Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים.

יש לי רכב מיצובישי 2008, רוב הנסיעה בתוך העיר, פעמיים בחודש נסיעה ארוכה בבין עירוני. סהכ כ18k קמ לשנה.

הרכב שותה דלק בלי לרחם.

יש לי דד ליין להחליף אותו אבל מתמהמה משיקולי תקציב.

השאלה היא, האם יתכן שאני סתם שורף הרבה כסף על זללן דלק, בשעה שאם הייתי קונה רכב חסכוני החיסכון היה מחזיר את עלות הרכב?

בוא נאמר שאקנה משהו בסביבות 50000 שח ואני מתכנן להחזיק אותו חמש שנים

איך אני יכול לחשב מאיזה מספר קילומטרים לחודש ההשקעה תחזיר את עצמה?

תודה לכם

עריכה אחרונה על ידי יאן גולד
פורסם

חשבון מאוד גס: 18K לשנה, בהנחה של 10 קמ"ל, 1800 ליטר דלק. בהנחת 7 ש"ח לליטר - 12600 ש"ח.

מכונית חדשה וחסכונית - כמה קמ"ל? 20? => חסכון 6300 ש"ח.

עכשיו תוסיף את המימון למכונית החדשה, את ירידת הערך שלה בשנה, ואת הביטוח המקיף שאני מניח שתשלם לחדשה, ולא משלם לנוכחית (?) - כמה נשאר?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם

אני אגיד לך רק מפרספקטיבה של דלק. 

רכב שעולה כיום במחירון 50 אלף, עוד 5 שנים יהיה שווה 20 אלף. זאת אומרת הפסד של 30 אלף שקל. במיצובישי שלך אין ירידת ערך. 

18 אלף קילומטר בשנה זה 90 אלף ב-3 שנים. בתנאים שציינת הרכב שלך עושה בערך 1 ל-9.

סופרמיני יחסית מודרנית תעשה בתנאים שציינת בערך 1 ל-13. במחיר דלק של 6.8 קיבלת חיסכון של 21 אלף. ככה שמ-פרספקטיבה כזאת בלבד , לא שווה להחליף רכב. 

אבל(!), לא הכול מתחיל ונגמר בצריכת דלק. יש בטיחות, יש אמינות, סתם נעים יותר גם לנסוע ברכב מודרני ולא גרוטאה שהייתה עוד מיושנת ב-2004 כשהיא יצאה. אם כול זה לא מעניין ורק חשוב צריכת דלק- אז לא. לא כלכלי להחליף. 

• אהבתי 4
פורסם

כמה צריכת הדלק של הלנסר.

מהיכרות שלי היא צורכת סביב 1:11 במשולב.

נגיד שתמצא רכב חסכוני מאוד,

נגיד 1:17 במשולב.

במחיר דלק של 6.5

בשנה תחסוך כ3500 ש"ח.

נגיד שתמכור את הרכב שלך ב10 אלף 

ותקנה רכב ב50 

כדי להחזיר את הכסף בדלק יקח לך קצת יותר מ10 שנים.

יהיה עוד חיסכון בטיפולים כנראה .

אז תוך 8 שנים בממוצע תחזיר את הכסף 

• אהבתי 1

.

פורסם

איך המיצובישי מבחינת אמינות אצלך ?

אני הייתי בדילמה דומה עם מאזדה 3 ישנה ובדיעבד נפרדנו מאוחר מדי כי רכב ישן זה גם תקלות וזמן במוסך

פורסם

החסכון בדלק לא יכסה את ההחלפה של הרכב - אבל, רכב חדיש יותר יגרום לך להנאה, לנסיעה בטוחה ונעימה יותר, לפחות ביקורים בתחנת דלק ולסיכוי להתחדש ברכב הבא אחריו בתוספת קטנה יותר מהיום. ראיתי שכל כמה שנים אתה מתלבט בשאלה הזו - אם זה לא מכניס אותך לבור רציני בתקציב, אני מציע לך לעבור אפילו לרכב שהיה בהשכרה/ליסינג עם בדיקה טובה ואחריות

• מצחיק 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 12 שעות, zvigolden כתב:

איך המיצובישי מבחינת אמינות אצלך ?

אני הייתי בדילמה דומה עם מאזדה 3 ישנה ובדיעבד נפרדנו מאוחר מדי כי רכב ישן זה גם תקלות וזמן במוסך

הוא בסדר גמור. יש לי חמש שנים, התקלקלה פעם משאבת מים ופעם תקלה בבוסטר של הברקס. בקושי בקושי רואה מוסך.

פורסם

בהנתן שזה המצב ואין עצבים מהבלאי אלא רק מהדלק ולא לוקחים בחשבון בטיחות ותחושה מודרנית , יש הגיון להשאר עד התקלות הגדולות ואז לפח ולהתקדם משמעותית

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...