטעה את ציבור הקוראים במידע לא נכון.

במקרה לפני חודש נשרף נתיך בבניין שאנוכי מתגורר בו וכתוצאה משריפת הנתיך 4 דירות נשארו ללא חשמל. הוועד צלצל לחברת החשמל ולאחר שעה וחצי התקלה סודרה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 8 שעות, aviaviavi כתב:

שמע, אני מבין שהוא בעל מקצוע והכל.

אבל חלק זול, עבודה קלה, אבחון מיידי(הוא כבר ידע מראש כשתיארתי לו את הבעיה)

מהרגע שהוא החנה את הרכב ועד שהוא יצא בחזרה לדרך לא עברו יותר מ-5-6 דקות וגם זה כי הם התלהבו מהבת הקטנה שלי.

...

שמע,

יכול להגיד לך שיש לא מעט, שאם תיקון יהיה מהיר מדי לדעתם, יסרבו לתת לך כסף או יתחילו להתמקח איתך על המחיר.

זה יכול להיות מכונת כביסה, אינסטלציה, מנעולנות או חשמל. זה לא משנה.

זמן הטיפול אינו רלוונטי ומחטיא את המטרה.

מה יעזור לך מישהו שיבוא יהרוס לך את הבית, ייתן תירוצים, בסוף יעקוף את הבעיה עם חתיכת חוט, וייקח 500.

או מישהו שיגיע 5 דק' יפתור את הבעיה (לא יעקוף, יפתור) תן לו 700 ויילך, עם אחריות.

היה יכול להגיד - זה 50 שקל אם תפנה לחברת חשמל ? היה.

היה יכול להגיד - מחליף לך פיוז בכמה שקלים, שיהיה שבת שלום - היה.

בחר לקחת מחיר מלא. אבל לא שיקר ולא רימה.

פורסם
לפני 18 שעות, aviaviavi כתב:

לונג סטורי שורט, הזמנתי חשמלאי, נכון, יום שישי אחר הצהריים ועדיין עבודה של כמה דקות עלו לי 700 ש''ח.

לידיעה, מישהו יודע כמה עולה נתיך כזה? אלה העגולים האלה.

סתם מתוך סקרנות האם החשמלאי שהגיע אלייך הוא חשמלאי מוסמך עם רישיון בתוקף ?

בדרך כלל חשמלאים מוסמכים לא יחליפו נתיכים של חברת החשמל בגלל שאסור להם.

קיבלת קבלה/חשבונית ?

• אהבתי 2

פורסם
לפני 11 שעות, phpclub כתב:

אף אחד לא יזיז את עצמו מהספה בתחתונים ביום שישי בצהרים אם לא יוצא לו סכום יפה..עם זאת, 700 שקל זה יקר, סכום של עד 500 הייתי עוד יכול איכשהוא להבין.

זה בדיוק העניין.

מי שמחפש כמה עולה פיוז וכד' - מחטיא את המטרה.

שירות של יום שישי בצהריים (או אחרי) - מי יקום מהספה בשביל 200 שקל ? שיצביע עכשיו.

זה מחזיר אותי למקרה שקרה לפני כעשור.

יום העצמאות (יום ה"על-האשים" הלאומי). בבוקר אני שומע מהחלון בדירה רעש של פריקת אויר\מים. כמו "פסססס" אבל חזק מאוד.

מסתכל והחלון ומנסה להבין אם ניתן לראות משהו חריג בסביבה, אבל לא רואה כלום.

אחרי שעה שעתיים זה החמיר, אני מסתכל שוב, ורואה סימנים של מים על האדמה, בסמוך לברז גינה מאחורי הבניין.
טו מייק אלונג סטורי שורט, מצאתי מישהו בשכונה (אינסטלטור) שהגיע תוך כמה דקות.
לקח מעדר, חפר קצת באדמה, פתח את הצינור עליון (לא יודע אם הוחלפה הזווית או לא), שם צינור חדש וברז חדש.

עבד סדר גודל של שעה, שעה וקצת.

לקח 1500 שח. לא התווכחנו איתו אפילו - שכן לא היה אף אחד אחר שיכל להגיע לתת שירות, ומדובר בתעריף חג (של לפני עשור !).

אז החשמלאי גבה 700 שח. הוציא חשבונית, שילם מיסים -> 50 אחוז הלך למדינה, נשאר עם 350 ש"ח בכיס - פחות עלות הפיוז. 

סביר לגמרי בשביל קריאה של יום שישי.

איציק

• רעיון טוב! 2

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...